Стартиране на бизнес
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Стартиране на бизнес
Здравейте колеги! Преди няколко дни ми се наредиха доста проблеми със работа и шефове! Днес ми се отваря възможност да стартирам нещо мое! Както са казали хората всяко зло за добро! Изпадна ми доста изгодна и приятна оферта за магазин под наем в черноморски курорт! На 90% съм съгласен да почна,но нещо в мен все ми подсказва да не се занимавам
! Някой има ли да се занимава в сферата на тези неща и да даде нещо като съвет!? Сезона стартира след 15-20 дни,а аз съм в чудене от 1-2 дни.

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Re: Стартиране на бизнес
Първо, за какъв магазин говорим? Работил ли си в магазин? Имаш ли идея как се работи тази работа или си бос? Имаш ли парите, с които да започнеш първоначално (не са малко)? Ако не си уверен в отговорите, по-добре не се занимавай, че можеш да загубиш повече, отколкото да спечелиш. И изобщо, при дадена толкова малко информация какъв съвет търсиш? Темата звучи несериозно 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Stoqnov_1979 написа:Здравейте колеги! Преди няколко дни ми се наредиха доста проблеми със работа и шефове! Днес ми се отваря възможност да стартирам нещо мое! Както са казали хората всяко зло за добро! Изпадна ми доста изгодна и приятна оферта за магазин под наем в черноморски курорт! На 90% съм съгласен да почна,но нещо в мен все ми подсказва да не се занимавам! Някой има ли да се занимава в сферата на тези неща и да даде нещо като съвет!? Сезона стартира след 15-20 дни,а аз съм в чудене от 1-2 дни.
Магазините обикновено са свързани с една торба бюрокрация, разрешителни и лицензи. Виж дали документално всичко е наред за предстоящия сезон, после пробвай да разучиш какво е било положението до сега и накрая вече си прави сметка за наем зареждане и т.н
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
- какво ще продаваш?
- сезона почва след 15 дни, но пари започват да се правят средата на юли до средата на август (пик)
- наема на магазина го умножи по едно число между 7 и 10, за да видиш колко оборот трябва да правиш, за да си спокоен.
- сезона почва след 15 дни, но пари започват да се правят средата на юли до средата на август (пик)
- наема на магазина го умножи по едно число между 7 и 10, за да видиш колко оборот трябва да правиш, за да си спокоен.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Колега,аз се занимавах с магазин за облекло до преди 2 години заедно с една приятелка.
Честно да ти кажа специално в тая сфера са много на кантар нещата.
Магазниа го отворихме в Пловдив в един търговски център,който беше много посещаван по-принцип,имаше голям хранителен магазин,офиси и магазини на гсм оператори,кафенета и т.н. - с една дума място където уж добре би се продавала качествена и евтина стока.
Нашите разходи бяха ... как да кажа - смешни.Имахме възможност да зареждаме супер евтино,наема изобщо не беше скъп - около 200лв с включени консумативи(охрана,почистване,ток и вода).
Разговарял съм с доста собственици и продавачи които срещах там - та нещата бяха много зле и то при наличието на много хора почти по цял ден.
След около 8 месеца етажа на който бяхме и ние се опразни.Малко след това решихме и ние да си набием шута и точно след като сменихме касовия апарат с тия новите които са вързани с НАП.
Та магазина не просъществува,но не съм загубил кой знае какво и не съжалявам че опитахме,така че ако си правиш хубаво сметката дори и да не потръгне няма да има проблем.Само всичко да е законно.
Откриването на фирма излиза около 200лв в агенцията по вписванията после имаш разход щетоводителка пак толкова горе долу на месец,оценка на риска трябва да направиш - тя мисля беше по скъпа - едно 500 до 700 не помня (и то за такава тъпотия
),касов апарат около 200-300лв,няколко дребни суми при нотариуси за разни заверки и т.н. и разходите най-в началото са това ако не забравям нещо.
После първото зареждане е най-зор,наемане на служители,интервюта. Приготви си и едни поне 100лв за бензин щото такова разкарване ще ти врътнат
Честно да ти кажа специално в тая сфера са много на кантар нещата.
Магазниа го отворихме в Пловдив в един търговски център,който беше много посещаван по-принцип,имаше голям хранителен магазин,офиси и магазини на гсм оператори,кафенета и т.н. - с една дума място където уж добре би се продавала качествена и евтина стока.
Нашите разходи бяха ... как да кажа - смешни.Имахме възможност да зареждаме супер евтино,наема изобщо не беше скъп - около 200лв с включени консумативи(охрана,почистване,ток и вода).
Разговарял съм с доста собственици и продавачи които срещах там - та нещата бяха много зле и то при наличието на много хора почти по цял ден.
След около 8 месеца етажа на който бяхме и ние се опразни.Малко след това решихме и ние да си набием шута и точно след като сменихме касовия апарат с тия новите които са вързани с НАП.
Та магазина не просъществува,но не съм загубил кой знае какво и не съжалявам че опитахме,така че ако си правиш хубаво сметката дори и да не потръгне няма да има проблем.Само всичко да е законно.
Откриването на фирма излиза около 200лв в агенцията по вписванията после имаш разход щетоводителка пак толкова горе долу на месец,оценка на риска трябва да направиш - тя мисля беше по скъпа - едно 500 до 700 не помня (и то за такава тъпотия

После първото зареждане е най-зор,наемане на служители,интервюта. Приготви си и едни поне 100лв за бензин щото такова разкарване ще ти врътнат

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново! Значи магазина трябва да е супермаркет,защото наоколо няма такъв,а и като такъв е работил! Аз съм завършил такава специалност-търговия! Преди 3-4 години работих в магазин отново на морето,но е съвсем различно да работиш за някой и да не ти пука от обороти и разходи! От 1-2 дни съм в смятане на всичко,за да мога да премеря риска,но наистина си е риск!
Средните нива на търговията в страната са три пъти над европейските и всъщност това ни прави бедни, не произвеждаме.
Г. Ганчев не съм му фен, ама го каза правилно- в търговията (препродажбата) бъдеще и пари няма.. нали всеки гледа от различна тераса, но в дългосрочен план е прав, виждаме положението в страната.
можеш да направиш сезонни пари, а после какво? втори, трети супермаркет? и така цял живот хамалска работа и създаваш "връзки" с не особено умни и амбициозни типове, дето само ще ти реват-глупава държава и "няма работа"
казвам го от личен опит, от 6годишен до бакалавъра съм бил в такава среда и по-скоро бих сял репички на луната отколкото да се върна.
производството е друг свят, "присъединяваш" се в реалната икономика, но банките ни правят всичко възможно малките фирми да не намират капитал..
лично бих вложил парите и усилията в нещо, което има реално развитие т.е кариера или ако не ти се учи земеделие.. тук стават нещата бавно и зависят от капитала, но има много хляб.. от друга страна има програмисти в бг дето взимат над 10к/м.. за някои специалности не е късно да учиш, има хора почващи бакалавър и магистър на 40
всичко зависи какво искаш.
Г. Ганчев не съм му фен, ама го каза правилно- в търговията (препродажбата) бъдеще и пари няма.. нали всеки гледа от различна тераса, но в дългосрочен план е прав, виждаме положението в страната.
можеш да направиш сезонни пари, а после какво? втори, трети супермаркет? и така цял живот хамалска работа и създаваш "връзки" с не особено умни и амбициозни типове, дето само ще ти реват-глупава държава и "няма работа"

производството е друг свят, "присъединяваш" се в реалната икономика, но банките ни правят всичко възможно малките фирми да не намират капитал..
лично бих вложил парите и усилията в нещо, което има реално развитие т.е кариера или ако не ти се учи земеделие.. тук стават нещата бавно и зависят от капитала, но има много хляб.. от друга страна има програмисти в бг дето взимат над 10к/м.. за някои специалности не е късно да учиш, има хора почващи бакалавър и магистър на 40

всичко зависи какво искаш.
Пробвай, пък каквото стане. Едва ли ще загубиш кой знае колко. Все ще продадеш стоката, ако нещо се объркат нещата
Хранителният магазин поне отстрани изглежда, че е свързан с "много работа". Особено ако започнеш да назначаваш персонал, с толкова много артикули вътре трябва много добре да следиш нещата, за да не стане така, че персонала работи за себе си
п.с. колега, това производство не става с 200лв фирма и 200лв за наем, а както виждаш и за това е пред дилема. Нека опита, най-малко ще натрупа опит пък после може да мисли и за нещо по-сериозно
Хранителният магазин поне отстрани изглежда, че е свързан с "много работа". Особено ако започнеш да назначаваш персонал, с толкова много артикули вътре трябва много добре да следиш нещата, за да не стане така, че персонала работи за себе си
п.с. колега, това производство не става с 200лв фирма и 200лв за наем, а както виждаш и за това е пред дилема. Нека опита, най-малко ще натрупа опит пък после може да мисли и за нещо по-сериозно
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
То хубаво е да се започне производство,но ние като цяло и затова не ставаме! Работих няколко години в сферата на производството на храни! С две думи да ви кажа нищо не произвеждаме! Собственика,който и сега си произвежда разни неща,си продава стоката на негова фирма извън граница! От там пак си я вкарва в България и от същата стока произвежда друг продукт и пак наново навън! Сега внася продукти от Китай и произвежда едни консерви за Франция,като уж са български. Французите втори път няма да вземат
За магазина и аз си мисля,че единствената ми загуба ако нещо не потръгне е наема!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ако магазина/помещението е в оживен квартал,близо до плажа или има човеко-поток,спретни една дрогерия,изкарват се хубави пари в сезона,но ти трябва първоначално зареждане,което не е евтино,лиценз ,който не е скъп и някой доработки на мястото.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:...спретни една дрогерия,изкарват се хубави пари в сезона,но ти трябва първоначално зареждане,което не е евтино,лиценз ,който не е скъп и някой доработки на мястото.
И да си бакалавър фармацевт

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:...спретни една дрогерия,изкарват се хубави пари в сезона,но ти трябва първоначално зареждане,което не е евтино,лиценз ,който не е скъп и някой доработки на мястото.
И да си бакалавър фармацевт
Не е задължително ,особено за дрогерия ,освен това се наемат такива хора
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
Не е до плажа помещението,но е на улица! В хотелски комплекс,но на улица,а не само за гостите в комплекса! Предимството е че наоколо няма хотели които предлагат ол инклузив,а и в този хотел дори няма и ресторант! Собственика на комплекса казва че е бил добре посещаван,но проблема е че не вярвам много много на това което казва!
Стария наемател е намерил по-голямо помещение и се е махнал от там,било му е малко-85кв.м. Утре пак ще прескоча до там да поогледам,че до утре вечер собственика иска решение от моя страна! 

13 мнения
• Страница 1 от 1