въпрос за технически преглед АГУ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

въпрос за технически преглед АГУ

Мнение от Conqueror » 22 Май 2013, 8:30

Та въпроса е следния имам си паспорт на агу-то като минах технически преглед вписаха в големия талон за прегледа при забележки че колата има допълнително монтирана уредба и това било...
Трябва ли да ходя някаде другаде за допълнителни прегледи или това е там където минах ГТП ме увериха че е само това но в паспорта на агу-то са вписани допълнителни данни от преглед и се притистискам да не би да имам проблеми някаде
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: въпрос за технически преглед АГУ

Мнение от Eмилио Димитров » 22 Май 2013, 8:31

прегледа на газовата си го минават на ГТП-то всяка година и за това е малко скъп 5-10лв заради АГУ-то

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Май 2013, 10:16

Conqueror написа:Та въпроса е следния имам си паспорт на агу-то като минах технически преглед вписаха в големия талон за прегледа при забележки че колата има допълнително монтирана уредба и това било...
Трябва ли да ходя някаде другаде за допълнителни прегледи или това е там където минах ГТП ме увериха че е само това но в паспорта на агу-то са вписани допълнителни данни от преглед и се притистискам да не би да имам проблеми някаде

Наистина е това колега. Преди измененията се ходеше отдлно за преглед на газовата, като това се отразяваше в паспорта и.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 22 Май 2013, 14:36

Това е, преди АГУ-то се минаваше на отделен преглед, а сега вече в техническия на колата си лиза и прегледът на уредбата щом и паспорт си имаш значи всичко е ОК и няма за какво да се притесняваш повече :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 22 Май 2013, 20:24

На 5 години трябва да ходиш да ти преглеждат бутилката, но това не е задължително и нещо, заради което полицаят ще те заяде - ами заради твоята безопастност :yes: Всичко останало е както колегите са писали!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 22 Май 2013, 22:29

Благодаря много колеги поне няма да го мисля повече :lalala:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 23 Май 2013, 22:38

Да, точно така. Преди освен на ГТП тези,които са с газова минаваха и допълнителен преглед където в паспорта на газовото се вписваха данни за техническият преглед и на газовата бутилка се лепваше стикер.Освен това на всеки пет години се ходеше и на едно специално място,където се пробваше газовата бутилка за пробив . От миналата година по новите директиви се счита, че след като автомобила е минал ГТП , то и газовото се заверява заедно с техническият преглед. Това е така, защото се оказа, че пунктовете които уж преди се занимаваха с контрола на автомобилите с газово , не са сертифицирани т.е. нямат такава апаратура,която би отговаряла на необходимите изисквания за един пункт за контрол на газовите уредби. И поради факта, че в България се оказа че няма как да се оборудват се прие в закона просто да не се минава допълнителен преглед на газовото - занижи се контрола .... По тази тема има много изписано както пресата така и тук . Така,че щом си минал ГТП, той важи и за газовото . И да не забравите, че за да минете на ГТП трябва да сте си платили данъка на автомобила !!!
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Назад към Извън Темата