Изгубеното поколение
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BMWfenomen
- младши ентусиаст
-
Re: Изгубеното поколение
аз ставам на 27 този месец ...от 5 години работя една работа горе долу по това което съм учил в техникум.................работата ми е свързана с риск за живота абсолютно всеки ден....рискувам си живота за заплата да речем нормална....в Германия за това нещо взимат 10 пъти повече пари......отскоро започнах да се питам докога ще сам в този омагиосан кръг.........и отговора е докато ми се обадят от някоя фирма от чужбина и ми предложат работа няма да се замисля 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Скоро правя 22. От 2 години работя това, което искам. Преид това 6 месеца ежедневно търсех каквато и да е работа, за да мога да запиша висше образование и да се занимавам с тогавашната ми кола. Накрая ми се обадиха от един малък автосервиз, където човека очевидно търсеше момче, което да обучи. Започнах от нулата (само с теоретични познания), а сега съм на едно много добро ниво. Въпреки това икономическата ситуация не зачита малкия бизнес и нямаме много работа. Но на фона на това съм доволен от заплащането, и най-вече от това, че се оценява труда ми. Реално погледнато ако имам работа от сутрин до вечер ще съм с едно много добро заплащане за град като нашия. Надявам се в този аспект работите да се подобряват, въпреки че хората с всеки изминал ден се чувстват по-бедни и не им е до ремонт на коли... И аз много пъти съм се замислял за чужбина и реализация там. Но си мисля, че е прекалено рано да определя БГ като тотално неподходящо и безперспективно място. Поне не докато не се опитам да постигна нещо тук, защото вярвам, че не е невъзможно. Така че в крайна сметка като се има предвид условията, които ме ограничават смятам, че за момента няма от какво да се оплача. Продължавам да уча и да се развивам в областта и някой ден с повече опит и умения дай Боже да работя и на по-високо ниво.
ПП: Имам приятели на моята възраст дето учат висше редовно и едва ли не ми се чудят как не се спирам... Много съм работел, да съм си дал малко почивка... Аз не виждам логика на фона на тая криза и безработица да ми предоставят работа и аз да не съм благодарен да я свърша, макар и с 4 почивни дни месечно. Да, нищо не е лесно и често се чувствам преуморен, но то друг начин няма. Или се трудиш здравата и тогава ако след един продължителен период от време нищо не стане казваш, че не е честно, или просто нямаш право да коментираш. Как може да се говори, че всичко е т@шак, без да си се опитал...
ПП: Имам приятели на моята възраст дето учат висше редовно и едва ли не ми се чудят как не се спирам... Много съм работел, да съм си дал малко почивка... Аз не виждам логика на фона на тая криза и безработица да ми предоставят работа и аз да не съм благодарен да я свърша, макар и с 4 почивни дни месечно. Да, нищо не е лесно и често се чувствам преуморен, но то друг начин няма. Или се трудиш здравата и тогава ако след един продължителен период от време нищо не стане казваш, че не е честно, или просто нямаш право да коментираш. Как може да се говори, че всичко е т@шак, без да си се опитал...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
BMW_RIDER написа:При положение че и секретарките вече са завършили поне Свищов или тракийския...смятай.
Смятам ... Всеки ден ми се налага да си преправям отчети и разни такива счетоводни документи от точно такива "кифли" дето ми я размятат таз диплома, все едно държат нам си кФо

И после какво - 5 неща на кръст да им дадеш, 3 са о*кани до такава степен да се чудиш какво да правиш и как е станало ! Айде тамън мие от точно такива ...
Иначе по темата - мисля че е строго конкретно ... Ходих до Германия, и викам чакай да пробвам в някой от автопроизводителите - ами куца ми езика и не ме взеха (говорел съм им диалектно

Колкото до повечето - ами приятелката ми завършва медицинска химия ... Скъсват им ****** в една лаборатория 24/7 обаче не съм я чул да се оплаква ! Не трябва да чакаме всичко да става от самосебе си

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
BMW_RIDER написа:Jorata написа:Колега предприемач, това с "работодателя плаща -затова ще прави каквото си иска", може да го разправяш на общаците. В истинския бизнес и успешните компании, нещата стоят по съвсем различен начин. Ако не си уважаваш работниците, не очаквай те да те уважават и да ти работят съвестно. Ако не ги обучиш правилно, не се ядосвай че са осрали нещата. Виновния си ти!
Може в белия свят....тука като видиш възможност я взимаш и се възползваш от ситуацията както можеш. Иначе досега в лоши отношение с работник не съм оставал, даже напротив. Но никой не ангажирам с мене си и мойте виждания. Така да кажа - доволен съм си от живота. А вие гледам много ги разбирате нещата кое с какво става, така че автора на темата няма за какво да се притеснява.
Не знам защо си мислиш, че само "Там" е така. И тук има много читави компании. Истина е, че почти 90% от тях са клонове на европейски фирми, но все пак има алтернатива. По принцип съм съгласен с голяма част от предното ти изказване, но ми дойде малко повече това което цитирах и се издразних. Ти не си виновен, че всеки навежда глава и оголва дупе и естествено се възпозлваш. Ако "не ти пускат аванта" няма да си "правиш каквото си искаш", при положение, че искаш да си запазиш бизнеса. Същото е и с институциите. Ако ти цепнат задника 1, 2 пъти за нарушения, 3-тия ще се замислиш. Ся не визирам конкретно теб, а по-скоро тоя тип работодатели, които се държат така арогантно. Без лоши чувства.

VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Aйде и аз да се включа, на 23 години съм... Започнал съм да работя от 11-12 годишен нелека физическа работа покрай семейния бизнес...
Летата на 100% поне по 6-7 часа на ден, разбира се, когато се е налагало и 14-15 часа, докато съм бил на училище от време на време, след това 16-17 годишен съм работил по морето и не само всевъзможни неща, та за мързел, липса на дисциплина и т.н. дума неможе да става. Завърших гимназията, сега завършвам военноморското, изкарах 2 стажа, чака ме още един 6 месечен. На тия стажове, при все, че не се оплаквам от тежка работа, ми няма такъв смях, работа колкото искаш, заплатата да се чудиш, кво да правиш с нея, аз като спасител на басейн бях намерил начин да си докарвам по 1.5к месечно, съответно и тук намерих, ама не е там работата. Скъсват ти *** от бачкане, за лишенията докато си на кораб има ли смисъл да коментирам, само ще кажа, че работата в чужбина сравнена с тая на кораб е песен или по-скоро начина на живот да го кажем. Доста силно се демотивирах да работя в тая сфера, защото неможе да ти дават 5$ на ден, макар и като стажант и да те товарят с работа, наравно с другите моряци, макар целта на стажа ми да беше подготовка за 3ти помощник капитан. Ама с много натискане, взеха да ме качват на мостика да ме учат на "професия" и с малко риск и инициатива, макар и нелегално успях и да печеля повече пари.
Сега се пробвам да ми тръгне нещо като бизнес тук(което ме удовлетворява като извършвана дейност) има добър шанс, добре вървят нещата засега, ако се развият добре нещата няма да се наказвам изобщо по тия кораби, макар и доброто заплащане за напред, може би да се кача още веднъж-два да увелича капитала за идеята ми тук... Пък може и да ми хареса, кой знае...
Летата на 100% поне по 6-7 часа на ден, разбира се, когато се е налагало и 14-15 часа, докато съм бил на училище от време на време, след това 16-17 годишен съм работил по морето и не само всевъзможни неща, та за мързел, липса на дисциплина и т.н. дума неможе да става. Завърших гимназията, сега завършвам военноморското, изкарах 2 стажа, чака ме още един 6 месечен. На тия стажове, при все, че не се оплаквам от тежка работа, ми няма такъв смях, работа колкото искаш, заплатата да се чудиш, кво да правиш с нея, аз като спасител на басейн бях намерил начин да си докарвам по 1.5к месечно, съответно и тук намерих, ама не е там работата. Скъсват ти *** от бачкане, за лишенията докато си на кораб има ли смисъл да коментирам, само ще кажа, че работата в чужбина сравнена с тая на кораб е песен или по-скоро начина на живот да го кажем. Доста силно се демотивирах да работя в тая сфера, защото неможе да ти дават 5$ на ден, макар и като стажант и да те товарят с работа, наравно с другите моряци, макар целта на стажа ми да беше подготовка за 3ти помощник капитан. Ама с много натискане, взеха да ме качват на мостика да ме учат на "професия" и с малко риск и инициатива, макар и нелегално успях и да печеля повече пари.
Сега се пробвам да ми тръгне нещо като бизнес тук(което ме удовлетворява като извършвана дейност) има добър шанс, добре вървят нещата засега, ако се развият добре нещата няма да се наказвам изобщо по тия кораби, макар и доброто заплащане за напред, може би да се кача още веднъж-два да увелича капитала за идеята ми тук... Пък може и да ми хареса, кой знае...

E34, E38
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Как от 700-800лв заплата намираш начин да докараш 1500лв ?
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
AmW написа:Как от 700-800лв заплата намираш начин да докараш 1500лв ?
Еми те мойте спасители от 450 заплата реално правеха по над 1500. На басейна имаше кула за скокове на която всеки скок струва пари и се води бакшиш за спасителя. Имаше дни в които по няколко стотин скока правеха дечурлигата. Отделно извън работното време за партита и т.н и се плащаше по 5-10 лв на час в зависимост кога е. ТА не бяха зле да не говорим ,че единия ми спасител из$ба поне 20тина моми за сезона покрай работата си.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Знам как се правят от кулата пари...
Ако басейна не прибира парите от кулата супер, но мисля, че на повечето места не е така... все пак се получават пари и съответно трябва да се издаде касов бон.
Но да не разводняваме темата
Ако басейна не прибира парите от кулата супер, но мисля, че на повечето места не е така... все пак се получават пари и съответно трябва да се издаде касов бон.
Но да не разводняваме темата
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Аз смятам, че който има желание и амбиция може да постигне нещо в живота. Да вярно е, че в България става малко по-трудно, но и тук има работа. На много хора им е по-лесно просто да мрънкат и да ходят по кафета.
Аз съм на 24 и работя горе долу по 10 часа на ден като работя и уеекенда, просто освен работата се занимавам и със своя фирма и правя проекти на частно. Виждам, че е много трудно да си намеря хора, които да не ги марзи и да могат да поемат отговорност, много по-лесно им е да си отидат на кино или на кафенце вместо да си свършат работата, а не е като да им давам малко пари.
Аз съм на 24 и работя горе долу по 10 часа на ден като работя и уеекенда, просто освен работата се занимавам и със своя фирма и правя проекти на частно. Виждам, че е много трудно да си намеря хора, които да не ги марзи и да могат да поемат отговорност, много по-лесно им е да си отидат на кино или на кафенце вместо да си свършат работата, а не е като да им давам малко пари.
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4