Съвет за препарат за безконтактно миене?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Съвет за препарат за безконтактно миене?
Колеги,обичам да ми е чиста колата но да давам през 2 дни по 20 лева....а понякога след измиване и завалява дъжд което ме влудява.Затова ако някой може да даде съвет какъв препарат да си взема,да споделят хора от опит моля.Благодаря предварително!
- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Re: Съвет за препарат за безконтактно миене?
MA-FRA
Според количеството и цената:Виж в нета по подробно,но елитните автомивки са се доказали
.
Поздрави
Според количеството и цената:Виж в нета по подробно,но елитните автомивки са се доказали

Поздрави
!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Съвет от мен: ако си обичаш колата, забрави за безконтактното..
Шампоанче и хубава гъба/ръкавица и когато можеш действай(или пиши едно ЛС на Молов), иначе незнам какво е това 20 лв на повечето автомивки външното е 8 лв а на места примерно ти дават талонче и всяко 10 измиване е безплатно.
Шампоанче и хубава гъба/ръкавица и когато можеш действай(или пиши едно ЛС на Молов), иначе незнам какво е това 20 лв на повечето автомивки външното е 8 лв а на места примерно ти дават талонче и всяко 10 измиване е безплатно.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Има(м) препарати за безводно миене, които позволяват с няколко микрофибърни кърпи и препарата разтворен в "пръскалка" да си измиеш колата за доста кратко време (особено когато добиеш тренинг). Аз имам няколко варианта, които могат да ти бъдат полезни...
Колкото до безконтактното, в повечето случаи (автомивки) се използва доста кофти и агресивен препарат, чиято цел е лесно да свали мръсотията, само че си има "цена"... то ако беше безвредно щеше да се ползва повсевместно. Все пак има варианти на "безконтактно", които в съответната концентрация позволяват за доста по-безвредно миене.
А що се отнася до вариантите за препарат за собственоръчно безконтактно миене - такива трябва доста добре да се подбират, защото някои са прекалено агресивни за често миене, да не говорим, че свалят вакси/сийлънти, когато има нанесени такива. Но поне не са толкова агресивни, колкото препаратите, използвани на много автомивки в BG.
Колкото до безконтактното, в повечето случаи (автомивки) се използва доста кофти и агресивен препарат, чиято цел е лесно да свали мръсотията, само че си има "цена"... то ако беше безвредно щеше да се ползва повсевместно. Все пак има варианти на "безконтактно", които в съответната концентрация позволяват за доста по-безвредно миене.
А що се отнася до вариантите за препарат за собственоръчно безконтактно миене - такива трябва доста добре да се подбират, защото някои са прекалено агресивни за често миене, да не говорим, че свалят вакси/сийлънти, когато има нанесени такива. Но поне не са толкова агресивни, колкото препаратите, използвани на много автомивки в BG.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сподели за тия безводните, че много често минавам през най-мизерните райони на града и колата все е свинщина а не ми се мие през ден с водоструйката.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
На мен също би ми било интересно да разкаже.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
По принцип безводното миене винаги е много добър алтернативен вариант за измиване, но при автомобили, които не са СУПЕР мръсни... проблема при наистина много мръсните коли е, че в цялата тая мръсотия почти сигурно има и пясък, а той е един от много малкото съставки на мръсотията, които не могат да бъдат "омекотени" и при безводно измиване може да се получи така, че забърсвайки с микрофибъра ще задереш с пясъка по колата. Затова и при много мръсни коли казвам на хората първо да изпръскат колата с водоструйката, което освен всичко друго и намалява мръсотията, която трябва да се премахне.
В този ред на мисли е удачно при по-често безводно миене да има нанесена защита по боята, което намалява риска. По принцип почти няма вариант за измиване на колата, който да не създаде поне минимални (супер микроскопични) драскотини, но нищо, което да ти вади очите.
С препарата ONR (Optimum No Rinse) измиването е полу-безводно... става с една кофа с вода, вътре малко препарат и "пръскалка" (пулверизатор) за предварително пръскане... трябват няколко микрофибърни кърпи, с които да се обира мръсотията. Първо се пръска по детайла за "разкисване" на мръсотията, после с напоена с ONR кърпа се забърсва детайла (наляво-надясно, нагоре-надолу и никога с кръгови движения).
Напълно безводно става както с разтворен (в съответната концентрация) ONR в "пръскалка" и директно се пръска по детайла, след което се забърсва с микрофибъра. Честно казано не препоръчвам този вариант за много мръсна кола, когато няма нанесена вакса или сийлънт. С този вариант на измиване може да се използва и Optimum Opti-Clean, който е създаден за безводно миене и съдържа повече защитни полимери.
В този ред на мисли е удачно при по-често безводно миене да има нанесена защита по боята, което намалява риска. По принцип почти няма вариант за измиване на колата, който да не създаде поне минимални (супер микроскопични) драскотини, но нищо, което да ти вади очите.
С препарата ONR (Optimum No Rinse) измиването е полу-безводно... става с една кофа с вода, вътре малко препарат и "пръскалка" (пулверизатор) за предварително пръскане... трябват няколко микрофибърни кърпи, с които да се обира мръсотията. Първо се пръска по детайла за "разкисване" на мръсотията, после с напоена с ONR кърпа се забърсва детайла (наляво-надясно, нагоре-надолу и никога с кръгови движения).
Напълно безводно става както с разтворен (в съответната концентрация) ONR в "пръскалка" и директно се пръска по детайла, след което се забърсва с микрофибъра. Честно казано не препоръчвам този вариант за много мръсна кола, когато няма нанесена вакса или сийлънт. С този вариант на измиване може да се използва и Optimum Opti-Clean, който е създаден за безводно миене и съдържа повече защитни полимери.
7 мнения
• Страница 1 от 1