Въпрос относно ползване на Motor Flush/Motor Clean добавка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E38 M62TU
Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
Детайли за колата: BMW E38 740i Individual

Въпрос относно ползване на Motor Flush/Motor Clean добавка

Мнение от Boris_Andonov » 16 Апр 2013, 17:45

Здравейте, колеги!
Искам да направя запитване колко от вас ползват въпросните добавки, на коя марка и колко често.
Мислите ли, че има смисъл да се прави, имали ли сте проблеми с работата на мотора след ползванто на такъв вид добавки?
Преди предходната ми смяна ползвах Мотор флъш на една трибуквена полска фирма от Ауто + (Май беше CRC)
Та въпроса ми към по "Навътре в нещата" потребителите на форума...Има ли смисъл, тъй като след около 1000км ми предстои нова смяна на масло....да промия преди нея с Моtor Clean на Liqui Moly...Ta опасението ми не е, че няма да има кой знае какъв ефект, а напротив да не се отрази негативно върху мотора имайки предвид много близките интервали на промивките!
Благодаря ви предварително за отговорите и мненията по въпроса!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Въпрос относно ползване на Motor Flush/Motor Clean добав

Мнение от krasi2bmw » 16 Апр 2013, 19:25

Привет колега , не си писал какьв ти е двигатела , но ще ти дам пример с моя / 325 tds / . Миналата година спуках маслен радиатор и сьм карал м/у 7 и 10 км . без масло / като извадих щеката нямаше нищо / , оправих радиатора сипах ново масло и всичко е наред , имам минати от тогава около 4000 км. няма нищо на мотора . Спаси ме единственно добавката на Bardal turbo protekt , и ако искаш моето мнение относно добавките аз сьм двьрдо ЗА ............. естествено вземай само неща които са доказани и утвьрдени на пазара от реномирани производители :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Апр 2013, 21:48

Мен ако питаш нищо не ти е спасил тоя Бардал, а това че си бил в движение. След като си изгасил мотора маслото е пльоснало на земята изведнъж. А докато си бил в движение е изтичало по малко.

Едва ли има добавка, която ще ти позволи да караш 10км без масло.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Апр 2013, 22:18

Не си давайте парите за глупости, ми си сменяйте маслото на нужните интервали и горещо като е и ползвайте утвърдени марки. Ако толкова искаш да чистиш нещо свали си картера и го изчисти отвътре. Използвай момента и да си изчистиш засмукващата тръбичка на маслената помпа.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: BMW E38 M62TU
Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
Детайли за колата: BMW E38 740i Individual

Мнение от Boris_Andonov » 17 Апр 2013, 0:23

Бумера е с деигател M52TUB28...Въпроса ми беше относно за добавки с цел промивка на мотора преди смяна на маслото..Дали няма опасност да се получи обратен ефект при ползването им преди 2-ра поредна смяна на масло...Някой ако го е правил да сподели!

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 17 Апр 2013, 8:00

Тези добавки са много агресивни и е възможно да протече някоя гарнитура. Освен това като се има предвид на какъв принцип действат и факта, че няма как да се източи перфектно би трябвало да се запиташ как ще се отрази на новото масло.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Апр 2013, 10:19

Отделно не се знае колко мръсен е бил мотора и как е бил поддържан. Ако добавката е агресивна и откърти големи количества отлагания може да запуши някоя магистрала. Първите 2-3 пъти сменяй често и с хубаво масло и нямаш яд.
Изображение

Назад към Извън Темата