BMW препоръчва ЛУКОЙЛ ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: BMW препоръчва ЛУКОЙЛ ?

Мнение от rhase » 24 Май 2013, 16:57

Пресен пример от днес.
Бензиностанция Еко(Ботевградско шосе, София) - газова бутилка 30 литра... пича събра 33,4 литра... :shock:
не вървеше в сравнение с преди, а гореше повече.
По принцип минавам 330-340 км смесен преход с една бутилка, днес минах 310км само извънградско и газта свърши. Варианта за проблем в уредбата не го изключвам напълно, но е много малко вероятен.
Лично мен Еко определено ме загубиха.

Потребител
Аватар
Кара: F31 318d

Мнение от Djundjurov » 24 Май 2013, 17:31

2 години карах постоянно на газ и съм минавал през доста бензиностанции. Като цяло където и в България да съм зареждал на ЕКО винаги са лъгали с количеството. Газта на ОМВ е на моменти - на някой бензиностанции е добре на други е под всякаква критика - колата заглъхва, няма мощност. На Шел съм зареждал на няколко места и в повечето случай пак имаше разминаване в литрите на бутилката и зареденото количество. На Лукойл газ никгоа не съм зареждал. Най-доволен бях, когато зареждах на Ромпетрол газ. За дизел съм доволен от екто дизела на Лукойл, докато максмоушън-а на ОМВ не винаги е бил по -добре от обикновената нафта. :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 25 Май 2013, 10:25

Мдааа, някъде по форумите отдавна четох, че е добре лятото да се зарежда газ сутрин рано, когато е по-хладно? Идеята, по спомени, беше, че от топлото газта се разширява и в бутилката се вкарва повече въздух?
Има ли някаква логика в това и някой има ли впечатления дали е вярно?

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Май 2013, 9:39

Ами горивото се разширява и свива от температурите. За това документите са при 15 градуса, всичко друго е + или -
т.е. променя обема си, но не и съдържанието :mhihi: Колонките отчитат обем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 27 Май 2013, 10:00

Да се върна на темата - на събора ходих с пълен резервоар Екто 95 на Лукойл - нито вървене, нито разход му оправдават 10-те стотинки отгоре... В Русия може да е другояче и БМВ да ги препоръчват, но тук...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Май 2013, 10:22

:OT:
Гледам на еко сложили табели че видиш ли зко заредиш еди кое си гориво-спестяваш до 10 стотинки на литър....
Аре некой да ми го докаже това имагинерно нещо,та жената с право ми казва-"ми като спестяваш-защо не го намалят това гориво с 10 стотинки :dunno: "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Май 2013, 10:24

Е.Димитров написа::OT:
Гледам на еко сложили табели че видиш ли зко заредиш еди кое си гориво-спестяваш до 10 стотинки на литър....
Аре некой да ми го докаже това имагинерно нещо,та жената с право ми казва-"ми като спестяваш-защо не го намалят това гориво с 10 стотинки :dunno: "

Там вълшебната думичка е "ДО 10ст на литър" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Обикновенно качеството е такова, че тези 10ст са в наш ущърб и са далеч от спестени. ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 28 Май 2013, 19:34

Вчера за разнообразие сипах на Лукойл и си взех от тази добавка за известно време, профилактично :)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 01 Юни 2013, 19:46

Нафтата рулира само на Ромпетрола, а много ми е чудно как ги плащатате тия пълнения на 35 литра в 30 литрова бутилка :kuku: Викаш управителя и му казваш че си тръгваш убиден без да си платиш , той няма как да възрази защото СА ВИ ИЗЛЪГАЛИ най-долно и подлярски !!!!! :dummy:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Юни 2013, 23:47

Няма как щото управителя ще дойде и ще извади някви смешни сертификати там и техно проверки къде не отговарят на истината и ти на практика може само да гледаш тъпо и да ги псуваш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 02 Юни 2013, 2:02

didodi написа:Нафтата рулира само на Ромпетрола, а много ми е чудно как ги плащатате тия пълнения на 35 литра в 30 литрова бутилка :kuku: Викаш управителя и му казваш че си тръгваш убиден без да си платиш , той няма как да възрази защото СА ВИ ИЗЛЪГАЛИ най-долно и подлярски !!!!! :dummy:

За Ромпетрол не съм чувал много, но който каже че е зареждал там все ги хвали... ще взема да ги пробвам и аз.
Бележката с 34 литра я видях чак на магистралата, че бързах да тръгна навреме. Не вярвам да стане нещо, дори да се опитам да се оплача на място... само ще си прехвърлят топката бензинджия-каса-управител :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 02 Юни 2013, 9:11

Само дето няма смешни сертификати там и техно проверки които да узаконяват лъжата в количеството :mhihi: тоест да си го кажем направо ако му докараш едн а проверка на момента му става тъжно и мъчно на господин млад меринджира на бензиностанцията :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 02 Юни 2013, 10:38

BMW Power ACM написа:За нафта не мога да ви кажа, вече 2 години не съм карал с такъв вид гориво, но преди на Лукойла си беше добре.
За бензина на Лукойла, поне 98 не е особено хубав. Аз праскам със 100-така на ОМВ и Рейсинга на Шел. Последният е страхотен. :yes:

Бе последния наистина е страхотен, ама имам чувството, че с него колата ми гори повече бензин, а хем го ползвам само за палене преди да мина на газ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Юни 2013, 10:36

didodi написа:Само дето няма смешни сертификати там и техно проверки които да узаконяват лъжата в количеството :mhihi: тоест да си го кажем направо ако му докараш едн а проверка на момента му става тъжно и мъчно на господин млад меринджира на бензиностанцията :winky:

Само дето управителя винаги "го няма" като вдигнеш скандал за количеството, а персоналът вдига рамене некомпетентно... Питай ме 'що знам ;) Пак да напиша, явно има неразбрали - на ЕКО "удрят" с по около 2 литра на резервоар (50-55лл), проверено няколко пъти. Може и да е в рамките на допустимото отклонение за колонките, но другаде не ми се случва. Сега ще зареждам умишлено там да си взема най-големия куфар, така че ще имам възможност да проведа още по-обстоен тест, предвид, че пълня догоре, а и борд-компютъра ми е точен до 0,2 литра/100км, та лесно се хваща. Даже ще взема да пиша тук резултатите. Иначе бензинът им е добър, колата определено го "харесва" повече от този на Лукойл (да не съм съвсем офтопик).
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: Citroën C4 Coupe
Мечтае да кара: X6 ///M
Детайли за колата: 1.6 HDi 110hp + Remap

Мнение от Alpha » 03 Юни 2013, 16:12

Лукойл са средна работа - има по-добър дизел, но има и по-лош. Общо взето стават за компромисен вариянт, ако нямаш друга опция.

Моята понася нафтата на ЕКО най-добре, даже не съм усещал разлика при различните им бензиностанции - поне в София. На ОМВ и обикновения и Maxx Motion дизелът са пълна боза, като се забелязва повишен разход и лоша динамика, сигурно продават локомотивна нафта...
Много е важно, всичко да е важно!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата