Споделете опита си с летните гуми! :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Споделете опита си с летните гуми! :)
Понеже общо взето темата не е съвсем специфична за модела реших да се включа.
Като цяло новата гума си е нова гума, няма две мнения. Разликата идва след известен период на експлоатация. Колкото "по-китайска" е гумата толкова по-бързо човек усеща, че това е евтиното дето е взел и си е мислел, че е добро, всъщност не е съвсем добро след първия сезон. С китайски гуми не съм карал, но познати са пробвали и това е всеобщото мнение. Говорим за наистина евтини гуми, а не за Falken, които не са лош вариант като цяло, но и не са китайски доколкото знам
Аз си карам с Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 по размер за модела и за момента съм много доволен. Държат доста добре на лъскавия софийски "асфалт". На голям дъжд обаче още не съм ги тествал
Иначе по принцип всеки има правото да избира с какво да кара и колко често да го сменя
В Калифорния например е масова практика да се кара докато гумата не стане пълен слик
Но там атмосферните условия позволяват това, понеже рядко вали и гумата макар и без грайфер има добро сцепление с хубавия асфалт. Но аз лично това не го одобрявам. То се вижда и от верижните катастрофи, когато падне някой дъжд
Отделно от това е естетически неиздържано наточен Корвет, да речем, да е със задни гуми "на слик" и предни с нацепил се грайфер по външните шарки на предните гуми 
Като цяло новата гума си е нова гума, няма две мнения. Разликата идва след известен период на експлоатация. Колкото "по-китайска" е гумата толкова по-бързо човек усеща, че това е евтиното дето е взел и си е мислел, че е добро, всъщност не е съвсем добро след първия сезон. С китайски гуми не съм карал, но познати са пробвали и това е всеобщото мнение. Говорим за наистина евтини гуми, а не за Falken, които не са лош вариант като цяло, но и не са китайски доколкото знам

Иначе по принцип всеки има правото да избира с какво да кара и колко често да го сменя

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ако не се разпаднат на 10 минутния тест както аз си знам,ще ги похваля.Ако не,язък за парите
Проблема при мен е че както спирачните дискове и накладките не могат да ме изкарат повече от 20К километра,така и гумите заминават за горе долу толкова.Някой като ми казват че карат по 50К км с едни гуми и направо не им вярвам.Или просто аз си карам много хамалски стил.
п.п. то и преди 5 години като си купувах първото HTC много много не му вярвах че е телефон,но те се оказаха много пробивна фирмичка
п.п.2 като заговорихме и за асфлата,мен ми е чудно защо в БГ слагат същия тип настилка на магистралата както и на междуградските пътища.Гладък,много черен и смотан асфалт.И като напече,гумата става на дъвка а след един сезон е нацепена като гръцките гуми,който е карал там знае как е.Няма го стария абразивен асфалт сив на цвят и на мокро си е супер.

Проблема при мен е че както спирачните дискове и накладките не могат да ме изкарат повече от 20К километра,така и гумите заминават за горе долу толкова.Някой като ми казват че карат по 50К км с едни гуми и направо не им вярвам.Или просто аз си карам много хамалски стил.
п.п. то и преди 5 години като си купувах първото HTC много много не му вярвах че е телефон,но те се оказаха много пробивна фирмичка

п.п.2 като заговорихме и за асфлата,мен ми е чудно защо в БГ слагат същия тип настилка на магистралата както и на междуградските пътища.Гладък,много черен и смотан асфалт.И като напече,гумата става на дъвка а след един сезон е нацепена като гръцките гуми,който е карал там знае как е.Няма го стария абразивен асфалт сив на цвят и на мокро си е супер.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
jordanpar написа:Ако не се разпаднат на 10 минутния тест както аз си знам,ще ги похваля.Ако не,язък за парите![]()
Да, ако караш много и както си трябва (

Мобилния пазар няма какво да го коментираме. HTC в момента за мен са фаворит, най-малкото защото самички се опитват да си направят поне част от софтуера си. И го правят добре. Работят тайванчетата на фона на Самсунг, които от корейска страна не си мърдат пръста за инженеринг, а разполагат с армия от мениджъри и търд партита и се опитват да направят нещо...

Проблема с асфалта според мен е, че почти липсва като съставка в сместа, която се полага масово по пътищата

Лето две и седемнаесто.
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
[quote="Nickelback"]Понеже общо взето темата не е съвсем специфична за модела реших да се включа.
Аз си карам с Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 по размер за модела и за момента съм много доволен. Държат доста добре на лъскавия софийски "асфалт". На голям дъжд обаче още не съм ги тествал
Falken колега са японски гуми и е водеща марка в щатите...няма нищо общо с китаиските,очаквам през седмицата моят комплект гуми Falken 453 ще пиша впечатления по нататък..

Falken колега са японски гуми и е водеща марка в щатите...няма нищо общо с китаиските,очаквам през седмицата моят комплект гуми Falken 453 ще пиша впечатления по нататък..

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Точно пък ако си караш колата "както трябва" най-лошото е да я обуеш с кофти гуми. А това, че една гума заминава по-бърже от друга (и то когато става дума за премиум марки) това значи, че си върши работата. Няма гума, която да държи зверски и да я търкалеш 50к км. Моето лично мнение като човек, който се занимава с гуми е, че евтината гума може да държи и да се усеща ок, но след един приличен пробег разбираш, че си си купил кофти стока. Кривят се, а като се изкриви една гума е за боклука. Така че спестяването точно от гуми за мен е недопустимо. Има по-евтини доказали се алтернативи, но евтинии с неясни качества... В тоя ред на мисли от опит главата много може да те заболи ако се окаже, че след определен пробег гумата става пластмасова и спира да държи, или се изкриви, което при всички случаи те вкарва в разходи.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
До момента съм изминал към 1000км. с въпросните гуми, като станат 10 000км. ще пиша отново и ако се окаже че сте прави ще призная грешката си, но ако се окаже че гумите са добри тогава какво ще кажете Вие....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
netmurder написа:До момента съм изминал към 1000км. с въпросните гуми, като станат 10 000км. ще пиша отново и ако се окаже че сте прави ще призная грешката си, но ако се окаже че гумите са добри тогава какво ще кажете Вие....
Пак казвам зависи колко караш... Ако заминат за норматив разлика няма да усетиш вероятно.
Покарай това лято, нека престоят една зима и на средата на другото лято може да си дадеш отзивите

Лето две и седемнаесто.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Nickelback написа:netmurder написа:До момента съм изминал към 1000км. с въпросните гуми, като станат 10 000км. ще пиша отново и ако се окаже че сте прави ще призная грешката си, но ако се окаже че гумите са добри тогава какво ще кажете Вие....
Пак казвам зависи колко караш... Ако заминат за норматив разлика няма да усетиш вероятно.
Покарай това лято, нека престоят една зима и на средата на другото лято може да си дадеш отзивите

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Здравейте , колеги ! Предстой ми закупуване на летни гуми и от всички модели и марки , които разгледах и ми предложиха се спрях на два варианта : Michelin Primacy 3 или Goodyear EfficiantGrip Performance като ми препоръчаха Goodyear-a понеже бил малко по-издръжлив за нашия тип пътища. Има ли някой с преки впечатления от двата типа гуми и какво бихте ме посъветвали ? Благодаря предварително ! 

@ndro написа:Emooo написа:Аз съм с М-окачване и run flat - няма такъв кошмар. Дано като сменя гумите стане малко по-добре.
кошмарът е поради перфектната 3 в 1 комбинация: окачване, 18-ки и пътища.
не очаквай возията да се промени драстично като минеш на не-runflat. височината на гумата е много малка, а борда е твърд и едва ли ще се усети разлика.
аз бих избрал по-евтината гума, предвид състоянието на пътищата - ще върши същата работа
Аз миналата седмица си взех ето тези http://www.bggumi.com/eshop/shoppingcart/ за летни, избрах ги по-височки точно заради наще пътища. Преди това бях с 225-45-R17 и беше отвратителна возията. Сега е по-добре а и човека който продаваше гумите кара X5 с гуми същатат марка и бил много доволен. Като качество гумата била много добра нищо, че не е някоя марка. А и шарката и е доста добра.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
a1n написа:Аз миналата седмица си взех ето тези http://www.bggumi.com/eshop/shoppingcart/ за летни, избрах ги по-височки точно заради наще пътища. Преди това бях с 225-45-R17 и беше отвратителна возията. Сега е по-добре а и човека който продаваше гумите кара X5 с гуми същатат марка и бил много доволен. Като качество гумата била много добра нищо, че не е някоя марка. А и шарката и е доста добра.
Нищо не излиза на този линк като продукт. Пробвай да цъкнеш на самия модел гума и тогава го изпиши тук.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
BMW Power ACM написа:a1n написа:Аз миналата седмица си взех ето тези http://www.bggumi.com/eshop/shoppingcart/ за летни, избрах ги по-височки точно заради наще пътища. Преди това бях с 225-45-R17 и беше отвратителна возията. Сега е по-добре а и човека който продаваше гумите кара X5 с гуми същатат марка и бил много доволен. Като качество гумата била много добра нищо, че не е някоя марка. А и шарката и е доста добра.
Нищо не излиза на този линк като продукт. Пробвай да цъкнеш на самия модел гума и тогава го изпиши тук.
ето правилният линк http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15074987/
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
NuBreed написа:Здравейте , колеги ! Предстой ми закупуване на летни гуми и от всички модели и марки , които разгледах и ми предложиха се спрях на два варианта : Michelin Primacy 3 или Goodyear EfficiantGrip Performance като ми препоръчаха Goodyear-a понеже бил малко по-издръжлив за нашия тип пътища. Има ли някой с преки впечатления от двата типа гуми и какво бихте ме посъветвали ? Благодаря предварително !
Колега, мога да препоръчам continental sport contact 5, това е най-новата и най-добра гума на пазара. Погледни в нета. Нови смески и тн.

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
сложих Falken 453 245/40/19 предни и 275/35/19 задни...,живея в ирландия дъжд колкото искате и малко в повече
,колата е стабилна няма поднасяне придърпване откъм шум за мен са тихи ,колкото може да е тиха 275 ...,с няколко думи доволен съм много излезнаха ми 1000 евро с поставянето ,карал съм с мишелин с йокохама...тези за ми по добри..
camskill.co.uk

camskill.co.uk