Как предпазвате домовете си от насекоми през лятото?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колеги чудя се комарници ли да слагам на прозорците (ама не ми се чака 1 месец) или да наслагам машинки райд примерно, вие как се пазите от тия гадинки?
www.bmwпрофесори-bg.net
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Как предпазвате домовете си от насекоми през лятото?
benzin написа:Колеги чудя се комарници ли да слагам на прозорците (ама не ми се чака 1 месец) или да наслагам машинки райд примерно, вие как се пазите от тия гадинки?
С комарници е перфектно,даже се продават сам да си ги спретнеш за 2 часа на едни пантички и си "защитен"
Е.Димитров написа:benzin написа:Колеги чудя се комарници ли да слагам на прозорците (ама не ми се чака 1 месец) или да наслагам машинки райд примерно, вие как се пазите от тия гадинки?
С комарници е перфектно,даже се продават сам да си ги спретнеш за 2 часа на едни пантички и си "защитен"
аз гледах в кауфланд ама бяха само някви мрежи дето с двойнозалепващо се лепят, къде се продават такива с пантички дето сам да си ги
правя и трудно ли се прави?
www.bmwпрофесори-bg.net
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Комарниците много помагат наистина
Мойте са "фабрични" с дограмата.
А за разни химически "пинизи" - не пробвам защото имам малко дете

А за разни химически "пинизи" - не пробвам защото имам малко дете

С прилепи.
Лампи изпържвалки на насекоми. Ама те пък комарите хич не се интересуват от тях.
също да си изтупаш изсушеното от простора пране преди да го прибереш, много помага

Дограмите понякога имат потсъпи от където си намират път, оси, мухи, конски мухи и др.
та требе се позапушат тук там

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
^ това с пролуките при вариант дограма с комарник го има в случай, че изпълнението е нещо custom. При мен е така на едната тераса, затова имам два комарника на самата тераса и на стаите зад нея.
Raid ламинирани таблетки заредени във включен уред, в контакт до отворен прозорец, и си номер 1
Raid ламинирани таблетки заредени във включен уред, в контакт до отворен прозорец, и си номер 1
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Продават се в "Практикер" и "Бриколаж",обаче ако отидеш в която и да е работилница за алуминиева или пластмасова дограма ,като преди това си си свалил размерите каквито ти трябват,много бързо ще ти спретнат комарници,после само си купуваш едни пантички от горепосочените магазини и една "закопчалка" за да не се вее и си готов.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз с комарници ама понеже на 2 от вратите се отварят и двете крила там комарниците имат дупки през които може да мине и врабец. Все още се чудя дали да не взема да им ги върна. А от миналата година вече едната мрежа е леко прокъсана.. сама, без да съм я докосвал даже там. 

ще ви оспамя малко темата с молба за съдеиствие относно един друг проблем - от няколко седмици в цепнатините между панелите (живея в панелка) са се настанили някакви птички, подобни на лястовици (ама не са баш лястовици). няма гнезда. проблемът е, че всяка сутрин около 5:00-5:30 се почва някакво адско цвърчене. а са много гръмогласни и все едно са ми в стаята. тоновете са високи и пронизителни и не е нещо, което да можеш да игнорираш. пробвах да лягам в 11, не става. минимум до 1-2 не мога да мигна. от 1 месец спя по 3-4 часа, с надеждата да им мине размножителният период и да се успокоят малко. ама не и не. всяка сутрин е това. а не мога да ги видя, само ги чувам, че са някъде на 2-3 метра. как да ги разкарам? идеи?
p.s. ще ви помоля без глупости, щото наистина това почва да назрява като проблем.
p.s. ще ви помоля без глупости, щото наистина това почва да назрява като проблем.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
bum_bum написа:Аз с комарници ама понеже на 2 от вратите се отварят и двете крила там комарниците имат дупки през които може да мине и врабец. Все още се чудя дали да не взема да им ги върна. А от миналата година вече едната мрежа е леко прокъсана.. сама, без да съм я докосвал даже там.
При мен комарника на вратата е с някакви натегнати панти и се затваря доста плътно, не съм имал проблеми, прави им рекламация на производителите.
kulov написа:ще ви оспамя малко темата с молба за съдеиствие относно един друг проблем - от няколко седмици в цепнатините между панелите (живея в панелка) са се настанили някакви птички, подобни на лястовици (ама не са баш лястовици). няма гнезда. проблемът е, че всяка сутрин около 5:00-5:30 се почва някакво адско цвърчене. а са много гръмогласни и все едно са ми в стаята. тоновете са високи и пронизителни и не е нещо, което да можеш да игнорираш. пробвах да лягам в 11, не става. минимум до 1-2 не мога да мигна. от 1 месец спя по 3-4 часа, с надеждата да им мине размножителният период и да се успокоят малко. ама не и не. всяка сутрин е това. а не мога да ги видя, само ги чувам, че са някъде на 2-3 метра. как да ги разкарам? идеи?
Не знам точното разположение, но ако има достъп, варианта е алпинисти, които да затворят с мрежа отвора, в който влизат птичките. Ако има гнездо, ще трябва да се разруши или премести, но без да се затвори дупката, пак ще се настанят.
Never mistake motion for action...
минаваше ми през ума за алпинисти, но просто не мога да ги установя къде са. само ги чувам, че са на метър два от мен.
мисля, че по-скоро са между панелите, без да са влезли вътре. качвах се на тавана през нощта (на последния етаж съм), когато спят. нищо
един френд има някакъв ултразвук срещу домашни вредители, може да го взема за няколко дни да го пробвам.
корекция: една мацка ми даде една много коварна идея и още утре сутринта ще я пробвам. да си сваля звуци от грабливи птици и стари бохале като тези например, да ги включа в някаква озвучителна техника и сутринта като почнат, почвам и аз. би трябвало да ги прогони.
между другото, същата мацка е ветеринар и бизнесът и е такъв - борба с всякакъв вид вредители. няма да изписвам името на фирмата и тук, но който има нужда от професионална помощ, ще му пратя координати на лс.
мисля, че по-скоро са между панелите, без да са влезли вътре. качвах се на тавана през нощта (на последния етаж съм), когато спят. нищо

един френд има някакъв ултразвук срещу домашни вредители, може да го взема за няколко дни да го пробвам.
корекция: една мацка ми даде една много коварна идея и още утре сутринта ще я пробвам. да си сваля звуци от грабливи птици и стари бохале като тези например, да ги включа в някаква озвучителна техника и сутринта като почнат, почвам и аз. би трябвало да ги прогони.
между другото, същата мацка е ветеринар и бизнесът и е такъв - борба с всякакъв вид вредители. няма да изписвам името на фирмата и тук, но който има нужда от професионална помощ, ще му пратя координати на лс.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
С комарници,по ефикасно от това здраве му кажи+тази година ще се ъпгрейдвам. На терасата съм засадил босилек
комарите бягат от него един вид това си е естествен раид така да го наречем,а и за салата с домати,моцарела ще си правя кефа да си късам от собственото производство 

Това случайно не са ли прилепи колегаkulov написа:ще ви оспамя малко темата с молба за съдеиствие относно един друг проблем - от няколко седмици в цепнатините между панелите (живея в панелка) са се настанили някакви птички, подобни на лястовици (ама не са баш лястовици). няма гнезда. проблемът е, че всяка сутрин около 5:00-5:30 се почва някакво адско цвърчене. а са много гръмогласни и все едно са ми в стаята. тоновете са високи и пронизителни и не е нещо, което да можеш да игнорираш. пробвах да лягам в 11, не става. минимум до 1-2 не мога да мигна. от 1 месец спя по 3-4 часа, с надеждата да им мине размножителният период и да се успокоят малко. ама не и не. всяка сутрин е това. а не мога да ги видя, само ги чувам, че са някъде на 2-3 метра. как да ги разкарам? идеи?
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Почваш да се правиш на насекомо и да жужиш около масата, те насекомите виждат, че вече има такова у вас и бегат далече
Аз иначе от комарника по-добра защита не съм имал до момента. И по-добре да чаклаш 1 месец и да ги ползваш много години, отколкото да прибягваш до прибързани действия и нискобюджетни стоки 

ATR-42/72
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Миличките ми котенца гадни и мръсни
, много се заиграват и забавляват когато има нещо такова ...
В тоз ред на мисли - нещо дето хем да пази, хем да издържи на котешки атаки

В тоз ред на мисли - нещо дето хем да пази, хем да издържи на котешки атаки

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2