Давност на глобите в Германия
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Давност на глобите в Германия
Здравейте колеги,
Преди около 2 години ме снимаха няколко пъти в Германия. Колата ми е със български номера.
Наскоро ми се наложи да пътувам със самолет през Германия и за мой най-голям потрес, митничаря ми поиска не паспорта, а шофьорската книжка. Казах му, че нямам и той ми каза ОК, приятен полет.
Интересува ме, има ли някой колега, който е имал подобен проблем. Знаете ли каква давност имат глобите във Германия?
Преди около 2 години ме снимаха няколко пъти в Германия. Колата ми е със български номера.
Наскоро ми се наложи да пътувам със самолет през Германия и за мой най-голям потрес, митничаря ми поиска не паспорта, а шофьорската книжка. Казах му, че нямам и той ми каза ОК, приятен полет.
Интересува ме, има ли някой колега, който е имал подобен проблем. Знаете ли каква давност имат глобите във Германия?
Re: Давност на глобите в Германия
колега плащай глобата няма да избягаш не е както тук в българия само да те набарат,че караш щом са ти изкали книжката имаш постановено лишаване от правоуправление
- vgza
- младши ентусиаст
-
bmw730 написа:колега плащай глобата няма да избягаш не е както тук в българия само да те набарат,че караш щом са ти изкали книжката имаш постановено лишаване от правоуправление
Аз нищо не съм получавал, не живея в Германия, не карам в Германия и общо взето нямам никаква работа там. Интересува ме дали на летището могат да ми направят проблем. Да добавя, че на летището искаха да ми ВИДЯТ книжката, не да я вземат. Пък и как да платя глоба, за която не съм уведомен?
колега от къде знаеш,че си сниман,ми попитай митничара за какво му е книжката ти
- vgza
- младши ентусиаст
-
bmw730 написа:колега от къде знаеш,че си сниман,ми попитай митничара за какво му е книжката ти
Ами аз му казах, че нямам. Не ми се рискуваше...
Мога само да предполагам
Една версия ако е митничар а не граничен.Ами ако ти е искал книжката си е мислил че вероятно отиваш да купуваш автомобил и ако носиш кеш над допустимото без деклариране да те закове. 

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Не знам колко е давността, но преди 2 години, когато са станали твоите снимки, Българските и Немските служби нямаха връзка.
Така че глоба в БГ няма да дойде, но ако караш в Германия, пак със същия автомобил, със същите номера, може и да имаш проблеми. Не съм сигурен на 100%, защото имах 7 снимки за превишена скорост и на излизане от Германия ме спряха за проверка и нищо не казаха. Смених си номерата и айде обратно. Но сега може и в БГ ходят глобите. Макар че не познавам човек, на който да са му дошли.
А защо са ти поискали книжка вместо паспорт ми е непонятно.
Така че глоба в БГ няма да дойде, но ако караш в Германия, пак със същия автомобил, със същите номера, може и да имаш проблеми. Не съм сигурен на 100%, защото имах 7 снимки за превишена скорост и на излизане от Германия ме спряха за проверка и нищо не казаха. Смених си номерата и айде обратно. Но сега може и в БГ ходят глобите. Макар че не познавам човек, на който да са му дошли.
А защо са ти поискали книжка вместо паспорт ми е непонятно.
Не искам много, искам всичко!
На мен през 2008 г. от Германия ми дойде глоба от 5 евро до България за паркиране без билетче от автомата. Не съм плащал нищо. Става въпрос за кола с немски транзитни червени номера, която докарах тук и продадох. 

- vgza
- младши ентусиаст
-
memorex написа:Една версия ако е митничар а не граничен.Ами ако ти е искал книжката си е мислил че вероятно отиваш да купуваш автомобил и ако носиш кеш над допустимото без деклариране да те закове.
Поискаха ми книжката на излизане от Германия, не на влизане.
Надявах се някой да е имал подобен проблем, но явно не

В такъв случай на снимката в паспорта сигурно не си приличаш много . 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Аз година и половина карах с бг номера в Германия и са ме снимали поне 5 пъти.
2 пъти съм бил сниман в Швейцария, а в Италия не ми се мисли.
Никога нищо не съм получавал в Бг, а проблеми като са ме спирали не са ми правили.
Вероятноста да получиш нещо е нулева, дори и да те спрат.
Мен ме спря 2 пъти гранична полиция на магистралата на път за работа в рамките на месец и бяха дори едни и същи полицаи.
Единствения проблем бяха номерата и за това и ги смених.
2 пъти съм бил сниман в Швейцария, а в Италия не ми се мисли.
Никога нищо не съм получавал в Бг, а проблеми като са ме спирали не са ми правили.
Вероятноста да получиш нещо е нулева, дори и да те спрат.
Мен ме спря 2 пъти гранична полиция на магистралата на път за работа в рамките на месец и бяха дори едни и същи полицаи.
Единствения проблем бяха номерата и за това и ги смених.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
makaveli316 написа:Единствения проблем бяха номерата и за това и ги смених.
Да, проблем са, особено ако имаш постоянен адрес. Срока за каране на кола с номера от друга държава (чл. на ЕС) е малко повече от 6 месеца. След този срок трябва да напуснеш държавата за малко и да имаш доказателство за това. Винетка, платена магистрала или нещо от сорта.
Не искам много, искам всичко!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Gari написа:makaveli316 написа:Единствения проблем бяха номерата и за това и ги смених.
Да, проблем са, особено ако имаш постоянен адрес. Срока за каране на кола с номера от друга държава (чл. на ЕС) е малко повече от 6 месеца. След този срок трябва да напуснеш държавата за малко и да имаш доказателство за това. Винетка, платена магистрала или нещо от сорта.
Няма такива напускания за малко. Тва че отиваш на ваканция някъде, не значи нищо, ти си пак регистриран в Германия.
Това е супер грешно и всеки си мисли, че хватката е да излезнеш за "малко".
Като те спрат както мен и колкото и да им разправяш такива излизания за малко, тях просто не ги интересува.
Мен ме спряха 2 пъти едни и същи, цивилни при това. Първия път бяха любезни и ми обесниха как стоят нещата.
Втория път бяха на път да ми лепнат глобата (3000 евро) и да ми вземат колата докато не си платя.
Спаси ме факта, че вече бях отишъл на ТÜV (преглед) и им казах, че не съм я регистрирал, защото трябва да сменя едни неща за да мога да мина прегледа и тогава да слагам немските номера.
Когато ме спряха първия път ме сбъркаха за един друг от Фрайбург със същото черно бмв и единия викна на другия "ето го тоя от Фрайбург, дето е строител". Аз замръзнах, но като чух строител и им казах, че работата ми е друга и пак минах между капките.
Та мисълта ми е, че тия не им пука какви обеснения имаш и като гледам следат здраво такива без номера. Даже единия от полицаите ми каза, че напоследък има ужасно много коли с чужди номера и са почнали да бъдат по-строги, защото държавата си иска парите.
Друго нещо което знам е, че нормалната полиция грам не им пука и колкото пъти са ме спирали, никога не са ме питали за чуждия номер.
Проблема е, като те спрат точно онези, които само с тва се занимават и там вече гориш, щото те записват.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
13 мнения
• Страница 1 от 1