Захранване на 1.5v термометър през 12v
Модератор: Общи модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Захранване на 1.5v термометър през 12v
Здравейте,
купих си един термометър, понеже не си заслужават усилията, времето и парите за слагане на оригинален борд на компакт е36. Искам да попитам как мога да го захранвам с 12v след контакт, без да изгори или да си запаля колата. Знам от къде да взема 12v, но как точно да го свържа при условие, че термометъра работи с една батерия от 1.5v.
Благодаря.
ПС: Преди да почнете да ме псувате, искам само да уточня, че съм го забутал на място, на което само аз знам че е.
купих си един термометър, понеже не си заслужават усилията, времето и парите за слагане на оригинален борд на компакт е36. Искам да попитам как мога да го захранвам с 12v след контакт, без да изгори или да си запаля колата. Знам от къде да взема 12v, но как точно да го свържа при условие, че термометъра работи с една батерия от 1.5v.
Благодаря.
ПС: Преди да почнете да ме псувате, искам само да уточня, че съм го забутал на място, на което само аз знам че е.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Захранване на 1.5v термометър през 12v
С батерия от 1.5 волта за 30 стотинки.Дигиталните термометри имат много малка консумация и ще мине доста време преди да се скапе батерията от стоене.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Re: Захранване на 1.5v термометър през 12v
Трябва ти захранване с интегрална схема LM317. Има схеми в интернет, трябват само няколко компонента.
3 мнения
• Страница 1 от 1