Алчноста на една държава

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Алчноста на една държава

Мнение от bum_bum » 17 Апр 2013, 12:15

След като платих мито и ДДС преди месец на стока изпратена от Германия :clap: :dummy: :kuku: Преди година мито и ДДС върху търговска отстъпка, която съм ползвал за стока получена от САЩ днес получих цесия за колосалната сума от $22.96.

Изображение

Тъй като е нещо от което имам спешна нужда платих за ДХЛ за да дойде бързо. Сега за да платя на държавата 5лв данък трябва да отида до митницата на летището и да похарча 5лв за гориво, 4-6лв за паркинг, 6лв за декларация и половин или повече изгубен ден.

Това за да не ме пита някой утре защо не съм платил към държавата всяко едно друго задължение,което мога да избегна без да ме хванат. :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Re: Алчноста на една държава

Мнение от The7omahawk » 17 Апр 2013, 13:01

Мда, напълно ти разбирам дертовете. Ето ги и моите

Останах без работа, вписах се в бюро по труда и ми се отреди обезщетение за безработица. След няколко консултации с КСО установих, че може да работя на граждански договр в размер на до МРЗ. Супер, изпадна ми една къса работа, под МРЗ - чудесно. Каква изненада, когато месецът след това при получаването на обезщетението аз получавам по-малко пари... с размера на възнаграждението, което съм получил в гражданския договор :mhihi: Бяха ми отрязали 240лв от обезщетението, разходите в размер на 25% от сумата разбира се - също не получавам :lol: На всичкото отгоре, те могат да следят кога започваш работа веднага ( иначе как са разбрали за договора, че да ми отрежат парите ) , но искат всеки месец да ходиш да се подписваш, че като си безработен значи по цял ден се чудиш кфо да правиш :mhihi: Забравих да се подпиша, отрязаха ми моментално обезщетението, а писмото дойде в такъв срок, че за обжалване беше късно. И искат да им платя данъка на колата, как пък не :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Апр 2013, 16:19

Ми като напиша тук, че не плащам данък на колата и се почва "тарикат", "гъзар".. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 17 Апр 2013, 16:50

Помня точно как "тарикатите" u "гъзарuте" в една тема се опитваха да ни обясняват че Го трябвало да е 1000 лв ,така че не се съобразяваu с мнението нa сульо и пульо,Hе бива да се държи сметка от някои хора които все 1 не знаят къде се намират,не виждат че има протести не виждат нищо нередно не виждат колко ниска е заплатата , всеки ден всеки от нас се бори за правото си на нормален живот и достойно съществуване ,много неща в тази държава не са като в нормалните държави. Нo не се ядосвай,това е моят съвет и ти желая успех.
Последна промяна Beamerdriver на 17 Апр 2013, 17:01, променена общо 2 пъти
39470

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 17 Апр 2013, 16:55

Хе хе аз кво да кажа като ми писаха АКТ за митническо нарушение на 2.36лв :mhihi: Мани ма ми и запорираха стоката,верно получих си я след като платих АКТ за 50лв и 2.36лв дължимо по ДДС и Мито :mhihi: И всичко това разправия за един месец.
До скоро си ги държах в рамка в хола :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Апр 2013, 16:59

Beamerdriver написа:...

ама само да ви кажа, че според мен тва, че минавате метър където може не ви прави големи герои и застъпници за правата ви
аз пък помня една друга тема за данъците за коли дето всички бяха много ербап, че не плащат щото няма за какво
ама като предложих тогава да не ползват винетка заради гадните пътища и нямаше много желаещи ...
щото като те хванат зле ама като може да се мине тънко става

не знам и аз за кво го пиша тва като сега ще излезна от "тарикатите" u "гъзарuте" ама тва е ...
да минеш метър не е протест, а дребен тарикатлък
а за простотията на нашата бюрокрация може всеки да напише ферман ама решението
е да отидеш да вдигнеш скандал и патардия и нещо да се промени, а не да скатаеш
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 17 Апр 2013, 17:02

Аз не минавам метър никъде! просто много мразя някой да ми дава тон в живота!
39470

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Апр 2013, 17:08

Beamerdriver написа:Аз не минавам метър никъде! просто много мразя някой да ми дава тон в живота!

браво за което :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 17 Апр 2013, 17:17

И мен се опитаха да ме прекарат два-три пъти и единия път не ми се занимаваше с глупости и си платих като поп. В повечето случаи винаги му е спешно на човек и те се възползват от това. Иначе малко фотошоп и после плащаш жълти стотинки.

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 17 Апр 2013, 19:21

bum_bum написа:. Сега за да платя на държавата 5лв данък трябва да отида до митницата на летището и да похарча 5лв за гориво, 4-6лв за паркинг, 6лв за декларация и половин или повече изгубен ден.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мен ме въртяха 6 обиколки по маршрута КАТ - СРС за 2.40... То започна да става смешно вече...
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

Назад към Извън Темата