Подписване на петиция за двигателите N47/57.
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Подписване на петиция за двигателите N47/57.
Не съм с такъв двигател и не се чувствам пряко засегнат, но подписах от солидарност с колегите. Това е позор. От няколко години карам служебно Пежо 307sw, с двигател 1,6HDI. Разбира се, колата се обслужва само във фирмен сервиз. На 116 000 км. са сменявани само филтри и масло, още е с оригиналните си накладки, съединител и ремъци. При последното обслужване попитах в сервиза кога ще сменяваме агренажния ремък. И ми отговориха ... на 180 000км. Това е по сервизна инструкция, но са имали случаи на смяна след 200 000. Двеста хиляди кара френстата кошница с гумения ремък, представяте ли си? А нови баварци да късат ВЕРИГА - пак казвам, това е позор.
Excellent! Steven is my name!
- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
- denq
- Потребител
-
- Кара: и мисли
- Мечтае да кара: Е39 Coupe
- Детайли за колата: тъмна
И от мен едно. Дано съм помогнал
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Всички марки имат такива случай, айде моля ви се, ами на vw 2.0 тди, който пука глави, мултитроника на ауди, на ауди още и 2.0 тди модила на веригата,на мерцедес спирачките в е - класата,
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
+1 и от мен момчета...
Успех... 

- denq
- Потребител
-
- Кара: и мисли
- Мечтае да кара: Е39 Coupe
- Детайли за колата: тъмна
stefan8898 написа:Всички марки имат такива случай, айде моля ви се, ами на vw 2.0 тди, който пука глави, мултитроника на ауди, на ауди още и 2.0 тди модила на веригата,на мерцедес спирачките в е - класата,
Ам и там бих се подписал ... к`во ще ми продават боклуци ... я. Ако ще давам пари за скрап, ще си купя кола от автокъща .. българска

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
току що ударих и аз един параф , не съм с такъв мотор , но такива недоразумения хич не ги обичам ...
Над 2500 преглежданя на темата и само около 100 подписа
при положение, че темата съм я пуснал и в Ауди форума 

iceblast написа:Над 2500 преглежданя на темата и само около 100 подписапри положение, че темата съм я пуснал и в Ауди форума
ми какво толкова се чудиш - явно или няма много колеги с такъв мотор или цялата работа е бош лаф приказки и на някой не му се дават пари да си оправи мотора и решил, че от бмв ще му го оправят безплатно. За Ауди форума - повече от ясно - ако наистина целта на темата е да се разбере дали има пострадали N47/57 шофьори, кой точно Ауди пилот ще може да ти каже нещо за БМВ мотор

иначе самият бюлетин го намерих - никой не казва нищо са късане на верига а говорят за шумен двигател. то е ясно, че и те не казват цялата истина и няма да си признаят, но честно казано не ми се вярва чак късане на верига. колкото и да е калпава веригата не вярвам да се скъса. макар, че веригата не вярвам да е калпава, защото сигурно идва от IWIS, а те правят вериги за почти всички. С две думи имат достатъчно опит.
Но като цяло времената се промениха и вече никой производител не го интересува дали мотора ще изкара 200к км или не. Важното е печалба да има. От друга страна и тези които правят колите и те са едни мишки в повечето случаи...та с две думи крайният резултат е нормален.
Вярваш, не вярваш, скъсаните вериги не са 1 и 2 и са на коли около 100те хиляди. Проблема както не веднъж се спомена не е в здравината на веригата, а в разположението на зъбците на вала.
Целта на петицията не е да се преброят счупените мотори, а да се даде гласност на проблема и БМВ да поемат отговорност, защото тази верига може да убие хора, в случай, че се скъса с по-висока скорост.
Естестествено е да не им се дават пари на хората да си оправят коли, за които са платили не малко пари и са ги поддържали постоянно в БМВ и изведнъж имат нужда от нов мотор, не знам кой човек, изкарал парите си с труд ще бръкне и ще даде 4-5к паунда за да си оправи 3-4 годишното.
Целта на петицията не е да се преброят счупените мотори, а да се даде гласност на проблема и БМВ да поемат отговорност, защото тази верига може да убие хора, в случай, че се скъса с по-висока скорост.
Естестествено е да не им се дават пари на хората да си оправят коли, за които са платили не малко пари и са ги поддържали постоянно в БМВ и изведнъж имат нужда от нов мотор, не знам кой човек, изкарал парите си с труд ще бръкне и ще даде 4-5к паунда за да си оправи 3-4 годишното.
абе човек...в кой свят живееш? как точно си мислиш, че бмв ще се занимава с двигатели подминали или на около 100к км? както вече го написах - важното е бмв да печели и това е всичко. да не мислиш, че някой го интересува, че някой мотор подминал 100к км се развалил?
разбирам да е 5 или 7 серия, на около 30к км и да стане нещо...може и да ти обърнат внимание (ако ти е второ или трето бмв) ама от линка аз през цялото време чета за някакви смешни 1 ци, няма никакви снимки и това трябва да има някаква тежест
все едно не знаеш старата приказка - битият си е бит, еб*ният еб*н. т'ва е положението.
разбирам да е 5 или 7 серия, на около 30к км и да стане нещо...може и да ти обърнат внимание (ако ти е второ или трето бмв) ама от линка аз през цялото време чета за някакви смешни 1 ци, няма никакви снимки и това трябва да има някаква тежест

все едно не знаеш старата приказка - битият си е бит, еб*ният еб*н. т'ва е положението.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
колеги, според мен се филмирайте, когато започне да се чува. Това че имало случаи на някой да му се скъса без предизвестите не го вярвам. То има хора и пишка в гъза ще им влезе и излезе и те пак няма да разберат. Има хора, които докато не спре и аварира колата не им прави впечатление нищо - нито окачване, нито двигател и т.н.
Спете спокойно, според мен всеки който има представа от нещата ще я хване навреме колата. После смяната няма да я правите предполагам в Камор, така че не се притеснявайте толкова и за парите. Аз на ваше място бих си карал колата с усмивка, без да мисля за глупости.
+1 за петицията все пак.
Спете спокойно, според мен всеки който има представа от нещата ще я хване навреме колата. После смяната няма да я правите предполагам в Камор, така че не се притеснявайте толкова и за парите. Аз на ваше място бих си карал колата с усмивка, без да мисля за глупости.
+1 за петицията все пак.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
нищо няма да се постигне .. за БМВ това са стари кошари извън гаранция от 9 кладенеца вода ще ви извадят обслужване масла не си сменял навреме и т.н. .. аз преди време писах за тоя проблем тогава имаше колеги ми се изсмяха ,БМВ късало верига хаха ..
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
БМВ е бранд който си държи на името, в българските дилъри е ясно ,че няма да обърнат внимание, но ако стигне до централата в Германия според мен поне изявление ще направят. ЗА проблема пише на доста места в нета така ,че май не са 1-2 колите, така че набере ли гласност според мен ще има отговор.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Без съдебен иск нищо няма да стане. Само така се "лекуват" такива проблеми. Това, че са минали 100к километра няма значение, ако се докаже че това е производствен дефект ще се наложи да плащат... Нали все пак има предписание кога да се сменя тази верига.
Не се случва за първи път - http://www.autoblog.com/2010/10/12/clas ... causes-un/
Проблемите със събфрейма, на е36 и е46 и още сигурно колко дето не ги знам...
Не се случва за първи път - http://www.autoblog.com/2010/10/12/clas ... causes-un/
As a result, BMW will extend the emissions warranty coverage period to 10 years or 120,000 miles, whichever comes first, on affected vehicles in all 50 States. If the HPFP fails during the extended warranty coverage period, BMW will replace it with a newer-production version.
Проблемите със събфрейма, на е36 и е46 и още сигурно колко дето не ги знам...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4