BMW препоръчва ЛУКОЙЛ ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: BMW препоръчва ЛУКОЙЛ ?

Мнение от rhase » 20 Май 2013, 17:11

b00st написа:Къв е тоя 20 литров тест?
Междудругото екото май са понижили качеството на бензина. Последно време ми харесва все по-малко.

И аз забелязвам промяна в лош аспект. Карах около 150-160км градско с Еко100, после заредих Лукойл 95 имаше промяна към добро, а убеждавах всички че с еко100 си върви най-добре колата.
На газ същата работа - 3 пъти я пробвам пълно-пълно и трите минавам с около 25-30 км по-малко

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 20 Май 2013, 21:02

Моето впечатление е основно газ и бензин тъй като не карам дизелови коли от доста време.

Газта на лукойл е добре в Бургас бензина също.

Зареждам и на ромпетрол ама разлика не виждам. Омв избягвам спирам смао за кафе че ми харесва как са си смесили сортовете във Viva.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 21 Май 2013, 0:08

Утре очаквам БМВ да ми препоръчат и Кауфланд.
Аман от евтини маркетингови трикове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Май 2013, 10:33

sub_eleven написа:има значение и конкретната бензиностанция за мен и съм се убедил в това. Аз по принцип преди време се бях ограничил до едно единствено ЕКО, после се поотпуснах и резултатите са налице - единия път зареждам на едно друго ЕКО - на околовръстното до драгалевци. Излиза ми някакъв нетипичен разход за колата, веднага накарах да направят 20литровия тест пред мен и се оказа, че колонката излиза с едно деление над нормата за допустимо отклонение. Ясно е в чия полза. Мамицата им дееба, кофти горива, на кофти цена и за капак лъжат в количеството!!!

Аз това го пиша от 2 години... На един резервоар 60л удрят с 2 +- 200мл. Пробвано на 3 различни бензиностанции с проучвателна цел. Фирмен стандарт, това е.

По темата, защо БМВ да не препоръчват Лукойл, въпрос на корпоративна договорка, а държавата е ударила едно рамо когато е давала разрешителните за завода. Като чета става дума само за Русия, не е като с Кастрол сътрудничеството.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 21 Май 2013, 18:44

За нафтата, за нафтата говорим. Дайте някоя читава бензиностанциика, че ми писна!!! :)
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Май 2013, 19:12

Няма читави. Тука избираш по-малкото зло.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 22 Май 2013, 11:03

Някой преди време препоръчваше една малка, зеленикава бензиностанция до УНСС. Някой, нещо за там?!? :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Май 2013, 11:20

Тая преди години я даваха по тв една зима. Много бакщиши бяха заредили от там и им замръзваха колите в движение. А аз имам склонноста да вярвам, че ако веднъж си бил пумяр няма шанс да се промениш.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 22 Май 2013, 11:32

bum_bum написа:Тая преди години я даваха по тв една зима. Много бакщиши бяха заредили от там и им замръзваха колите в движение. А аз имам склонноста да вярвам, че ако веднъж си бил пумяр няма шанс да се промениш.

Благодаря :yes:
пс. А ти откъде зареждаш :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 22 Май 2013, 11:42

Аз по принцип си сипвам OMV MaxxMotion, но последния път сипах от новата нафта на Shell Nitro, че нямаше как да достигна до OMV-то с --- пробег :D В петък ще я потормозя да видя как ще се държи нафтата им :yes:
Сипвал съм нафта от OMV, Rompetrol и Petrol. Досега май съм най-доволен от OMV, не знам, може и да е плацебо ефект, понеже нали уж има добавки, ала-бала :paranoid:
Трябва някой път да ги изпробвам всичките по стандарта изминати километри/литри през резервоара :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 22 Май 2013, 14:42

И още един малко странен въпрос...последния път сипах от Петрол някакъв 96 екстра супер пауър форсе бензин (с две думи най скъпия им там 96) и още на следващата сутрин ми направи впечатление че зад колата започна да мирише на бензин супер осезаемо.

Понеже седи в подземен гараж с постоянна температура 8-10 градуса мога да гарантирам че с бензин ОМВ 100 на студен двигател не мирише изобщо (или много малко), а с въпросния 96 на Петрол направо си засмърдя все едно дишам от резервоара...

Та въпроса ми е, кой от двата е нормалния бензин (миришещия или не-миришещия)? Разлика във вървежа честно казано не усетих (докато между ОМВ 95 и ОМВ 100 е видима)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 23 Май 2013, 14:48

530D 193к.с., засега съм зареждал само на ЕКО и ОМВ, не намирам кой знае каква разлика в нафтата на двете бензиностанции. За ЕКО препоръчвам тая на бул. Сливница, след "Орион", а ОМВ, в началото на "Ломско шосе".
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Май 2013, 20:37

Екто, не екто - все същата си е - обикновен дизел с някаква добавка, която обикновено не превишава стойността на 1ст. за литър, но на дребно естествено се продава +10ст. Лукойл сравнително късно пуснаха тези горива, даже доста изостанаха, но сега наваксват. Включително и чрез БМВ :shock: :lol:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Май 2013, 21:17

За нафта не мога да ви кажа, вече 2 години не съм карал с такъв вид гориво, но преди на Лукойла си беше добре.
За бензина на Лукойла, поне 98 не е особено хубав. Аз праскам със 100-така на ОМВ и Рейсинга на Шел. Последният е страхотен. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Май 2013, 12:21

ka4i написа:За нафтата, за нафтата говорим. Дайте някоя читава бензиностанциика, че ми писна!!! :)

Аз зареждам 2 години точно на 2 бензиностанции в 90% - ОМВ на околовръстното (Бояна и Бъкстон) - проблеми нямам,пушек нямам,разхода и изминатото разстояние бих казал,че в повечето случаи (разбира се зависи и колко се настъпва) е сравнително един и същ.Kaто цяло съм доволен от тях...преди зареждах Еко само ,но като си погледнах дюзите след 6 месеца и ми стана ясно как няма да заредя повече :mhihi:
Няма значение дали maxx motion или обикновената.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата