Цивилни коли с радари

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Цивилни коли с радари

Мнение от mangini » 06 Май 2013, 0:23

Отварям темата, защото тая вечер май имах близка среща с такъв автомобил. Казвам "май", щото сам не знам точно какво се случи - карах си по околовръстното (карах с радар-детектор) и изпреварих една Lancia Kappa, като в момента, в който застанах пред нея, детекторът полудя, почна да пищи на Х вълни и на най-висока степен, т.е. все едно радара е близо :shock: . Карах така в продължение на няколко км, като Lancia-та беше зад мен и детектора продължаваше да си пищи на най-висока степен и на Х вълни. По някое време отбих, за да го пусна пред мен и като се отдалечи, пищенето спря. По-надолу пак го настигнах и изпреварих и съответно пак почна да ми пищи радар-детектора. Няма нищо чудно във всичко това до тука, ако такава кола действително има радар, обаче първо, че беше Lancia Kappa, леко очукана, второ човека вътре беше с жена си и малкото си дете. Та се замислих някой знае ли какви са цивилните коли и при какъв режим снимат и засичат - дали по усмотрение на шофьора, във всеки момент, когато пожелае, или имат стриктен ред? Също така на таблото на Lancia-та не видях нито радар, нито камера, а детектора ми пищеше яко (много обстойно огледах автомобила и шофьора накрая ме гледаше много мръсно :mhihi: ). Аз лично до сега съм виждал само цивилни астри, абсолютно същите като полицейските, но бежови и без надписи...обаче семеен човек с Lancia Kappa с радар.... :|

Потребител
Аватар

Re: Цивилни коли с радари

Мнение от sunday » 06 Май 2013, 0:39

:mhihi: това ще да е бил някои радиолюбител, с по мощничък излъчвател в колата не че ги разбирам де :roll: ...няк'ви по сериозни антени да имаше в/по колата му?
Какъв ти е радар детектора марка модел?
Последна промяна sunday на 06 Май 2013, 0:40, променена общо 1 път
Изображение

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 06 Май 2013, 0:40

Случвало ми се е същото и на мен 2-3 пъти детекторът ми да откача да пищи, като зад мен караха все тузарски коли - S класа, бмв Ф10 и няква седмица. Изключвам варианта да са били прикрити мобилни камери. Въпреки че мобилните често са цивилни, но чак такива скъпи коли едва ли са.

Аз си мисля /може и да е грешно/ че тия коли са имали анти-радари, които пускат някъв бълвоч, който ебава и нашите радар-детектори, освен полицейските радари. Може и да има друго по-логично обяснение, но според мен е това :dunno: Тоест и в твоя случай да е бил с анти-радар, и е нормално нищо да няма на таблото, все пак те са забранени и хората ги крият под таблото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 06 Май 2013, 1:05

goguma написа:Случвало ми се е същото и на мен 2-3 пъти детекторът ми да откача да пищи, като зад мен караха все тузарски коли - S класа, бмв Ф10 и няква седмица.

Това винаги се случва и при мен, но те пищят на К вълни и причината е някоя от системите в колата, например brake assist, която излъчва някакви вълни, примерно да отчете разстоянието до колата отпред. В моя случай пищеше на Х вълни, точно като полицейските радари..

по Lancia-та не видях никакви антени, човека вътре си возеше жената и детето.. А радар детектора ми е Cobra, от няколко години го имам и винаги е отчитал точно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 06 Май 2013, 1:12

Моите случки бяха отдавна, но доколкото помня тогава си пищеше точно на Х, не на К/Ка :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Май 2013, 9:54

Имам отговор на загадката, даже мога да ви кажа и кой е карал колата :mhihi:
protesta-e-TSvetan-TSvetanov-da-izpalni-obeshtanieto-si-da-izleze-ot-politikata-sled-kato-se-dokaza-che-pod-negovo-rakovodstvo-MVR-e-podslushvalo-bezkontrolno.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 06 Май 2013, 10:24

Мене преди 3 седмици ме снима някаква цивилна червена астра със затъмнени всички стъкла, включително и предното. Беше паркирана под ъгъл срещу движението и затова я заподозрях, а след като дойде снимката, потвърди подозренията ми. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 06 Май 2013, 11:24

трябва да забранят на хората да си купуват такива астри :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Май 2013, 11:42

Те освен, че ги купуват, ами направо и се избиват за такива. Потърси в БГ мобилето колко бели Астри седан се продават.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 06 Май 2013, 13:36

да то и аз съм виждал Астра, но не червена. Обаче астра със затъмнени стъкла, спряла на пряко на пътя е доста подозрително, ама от очукана ланча капа със семейство вътре, да ми пищи радара :shock: Може детето на задната седалка да е бил някакъв агент, знам ли :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 06 Май 2013, 14:23

Те май са 2-3 коли в софия такива скрити лимонки но според мен нямат радар а самите им камери отчитат растоянието и скороста и не вярвам даги засече антирадара. Мен тука в германия редовно ме снимат тия с скритите камери но тука са с баничарки паркирани покрай другите коли и без хора вътре неможеш да разбереш кво става само те осветява за секунда с червена светлина и си готов.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 06 Май 2013, 15:42

От бяла астра смисъл няма - те си ги познават по серията.
Например повечето патрулки са СА ХХХХ ММ или Х нещо си.
Live it like you Love it

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Май 2013, 21:45

Има една такава червена астра в района на Стара Загора. Предполагам доста хора са научили за нея по пощата :mhihi:
При нас е тъмно синя и всички местни я знаят, но се научиха да изключват радара и да го пуснат само за 5 сек., та няма много време за реакция
А чисто бяла без обозначителни знаци скоро видях до Макдоналдс в Бургас. Така и не разбрах какво точно снимаше, но имаше камера и човек вътре

Потребител
Аватар

Мнение от rindi » 06 Май 2013, 21:47

При нас в Габрово залагат Форд Ескорт очукан отвсякаде, без надписи, но явно им свиди за фолио и радара се вижда доста добре! :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 06 Май 2013, 21:58

В София има една Омега със затъмнени джамлъци и камера.. Снима си в движение..

Следваща

Назад към Извън Темата