атентат в бостън?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Re: атентат в бостън?

Мнение от zlatko_baretata » 17 Апр 2013, 1:22

alx написа:
zlatko_baretata написа:
drago_pavlov написа:Те хАмериканските българчета в УСА, пишейки в темата, го демонстрират безгрешно това.

Разликата е там, че аз съм живял 20 години в тая държава и знам как функционира, как мислят хората и т.н. Живял съм и 20 и повече години в бг и знам и там как стават нещата. Обиколил съм света и имам и някаква идея и той как е устроен. И не съм от глупавите на всичкото отгоре.

А Ти... Какви са ти директните (твоите лични) наблюдения и какво си видял със собствените си очи? И какво си постигнал житейски че мнението ти за "империята" да е меродавно? :)

Демек, как трябва мнението ми да е меродавно, ако не съм обиколил колкото тебе? Макар, че се съмнявам, че си се въртял около Бенгалския залив, толкова колкото аз, нито си бил в Тайван, Албания, Афганистан или Камчатка или подобни екзотики...? Е да, може би не съм се въртял колкото тебе в УСА, ама не ми и трябва - там не е за свободни хора, а за биороботи...
В Европа къде точно си ходил от тия 20 години в БГ и другите 20 години в УСА? Че аз съм я пообиколил...?
Ама пак да попитам, това според теб, колко акъл дава на "обикалящия"? Щото има значение на командировка ли си някъде или си отишъл там за собствения си кеф - разликата е огромна.
Или ти, понеже си американче, което знае български и поради това, че нормално се считаш за гражданин на света, в който твоята "нова" родина сере навсякъде, си мислиш, че си видял повече от простите българчета?
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Апр 2013, 1:39

Не бе батка. Просто тия дето ти си ги виждал на телевизията и четеш за тях по новините са ми съседи, колеги, приятели и т.н.

Та... Нека да ги познавам по-добре и да знам кои са и за какво се борят :)

За кой кво е видял- ако наистина си гражданин на света и продължаваш да мислиш по този начин- проблема е в твоя телевизор :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 17 Апр 2013, 1:50

alx написа:Не бе батка. Просто тия дето ти си ги виждал на телевизията и четеш за тях по новините са ми съседи, колеги, приятели и т.н.

Та... Нека да ги познавам по-добре и да знам кои са и за какво се борят :)

За кой кво е видял- ако наистина си гражданин на света и продължаваш да мислиш по този начин- проблема е в твоя телевизор :)

Тия, дето са ти съседи, колеги, приятели и т.н. се борят за повече пуканки пред телевизора и за по-дълго време с пуканките пред телевизора. Още древните римляни са го измислили - хляб (пуканки) и зрелища (американски тъпотии по телевизора).
Тъжното е, че са иначе съвсем нормални и свестни хора, но с промити мозъци. Аз също имам доста познати и приятели в УСА, независимо че не съм ъпгрейднато българско хАмериканче като теб.
А дали съм гражданин на света с модерни възгледи в унисон с твоите или ако съм различен, то тогава неизменно проблема е в моя телевизор, едва ли ще се доверя на твоето "меродавно" мнение на български емигрант в УСА. :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Апр 2013, 1:53

точно от това самодоволно,самонадеяно и арогантно всезнайническо поведение и мерак да давате акъл дори където сериозно ви липсва си ги докарвате такива бели на главата ,вие -американците ..
та- проблема е такъв,че скоро на целия свят ще спре да му пука от колбасарските сцени в америка по какъвто и да е тАлавизор,батка ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 17 Апр 2013, 2:27

spacepl написа:Колко трябва да си постигнал житейски за да сложиш раница с тротил на гърба си след като си видял жена си и детето си на кайма ?!?!?

Осамата беше милиардер доколкото знаем. Убиха го без съд и присъда - командоси, а не безпилотни предатори. Колко ли щеше да се разбере ако беше проговорил ?

:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Апр 2013, 2:48

Какво щеше да се разбере според вас? Защо си мислите, че на американското правителство му са необходими такива сложни схеми за да управлява контрол? Има достатъчно държави по-света където има много по-голям контрол без никакви постановки.
И що имате такъв двоен аршин... там всички, които се трепят в близкия изток, нали ви е ясно, че се трепят с руско оръжие... имаше един албум на една американска банда... killing is my business... and business is good. Франция не отиде ли да сипе на Мали... ЕУ не летяха ли над Либия... Китайците не смазаха и бунтовете в Мианмар или както е там името на Бурма ли как беше едно време и една снимка не излезе от там и никой не разбра. Големи борци за световна справедливост, няма що.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Апр 2013, 3:05

zlatko_baretata написа:Тия, дето са ти съседи, колеги, приятели и т.н. се борят за повече пуканки пред телевизора и за по-дълго време с пуканките пред телевизора. Още древните римляни са го измислили - хляб (пуканки) и зрелища (американски тъпотии по телевизора).

Не :) тези хора които са ми съседи, приятели и т.н са хората които движат Америка напред и правят американската наука. Не ме бъркай с реднек :) аз съм много много... много далече от представата ти за средния американец... Което само показва колко са ти ясни нещата.

Тъжното е, че са иначе съвсем нормални и свестни хора, но с промити мозъци. Аз също имам доста познати и приятели в УСА, независимо че не съм ъпгрейднато българско хАмериканче като теб.
А дали съм гражданин на света с модерни възгледи в унисон с твоите или ако съм различен, то тогава неизменно проблема е в моя телевизор, едва ли ще се доверя на твоето "меродавно" мнение на български емигрант в УСА. :mhihi:

Да разбира се. Не очаквам и друго :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 17 Апр 2013, 8:43

да се занимаем с конспирациите?

Изображение
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Апр 2013, 10:10

Може и да си е чисто американска работа....Чудех се кво беше свързано с Бостън, а то протестите в УСА...дето ги няма по CNN и т.н...occupy Boston/occupy Wall Street...големи палаткови лагери, блокиране на кметството, федералния резерв , изобщо срещу политиката на САЩ т.н....следващия голям протест е бил за 15ти Април...

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 17 Апр 2013, 10:14

Спорът ,който се оформи тук за двойният стандарт ми стои като реалити шоу(да вземем ''сделка или не'' например ),в което като си вътре в шоуто-участник или го наблюдаваш пред телевизора /страничен наблюдател/ има разлики ,защото вътре ти правят ''психоконтрол'' ,а като страничен наблюдател май виждаш нещата по-прости дори мисля и някакси по -обективно.
Та..
Какво щеше да се разбере според вас?

Нещо,което обществото,обикновените хора със сигурност не е трябвало да знае...
Защо си мислите, че на американското правителство му са необходими такива сложни схеми за да управлява контрол?

повод за война,затова са му тези сложни схеми-поне това говори статистиката.Какво се видя след Ирак :атомното оръжие на Садам или нефта на иракчани и много жертви :roll:
Франция не отиде ли да сипе на Мали... ЕУ не летяха ли над Либия

Тези всички не са ли НАТО-вци,а кой е отгоре...и като върнем назад изказвания на президенти става ясно кой и за какво направи прогнилият от всякъде евросъюз.
Общо взето цялата политика е пумия,но няма как да съм поклонник на нация ,която само войни са и в главата и която говори за суверенитет ,а се бърка постоянно в чуждият двор .
Изображение
by ''kompleksa''

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Апр 2013, 19:16

Сондьора написа:Може и да си е чисто американска работа....Чудех се кво беше свързано с Бостън, а то протестите в УСА...дето ги няма по CNN и т.н...occupy Boston/occupy Wall Street...големи палаткови лагери, блокиране на кметството, федералния резерв , изобщо срещу политиката на САЩ т.н....следващия голям протест е бил за 15ти Април...

Аз също мисля, че е вътрешна работа. Това е и мнението на доста хора около мене.

А протести в бостън няма от доста време.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 17 Апр 2013, 19:21

alx написа:тези хора които са ми съседи, приятели и т.н са хората които движат Америка напред и правят американската наука.

оп, тука ще ме извиниш много но американците които движат американската наука са много по-малко като процент от неамериканските учени работещи в америка, движещи американската наука :wave:
Мозъци за пари е политиката им още от айнщайн....
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Апр 2013, 19:29

Мисълта ми беше, че с гледане на телевизия и лапане на пуканки държава като американската не се прави. Тия визии се лансират по... Същата тая телевизия предназначена за ... тия по света дето лапат пуканки или в българския вариант- салатката и ракийката. Реалността е съвсем друга. Аз съм част от тази реалност.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Апр 2013, 21:40

ivan. написа:...

Тактично пропусна часта за Русия и Китай. А за Франция (Расмусен знаеш кой е предполагам и че е датчанин)

"Nato as such is not engaged in the Mali operation and I don't see a role for Nato as such in Mali," Rasmussen said during a brief visit to Lithuania's capital Vilnius.

http://www.english.rfi.fr/africa/201302 ... tervention

Някой по-горе каза за Швейцария, що нямало атентати... да много добре, ама те изпраха мръсните пари на света. Така, че не знам какво виждате от страни, ама явно страдате от "тунелна визия".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 17 Апр 2013, 23:07

Тунелна визия, казваш, на тия "отвън"... :mhihi:
Не знам как определяш една държава за напреднала, демократична, цивилизована и т.н., която си блъска Търговския център със самолети, избивайки хиляди невинни, а впоследствие отива да избие още стотици хиляди невинни по целия свят... ма то геноцида си върви ръка за ръка с тая "държвава" още от съзадаването й в древността, преди около 200 години. :mhihi:
Аз отивам да си сипя една ракийка със зелена салатка, като един истински, български ред-нек и оставям на вас напредничавите граждани на света, които движите научния прогрес в УСА, да ни разясните как стоят нещата... :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата