упражнение за мозъка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 09 Сеп 2006, 16:18

Офтопик: Аз до колкото знам има само 3 мерни единици които започват с буквата Л - литър,лукс и лумен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 09 Сеп 2006, 16:22

по тая логика литрите може да са само 31 :roll: всеки случай играта е тъпа .. може да има и някаква игра със съставките щом са упоменати...
Последна промяна Alexi на 09 Сеп 2006, 18:03, променена общо 1 път

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 09 Сеп 2006, 16:36

Играта въобще не е тъпа, а е въпрос на логика и малко повече от обща култура, а ко беше тъпа нямаше да дават 7 бона на някой тъпир има уловка и тя трябва да се намери

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 09 Сеп 2006, 17:10

Ами щом са 3 л-тата да не би случайно отговора да е 3 литра :) не знам не съм в БГ и нямам възможност да гледам така че повече не можах да измъдря :) Но това с сбора на самите числа със съставните им цифри също е мн възможно...
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 09 Сеп 2006, 17:52

пуснете едно тото, по-сигурно е че ще познаете едно число :mhihi: :mhihi: :winky: :P
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 09 Сеп 2006, 18:29

sonny написа:Играта въобще не е тъпа, а е въпрос на логика и малко повече от обща култура, а ко беше тъпа нямаше да дават 7 бона на някой тъпир има уловка и тя трябва да се намери

Играта си е много тъпа, даже. При всички видове логически тестове се дават два предварително решени примера, за да се разбере логиката за решаване на дадената задача. А тези от ТВ-то не дават никакъв критерий. Това е същото като стария виц:

Учителят по физическо замества учителката по математика и пита децата:
- Ако А=В, а С три пъти по - малко, за колко време потъва пирон в кофичка от кисело мляко?
Иванчо вдига ръка:
- Господине, Вие сте на 28 години, нали?
- Да, но как позна?
- Аз съм на 14 и мама казва, че съм полуидиот.

Сори за офтопика, не се сдържах
...Тез` две бири `що ги каза ...?

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 09 Сеп 2006, 18:37

BigMUZZY написа:
sonny написа:Играта въобще не е тъпа, а е въпрос на логика и малко повече от обща култура, а ко беше тъпа нямаше да дават 7 бона на някой тъпир има уловка и тя трябва да се намери

Играта си е много тъпа, даже. При всички видове логически тестове се дават два предварително решени примера, за да се разбере логиката за решаване на дадената задача. А тези от ТВ-то не дават никакъв критерий. Това е същото като стария виц:

Учителят по физическо замества учителката по математика и пита децата:
- Ако А=В, а С три пъти по - малко, за колко време потъва пирон в кофичка от кисело мляко?
Иванчо вдига ръка:
- Господине, Вие сте на 28 години, нали?
- Да, но как позна?
- Аз съм на 14 и мама казва, че съм полуидиот.

Сори за офтопика, не се сдържах

При всички видове логически задачи може и да дават 2 предварително решени примера, но не дават и 7000 лева като бонус към това :) Всеки си има мнение за играта. За едни то е положително, а за други отрицателно :) Иначе вица... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e39-fan » 09 Сеп 2006, 18:50

ми ако логиката е както казвате и 28л означава 28 + 1 т.е. аз като си купа едно шише ракия пия с 1 литър повече затова, че отзад е мерната единица.

Има друго правило поради което ми звучи нелогично да е така.

28 + 1л ок ..., но 28 какво круши, домати, вата, километра, километра в час ... ? ;)

За съжаление не съм голям почитател на телевизията и сигурно няма да гледам решението, дано някой тук го гледа и го сподели ;)

Аватар

Мнение от Eliana » 09 Сеп 2006, 18:59

e39-fan написа:ми ако логиката е както казвате и 28л означава 28 + 1 т.е. аз като си купа едно шише ракия пия с 1 литър повече затова, че отзад е мерната единица.

Има друго правило поради което ми звучи нелогично да е така.

28 + 1л ок ..., но 28 какво круши, домати, вата, километра, километра в час ... ? ;)

За съжаление не съм голям почитател на телевизията и сигурно няма да гледам решението, дано някой тук го гледа и го сподели ;)

28,но какво? :mhihi: Явно наистина не си го ледал, защото една жена попита същото снощи водещата Веси и тя и отговори: "ами литри" :) Кое е правилно и кой от нас тук, които разсъждаваме върху задачата ще излезе прав за верния отговор ще видиме на развръзката. Интересното е, че точно ти пусна темата и ни зариби :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e39-fan » 09 Сеп 2006, 19:24

аз хубаво ви зарибих, ама логиката е нулева, която откривам аз ... Тая игра ми разби цялото самочувствие ... а уж си падам логичен човек ...

Идеята ми беше друга за това горе ;)

ти каза, че разглеждаш "28л" като 28 + 1л ... добре де едното е литър ама другото 28 какво е зад него няма мерна единица.

Малко да ви развеселя с един отговор от предаването, когато го гледах ;)

Зрител: Алоооооо /супер въодушевен някакъв доста възрастен човек/
Зрител: Казвам се ... /Еди как си/ ... и съм от ... Еди къде си/ Правилния отговор е, че не можем да ги съберем, защото няма четвърта колба на екрана и няма къде да прелеем другите 3 колби :mhihi: Ама беше толкова въодушевен и само очакваше да чуе - браво печелите 4000лв, но не ... онези му затвориха и му се изсмяха :mhihi:

Една идея ми се върти в главата. Зара знае отговора както и организаторите ;) и Кой знае каква сума са натрупали от цялата игра и сега ... Какво става ако си намерят поставено лице и той се обади и познае ... ;) БОНУС От където дошло там отишло. Според мен интригата е в точно този вариант

Аватар

Мнение от Eliana » 09 Сеп 2006, 19:32

e39-fan написа:аз хубаво ви зарибих, ама логиката е нулева, която откривам аз ... Тая игра ми разби цялото самочувствие ... а уж си падам логичен човек ...

Идеята ми беше друга за това горе ;)

ти каза, че разглеждаш "28л" като 28 + 1л ... добре де едното е литър ама другото 28 какво е зад него няма мерна единица.

С риск да продължа да спамя все още темата, аз ти написах и по-горе една жена попита същото снощи " Какво е онова 28 горе"? и водещата и отвърна " Ами литри". След това жената отново попита: "Ами това отдолу под 28 какво е"? И водещата отново и отговори "литри" После тя смело заяви, че отговора всъщност е по-голям от сбора на всички литри ако ги смятаме по нормалния начин, т.е а+б+с.
Това е моята логика, ако ти имаш по-дора моля те сподели с нас какво мислиш по въпроса :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e39-fan » 09 Сеп 2006, 19:35

ОК възможно е ;)
Нямам никава логика ... :winky:

Всичко различно от 59.5 ми се струва абсурдно :mhihi: ама затова съм с 7000лв назад

Потребител
Аватар

Мнение от bluue » 09 Сеп 2006, 20:04

Понеже не съм гледал предаването, но ми стана интересно - отговорът в килограми ли трябва да е или в литри?
Човек може да живее без храна 1месец,без вода 1ден, без въздух 1минута, а без акъл-цял живот.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 09 Сеп 2006, 20:05

Изображение

Източник дата.бг

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 09 Сеп 2006, 22:19

Ами в колбата с надпис 28 да не би съдържанието да и е само 1л.?Тъй като л е под съответното число,а не до него

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата