компресор и пистолет за боядисване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: компресор и пистолет за боядисване

Мнение от Jordana » 30 Апр 2013, 22:15

Не казвам че е лошо а че добре направен такъв със зил компресор отива за сравнение с доста по скъпи агрегати от 300лв.Тия от хипермаркетите за 250-300 лв и се водят уж компресори си работят точно като за 250-300лв.То по ефтини боклуци няма та да ги сравниш с нещо друго така че за цената си са бомба.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 30 Апр 2013, 23:35

Абе пичове,що пишете колкото да не заспите не мога да разбера??
Какво значи "добре направен" ЗИЛ-ов компресор??Ми той или е направен и работи или не!!
Jordana,ти откъде заключи,че някъв камионски компресор има поне 5 пъти по-голям дебит от китайче за 300лв. не разбрах??Боб ли хвърля,кристална топка ли имаш,звездите ли ти говорят????
Я да преговорим:
За какво един камион има компресор за въздух...????
Правилно,за спирачната система :winky:
Втори въпрос:а защо камионът има моторна спирачка и ретардер(ел. и/или хидравличен)?
Правилно:за да се използват по възможност тези неща за намаляване на скоростта вместо пневматичната спирачка,защото с пневматичната спирачка можеш лесно да си прегрееш накладки дискове/барабани,и освен това можеш да останеш без въздух, т.е. спирачки :winky: което не е готино когато си засилил 25 тона със 80км/ч.
Трети въпрос:
Кой се е качвал на дълго престоял камион/автобус и го е подкарвал?
Подвъпрос:Колко време трябва на компресора да напълни 100 литра бутилка за въздух до 8 бара,та да ти освободи паркинг спирачката?

Та за къв дебит ми говорите от камионски компресор,който е направен да напомпи 8-10 бара в мъничка бутилка и да пускаш въздух възможно най-рядко от нея???

DLVasilev
Твоят ЗИЛ-ов компресор може да държи 10 бара ако си помпиш с него гумите на колата или рисуваш с аерограф :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Що съм толкоз категоричен ли?
Ми щото имам такъв мнооого отдавна и знам за какво иде реч :winky:

п.п.Аз обяснявам,че да напълниш шишето трябват 2 литра вода,те викат:ами ако водата е Горна Баня,а шишето е стъклено не може ли с литър :ok:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 01 Май 2013, 18:05

Абе колега Немо айде спри да се правиш на гуру в компресорите и да ми цитираш постовете.Имам ги и двата и зилов и купешки и други компресори.Изобщо трябва ли да ти се обяснява че правен със зил компресор се разбира комплект с ел двигател шайби и ремък с определено предавателно число и обороти на компресора.Стопляш ли отде иде разликата ? Че като му сложа достатъчно голям и мощен двигател може да развърта до по високи обороти и да има по голям дебит за единица време.Изобщо виждал ли си бутало на китайски компресор за 250лв и буталата на въпросния зил компресор ? Или като прегрее тоя китайския шит след 20 мин постоянна работа кви мизерии хвърля и колко се чака да изстине та да възстанови термичната защита.И стига философства за камионски спирачки щото ако беше малко в час щеше да знаеш че на много автобуси и камиони трябва да има налягане в системата за да отпуснат спирачките - тоест са с обратно действие при липса на налягане са блокирали .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 01 Май 2013, 19:20

немо написа:......

Tи на луд ли се правиш или?
Имаш ли идея на един зил колко въздух отива да напълни апаратите, да ги задържи пълни и да възстанови загубите. Стига бе аман от разбирачи...
Като толкова искаш да знаеш какъв е консуматора гайковерт. Ти може би с гайковерт си помпаш гумите...
майстори :dummy:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 01 Май 2013, 22:14

Jordana написа:И стига философства за камионски спирачки щото ако беше малко в час щеше да знаеш че на много автобуси и камиони трябва да има налягане в системата за да отпуснат спирачките - тоест са с обратно действие при липса на налягане са блокирали .

немо написа:Подвъпрос:Колко време трябва на компресора да напълни 100 литра бутилка за въздух до 8 бара,та да ти освободи паркинг спирачката?

Кой е в час и кой не чете :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 07 Май 2013, 9:10

060520131367.jpg
060520131364.jpg
060520131366.jpg
Вчера отворих за ремонт един стар компресор БГ производство лагерите му бяха разбити и сега ще ги сменям, но се оказа, че има счупени две от леглата на болтовете та въпросът ми е как да ги направя единия вариант е с наваряване, но е чугун и ... дайте предложения.. Имам идея да го изградя с течен метал и да нарежа резба после, че при заварка на чугуна има много вътрешни напрежения...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Май 2013, 18:13

Колега с наваряване на чугун могат да се изградят само парчета които в последствие няма да се обработват механично.При наваряването чугуна се закалява страшно - до такава степен че е невъзможно да бъде разпробит с нормално свредло.Предлагам ти да ползваш една стара технология - електрод вежен или ок с навита на него спираловидно медна тел ф1-1.5мм .с това се наварява.Пробвай първо на неотговорно парче и дали ще стане да се навари и направи резба.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 07 Май 2013, 23:15

Те парчетата които са се отчупили при тебе ли са? С аргон по метода ВИГ няма ли да стане? Виждал съм даже по нета, че го ползват за една техника подобна на запояванто викат и "бреизинг" и с помоща на добавъчен материал от силикон-бронз свързват такива пипкави сплави и дори различни метали като неръждавейка за мед и т.н.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 08 Май 2013, 8:57

Вчера докато умувах реших да опитам с течен метал под формата на пластелин взех от железарията някакво турско нямаха на Локтайт продукта за съжаление и в края /ъгъла/ го лепнах заедно с една шпилка. Доста твърдо стана дано издържи на леко притягане, ако не стане мисля да прикапя шпилката. За средното ухо се оказа, че майстори преди мен на корпуса на цилиндрите са заварили болт :clap: явно да не хвърля масло. Там ще се наложи да го срежа и, ако е здраво това лепило да формовам гнездо или пак шпилка. Нямам под ръка електрожен, че най-лесно и здраво с него ми се вижда, но ако не стане с лепилото събота ще отида да го прикапя. Четох за някакви електроди с никел за чугун с цел по малка твърдост, нали чугуна е с високо съдържание на въглерод и май варианта с наварено ухо и резбовано няма да се получи. Отделно мн вътрешни напрежения се получавали при заварка на чугун... честно казано чугун не съм заварявал с електрожен.. лошо, че и парчетата ги няма да ги лепна... ще пиша какво е станало. И метода с медната тел мога да изпробвам ;) Нещо ако се сетите давайте идеи :bchug:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Май 2013, 20:06

Метода с медната тел е изпитан на много по отговорни места :idea: корпуси на турбини например.Тия електроди дето ги гледаш с никел също стават ама не мисли че са без пари.Това което ти давам като идея е десетки пъти по евтино и също гарантирано здраво спрямо купешки електроди.
При заваряне на чугун е малко по особено.Не се прави заваръчна вана а напластяваш иначе протича стопилката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 27 Май 2013, 8:53

260520131391.jpg
260520131391.jpg
В крайна сметка наварих местата на скъсаните резби нарязах нова резба, нови гарнитури и лагери, позачистих го и малко боя за по хубав вид и се получи. Електромотора само ще трябва да сменя някой, ако има нещо подходящо да каже, че тоя само ми гори бушона на гаража :) и идва малко слаб.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Май 2013, 10:02

Какъв е мотора и кога пада предпазителя ? Всъщност колко ампера е ?
Изглежда добре всичко - мотора също не ми иглежда малък но нещо по конкретно ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 27 Май 2013, 11:16

Mотора е трифазен вързан като монофазен и няма начална мощност да развърти компресора налага се с дръжката на чука да развъртя компресора през ремъчната му шайба и тогава да дам "Пуск" от ключа Рига.... :( оригиналния мотор е бил трифазен 1420 об.мин. 1,5кв по малък е като габарити от този ... сега се чудя да пробвам 1,1кв от пералня мотор дали няма да стане. Кофтито на този мотор му е пусковата мощност дали стартовия кондензатор е малък, че не може да го развърти незнам :( иначе други данни незнам за този мотор в момента като го гледам е към 30+ кг и си мисля че оригинално е бил на 3,5кв няма табелка за съжаление иначе без товар включва и върти... сега вариянта ми е друг мотор и пресостат или с този + предпазен клапан от камион като вдигне налягане да изпуска през винтила. Иначе в неделя гледах по железариите на Илиянци имаше влаго-уловители с редуцир-винтил и манометър за 32лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Май 2013, 13:42

Трябва ти голям пусков кондензатор 80-100 мкф плюс работен .С ригата става най просто наистина.
Ако е трифазен 3квт то но монофазно свързване трябва да е 0.6 от номинала.Незнам в каква схема го пускаш тригълник или звезда но при всички случай трябва да е по силен от мотор от пералня.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 27 Май 2013, 16:22

Jordana написа:Трябва ти голям пусков кондензатор 80-100 мкф плюс работен .С ригата става най просто наистина.
Ако е трифазен 3квт то но монофазно свързване трябва да е 0.6 от номинала.Незнам в каква схема го пускаш тригълник или звезда но при всички случай трябва да е по силен от мотор от пералня.

Взех го свързан за съжаление в тази област не съм наясно, попрочетох из форумите, но това не ме прави ел. техник за съжаление :( дори незнам дали е вързан на триъгълник или е на звезда още вързан ... гледах на пусковия кондензатор са се изтрили надписите и не мога да определя ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата