Защо "Клюкарбук" измести форумите?
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Защо "Клюкарбук" измести форумите?
K_Ilkov написа:alx написа: свързано е с работата ми и просто няма как да имам.
опаа
съмненията на некой за агентурното ти настояще съвсем ще се засилят
напротив- ако бях некъв със задни цели- щях да имам няколко профила във всяка мрежа

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:.. помниш ли как преди години родителите ни викаха "тия електронни игри ще ви развалят бъдещето"
е, ние сега така викаме ... само дето игрите са заменени с уеб 2.0
всичко си е в реда на нещата и в духа на времето

Мен не ме дразни самия фейсбук , а най-вече това как в медийте (особено в една) като кажат социалната мрежа фейсбук и бекстейджа , НАААААААААААААПРАВО мед им капе от устата , все едно казват - адронния колайдер в Церн

Фейсбук е приятен сайт , който както обикновено се използва от определен кръг хора , съвсем не по предназначение . Същото беше с комуникацията през мирката (асл,да ти е*а майкята) , после със скайп и смешните сайтове за запознаства/ проституки и тн .
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Как по-модерно, то направо почва да залязва вече.
Не знам за твоите приятели, обаче приемрно в моята компания от 10-15 по-близки приятели, не помня кога за последно се е споменал тефтера. Всички имаме акаунтим, но каквото има да се казва, си го казваме лично. Използваме го главно за споделяне на снимките със всички присъствали на дадено събитие, вместо да се пращат на всеки един по отделно.
Пък как е изместил форумите не знам, нищо общо няма.
Не знам за твоите приятели, обаче приемрно в моята компания от 10-15 по-близки приятели, не помня кога за последно се е споменал тефтера. Всички имаме акаунтим, но каквото има да се казва, си го казваме лично. Използваме го главно за споделяне на снимките със всички присъствали на дадено събитие, вместо да се пращат на всеки един по отделно.
Пък как е изместил форумите не знам, нищо общо няма.
Последна промяна Cobb на 06 Май 2013, 22:49, променена общо 1 път

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз пък имам фейсбук, използвам го главно за контакти с хора, които не са в България и няма как да си комуникирам с тях. Използвам го и за да си качвам снимките и да ми се кефят

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
alx написа:
сега младото поколение освен че не ходи навънка и играе пред компютъра, общува и пред компютъра.
Проблемът е, че под този знаменатал попада далеч не само сегашното младо поколение. Аз си направих акаунт във фейсбоклука преди 5 години, когато си правихме 10 години среща на випуска (мале, че съм дрЪт) уж с идеята да поддържам връзка със съучениците си по света. Е ползвах го за всичко само не и за това. И така до преди година и половина, когато перманентно си изтрих акаунта. Писна ми от "приятели", с които живеем в един град, но при всяка моя инициатива да се видим ме отсвирват, а същевременно ми пускат някви неща или коментари в профила ми, все едно до преди 5 мин сме били заедно, а реално не сме се виждали от месеци. Реших, че няма да участвам повече в тоя фалш или направо фарс и му теглих джазата. Едно от най-добрите ми решения напоследък. Да видиш как за нула време си филтрирах "приятелите".
Според мен фейсбоклука е за много хора болестно състояние на психологическа основа. Използват го като имидж мейкър за да се правят на такива, каквито другите биха искали да ги възприемат че са. Което почти винаги е някаква виртуална реалност и определено говори за дълбоки комплекси.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ами... още поддържам комуникация с приятелите дето ги намерих в диабло 2 чат каналите като ученик.
Участвал съм активно в 1 IT форум в по-късен етап и тук сега. И от двете места имам страшно много познати и приятели.
За сметка на тва от фейса познавам страшно много к*рви - повече от колкото съм познавал от нашумелите на времето flirt4e и aha
И пак от там съм е*ал доста на аванта
Вие си правете сметката.
Участвал съм активно в 1 IT форум в по-късен етап и тук сега. И от двете места имам страшно много познати и приятели.
За сметка на тва от фейса познавам страшно много к*рви - повече от колкото съм познавал от нашумелите на времето flirt4e и aha
И пак от там съм е*ал доста на аванта

Вие си правете сметката.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Не всички хора са еднакви, като не Ви кефи, просто не го ползвайте 
Боклуци има навсякъде и ако не им обръщате внимание, там си е място да си лафите с доста хора и да намирате доста интересни неща, които никога не бихте узнали или научили .. всичко е в главите Ви и начина на приемане .. искам да науча нови неща постоянно или искам да си седя на едно мисловно ниво и не ме бърка света ... всеки си решава дали да е с капаци

Боклуци има навсякъде и ако не им обръщате внимание, там си е място да си лафите с доста хора и да намирате доста интересни неща, които никога не бихте узнали или научили .. всичко е в главите Ви и начина на приемане .. искам да науча нови неща постоянно или искам да си седя на едно мисловно ниво и не ме бърка света ... всеки си решава дали да е с капаци

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
ogata написа:
И пак от там съм е*ал доста на аванта![]()
Вие си правете сметката.
...сметката е готова ! От утре и аз ще имам страничка

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Аз лично не виждам ФБ да е изместил форумите по някакъв начин.
Все още те са пълни с дискусии, новини и интересни теми. Хората, които пишат си остават същите, изгряват нови звезди, а много информация за какво ли не я има общо вземо само във форуми.
За срещи и събития може би повечето инициативи са пренасочени във ФБ, но така или иначе аз мисля, че той е далеч по-удобен за тези цели. Аз всъщност и за това го ползвам - уреждам си срещи, излизания и чат, след като никой почти вече не си пуска скайп.
Сега, че има хора ( момичета ) , които ако днес не им праснат 20 лайка деня е загубен - така е, ама те преди се подвизаваха на други места в мрежата.
Все още те са пълни с дискусии, новини и интересни теми. Хората, които пишат си остават същите, изгряват нови звезди, а много информация за какво ли не я има общо вземо само във форуми.
За срещи и събития може би повечето инициативи са пренасочени във ФБ, но така или иначе аз мисля, че той е далеч по-удобен за тези цели. Аз всъщност и за това го ползвам - уреждам си срещи, излизания и чат, след като никой почти вече не си пуска скайп.
Сега, че има хора ( момичета ) , които ако днес не им праснат 20 лайка деня е загубен - така е, ама те преди се подвизаваха на други места в мрежата.
- Москвич 412
- Потребител
-
- Кара: Цивилната версия на Т-72-Москвич...
- Мечтае да кара: Нещо по-здраво от Москвича,ама такова още не е измислено!
- Детайли за колата: Танк,пази се!
Повечето от фес боклук маниаците,които познавам са хора без личен живот и ценности.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Американците са казали:На българите им дайте коли, и на тях война не им трябва!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
rve написа:
Според мен фейсбоклука е за много хора болестно състояние на психологическа основа. Използват го като имидж мейкър за да се правят на такива, каквито другите биха искали да ги възприемат че са. Което почти винаги е някаква виртуална реалност и определено говори за дълбоки комплекси.

Мисля даже нета и ТВ-то да си спра у нас(наричайте ме луд)-стига ми компютър и нет на работа
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Ма Вие верно ли
За сега превес има риъл тъча, ако мога така да се изкажа 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
"Фейса" бил изместил форума,скоро не бях чел такава тъпотия.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bgforumite
- Потребител
-
Здравейте,
Намирам тази тема за изключително интересна, затова ще се по-раз-простря малко. Надявам се дългите постинги да не отегчават чак толкова
Лично аз не мисля, че Фейсбук или която и да е друга (масова) социална мрежа може да измести форумите в Интернет. Просто нещата в мрежата са като живи - раждат се, растат, развиват се и... понякога се израждат.
Например - силни страни на Фейсбук са лесното търсене и намиране на познати. Бързото намиране на нови контакти, макар и с непроверени качества. Разбира се, както всяко нещо в Интернет, което изисква продължителна потребителска активност, и то ПРИСТРАСТЯВА. И всеки член на социална мрежа трябва да си дава сметка за това. Да ползва, колкото му е нужно за нещо съзидателно, но не и повече! Лично аз не съм активен потребител на Фейсбук, Туитър, Гугъл плюс и другите.
По-горе стана въпрос за игрите и ще направя едно лирическо отклонение от темата. Аз съм на възраст почти четири десетилетия. Едно време "разцъквах" в подлеза на Централна гара - София и считам, че бях доста добър на една игра (забравил съм името) с летяща чиния и нещо като волан и копчета за стрелба. По-късно станах фен на офлайн забавлението футбол на маса (джаги). Те пък бяха "локализирани" на вече несъществуващото "Синьо кафе" на стадион "Васил Левски". Ако трябва да си давам сметка след четвърт век и повече за електронните игри и джагите, то със сигурност съм създал много по-трайни приятелства с хора, с които съм играл джаги, отколкото с хора, с които съм играл електронни игри (влипери, както им викаше тогава един мАкедонец). Може би тогава личният контакт е изиграл съществена роля, може би пък типът хора - "аз с компютъра" и "аз с другите" са решили проблема категорично в едната посока.
В по-ново време (в ерата на Интернет) се заиграх задълго с една онлайн ролева игра. Болест е - това е ФАКТ, но пък там намерих изключително качествени нови хора, с които поддържам перфектни отношения до ден-днешен. Аргументите ми пак опират до това - зависи как се ползва. Онлайн комуникацията е по-бедна от офлайн комуникацията, но пък е доста по-бърза. По-лесно (и евтино) можеш да установиш дали човекът отсреща е качествен човек или не е, дали си пасвате или не. И тук въобще пропускам аргумента за това дали в определени условия мрежата не е единствен начин за комуникация, например поради голяма пространствена отдалеченост на комуникиращите.
Що се отнася до Интернет форумите, то там съм доста по-активен и считам, че съм научил много неща, срещнал съм много качествени хора, с част от тях работя и в момента. За мен Интернет форумите са съществена част от живота и работата ми. Форумите според мен зависят от това как се модерират. Просто модераторите имат изключителната роля да създадат атмосфера, по време и след като множество потребители са проявили интерес към дадената тематика. Или... да не я създадат и форумът да се изроди.
Преди осем-девет години реших да направя един сайт с линкове към по-големите български Интернет форуми. Нещо като портал за форуми. Да се изясни... тематиката, групите по интереси, потребителската активност и модерацията. Както и да е - беше доста сложно и трудоемко тогава и изоставих проекта. Преди две-три седмици реших да го възобновя. И сега има възможност да се сравни как са се променили нещата. Едно време (преди десетина години
) големите форуми бяха сервизните форуми на една или друга фирма, на един или друг Интернет доставчик или геймърски клуб. Разбира се, имаше и общи форуми - Дата, Технолинк и други, като и специализирани (основно за автомобили и хардуер), но те не бяха толкова активни. Активността тогава идваше от офлайн общността. Едни хора ползват един Интернет доставчик - форумът му е мощен, други хора ползват определен Интернет клуб или верига клубове (конкретна игра в мрежа там) - форумът им е мощен. Потребителите са с не много различна възраст, със силен превес на младежите, има поравнен брой мъже и жени, може би с лек превес на мъжете.
Осем години по-късно този феномен е почти изчезнал. Сега огромното предимство е на специализираните форуми. Там са се създали определени общности с времето и това ги прави по-скоро качествени. Днес във форумите участват доста по-възрастни и опитни хора. А оттам - можем да научим доста нови неща, можем да попитаме и да ни се отговори компетентно.
Разбира се, възможен е и анекдотичният пример
Питаш нещо в западен форум и ти отговарят.
Питаш нещо в източен форум и те питат нещо.
Питаш нещо в български форум и всички започват да ти обясняват колко си тъп.
Например този форум (http://bmwpower-bg.net/forums) е един от показателните за феномена специализиран Интернет форум. Това е качествен специализиран форум.
Друго нещо, което ми направи впечатление като разлика, е много по-силното разделение на мъжки и женски форуми. Мъжките теми (например автомобили) привличат огромно количество пълнолетни потребители мъже, женските (бременност, майчинство, разкрасяване, сериали) - жени. Разбира се, не трябва да се правят бързи изводи от това, че мъжът трябва да е зад волана на любимата кола, а жената боса и бременна до печката
Просто такава е статистиката в Интернет форумите днес! Това са теми, които агрегират огромен потребителски интерес, който е полово диференциран.
В този ред на мисли, считам, че през последното десетилетие специализираните форуми са израснали и тенденцията е устойчива. Обратното - Фейсбук беше феномен, появил се по-късно, избухнал като мода много по-силно, но вече с доста сериозно отстъпление от него при по-възрастната група потребители.
Прогнозата ми
Специализирани форуми ще има доста след като Фейсбук е отишъл в историята и е забравен като название.
Намирам тази тема за изключително интересна, затова ще се по-раз-простря малко. Надявам се дългите постинги да не отегчават чак толкова

Лично аз не мисля, че Фейсбук или която и да е друга (масова) социална мрежа може да измести форумите в Интернет. Просто нещата в мрежата са като живи - раждат се, растат, развиват се и... понякога се израждат.
Например - силни страни на Фейсбук са лесното търсене и намиране на познати. Бързото намиране на нови контакти, макар и с непроверени качества. Разбира се, както всяко нещо в Интернет, което изисква продължителна потребителска активност, и то ПРИСТРАСТЯВА. И всеки член на социална мрежа трябва да си дава сметка за това. Да ползва, колкото му е нужно за нещо съзидателно, но не и повече! Лично аз не съм активен потребител на Фейсбук, Туитър, Гугъл плюс и другите.
По-горе стана въпрос за игрите и ще направя едно лирическо отклонение от темата. Аз съм на възраст почти четири десетилетия. Едно време "разцъквах" в подлеза на Централна гара - София и считам, че бях доста добър на една игра (забравил съм името) с летяща чиния и нещо като волан и копчета за стрелба. По-късно станах фен на офлайн забавлението футбол на маса (джаги). Те пък бяха "локализирани" на вече несъществуващото "Синьо кафе" на стадион "Васил Левски". Ако трябва да си давам сметка след четвърт век и повече за електронните игри и джагите, то със сигурност съм създал много по-трайни приятелства с хора, с които съм играл джаги, отколкото с хора, с които съм играл електронни игри (влипери, както им викаше тогава един мАкедонец). Може би тогава личният контакт е изиграл съществена роля, може би пък типът хора - "аз с компютъра" и "аз с другите" са решили проблема категорично в едната посока.
В по-ново време (в ерата на Интернет) се заиграх задълго с една онлайн ролева игра. Болест е - това е ФАКТ, но пък там намерих изключително качествени нови хора, с които поддържам перфектни отношения до ден-днешен. Аргументите ми пак опират до това - зависи как се ползва. Онлайн комуникацията е по-бедна от офлайн комуникацията, но пък е доста по-бърза. По-лесно (и евтино) можеш да установиш дали човекът отсреща е качествен човек или не е, дали си пасвате или не. И тук въобще пропускам аргумента за това дали в определени условия мрежата не е единствен начин за комуникация, например поради голяма пространствена отдалеченост на комуникиращите.
Що се отнася до Интернет форумите, то там съм доста по-активен и считам, че съм научил много неща, срещнал съм много качествени хора, с част от тях работя и в момента. За мен Интернет форумите са съществена част от живота и работата ми. Форумите според мен зависят от това как се модерират. Просто модераторите имат изключителната роля да създадат атмосфера, по време и след като множество потребители са проявили интерес към дадената тематика. Или... да не я създадат и форумът да се изроди.
Преди осем-девет години реших да направя един сайт с линкове към по-големите български Интернет форуми. Нещо като портал за форуми. Да се изясни... тематиката, групите по интереси, потребителската активност и модерацията. Както и да е - беше доста сложно и трудоемко тогава и изоставих проекта. Преди две-три седмици реших да го възобновя. И сега има възможност да се сравни как са се променили нещата. Едно време (преди десетина години

Осем години по-късно този феномен е почти изчезнал. Сега огромното предимство е на специализираните форуми. Там са се създали определени общности с времето и това ги прави по-скоро качествени. Днес във форумите участват доста по-възрастни и опитни хора. А оттам - можем да научим доста нови неща, можем да попитаме и да ни се отговори компетентно.
Разбира се, възможен е и анекдотичният пример
Питаш нещо в западен форум и ти отговарят.
Питаш нещо в източен форум и те питат нещо.
Питаш нещо в български форум и всички започват да ти обясняват колко си тъп.
Например този форум (http://bmwpower-bg.net/forums) е един от показателните за феномена специализиран Интернет форум. Това е качествен специализиран форум.
Друго нещо, което ми направи впечатление като разлика, е много по-силното разделение на мъжки и женски форуми. Мъжките теми (например автомобили) привличат огромно количество пълнолетни потребители мъже, женските (бременност, майчинство, разкрасяване, сериали) - жени. Разбира се, не трябва да се правят бързи изводи от това, че мъжът трябва да е зад волана на любимата кола, а жената боса и бременна до печката

В този ред на мисли, считам, че през последното десетилетие специализираните форуми са израснали и тенденцията е устойчива. Обратното - Фейсбук беше феномен, появил се по-късно, избухнал като мода много по-силно, но вече с доста сериозно отстъпление от него при по-възрастната група потребители.
Прогнозата ми
Специализирани форуми ще има доста след като Фейсбук е отишъл в историята и е забравен като название.
Указател на българските форуми в Интернет
http://bgforumite.com/
http://bgforumite.com/
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Bogat-Beden написа:П.С. -имах профил,но го затрих наскоро,дано да удържа да не се връщам към това виртуално блато
аз последен си направих от моите приятели.... Не съм го изтрил единствено заради едно мероприятие, което организираме редовно през него - поне за това има полза - много лесно става. Иначе не го ползвам за друго, влизам записвам се и си излизам, без да чета глупостите, които пишат сульо и пульо. Двама приятели даже ги изтрих, че много ми се набиваха на очи, колкото и рядко да влизам.

52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4