Малко помощ за курсова задача на C/C++

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Малко помощ за курсова задача на C/C++

Мнение от r19 » 08 Май 2013, 22:19

Здравейте колеги-жки,
Никога не съм вярвал, че ще ми се наложи да опра до тук, но все пак знам че има колеги които се занимават с програмиране, и ако не е голям проблем и имат желание да ми помогнат за направата на една курсова задача. Аз съм напълно бос на тема програмиране(уча Електротехника :confused: )

Код: Избери целия код
Задачата е:
 Да се напише програма, която:

1. Дефинира структура от данни АБОНАТ , която съдържа информация за телефонен номер и име на абонат.
2. Да позволи на потребителя да въвежда масив от абонати.
3. Да търси телефонен номер при зададено име.
4. Програмата да има текстово меню, в което потребителят да избира дали да въвежда масив от структури, разпечатва масива или да търси телефонен номер при заделено име.
За оценка 5:
- Да се добави възможност за прочитане на масива от структури от файл.
- Да се реализира програмата с масив с динамичен размер в зависимост от броя елементи, прочетени от файла.
За оценка 6:
- Да се прави валидация на потребителския вход.
- Да не се позволява да се въвеждат невалидни телефонни номера. Да не се дава възможност на потребителя да въвежда букви и препинателни знаци, когато въвежда телефонен номер.
- По аналогичен начин да се прави контрол на информацията, въвеждана от файловете.

Документацията на курсовата задача трябва да съдържа следното:
1. Общо описание на работата на самата програма(кратко ръководство за потребителя). Да е описано какво е предназначението на програмата и какво трябва да направи потребителят, за да ползва програмата безпроблемно(съотверно какво не трябва да прави, за да не се появяват проблеми).
2. Препоръчително е да има схема на извикване на функцийте, т.е графично да е показано потока на предаване на управлението в програмата. Тази точка не е задължителна.
3. Да има документация за всяка функция, организирана по начин, подобен на описанието им в MSDN.
Например:
- Име на функцията и описание на действието, която тя прави.
- Входни параметри - списък на входните параметри и типовете им, и пояснение за какво служи всеки от тях.
- Връщани резултати - списък на връщаните резултати(през името на функцията или през указател). Пояснение за какво служи всеки от тях.
- Описание на алгоритъма(кратко текстово описание на алгоритъма на функцията). Рисуването на блок-схема не е задължително, но е желателно.
- Забележки в свободен текст.
Например: "Функцията обработва само цели числа. Ако и се подадат реални числа, ще прекъсне аварийно." или "Функцията разчита, че при четене от файл, потребителят е въвел всички стойности коректно. При срещане на некоректна стойност четенето на файла ще се прекъсне" и т.н.

Много ще съм благодарен, ако някой успее да ми помогне дори с част от тази бъркотия :shock:
Поздрави! :bchug:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Малко помощ за курсова задача на C/C++

Мнение от Kroki » 08 Май 2013, 22:56

За кога ти трябва? Ще се опитам да измисля нещо, но не обещавам!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 08 Май 2013, 23:31

За 22-ри , но може и по-късно. До към 30-ти е крайният срок.
Много благодаря! :bowdown: :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 09 Май 2013, 0:33

ТУ-София е гадно място :mhihi:. Ще питам един приятел,който учи електротехника,сега е 2ри курс,ако си пази курсовите може да помогне,ама :dunno: .
Изображение

Назад към Извън Темата