Изгубеното поколение
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Изгубеното поколение
Не може да пращате си-вита в джобс по една година и да виждате, че вашето СВ е 586то подадено и да продължавате да се надявате, че ще стане работата от там . Положението в момента е много тегаво . Хем трябва да работиш нещо за да преживееш, хем не трябва да се забаталачваш в някаква мизерна работа и да не станеш на 30 години и да си само с граждански договори ... а преспективната работа е нископлатена в началото . Трудно се намира баланса , всеки сам преценява за себе си . Според мен най-важно е да си набележиш ясна цел и да си наясно как и през какво (каква работа , какви позиции, какви лишения) ще трябва да минеш .
Чужбина е най-голямото изкушение , но и там не е песен .
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
acho.rs написа:Не може да пращате си-вита в джобс по една година и да виждате, че вашето СВ е 586то подадено и да продължавате да се надявате, че ще стане работата от там . Положението в момента е много тегаво . Хем трябва да работиш нещо за да преживееш, хем не трябва да се забаталачваш в някаква мизерна работа и да не станеш на 30 години и да си само с граждански договори ... а преспективната работа е нископлатена в началото . Трудно се намира баланса , всеки сам преценява за себе си . Според мен най-важно е да си набележиш ясна цел и да си наясно как и през какво (каква работа , какви позиции, какви лишения) ще трябва да минеш .
Въобще не съм съгласен- нали и 3000 човека да са пратили СВ,все един ще наемат..
А и това, че стотици са пратили, въобще не означава,че са с подходящите знания /умения ,нали?
Друг е въпроса,че може да назначат някого и да го освободят в пробен период,и да ти се обадят 2 месеца ,след като си пускал СВ и си забравил за случая..
На сегашната ми работа съм кандидатствал 2 пъти в разстояние на 2 години и два пъти ме одобриха, като първия път не почнах по лични причини..
И със сигурност са били над 1000 СВ-та и със сигурност не съм бил номер 1 най-подходящ по всички показатели- хазартният (момента с късмета ),също играе роля
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:acho.rs написа:Не може да пращате си-вита в джобс по една година и да виждате, че вашето СВ е 586то подадено и да продължавате да се надявате, че ще стане работата от там . Положението в момента е много тегаво . Хем трябва да работиш нещо за да преживееш, хем не трябва да се забаталачваш в някаква мизерна работа и да не станеш на 30 години и да си само с граждански договори ... а преспективната работа е нископлатена в началото . Трудно се намира баланса , всеки сам преценява за себе си . Според мен най-важно е да си набележиш ясна цел и да си наясно как и през какво (каква работа , какви позиции, какви лишения) ще трябва да минеш .
Въобще не съм съгласен- нали и 3000 човека да са пратили СВ,все един ще наемат..
А и това, че стотици са пратили, въобще не означава,че са с подходящите знания /умения ,нали?
Друг е въпроса,че може да назначат някого и да го освободят в пробен период,и да ти се обадят 2 месеца ,след като си пускал СВ и си забравил за случая..
На сегашната ми работа съм кандидатствал 2 пъти в разстояние на 2 години и два пъти ме одобриха, като първия път не почнах по лични причини..
И със сигурност са били над 1000 СВ-та и със сигурност не съм бил номер 1 най-подходящ по всички показатели- хазартният (момента с късмета ),също играе роля
Е то тогава вместо да се иде на място или да се пробва в сайта на фирмата , по-добре да се пуска тото и да се чакат милиони ... Както и да е - на никой на давам акъл , всеки да прави каквото си иска .
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Аз ще се повторя, ама...давайте най-доброто от себе си, развивайте се, повишавайте квалификацията си, усъвршенствайте се, по-малко се оплаквайте и рано или късно нещата ще добият желания вид 

- trance4life
- Потребител
-
Няма бъдеще и това е
моята теза е следната: при толкова много безработни, работодателите си правят каквото си искат и плащат колкото си искат, ако не ви харесва - на вратата чакат други желаещи да работят.
А по горе един колега беше казал,че младите са мързеливи с което не съм съгласен. По скоро нямат стимул да работят както трябва заради ниското заплащане. А парите са това което стимулират един човек да работи по добре и по качествено. Ако вземаш голяма заплата защо да крадеш рискувайки работата си

моята теза е следната: при толкова много безработни, работодателите си правят каквото си искат и плащат колкото си искат, ако не ви харесва - на вратата чакат други желаещи да работят.
А по горе един колега беше казал,че младите са мързеливи с което не съм съгласен. По скоро нямат стимул да работят както трябва заради ниското заплащане. А парите са това което стимулират един човек да работи по добре и по качествено. Ако вземаш голяма заплата защо да крадеш рискувайки работата си

:)
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
на мен професията ми е такава, че работа има навсякъде по света, ако ще и в антрактида да отида. Докато бях студент работех по болници и аптеки за да си трупам опит в системата и да си докарвам някой лев отгоре. Като ми свърши стажа заминавам за германия да специализирам тясно в една област. Стартовата ми заплата е 3000Е.
Идеята е че колкото си по-образован, вършиш по-специализирана и по-добре платена работа, която не всеки може да прави.
Идеята е че колкото си по-образован, вършиш по-специализирана и по-добре платена работа, която не всеки може да прави.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
trance4life написа:Няма бъдеще и това е![]()
И откъде да дойде това заплащане? В много теми го писахме - висока заплата като създадете продукт на високо ниво. И сори ама 90% нямат нужните умения.
Аз съм млад, но досега винаги съм бил от другата страна - работодател. И хич не е лесно - първо ума трябва да ти роди нещо що годе имащо смисъл, после рискуваш пари които тия дето ти работят едва ли са ги виждали накуп, после не спиш и търпиш лишения в началото и се побъркваш от мисълта "ами ако се преебе", после за всеки един проблем ти си отговорен и накрая ако не станат нещата познай кой го духа? Така ,че да работодателя плаща -затова ще прави каквото си иска! Който не му харесва, да стане работодател..
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ти икономика учил ли си,предприемачо?BMW_RIDER написа:trance4life написа:Няма бъдеще и това е![]()
И откъде да дойде това заплащане? В много теми го писахме - висока заплата като създадете продукт на високо ниво. И сори ама 90% нямат нужните умения.
Аз съм млад, но досега винаги съм бил от другата страна - работодател. И хич не е лесно - първо ума трябва да ти роди нещо що годе имащо смисъл, после рискуваш пари които тия дето ти работят едва ли са ги виждали накуп, после не спиш и търпиш лишения в началото и се побъркваш от мисълта "ами ако се преебе", после за всеки един проблем ти си отговорен и накрая ако не станат нещата познай кой го духа? Така ,че да работодателя плаща -затова ще прави каквото си иска! Който не му харесва, да стане работодател..
или сигурно заради сините ти очи искаш сигурен доход като наемен работник,но в размера на предприемаческия доход,а?
няма да спиш и инфаркт ще рискуваш като искаш да си шеф и бизнесмен и ако те бива няма да мрънкаш като ощипана мадама за белите си кахъри
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Здравейте колеги,
И аз да споделя моя опит аз съм на 22 години(почти 23
) и завършвам Технически Университет София тази година специалността ми е ОВК (отопление,вентилация и климатизация).За тези 4 години работих какво ли не за да мога да си позволя нормален начин на живот.Да от София съм,да живея с родителите ми нищо не плащам вкъщи и какво се получава аз работя управител на един спортен комплекс взимам 300 лева и работя 2 дни в седмицата събота и неделя по 13 14 часа.И за какво ми стигат платя си телефона заредя газчица на ИС-ката не мога да си купя нищо дреха работи недай боже да дойде време за зимно яке или маратонки.Може би напраих голяма грешка две лета работих по строежи здраво и изкарах едни 5000 лева и си взех кола която сега има идва нанагорно,но как да не си купиш младеж току що взел кнжика кара му се 3-ка купе
.ТУ София великото светило,име и класа ме научи как само преподавателите се подиграват с теб учиш не учиш се им е тая и истинският пример в живота се оказа че цялото ми следване съм взел 57 изпита среден успех (4.01) което заТУ се води добре един преподавател ме къса 14 пъти на един изпит(сега ще си кажете кЪф е тоя тъпак 14 пъти да не вземе един изпит)и аз се чудя сега пиша дипломна работа и го питам господине добре като виждате,че наистина уча какъв е проблема той каза:Колега най-вероятно просто не ставате за инженер опитайте нещо друго.Сега ми предстои последен шанс да се преборя с тоя г**.Просто преподавателите са комплексирани ,защото имат знания,но не получават нужните пари и един в лекция по предмет Х няма да споменавам имена:Защо да ви давам занаята в ръцете утре вие ще ми вземете хляба !
И аз да споделя моя опит аз съм на 22 години(почти 23

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:ти икономика учил ли си,предприемачо?BMW_RIDER написа:trance4life написа:Няма бъдеще и това е![]()
или сигурно заради сините ти очи искаш сигурен доход като наемен работник,но в размера на предприемаческия доход,а?
няма да спиш и инфаркт ще рискуваш като искаш да си шеф и бизнесмен и ако те бива няма да мрънкаш като ощипана мадама за белите си кахъри
Не мрънкам ве мен, просто казвам, че в тая държава не е лесно и да си от другата страна(като изключиме хората с политически гръб и държавни поръчки), и някой като почне да иска европейска заплата как да му я осигуриш при положение ,че пазарната икономика тука нещо не бачка съвсем и куп други фактори. Та сори икономика като специалност не съм учил, поназнайвам от обща култура, е предприемаческият ми доход на моменти е бил по нисък от тоя на работниците ми.
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
Колега предприемач, това с "работодателя плаща -затова ще прави каквото си иска", може да го разправяш на общаците. В истинския бизнес и успешните компании, нещата стоят по съвсем различен начин. Ако не си уважаваш работниците, не очаквай те да те уважават и да ти работят съвестно. Ако не ги обучиш правилно, не се ядосвай че са осрали нещата. Виновния си ти!
Това важи за неквалифицирани работници, каквито има бол. А понеже повечето са точно такива, за това и заплатите са такива. А защо се неквалифицирани, защото са мързеливи. Ценностната система се изчерпва с 3-ер, 5-ер, А4, силикон, перхидрол, БИАД, Найт Фалйт и т.н. в тоя ред.
trance4life написа:Няма бъдеще и това е![]()
Това важи за неквалифицирани работници, каквито има бол. А понеже повечето са точно такива, за това и заплатите са такива. А защо се неквалифицирани, защото са мързеливи. Ценностната система се изчерпва с 3-ер, 5-ер, А4, силикон, перхидрол, БИАД, Найт Фалйт и т.н. в тоя ред.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
BMW_RIDER написа:И откъде да дойде това заплащане? В много теми го писахме - висока заплата като създадете продукт на високо ниво. И сори ама 90% нямат нужните умения.

НО
BMW_RIDER написа:Та сори икономика като специалност не съм учил, поназнайвам от обща култура.
без образование не може, ако ще да си родения талант Меси на предприемачеството! То и бай Венци общака е чувал по новините що е икономика и как работи. При положение че и секретарките вече са завършили поне Свищов или тракийския...смятай.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Jorata написа:Колега предприемач, това с "работодателя плаща -затова ще прави каквото си иска", може да го разправяш на общаците. В истинския бизнес и успешните компании, нещата стоят по съвсем различен начин. Ако не си уважаваш работниците, не очаквай те да те уважават и да ти работят съвестно. Ако не ги обучиш правилно, не се ядосвай че са осрали нещата. Виновния си ти!
Може в белия свят....тука като видиш възможност я взимаш и се възползваш от ситуацията както можеш. Иначе досега в лоши отношение с работник не съм оставал, даже напротив. Но никой не ангажирам с мене си и мойте виждания. Така да кажа - доволен съм си от живота. А вие гледам много ги разбирате нещата кое с какво става, така че автора на темата няма за какво да се притеснява.
Последна промяна BMW_RIDER на 12 Апр 2013, 10:36, променена общо 1 път
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4