Новото Пежо 308
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Новото Пежо 308
Изглежда, че французите малко са се вразумили... не точно (оборотомера
), но все пак.
http://www.autoblog.com/2013/05/13/new- ... provement/
http://www.caradvice.com.au/230859/2014 ... ab=gallery

http://www.autoblog.com/2013/05/13/new- ... provement/
http://www.caradvice.com.au/230859/2014 ... ab=gallery

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Re: Новото Пежо 308
За сметка на волана, скоростния лост и огледалото за обратно виждане...да, оборотомер е добре, само емблемата на ауди му липсва във средата. Майка ми е луда на тема пежо, купи си 4008 вместо X5 за същите пари 

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Или ти си се развалил
Тоя оборотомер в обратната посока...
Сложили са калорифер с тъч скрийн
Волана е добър, на визия идва нещо средно между Kia и Golf и 1ва серия
Eто виж хората какво правят:

Може би си ги виждал, но къде е едното, къде е другото

Тоя оборотомер в обратната посока...

Сложили са калорифер с тъч скрийн

Волана е добър, на визия идва нещо средно между Kia и Golf и 1ва серия
Eто виж хората какво правят:

Може би си ги виждал, но къде е едното, къде е другото
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Стига бе, оборотомера верно е в грешната посока.
Иначе поне на външен вид ги правят хубави. Другото което е, че на нашето пежо за 3 години сме сменяли само базовите консумативи, а на едно Ауди от същата година - масло скорости + някакъв чип, бензинова помпа + модул за фарове. Добре, че беше в гаранция, но все си мисля, че проблема е бил единичен само при нас,

Много ми е грозен интериора на мен. Особено под "телевизора". Не виждам нищо впечатляващо.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не знам,ама жената има пежо 307-2002 година HDI,ами много корав автомобил,даже последно пътувах с него до Италия,изминах 3200 километра и всичко си беше наред,верно бавен ,даже доста,ама пък аз за никъде не бързам,на връщане от Милано до България хич нито ме боля гръб нито нищо,бе корава машина...
Но...
Първо ,как може автомобили дето се водят една от най-старите марки в света да правят подобен дизайн и вътре и вънка,возията,окачването...а за новите,ми че то служебният ми гоУф 6 е по-добър от вътре
Но...
Първо ,как може автомобили дето се водят една от най-старите марки в света да правят подобен дизайн и вътре и вънка,возията,окачването...а за новите,ми че то служебният ми гоУф 6 е по-добър от вътре
Е, то това да му е недостатъка, че оборотомера му е обратно. То и на Астън Мартин оборотомера е така...
Пежо не са никак лоши коли. Аз търкалям едно фирмено 307 SW, 1,6 HDI, 110 к.с. купено чисто ново през 2007 г. Върви много прилично, вече е на 215 хил. км. и освен консумативите съм сменил някакви накрайници по окачването отпред за около 70 лв. и дебитомера наскоро (колата си вървеше идеално, но светеше една лампа и ме дразнеше), при положение, че е видяло каране по много тежки терени. Много икономична кола, а и цените по обслужването в официалния сервиз са съвсем прилични. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
^ама това е за старите,я се разходи да видиш какви числа обаждат за 308 и 208 за поддръжка 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Близо 5 години карах служебно 307sw, оня ден ми го взеха и ми дадоха 308sw. Онова старото на 115 000км., си беше с оригиналните накладки, ремъци и съединител. Карал съм го през 20 000км. на обслужване в сервиза на Пежо в Плевен. Като мина 100 000, питах шефа на сервиза кога ще сменяваме агренажния ремък. Оня се захили и вика: По сервизна инструкция се сменява на 180 000км., но са имали случаи и след 200 000. Това (пак подчертавам) - става въпрос за гумения агренажен ремък. Освен това колата е (беше) изключително практична, свалял съм седалките и вътре влиза цял велосипед, без да се демонтира нищо от него. И за разхода да ви кажа - с 1,6 HDI мотора по принцип гореше около 5 л нафта /100км., а на дълго съм го свалял и на 4,6. Като надеждност се представи добре, не съм имал сериозни проблеми с колата, никога не ме е оставяла на пътя. Само веднъж се запали от късо съединение, но вината е колкото на завода, толкова и на сервиза, дето я ремонтираха. Иначе че е дърво - дърво е...
От 308sw още нямам достатъчно впечатления, но е с 6 скорости, та сигурно на дълъг път ще падне още. Вътре не е зле, няма кожи и навигации, но се търпи като обстановка. Харесва ми стъкления таван и на двата модела - доста е голям и създава приятна обстановка. Вътре е достатъчно широко за 5 човека. Багажникът е доста голям - комби. Возията... май на 308 е малко по-дървена от на 307, или поне така ми се струва. Като сравнявам с БМВ-то - обслужването и експлоатацията са в пъти по-евтини.
От 308sw още нямам достатъчно впечатления, но е с 6 скорости, та сигурно на дълъг път ще падне още. Вътре не е зле, няма кожи и навигации, но се търпи като обстановка. Харесва ми стъкления таван и на двата модела - доста е голям и създава приятна обстановка. Вътре е достатъчно широко за 5 човека. Багажникът е доста голям - комби. Возията... май на 308 е малко по-дървена от на 307, или поне така ми се струва. Като сравнявам с БМВ-то - обслужването и експлоатацията са в пъти по-евтини.
Excellent! Steven is my name!
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
екстра си е количката. изчистена, няма 200 копчета като снимката на Меро-то 

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
barty написа:Става, не е лошо, но оборотемера е дразнещ наистина
Идеята на оборотомера е да има явно някакво противопоставяне и събиране,знаете какви идиоти са дизайнерите с някакви такива идеи
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Е.Димитров написа: Идеята на оборотомера е да има явно някакво противопоставяне и събиране,знаете какви идиоти са дизайнерите с някакви такива идеи
Да, и малката стрелка от дясно (температура или горивомер) е на обратно, явно е търсена симетрия. Наистина изглежда странно, но вероятно се свиква бързо, като подкараш колата. Аз също понякога се сбърквам, защото на служебното ми Пежо оборотомерът е в ляво:

А пък на BMW-то е в дясно:

И като седна от едната кола в другата, отначало се чудя какво става... Но както казах - бързо се свиква.
Excellent! Steven is my name!
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Волана ми се струва страшно ниско, или уредите много високо
Обаче определено ме кефи как централната конзола е обърната към шАфьора
И все пак... това е Пежо. Търкалям вече 4 години едно такова, може да те учуди с глупости
Като за млад човек са готини коли, но не бих я пожелал на никой авто-маниак. Аз си падам мазохист малко и ще задържа мойта, но по принцип... не.

И все пак... това е Пежо. Търкалям вече 4 години едно такова, може да те учуди с глупости

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3