препоръчайте някои части за комп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

препоръчайте някои части за комп

Мнение от whisky_touch » 20 Май 2013, 21:12

изгоря ми дъното и видео картата и искам да си купя нови, но се колебя какви
процесора ми е АМД Атлон 64х2 5400Мхз-АМ2
рам-ДДР2-800Мхз- 4х512
условието е дъното да има освен сата, така и ата133, защото единия ми хард е от по старите,а не ми се дават 100лв за нов точно сега
предполагам дъното ще е ASRock N68C-GS FX, главния въпрос е за видео картата?
не ми предлагайте карти за по 200-300лв тъй като игри не играя, искам само да има ХДМИ, защото ще се вързва към ТВ42", да подкарва FullHD i Bluray филми.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Re: препоръчайте някои части за комп

Мнение от Wierdo » 20 Май 2013, 21:20

Относно дъното и стария хард - продават се преходници от САТА към АТА и са по 10-15 лева ако не се лъжа. Преди година взех от Джар компютърс май. Мисълта ми е, че дори дъното да няма АТА (а те повечето нови нямат) не е никакъв проблем да си ползваш стария хард.
Виж за другите неща трябва да говоря наизуст, че мина време откакто проучвах пазара за ПЦ части. Все пак мисля, че видеото което търсиш ти е от порядъка на 150 лв. Дъното нямам идея вече никаква ;)

Ето първия линк за адапторчето, който намерих. Цената е останала същата ;)
http://kabel-prehodnik.pazaruvaj.com/2- ... tAodzicAng
Успех

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 20 Май 2013, 23:26

Евтина карат http://nikem-bg.net/computer-components ... cture.html а дъното дето си го дал има един ATA133.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 21 Май 2013, 0:17

Няма особен смисъл да купуваш ново дъно и карта за тоя стар процесор и рам. Ако го правиш по-добре да си вземеш направо дъно с нов сокет и ддр3. Ако не ти се дават пари, втора ръка с лопата да ги ринеш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 21 Май 2013, 6:57

Колега точно за това търся дъно и видео щото си взех компа втора ръка, не ми се занимава с втора употреба повече искам да си има гаранция. Ако искате предложете дъно процесор рам до 250-300 лв. Видеото може и да е вгадено. Но все си мисля че стария ми комп с ново дъно и видео карта за към 150лв ще е по добре. Не знам,вие кажете
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 21 Май 2013, 7:07

Знам че са ми остарели частите,но до скоро бях с амд 3000+, 1гб рам и радеон нд4650 и ми вършеше идеална работа единстве филми над 10гб насичат. Игри не играя, не ми трябва процесор с 4ядра и видео с 256бита

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 21 Май 2013, 8:32

150лв. дъно с вградена HD3000 radeon http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=543061
63лв. 4гб рам http://nikem-bg.net/computer-components ... 333-A-DATA
78лв. процесор http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=546411
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 21 Май 2013, 9:53

Не съм много наясно тая вградената видеокарта справя ли де с fullhd и bluray филми. Някъде бях чел че за филми нямат проблем само за игри не стават, но аз не играя, освен да разцъкам малко CS,но тя тая игра е толкова стара, че не вярвам да не тръгне

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 21 Май 2013, 10:59

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Май 2013, 11:01

Колега вземи си някой от АМД процесорите с APU и ново дъно.Не се занимавай с тия старите части.Като даваш пари защо да ги хвърляш за морално остарели части па макар и с гаранция.Това което ти предлагам пак е в бюджета ти .Стари компоненти се купуват ако се съживява дефектирала система а при тебе не е така- от старата можеш да палзваш един процесор и един хард дето реалната им сойност е 50-60лв.Всъщност виж и какво захранване с каква мощност имаш налично да не възникне и там грижа.
Примерно АМД А4 80лв
дъно FM1 около 100лв
памет 4гб DDR3 50-60лв
и ти остават пари за ново захранване
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Май 2013, 11:09

Jordana написа:Колега вземи си някой от АМД процесорите с APU и ново дъно.
Примерно АМД А4 80лв
дъно FM1 около 100лв
памет 4гб DDR3 50-60лв
и ти остават пари за ново захранване

Ето това е истината... APU-тата търкалят Blu-Ray и FullHD безгрижно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 21 Май 2013, 11:17

Захранването е ATX 420w не знам,дали хубаво или е куча марка не съм наясно с захранванията. Ако взема тази комбинация примерно след 2-3 месеца като събера пари ще мога ли да си купя хубава видео карта, няма да има проблем софтуерен че дъното има вградена нали,няма да си пречат.
а този преходник от сата към ата върши работа нали?
Има ли голяма разлика между процесора който ти ми предлагаш и моя, нали и двата са двуядрени или просто щото е по нова технология ще е по бърз

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Май 2013, 11:24

Вграденото видео е в процесора, но няма да пречи да сложиш по-хубава видеокарта на PCIe слота, ако решиш да направиш така...

Смисъла от предложеният вариант (AMD APU чип) е заради ниската цена на комбинацията от "процесор и видеокарта" за твоите изисквания - да плейва Blu-Ray и FullHD... ако обаче искаш да "геймиш" в последствие, този процесор ще е слаб за целта, дори и да сложиш по-бърза видеокарта... ще я спъва...

Така че е добре да си прецениш много добре нещата, но за малко пари нямаш много избор да се чудиш... захранването ти е ОК за предложената комбинация с процесор A-Series FM1 предвид ниската консумация. Но в последствие ако тръгнеш да ъпгрейдваш може и да е проблем, щото вероятно си с някво куче марка 420W, което вероятно няма да издържи и на 200-250W товар.

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 21 Май 2013, 12:03

Дъното което ти показах е АМ3 с времеро може да му сложиш 6 или 8 ядрен FX и една прилична карта от сорта на 7770,и ще имаш не лоша машина.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 21 Май 2013, 12:37

не ми стана ясно само каква е разликата видео картата да е вградена в дъното или вградена в процесора, кой е по добрия вариянт? дъното, което ми е предложил MOGY е с вградена видео карта, а при комбинацията на Jordana, видеото е вградено в процесора. Как ще е по добре

Следваща

Назад към Извън Темата