Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Gqbriel » 13 Апр 2013, 18:01

kazmin написа:Здравейте колеги!

Харесал съм си тази (320д, малко мръсничка на снимките):
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8

Като кусури има:
1. Две петна ръждичка по ляв праг:
Снимка - около 3см широко
Снимка - около 1см широко
2. Накладки за смяна - на таблото не свети лампата за износени накладки - Какъв може да е проблемът?може да не е закачен датчика,при самата накладка
3. Не свири сигнализация при отворена врата и светещи фарове :no: Какъв може да е проблемът?въпрос на кодировка понякога,не е задължително да пищи нещо
4. Чистачки - при положение на лостчето 1 степен нагоре след неутрална чистачките минават на интервал. При 2ра степен - пак са на интервал. На трета степен тръгват постоянно - Какъв може да е проблемът? Не би ли следвало 1ва степен интервал, 2ра степен постоянно, 3та степен постоянно бързо?Не и ако си на място
5. Ск. лост - в неутрално положение, сочи към пета, не към трета/четвърта, т.е. седи леко вдясно. Дали една от пружините не държи и го дърпа само на една страна? :confused: или пружините или самия механизъм при селектора - без сваляне на кутията няма да стане номера,а и като се покара и позагрее по-вероятно да си остане в правилно положение,но с времето ще те дразни

Какво мислите, колеги? Ето как звучи мотора:
http://www.youtube.com/watch?v=pEVdyAakKh0така дизел не се тества ама айде - единия черен пушек да му е дявола

На тест драйва не усетих нищо притеснително по скорости, двигател и окачване. Нямаше хлопания и тропания. Но пък намерих горноописаните забележки.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 13 Апр 2013, 20:28

Колеги на колега от форума ли беше тази кола или бъркам http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2ordnm
някой има ли инфо за въпросния автомобил?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от I_Aleksandrov » 13 Апр 2013, 22:37

Мнения за -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Като се абстрахираме от лепенката на таблото и избегнем темата за и против ГИ на BMW... :)

П.П. В 325i Е36 и Е46 двигателят един и същ ли е ?

Благодаря Ви.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 13 Апр 2013, 23:40

kazmin написа:Здравейте колеги!

Харесал съм си тази (320д, малко мръсничка на снимките):
..............................
.....................
...............................

4. Чистачки - при положение на лостчето 1 степен нагоре след неутрална чистачките минават на интервал. При 2ра степен - пак са на интервал. На трета степен тръгват постоянно - Какъв може да е проблемът? Не би ли следвало 1ва степен интервал, 2ра степен постоянно, 3та степен постоянно бързо?
5. Ск. лост - в неутрално положение, сочи към пета, не към трета/четвърта, т.е. седи леко вдясно. Дали една от пружините не държи и го дърпа само на една страна? :confused:

.....................................................
......................................................
......................................................

Попринцип чистачките са си така, първото нагоре - интервал, второто нагоре постоянно, но като си спрял е инервал, и последното нагоре - бързо постоянно, без значение дали си спрял или в движение.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: кола с гола жена вътре - по възможнос по-млада да е.
Детайли за колата: е 46 328

Мнение от vesosea » 14 Апр 2013, 0:03

това ,че скоростния лост сочи 5 скорост е добре, че не 'свирят' фаровете - не е страшно. това че е изгнила - лошо. зависи за колко пари я взимаш. ако е 3 000 лв. е супер. иначе - найн ''по германски''
механика

Потребител
Аватар

Мнение от papi4 » 14 Апр 2013, 9:15

Батман написа:
papi4 написа:Може ли,мненията ви за тази оферта? http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 64529.html? И с колко цилиндъра е този двигател?Благодаря

С 6 е!
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M54#M54B22

А нещо не редно да виждате?Ще ходя да я видя на място,след 2 седмици.Да ми кажете дали не изпускам нещо?Защото все пак ми е на 200 км. с връщането 400.

Потребител
Аватар
Кара: E39 525???+++
Мечтае да кара: E30

Мнение от thunder4 » 14 Апр 2013, 10:58

Здравейте,изчетох старата тема...от месец насам чета всичко за е46,до тук останах с впечатление че си е м***та е**ло положението,направо се наплаших!Та да започна с малко предистория,търся първата си кола,събирам си от 14 годишен,първоналачно исках е36 ,но баща ми каза ,че ще си я делим 50:50 и така бюджета ми удари "главоломната" за покупка на е46 сума от 7000лв.Гледам коли около 6000-6500лв та с пазарлъка да останат като за застраховка,данък,преглед такива работи. Спрял съм се на 330д преди фейса ръчка ,към екстрите нямам изисквания все пак първа кола както казах,до сега съм се возил на Citroen Berlingo,Golf 2 и BMW e36,тъй че всяка е46-ца ще ми се стори самолет откъм екстри,главно искам здрава кола,с приличен вид,ясно ми е че съм се хвърлил на 12-3 годишни коли,няма как салона да не е износен,волан,топка скоростен лост,дръжките на вратите и тн. ,също ми е пределно ясно,че километрите не са това което пишат 12-3 годишна кола на 130-70 хил. км....да бе да ,за това търся от бъдещата ми колица да има само добър външен вид и да е здрава от към двигател скоростна кутия и тн. Ще се пази и ще се подържа с най-добрите консумативи,като почнах обаче да чета,ако свети някоя лампа на таблото я вадят,махат катализаторите още преди колата да стигне в автокъщата,връщат километражи,коли претрисат маховици съединители някви 1500лв за тях,датчици по рейла и те маса пара,то някакъв ад в който почти невъзможно да си вземеш читава кола май?

Да ви попитам за тази:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2owqjs

Нищо нередно не успях да видя по снимките,но нямам вашия опит,вие кажете!На снимката на отворен капак няма счупени щипки на фаровете,изглежда добре като цяло.

Благодаря предварително!
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: кола с гола жена вътре - по възможнос по-млада да е.
Детайли за колата: е 46 328

Мнение от vesosea » 14 Апр 2013, 13:54

изглежда добре колата. заслужава си да и обърнеш внимание.
механика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 14 Апр 2013, 14:09

младеж от 14 годишен събираш парички ,събрал си 3500 ,татко ще ти даде още толкова и ти искаш да ги дадеш за 330д ? по добре пусни тото с тях .. утре ще изтропа дюза/турбина/маховик/квото и да е ,и остава паметник .. отделно че и да не се чупи няма да можеш да я поддържаш ,примерно 4 гуми са ти 1000 лв ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 14 Апр 2013, 14:37

Тати ще помага, не всички след училище почват работа и почват да вадят пари и да купуват и поддържат коли. Колата не изглежда зле, но е редно да се провери в сервиз, че нещо цената прекалено ниска.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 14 Апр 2013, 14:54

I_Aleksandrov написа:Мнения за -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Като се абстрахираме от лепенката на таблото и избегнем темата за и против ГИ на BMW... :)

П.П. В 325i Е36 и Е46 двигателят един и същ ли е ?

Благодаря Ви.

Тази я проверявах по ВИН в Дару.. Доста над тези км е! Беше нещо от сорта - 200 и нещо хиляди през 2007-ма.. :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe6kata_ » 14 Апр 2013, 15:21

papi4 написа:
Батман написа:
papi4 написа:Може ли,мненията ви за тази оферта? http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 64529.html? И с колко цилиндъра е този двигател?Благодаря

С 6 е!
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M54#M54B22

А нещо не редно да виждате?Ще ходя да я видя на място,след 2 седмици.Да ми кажете дали не изпускам нещо?Защото все пак ми е на 200 км. с връщането 400.

Каква е цената на колата че толкова я мислиш ? Мен ми изглежда добре колата

Потребител
Аватар
Кара: E39 525???+++
Мечтае да кара: E30

Мнение от thunder4 » 14 Апр 2013, 16:27

Alexi написа:младеж от 14 годишен събираш парички ,събрал си 3500 ,татко ще ти даде още толкова и ти искаш да ги дадеш за 330д ? по добре пусни тото с тях .. утре ще изтропа дюза/турбина/маховик/квото и да е ,и остава паметник .. отделно че и да не се чупи няма да можеш да я поддържаш ,примерно 4 гуми са ти 1000 лв ..

Аз за това искам да си купя кола,а не дарак който утре ще му "изтропа дюза/турбина/маховик/квото и да е " ,вече работя и ходя на училище едновременно,за 310лв месечно,все си мисля,че ще успея да подържал една кола,при положение,че нямам други разходи,тук питам за кола,а не да ме съветвате какво да правя с парите си било то тото,национална лотария и тн. глупости!Питам като човек,янво трябваше да пропусна годините си и другите подробности,може би щях да получа по-човешко отношение...благодаря на хората който са дали смислени отговори,колата ще се гледа! Някой пич с лаптоп от София който може да я погледне да кажете,или някой сервиз където може да бъде направена адекватна диагностика?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Апр 2013, 17:14

thunder4 написа:Гледам коли около 6000-6500лв та с пазарлъка да останат като за застраховка,данък,преглед такива работи.Спрял съм се на 330д преди фейса ръчка ,към екстрите нямам изисквания все пак първа кола както казах,до сега съм се возил на Citroen Berlingo,Golf 2 и BMW e36,тъй че всяка е46-ца ще ми се стори самолет откъм екстри,главно искам здрава кола,с приличен вид,ясно ми е че съм се хвърлил на 12-3 годишни коли,няма как салона да не е износен,волан,топка скоростен лост,дръжките на вратите и тн. ,също ми е пределно ясно,че километрите не са това което пишат 12-3 годишна кола на 130-70 хил. км....да бе да ,за това търся от бъдещата ми колица да има само добър външен вид и да е здрава от към двигател скоростна кутия и тн. Ще се пази и ще се подържа с най-добрите консумативи,като почнах обаче да чета,ако свети някоя лампа на таблото я вадят,махат катализаторите още преди колата да стигне в автокъщата,връщат километражи,коли претрисат маховици съединители някви 1500лв за тях,датчици по рейла и те маса пара,то някакъв ад в който почти невъзможно да си вземеш читава кола май?

Да ви попитам за тази:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2owqjs

Нищо нередно не успях да видя по снимките,но нямам вашия опит,вие кажете!На снимката на отворен капак няма счупени щипки на фаровете,изглежда добре като цяло.

Благодаря предварително!

Тука цялата тема,приобщи БМВ с опел,форд и каква ли не марка евтини дангии.Аз не съм виждал толкова технически проблеми откакто Е46 падна при родните джамбази под 10 000.Отделно гледаш и 330 :mrgreen: ...
330 с 15ки китайки няма да стане - минимум 16 а на фейслифта 17!
*Само обслужването ти - 7лтр масло (само качествени) = 7х18= 126
горивен - хубав минимум 80лв
маслен - некви там 30-алв
въздшуен 70лв
картерни газове - 120лв
До тука излизат има няма 450лв без труда
От там дискове и наклади минимума е 70лв от там дисков по 200+ и т.н
За каско,гражднска и т.н още 300,като каското на вноски на цяло отиваме около 800лв с гражданската
До тука станаха 1200+ и тея 7000 станаха 5800..а и данък още 200лв - 5600
Тука не влизат едни 50лв диагностика и още други евентуални разходи.
Не коментираме - гуми въобще...

Тука разбира се,може да намериш кола с платени половината неща - но рядкост.

не са това което пишат 12-3 годишна кола на 130-70 хил. км....да бе да
ми не бе не,за тез пари ще ядеш извара на 350 000км минимум,който и да те убеждава,че са и реални килоетрите и на табло са 200 000
Ще се пази и ще се подържа с най-добрите консумативи
дали ама надали,качествените консумативи са оригиналните ама за тях пари едва ли ще извадиш ...справка махови,съединител,окачване ~= бъдещата ти Е46 за 6000
маховици съединители някви 1500лв
- тва да не е ладичка или астра 95ти набор - искаш премиум марка - това са ти премиум цени
то някакъв ад в който почти невъзможно да си вземеш читава кола май
за без пари така е
Последна промяна Gqbriel на 14 Апр 2013, 17:41, променена общо 1 път
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 14 Апр 2013, 17:33

Големият проблем е, че и дори да дадеш нормално, а и много пари за е46 от класа си, пак не е гаранция, че ще вземеш нещо читаво... Изпипан сервиз му е майката, но не знам пак дали може да се хване разхода на масло на Н42 и М54... :banghead:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ПредишнаСледваща

Назад към E46