Бъг при мултитаскинг-а при мъжете a.k.a. Brain Trolling
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Бъг при мултитаскинг-а при мъжете a.k.a. Brain Trolling
Най-често ми се случва да правя нещо и някой да ме пита нещо и аз да му отговоря след 5-10 мин и вече да са забравили какво са ме питали.
Иначе това дето го описвате няма нищо общо с мъже и жени. На това му викат ADD - attention deficit disorder (после го прекръстиха на ADHD) и тука го лекуват с амфетамини (потърсете Aderall в нета
)
Това с телефона и аз го правя, трябва да обикалям напред назад докато говоря задължително.
Иначе това дето го описвате няма нищо общо с мъже и жени. На това му викат ADD - attention deficit disorder (после го прекръстиха на ADHD) и тука го лекуват с амфетамини (потърсете Aderall в нета

Това с телефона и аз го правя, трябва да обикалям напред назад докато говоря задължително.
Последна промяна steeN на 10 Апр 2013, 9:00, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
аз пък въобще не мога да говоря по телефона, ако има каквито и да е шумове покрай мен. дразня се зверски и не мога по никакъв начин да се концентрирам.
от известно време краткосрочната ми памет сдаде багажа - тръгвам да върша нещо, забравям го и след 3-5 мин се сещам отново. някой с подобни симптоми?
от известно време краткосрочната ми памет сдаде багажа - тръгвам да върша нещо, забравям го и след 3-5 мин се сещам отново. някой с подобни симптоми?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
speeder88 написа:Още една шизофрения при мен: Като започна да говоря по телефона не мога да стоя седнал или на едно място изобщо. Започвам да шетам напред-назад съвсем неосъзнато. След като приключа разговора се оказвам на доста отдалечено място от офиса(работата ми е в склад и имам бърз достъп навън).

Опитвал съм се да остана седнал, но в стремежа си да не драсна нанякъде се разконцентрирам и разговора ми не върви особено гладко

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Напротив.
Шофирането е една дейност с много поддържащи я. Главно се фокусирате върху следенето на пътя и насочването на колата с геврека. Подкрепящите са смяната на скоростите, обикалянето на огледалата с очи и т.н.
Мултитаскинг са почти всички изброени случки, защото мултитаскинг е извършването на няколко различни дейности, не свързани и независими една с друга - по едно и също време, като да караш и да говориш по телефона
ПП. Веднага давам пример.
Подкрепяща дейност - опитайте да се потупвате с едната ръка по корема, а с другата по главата.
Мултитаскинг - опитайте се да се потупвате с едната ръка по главата, докато с другата правите кръгообразни движения по корема
Шофирането е една дейност с много поддържащи я. Главно се фокусирате върху следенето на пътя и насочването на колата с геврека. Подкрепящите са смяната на скоростите, обикалянето на огледалата с очи и т.н.
Мултитаскинг са почти всички изброени случки, защото мултитаскинг е извършването на няколко различни дейности, не свързани и независими една с друга - по едно и също време, като да караш и да говориш по телефона

ПП. Веднага давам пример.

Подкрепяща дейност - опитайте да се потупвате с едната ръка по корема, а с другата по главата.
Мултитаскинг - опитайте се да се потупвате с едната ръка по главата, докато с другата правите кръгообразни движения по корема

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
според мен могат да се вършат две неща едновременно, имал съм случаи, при които карам из града, но говоря нещо супер важно по телефона, дето трябва да мисля и да вземам решение, и пристигам, където съм тръгнал, но нямам спомен откъде точно съм минал, как съм карал, как съм спирал по светофари и т.н.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Механджията написа:според мен могат да се вършат две неща едновременно, имал съм случаи, при които карам из града, но говоря нещо супер важно по телефона, дето трябва да мисля и да вземам решение, и пристигам, където съм тръгнал, но нямам спомен откъде точно съм минал, как съм карал, как съм спирал по светофари и т.н.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Според зависи колко е напрегнато положението според мен !
Пресен пример от преди 15 минути - докато обработвам една вътрешна заявка за един автомобил , ми звъни приемчик да гледам за една друга кола части ... В същото време поръчвам части за заявка от вчера ! Демек стават 3 неща с които се занимавам ... Кога съм вдигнал телефона и са ми казали за някаква Тойота някакви неща спомен нямам

Пресен пример от преди 15 минути - докато обработвам една вътрешна заявка за един автомобил , ми звъни приемчик да гледам за една друга кола части ... В същото време поръчвам части за заявка от вчера ! Демек стават 3 неща с които се занимавам ... Кога съм вдигнал телефона и са ми казали за някаква Тойота някакви неща спомен нямам

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
Абе вие тука повече от половината сте болни от заплес, бе! Баси изветрелите случки имате.

VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
веднъж говорих с някого 6 минути и след като затворих не помнех какво сме си приказвали

"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Такива случаи имам всеки ден и наистина ги забравям. Но се сещам за карането - замислил съм се нещо и в един момент идвам на себе си и осъзнавам, че известно време съм карал на "автопилот", и то съм си карал съвсем нормално, както си карам всеки път. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
alpina-ma6inata написа:Такива случаи имам всеки ден и наистина ги забравям. Но се сещам за карането - замислил съм се нещо и в един момент идвам на себе си и осъзнавам, че известно време съм карал на "автопилот", и то съм си карал съвсем нормално, както си карам всеки път.
И при мен така..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Случката не е моя, обаче така съм се смял. Моята жена ми разказва за техния даскал по химия в езиковата гимназия в Благоевград. Пича бил голям мозък, та.... тръгва един ден с колата за София по работа, свършва си работата, отива на гарата с колата, качва се на влака, прибира се в Благоевград и вдига на крак полицията в града, че ходил до София и му откраднали колата
.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d

Просто сте прекалено разсеяни, няма лошо, щом може да си го позволите

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
И на мен ми се случват такива неща , особено преди нещо важно . Последния месец ходих по интервюта за работа и си репетирах на ум преди това - е тогава ставаха яките изцепки - увеличавам телевизора с дистанционното на климатика , самото дистанционно на телевизора един път се оказа в банята а върха беше когато пренареждах хладилника и сиренето остана( е останало) един час ... на дивана
Да не говорим колко пъти ми се случваше да ида до другата стая и да забравя за какво
След тази тема обаче съм спокоен
ПС: на 27 съм

След тази тема обаче съм спокоен

ПС: на 27 съм
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5