Проблем с М-Тел - искат 400лв. за стари карти?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Re: Проблем с М-Тел - искат 400лв. за стари карти?
((:BuKcu:)) написа:Binev_OuT написа:Единствената институция която има право да те съди без да знаеш е банката , поради малоумната причина че вероятността за грешка при тях е 0% поради "зоркото наблюдение" от държавните органи- демек ако кажат че им дължиш пари им дължиш и точка,винаги ти си в грешка.
Малко офтопик, това е пълна измислица. В съдът нещата изглеждат по съвсем различен начин. Ако не си длъжник, банката пие студена вода и няма как да ти вмени дълг.И това с държавните органи също не е баш така....
Преди една година си имах проблем с една банка,бяха решили че въпреки че съм прекратил всякакви отношения с тях им дължа пари

Значи въпросния дълг беше погасен в техен клон , подписан договор за прекратяване + всносни бележки всичко - две години по-късно ми идва съдя изпълнител и ми запорира заплатата.После ми дава едно лисче където пише че дължа около 400лв разноски по дела.
Бях осъден без да ми бе казано изобщо че те имат претенции към мен.
Агенциите към които се обърнах ми заявиха точно това - Банката е институция с държавен надзор и има законово право да те осъди без да търси твоята гледна точка - тва е.
Щом казваш измислица е

M3 E92 написа:....
Аз проблем не виждам- подписан е договор, парите се дължат. Това, че едната е била на 16г., а другата е тъпа коза не означава, че не трябва да си плащат дължимото...
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Binev_OuT написа:((:BuKcu:)) написа:Binev_OuT написа:Единствената институция която има право да те съди без да знаеш е банката , поради малоумната причина че вероятността за грешка при тях е 0% поради "зоркото наблюдение" от държавните органи- демек ако кажат че им дължиш пари им дължиш и точка,винаги ти си в грешка.
Малко офтопик, това е пълна измислица. В съдът нещата изглеждат по съвсем различен начин. Ако не си длъжник, банката пие студена вода и няма как да ти вмени дълг.И това с държавните органи също не е баш така....
Преди една година си имах проблем с една банка,бяха решили че въпреки че съм прекратил всякакви отношения с тях им дължа пари![]()
Значи въпросния дълг беше погасен в техен клон , подписан договор за прекратяване + всносни бележки всичко - две години по-късно ми идва съдя изпълнител и ми запорира заплатата.После ми дава едно лисче където пише че дължа около 400лв разноски по дела.
Бях осъден без да ми бе казано изобщо че те имат претенции към мен.
Агенциите към които се обърнах ми заявиха точно това - Банката е институция с държавен надзор и има законово право да те осъди без да търси твоята гледна точка - тва е.
Щом казваш измислица е
Човек, естествено, че банката ще каже така, ама що не си си потърсил правата след като ти е била запорирана заплатата? Съди ги, щом не дължиш, имаш право да си търсиш правата. Както банката има право да те съди, така и ти имаш право, ако си прав.

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
ебаси , то този М-тел станал цял М-тех... кви са тези 400 леба 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
((:BuKcu:)) това ми бе казано не от банката,а от адвоката който ме защитаваше.
Иначе,историята има хубав край
Спаси ме договора за закриване на задължението , който случайно съм пазил в продължение на две години , ако не бях го пазил щях да се разделя с 400-450лв - иначе който ще да те защитава,нямаш ли го черно на бяло ти си виновен.
Иначе,историята има хубав край

Спаси ме договора за закриване на задължението , който случайно съм пазил в продължение на две години , ако не бях го пазил щях да се разделя с 400-450лв - иначе който ще да те защитава,нямаш ли го черно на бяло ти си виновен.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
След като започнах да си погасявам подобно задължение , но към глобул ми казаха една врътка :
- трябва да установят контакт с теб до 3 години . Когато звънят и питат - г-н Еди Кой - отговаряш - не , имате грешка не го познавам . Това сериозно . По телефона не могат да докажат че са говорили с тебе , значи не са те предупредили и не мое те съдят
Отделно теориите за тия задължения се разделят на две .
Едната , доста по-вероятната е че фирмите за събиране на дългове са пълен ташак. При мене първо преди години от глобул ми казаха, че не мога да си погасявам задължението към тях а трябва да се обърна към сггруп. Тази зима наплашен от вероятността за ЧСИ реших да започна с малки вноски да си погасявам незаконните неустойки и ми казаха, че ... задължението вече се погасява в ГЛОБУЛ
Е как така - нали шибаняците са изкупили задължението , пък си го плащам в глобул .
Въпреки това започнах да внасям по 20 марки ... не мина време и един мйекащ клоун започна да ми звъни и да ми обяснява, че трябва да си платя задължението възможно най-бързо, защото нищо че си плащам може да ме предадът на ЧСИ . . .
Нямаше да му се вържа но колега от форума , работещ при ЧСИ ми каза на ЛС че щом нямам договор за разсрочване на плащането , съм годен за предаване към ЧСИ .
Голема дилема , скоро ще приключа с нея и ще пиша подробно .
- трябва да установят контакт с теб до 3 години . Когато звънят и питат - г-н Еди Кой - отговаряш - не , имате грешка не го познавам . Това сериозно . По телефона не могат да докажат че са говорили с тебе , значи не са те предупредили и не мое те съдят

Отделно теориите за тия задължения се разделят на две .
Едната , доста по-вероятната е че фирмите за събиране на дългове са пълен ташак. При мене първо преди години от глобул ми казаха, че не мога да си погасявам задължението към тях а трябва да се обърна към сггруп. Тази зима наплашен от вероятността за ЧСИ реших да започна с малки вноски да си погасявам незаконните неустойки и ми казаха, че ... задължението вече се погасява в ГЛОБУЛ

Въпреки това започнах да внасям по 20 марки ... не мина време и един мйекащ клоун започна да ми звъни и да ми обяснява, че трябва да си платя задължението възможно най-бързо, защото нищо че си плащам може да ме предадът на ЧСИ . . .
Нямаше да му се вържа но колега от форума , работещ при ЧСИ ми каза на ЛС че щом нямам договор за разсрочване на плащането , съм годен за предаване към ЧСИ .
Голема дилема , скоро ще приключа с нея и ще пиша подробно .
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
bmw2012 написа:... а и се съмнявам за някакви смешни 200-300 лв да ме съдят при положение че имат къде къде по-крупни длъжници. Така че споко ако толкова се притесняваш отиди до мтел и внеси няква символична сума и им прати много поздрави
Това е едно от най-вредните (да не кажа друга дума) мнения в тая тема.
АКо почнеш да плащаш, значи признаваш задължението и си с двата крака...
Най-добре жертвай някаква сума за консултиране с адвокат, да не плащаш после 10-пъти по-голяма сума за адвокати на мутрите.
Имаше някаква врътка с това, че не могат да продават задълженията на трета страна, без твое знание. Пробвай в тази посока, но пак казвам - най-добре адвокат.
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Добре, мерси 

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2