Мицубиши Галант - въпрос?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Sturm_blitz
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Königstiger/Panzerkampfwagen Tiger Ausf. B
Мицубиши Галант - въпрос?
Здравейте колеги! Тъй като мисля да продавам моята е39-ка и съм се ориентирал към 1 от 2 коли като нейн заместител, а те са Мицубиши Галант и Вектра С, става въпр за коли около 2000г или малко сле това. Поразрових тук -там,но не можах да открия подробна инфо, а и мисля че тук е добро място да задам този въпр,тъй като от една стр това е неутрален форум, а от др мисля,че има достатъчно компетентни хора,които да могат да ми отговорят. Въпросът ми е следният някой има ли представа каква е подръжката на Галанта, здрави ли са /отностелно, и съответно какъв им е разхода ,въобще как са цените на частите. Също така искам да отбележа, че ме интересуват бензиновите ДВГ, тъй като мисля задължително,която и от колите да избера да слагам АГУ, а в случая с галанта ГИ.
"Би било по-лесно дяволът да отиде в църква и да се прекръсти,от колкото тези хора да разберат идеите ми"

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Мицубиши Галант - въпрос?
Понеже съм карал само 2 галанта, седан и комби с мотора v6-24 valve мога да ти кажа, че е доста прилична кола с добра динамика и с висок разход, не те съветвам да е автоматик, понеже дефектира по-често сравнено с е39.
Като здравина е доста добра кола - визирам ходовата част.
Вектра Ц е зверски кошник, гаден, дрънчащ чупак.
Обаче от е39 на Галант или Вектра Ц е адски даунгрейд, като возия, комфорт и обезшумено купе.
Като здравина е доста добра кола - визирам ходовата част.
Вектра Ц е зверски кошник, гаден, дрънчащ чупак.
Обаче от е39 на Галант или Вектра Ц е адски даунгрейд, като возия, комфорт и обезшумено купе.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Всичко което каза deyan-enchev е точно така.
Аз съм имал близки срещи с един 2.4ГДИ и два 2.5 автомат, и ръчка.
Автомата хем е калпав, хем много спъва колата.
Галанта правилния избор е 2.5 ако ще слагаш газ.
2.4ГДИ е с директно впръскване и не се погажда с газ, ако ще го караш на бензин е много приятен мотор (върви доволно) с приличен разход.
Най-големия проблем им е ръждата. (като на повечето японки)
Аз съм имал близки срещи с един 2.4ГДИ и два 2.5 автомат, и ръчка.
Автомата хем е калпав, хем много спъва колата.
Галанта правилния избор е 2.5 ако ще слагаш газ.
2.4ГДИ е с директно впръскване и не се погажда с газ, ако ще го караш на бензин е много приятен мотор (върви доволно) с приличен разход.
Най-големия проблем им е ръждата. (като на повечето японки)

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Също гледах за Галант преди две години, даже има и тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=191177
Не ти препоръчвам смяна на Е39 с Галант защото:
1. Колегите по-горе ти казаха
2. От приятели, продаващи авточасти знам че са им по-скъпи частите и като чуха за Галант казаха "Не, не и не".
3. На GDI моторите не се слага газ, справка в Мицубиши форума. Варианта ти е 2.5 бензин V6.
4. Наш колега имаше Галант и го смени с Е39 защото разхода и подръжката на БМВ-то е по-ниска
дано да съм полезен
Не ти препоръчвам смяна на Е39 с Галант защото:
1. Колегите по-горе ти казаха
2. От приятели, продаващи авточасти знам че са им по-скъпи частите и като чуха за Галант казаха "Не, не и не".
3. На GDI моторите не се слага газ, справка в Мицубиши форума. Варианта ти е 2.5 бензин V6.
4. Наш колега имаше Галант и го смени с Е39 защото разхода и подръжката на БМВ-то е по-ниска
дано да съм полезен

- Bavarcho
- Пантерчо
-

barty написа:3. На GDI моторите не се слага газ, справка в Мицубиши форума
Между другото невъзможно не е, по-скоро неоправдано. (сложно, скъпо..)
А и ГДИ-то счупи ли се става кофти, първо много малко хора в БГ ги разбират. (да не кажа няколко). 2.4 е с електронен дросел дето обича да създава мизерии. Дюзите са доста по-различни от обикновените бензинови и са скъпи. (а гди-то не обича лош бензин и дюзите се случва да "капитолират")

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ето малко инфо за модела http://avtomobili.info/reviews/Mitsubishi/Galant/
Никой не мое ма връне на селу!
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
И аз не бих те посъветвал да замениш е39 с Галант.
Имал съм допир до 2.4GDI - не върви, скъп за подръжка, работи като дизел
Що се отнася 2.6 има по-добра динамика, но и разхода там е големичък(доколкото знам в града около 14-15).
Този Галант бих сравнил по-скоро с е36/е46, отколкото с е39...
Поздрави!
Имал съм допир до 2.4GDI - не върви, скъп за подръжка, работи като дизел

Що се отнася 2.6 има по-добра динамика, но и разхода там е големичък(доколкото знам в града около 14-15).
Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Просто на човека му трябва по-евтина кола?
Аз от темата разбрах че не иска да мине на по-хубавото а просто да слезе надоло..?
Иначе може би вектрата е по-добрия избор... поне всичко и е по 1.85ст.
Аз от темата разбрах че не иска да мине на по-хубавото а просто да слезе надоло..?
Иначе може би вектрата е по-добрия избор... поне всичко и е по 1.85ст.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
boksioraE39 написа:Иначе може би вектрата е по-добрия избор... поне всичко и е по 1.85ст.

- Sturm_blitz
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Königstiger/Panzerkampfwagen Tiger Ausf. B
Благодаря Ви за бързите отговори колеги!
И да както каза boksioraE39, бавареца го продавам по 2 причини. 1по такива независещи от мене и 2 поради това,че наистина търся кола с по- евтина поддръжка и най-вече по-нисък разход. Иначе знам,че си е "падение" от бмв на вектра,защото честно казано не ми се иска много,много да се разделям с нея, ама какво да се прави...
Също да попитам дали можете да ме ориентирате за градско галанта V6 -2,5 мотор, какъв разход дава бензин, защото и аз четох,че той е бил оптималният вариант за ГИ, а пък информацията на която попаднах за 13-14л/100км ГАЗ градско ми се вижда малко нереалистична за този голям мотор?!
Поздрави!

Също да попитам дали можете да ме ориентирате за градско галанта V6 -2,5 мотор, какъв разход дава бензин, защото и аз четох,че той е бил оптималният вариант за ГИ, а пък информацията на която попаднах за 13-14л/100км ГАЗ градско ми се вижда малко нереалистична за този голям мотор?!
Поздрави!
"Би било по-лесно дяволът да отиде в църква и да се прекръсти,от колкото тези хора да разберат идеите ми"

- Bavarcho
- Пантерчо
-
Тонката написа:И аз не бих те посъветвал да замениш е39 с Галант.
Имал съм допир до 2.4GDI - не върви, скъп за подръжка, работи като дизел![]()
Поздрави!
Абе да не върви колко да не върви. Горе доло колкото Е39 523i и като усещане, и по книжка. А харчи по-малко при всички половения.
А и галант си е баш от класа на 5-та серия, не на 3-та.
Наистина е доста под Е39, но човека никъде не е писал че иска да се качи на по-хубава кола..

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Като бивш собственик на Галант 2.5 в6 и сега даже си го карам от време на време,сравнен със сегашното ми е39 528,наистина е слизане надолу като класа.Галанта гори колкото всяко едно е39 6-цил,но е доста по-зле като качество на салона,обезшуменост и най-вече малко е беззъб този 2.5.Обаче,което е по-важно-налице е изродската надеждност и прецизност на японските коли,просто няма вариант да ти се скапе рейка,хидр.помпа,ел стъкла,ръчки,копчета и т.н.,което много ме дразни при всички БМВ-та(и не само),колата е адски надеждна за есплоатация,здрава ходова част(но пък скъпа) и много непретенциозен мотор.Ако ще слизаш от БМВ-то,галанта е правилният избор,а не Вектрата,която е много зле откъдето и да погледнеш.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Galant 2.5 V6 с Avance пакет и автомат е нещо невероятно, и го предпочитам пред сиво Е39 преди фейса с м52.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
МИТАКА1654 написа:...
2.5 V6 има един много хубав проблем с делкото (което е сто неща в едно), който не е рядко срещан. Изведнъж капитоира и колата спира да пали (не стига ток до свещите). Втора употреба държат прилични цени, а и почти всички са продадени. (едно от първите неща които продават е точно то)
Имат и чест проблем с амбриажните помпи, но той не е толкова страшен..
Та не е като и те да си нямат проблеми

- zenite
- Потребител
-
- Кара: Y22DTR
- Мечтае да кара: BMW M550d xDrive Touring
Sturm_blitz написа:... Мицубиши Галант и Вектра С, става въпр за коли около 2000г или малко сле това...
Ако може и аз да изкажа мнение. Нямам никаква представа от Мицубиши, но..
1. Няма такова нещо като Вектра С 2000г - за справка тук.
2. Не знам как са цените на е39, но аз не съм чувал за автомобил модел след 2000г. с кой знае колко евтина поддръжка.
3. Щом търсиш по-икономичен автомобил и лесно да се газифицира - най-добрия избор при Ц-класата е Z18XE или казано на български 1,8 125к.с.
4. Бягай далеч от 1,6 моторите. Ще брадясаш докато се накани автомобила да достигне 100км/ч, а и разхода в града няма да е по-нисък от този на 1,8 мотора. Напротив.
За повече инфо, на ЛС.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2