препоръчайте някои части за комп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: препоръчайте някои части за комп

Мнение от Mollov » 21 Май 2013, 12:51

VGA в чипсета е старият вариант, който бе актуален до преди 2-3 години.... новите процесори на Intel и AMD са с вградено графично ядро в процесора... не в "северният мост" на чипсета...

В тоя ред на мисли всяко едно предложение за вградена в чипсета графика ще значи по-стара технология, която може да не ти върши работа... в твоя случай с Blu-Ray и FullHD - няма да ти върши работа. Единственият вариант за теб е APU-то с вградено видео. На AMD реализацията е по-бърза от на intel, поне до излизането на новото поколение Intel-и... теб това обаче не те интересува, щото търсиш нещо евтино.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 21 Май 2013, 12:58

Сетих се и друго. Преди година като сглобявах едно пц, взех специално дъно, което да е с вградено видео. Оказа се, че за да бачка и процесора, който слагаш трябва да го подържа ;) имай го предвид това

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Мнение от whisky_touch » 21 Май 2013, 13:09

а какво ще кажете за този вариянт с външна видео карта:
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=545483
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=546411
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=547897
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540671
рам памета знам че е малко 2гб, но след 2-3месеца мога да си купя още една плочка 2гб
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Май 2013, 14:22

Ако е вярно, че не играеш игри, това HD6670 няма да ти трябва... за тия пари по-добре си вземи от по-новите APU-та на AMD... примерно A8-5600K с дънна платка за него (ASROCK FM2A55M-DGS) и може и да ти останат пари да вземеш 4 GB RAM, а не 2 GB... графичното ядро на 5600K е доста прилично, вярно е по-слабо от 6670, но предвид твърдението в началото на 1-вото изречение няма да е от значение. А процесора ще е по-хубав от двуядрения Athlon II X2, както и ти остава празен слота за видеокарта... в бъдеще ако решиш, можеш да сложиш по-бързо видео там, като 5600K ще е много по-адекватен на бърза видеокарта в сравнение с Athlon II X2.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 21 Май 2013, 17:37

Така знам, че казах че не играя игри, но не искам след 4месеца случайно да ми се разцъка нещо и да знам че компа ми е скопен от към видео. По добре да взема външно видео и да ми е мирна главата. Та така тази видео карта добра ли е гледах в нетаа че от ниския клас я хвалят. знам че е по важно колко бита е картата от колкото колко памет има. Нали така по добре 128бит 1гб, от колкото 64бита на 2гб
питам тъй като радеона го има и с 1гб и с 2гб и разликата е 5лв. Въобще ще се усети ли разлика между двете
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 21 Май 2013, 18:41

Не ти трябва тая карта за 176 си взех ХД 7770 128бита на 1 ддр5
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 21 Май 2013, 18:45

128mbt и 1GB DDR5 са абсолютно достатъчни да играеш каквоти и да било на супер графика (освен ако не искаш последния Crysis на Ultra High :mhihi: ) Подкрепям мнението на Mogy за ХД7770

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Май 2013, 18:59

Недей така сигурно да говориш... 1 GB видеопамет отдавна не е достатъчна ;) Да не говорим, че ядрото на HD7770 е нисък клас (според съвременните 3D представи) и супер графика при новите игри ще е възможно максимум до резолюция 1680х1050.

Иначе... whisky_touch, ти хем искаш да е евтино, хем имаш големи диапазони на изискванията... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 21 Май 2013, 19:16

Нямам големи диапазони на изискванията, просто ми се струва че ако взема процесора с вградената карта и като писна някой блирей и ще работи на 80-90% сигорно и ще се тпвари мн повече отколкото ако взема обикновен двуядрен атлон и му сложа видео за 130-150лв. Поне така си мисля, може и да греша, просто малко почнах да се разубеждавам за тия вградени карти като се зачетох в нета. То е ясно че игри от 2013 няма да играя, но мисълта ми е че дъното което е за този процесор А4 е сокет FM1 и след год ако искам да взема по мощен проц няма да имам голям избор щото повечето са с AM3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 21 Май 2013, 20:25

Mollov ме хвана по бели гащи :) Монитора ми е точно 1680х1050 и вероятно затова не съм срещал проблеми.
По темата:
картата ми е ХД5750 ддр3 1гб от преди 3 години вече.

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 21 Май 2013, 20:29

Mollov написа:Недей така сигурно да говориш... 1 GB видеопамет отдавна не е достатъчна ;) Да не говорим, че ядрото на HD7770 е нисък клас (според съвременните 3D представи) и супер графика при новите игри ще е възможно максимум до резолюция 1680х1050.

Иначе... whisky_touch, ти хем искаш да е евтино, хем имаш големи диапазони на изискванията... :)

Аз с нея играя Кризис 3 на фул ХД медиум то хай
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Май 2013, 20:37

whisky_touch написа:Нямам големи диапазони на изискванията, просто ми се струва че ако взема процесора с вградената карта и като писна някой блирей и ще работи на 80-90% сигорно и ще се тпвари мн повече отколкото ако взема обикновен двуядрен атлон и му сложа видео за 130-150лв. Поне така си мисля, може и да греша, просто малко почнах да се разубеждавам за тия вградени карти като се зачетох в нета. То е ясно че игри от 2013 няма да играя, но мисълта ми е че дъното което е за този процесор А4 е сокет FM1 и след год ако искам да взема по мощен проц няма да имам голям избор щото повечето са с AM3

АМ3 е изпята песен. С интегрираното в проца графично ядро получаваш видео без да плащаш за него дефакто сравнявайки процесор без вградено видео.Не те товари финансово в момента.Стига ги мисли тия атлони - слабички са.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 22 Май 2013, 18:29

ясно вземам тогава едно амд А4 3400 или А4 5300(имат 20лв разлика в цените, но си мисля че втория е по добър), в английските форум четох че вградената карта на този процесор се представяла много добре в crossfire заедно с радеон ХД6670, така че ако след 2-3-6 месеца вградената не ми стига, мога да си взема този радеон и ще си паснат перфектно, така ли да го разбирам, щото ако е така веднага поръчвам комбинацията на Jordana от първия линк? crossfire значи че работят заедно нали така? Допитах се до един приятел, само че той е с seleron g550( който предполагам е по зле от амдто или се бъркам-съдя по това че всички ми предложихте амд, не интел?) та той ми каза че бил пускал за тест 3 fullHD филма да вървят едновременно и нямало никакво насичане,малко ме съмнява,но вие какво ще кажете?(с 4Гб рам е ако е от значение)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 22 Май 2013, 20:55

Някой може ли да ми отговори на въпросите че утре трябва да поръчвам частите

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 23 Май 2013, 8:19

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата