Захранване на 1.5v термометър през 12v

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Захранване на 1.5v термометър през 12v

Мнение от zafirovp » 03 Май 2013, 0:38

Здравейте,
купих си един термометър, понеже не си заслужават усилията, времето и парите за слагане на оригинален борд на компакт е36. Искам да попитам как мога да го захранвам с 12v след контакт, без да изгори или да си запаля колата. Знам от къде да взема 12v, но как точно да го свържа при условие, че термометъра работи с една батерия от 1.5v.

Благодаря.

ПС: Преди да почнете да ме псувате, искам само да уточня, че съм го забутал на място, на което само аз знам че е. :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Захранване на 1.5v термометър през 12v

Мнение от Jordana » 03 Май 2013, 9:05

С батерия от 1.5 волта за 30 стотинки.Дигиталните термометри имат много малка консумация и ще мине доста време преди да се скапе батерията от стоене.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Re: Захранване на 1.5v термометър през 12v

Мнение от agent smit » 04 Май 2013, 2:56

Трябва ти захранване с интегрална схема LM317. Има схеми в интернет, трябват само няколко компонента.

Назад към Извън Темата