Вентилаторна/охлаждаща подложка за лаптоп
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Вентилаторна/охлаждаща подложка за лаптоп
Здравейте, колеги. Намислил съм да си купувам такова нещо за лаптопа ми. На годинки е малко, та реших да му помогна за лятото, да се чувства по-добре. Идеята е вършат ли някаква работа тия охлаждащи подложки. Намислил съм да взема някаква с един голям вентиалтор, че тия с малките, не ми пасват на отворите за охлаждане.
Обаче след прочитане на мнения по нета и разпитване на приятели съм в изходна позиция.
Някои казват, че върши работа, други казват, че допълнително щял да набие лаптопа с прах, трети, че нямало смисъл ако лаптопа се почиства редовно.
Аз го чистя веднъж годишно, профилактично. Стои основно на дървени повърхности като бюро и нещо подобно на нощно шкафче, там откъде ще вземе прах, та да се набие..? : )
И отделно съм му направил едни гумени краченца, по-високи, пак да за да се охлажда по-добре, не че е имал проблеми досега със загряването, освен веднъж, когато го бях взел на кораба с мен, пък там си е прашно и трудно се намира сервиз за почистване... Но само тогава, след това е чистен два пъти и няма проблем...
Та, ще ми свърши ли работа такава подложка... Или ще влоши положението. Благодаря предварително.
Обаче след прочитане на мнения по нета и разпитване на приятели съм в изходна позиция.
Някои казват, че върши работа, други казват, че допълнително щял да набие лаптопа с прах, трети, че нямало смисъл ако лаптопа се почиства редовно.
Аз го чистя веднъж годишно, профилактично. Стои основно на дървени повърхности като бюро и нещо подобно на нощно шкафче, там откъде ще вземе прах, та да се набие..? : )
И отделно съм му направил едни гумени краченца, по-високи, пак да за да се охлажда по-добре, не че е имал проблеми досега със загряването, освен веднъж, когато го бях взел на кораба с мен, пък там си е прашно и трудно се намира сервиз за почистване... Но само тогава, след това е чистен два пъти и няма проблем...
Та, ще ми свърши ли работа такава подложка... Или ще влоши положението. Благодаря предварително.

E34, E38
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: Вентилаторна/охлаждаща подложка за лаптоп
Един приятел се оплака че подложката му е набила прах и други боклуци в лаптопа а повечето който си взеха си ги имат за красота вече

- rhase
- младши ентусиаст
-
Според мен добре си се насочил към такъв с голям вентилатор. Аз имам такъв кулер с 2 малки и честно казано го ползвам само ако компа е на леглото, но дори тогава не пускам перките
просто защото не вършат работа. Мой приятел има такъв с голяма перка и направо изстудява компютъра
Но по спомен брои около 50-60лв за него

Но по спомен брои около 50-60лв за него
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Ако си решил твърдо за подложка и те притеснява позицията на вентилаторите дали съвпадат с отворите на лаптопа, за теб решението е Cooler Master Notepal U2

можеш да си ги сложиш, където си искаш. Цената беше обаче около 50тина лева..
А иначе според мен, ако имаш проблеми с охлаждането, които преди си нямал, обърни внимание на замърсяването в машинката и също така помисли за смяна на термопастата на процесора и видеокартата. От тея подложки чудеса не очаквай.

можеш да си ги сложиш, където си искаш. Цената беше обаче около 50тина лева..
А иначе според мен, ако имаш проблеми с охлаждането, които преди си нямал, обърни внимание на замърсяването в машинката и също така помисли за смяна на термопастата на процесора и видеокартата. От тея подложки чудеса не очаквай.
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Aз в мнението си съм описал доста подробно, че нямам в момента проблем с охлаждането, лаптопа си е почистен, сменено е всичко, каквото трябва, това го взимам с някаква превантивна цел за лятото.
Иначе ще е с един голям FAN, който да духа навсякъде, цената им не е кой знае колко висока.
Въпросът ми бе, необходимо ли ми е такова нещо при следните условия, които съм написал.
И основателни ли са притесненията ми, че ще се замърсява по-бързо лаптопа с тая подложка, при положение, че лаптопа се държи на дървени повърхности.
Благодаря на изказалите се до тук, ще изчакам още мнения : )
Иначе ще е с един голям FAN, който да духа навсякъде, цената им не е кой знае колко висока.
Въпросът ми бе, необходимо ли ми е такова нещо при следните условия, които съм написал.
И основателни ли са притесненията ми, че ще се замърсява по-бързо лаптопа с тая подложка, при положение, че лаптопа се държи на дървени повърхности.
Благодаря на изказалите се до тук, ще изчакам още мнения : )

E34, E38
- ръб
- младши ентусиаст
-
Е, както всички знаем праха си се носи във въздуха така или иначе, ако ще и като седнеш и станеш пред него. Естествено би било един 14-15-16 и нагоре сантиметров вентилатор да засмуква по-голямо количество боклуци наоколо.
Лично според мен, щом си го надигнал леко няма смисъл от тея подложки, още повече щом няма и проблеми с охлаждането.
Лично според мен, щом си го надигнал леко няма смисъл от тея подложки, още повече щом няма и проблеми с охлаждането.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Подложката ти трябва ако максимална степен на вентилатора ти е недостатъчна или не е изчислен правилно охладителя за тоя процесор и видео - пример HP Dv серия с AMD. Нормално е ако си в силно запрашена среда като увеличиш с подложката потока набвъздух към охладителната система на лаптопа да вкараш и още повече мръсотия, защото подложката ти не синхронизира скоростта на обхване с моментната температура на процесора и видеото. Тя е фиксирана от теб, освен ако няма специален софтуер към поставката.
Съвета ми е редовно чистене (смяна термостат, почистване радиатор, смазване на вентилатор) , ако няма как сам или нямаш достъп до колеги от сервиз, със струя сгъстен въздух - стига самата конструкция на лаптопа да позволява продухване от вход към вентилатор и радиатор.
------------------
Ако не оставяш машината върху одеала, покривки, възглавници, дивани, няма да имаш предвид ядове. Дори една широка книга или списание са по-добре. Трябва просто твърда и гладка повърхност, широка поне колкото крачетата на долния капак.
Подложката без пуснат вентилатор е перфектно. Вече ако дига над 85гр вече пускаш и перката .
Съвета ми е редовно чистене (смяна термостат, почистване радиатор, смазване на вентилатор) , ако няма как сам или нямаш достъп до колеги от сервиз, със струя сгъстен въздух - стига самата конструкция на лаптопа да позволява продухване от вход към вентилатор и радиатор.
------------------
Ако не оставяш машината върху одеала, покривки, възглавници, дивани, няма да имаш предвид ядове. Дори една широка книга или списание са по-добре. Трябва просто твърда и гладка повърхност, широка поне колкото крачетата на долния капак.
Подложката без пуснат вентилатор е перфектно. Вече ако дига над 85гр вече пускаш и перката .
- ръб
- младши ентусиаст
-
съжалявам, но ми е трудно да се сдържа, ама колегата явно колата му е в главата
къде е термостата на лаптопа

къде е термостата на лаптопа

Съвета ми е редовно чистене (смяна термостат, почистване радиатор, смазване на вентилатор) , ако няма как сам или нямаш достъп до ..
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Колега, host ти гледал ли си максималните температури на процесорите вграждани в лаптопи?
И въобще какъв за какъв термостат иде реч?

- host
- старши ентусиаст
-
Термопаста - автокорекцията на телефона ми е променила думата.
И да, гледал съм ги температурите бая. Дори Интел процесори съм виждал да ги носят клиенти работещи на такива температури.
И да, гледал съм ги температурите бая. Дори Интел процесори съм виждал да ги носят клиенти работещи на такива температури.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Аз съм с Intel core i7 2670qm и с включен турбо режим стига до 85-90 градуса под пълен товар. И това се води нормална температура за този процесор 

- host
- старши ентусиаст
-
Ама ти говориш като е натоварен , а аз ти казвам толкова да е мръсен, че чак нищо като нямаш пуснато(само само десктоп зареден) пак да виси на 85+.

За такива неща иде реч.

За такива неща иде реч.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Да не сте испуснали торбата от прахосмукачката върху тоя лаптоп.
Важно е да се чисти лаптопа редовно, с компресор мисля, че е достатъчно, излизат облаци от прах.
Но ако е затлачен като този от горната снимка - само разглобяване.
И паста - колкото по-скъпа толкова по-добре, и само от специализираните магазини
ПС Досега играх HL2, ми повече от 80* не беше качил лаптопа

Важно е да се чисти лаптопа редовно, с компресор мисля, че е достатъчно, излизат облаци от прах.
Но ако е затлачен като този от горната снимка - само разглобяване.
И паста - колкото по-скъпа толкова по-добре, и само от специализираните магазини

ПС Досега играх HL2, ми повече от 80* не беше качил лаптопа

- ръб
- младши ентусиаст
-
Аз преди месец-два си смених термопастата, като гледах да е най-добрата в съотношение цена-характеристики, и като цяло в 95% от сайтовете със сравнения, AC MX-4 беше в топ 3 до топ 5, и такава сложих. Разлика честно казано да има най-много 5 градуса (което пак не е малко), с тази, която ми бяха сложили в Полша след ремонт.
Общо взето си падна и разглобяване...ебати леновото скапано
Общо взето си падна и разглобяване...ебати леновото скапано
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Може ли да споделиш долу горе кви пари излиза подмяната на паста в сервиз, че имам съмнения за присъствието на моята, а и лаптопа е на 3 години и не е сменяна никога 
П.с.- това с местещите вентилатори ми хареса. Можее да си го нагласиш да охлажда и видео картата :grin:

П.с.- това с местещите вентилатори ми хареса. Можее да си го нагласиш да охлажда и видео картата :grin:
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2