до Амстердам и назад
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: до Амстердам и назад
BMW_POWER написа:... Където и да си паркираш колата, за нищо на Света не оставяй каквото и да е в купето. Наистина каквото и да е. Дори един виден кабел за зарядно ти гарантира счупване на странично стъкло. Забрави за бонбонче, дъвка, дребни центове... Наистина чисто купе.
Лек път!
Това не го очаквах - да се чуди човек за европейска държава ли говориш или за някъде из БГ

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
© написа:BMW_POWER написа:... Където и да си паркираш колата, за нищо на Света не оставяй каквото и да е в купето. Наистина каквото и да е. Дори един виден кабел за зарядно ти гарантира счупване на странично стъкло. Забрави за бонбонче, дъвка, дребни центове... Наистина чисто купе.
Лек път!
Това не го очаквах - да се чуди човек за европейска държава ли говориш или за някъде из БГ
Абе и аз малко се учудих, но не исках да контрирам - все пак съм бил в Ротердам, не в Амстердам.
Ама като цяло не останах с такова впечатление - в колата винаги бяха разхвърляне, якета, очила, зарядни, стотинки, папки, чанти и всякакви други боклуци, които могат да се появят при едно пътуване и въпреки това прозорците си останаха здрави

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Като цяло съм патил от оставени неща в колата (кожено яке), та дори и за 2 минути да оставя колата без надзор разтребвам кабината задължително
...а колкото до "инспекцията" преди път- за мен е закон- със сигурност шанса за авентуална авария (да не дава Господ) намалява.
Хората са казали: "не питай старило, питай патило"... е, аз съм патил доста с предишния фараж - малкия ТДС и са ми били доста приключенията по прибиране на колата и то по нашите родни пътища...какво остава пък по държавите, ако съм...
Още малко ще ме нахокате и, че ще си сипя течност за чистачките.

...а колкото до "инспекцията" преди път- за мен е закон- със сигурност шанса за авентуална авария (да не дава Господ) намалява.
Хората са казали: "не питай старило, питай патило"... е, аз съм патил доста с предишния фараж - малкия ТДС и са ми били доста приключенията по прибиране на колата и то по нашите родни пътища...какво остава пък по държавите, ако съм...
Още малко ще ме нахокате и, че ще си сипя течност за чистачките.

Забравих нещо важно. Пази колкоездачите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Те са винаги с предимство! Не си и помисляй да паркираш, караш или ходиш в лентата. Дори да кара по средата на шосето, изчакай го. Нормално е сутрин да видиш група 10-20-30 деца с колела да карат за училище, а зад тях колона от десетки автомобили и никой не свири или не се опитва да ги задмине. Те верно сега май започват да излизат във ваканция, но да знаеш. Ще ти направят колата на салата. Драскат по боята, трошат огледала, чупят чистачки, изобщо пълна програма. Оглеждай се като обран евреин и ги пази.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
seven-eight написа:е чак пък осветени не са все още..
иначе само в Сърбия дето са по-гадни, а след това от Унгария натам само хубави магистрали.
е тука можеш да видиш цени на винетките/таксите по разните държави:
http://www.dalnicni-znamky.com/en/
в Сърбия е около 11-12евро за магистралите. Можеш да плащаш с карта и е препоръчително като спираш да зареждаш да го правиш с карта. Добре е да не зареждаш в Унгария и даже най-добре ако можеш изобщо не спирай там - големи са мангали(нищо лично към никой).
също така е добре, когато пътуваш на някъде да имаш подсигурена пътна помощ при евентуална авария(дано не ти се случва!). казвам го, защото на мен ми се счупи колата в Германия в петък вечерта - а тогава нищо не бачка, та прекарах 2 дена на хотел и набих доста пари по колата. 260евро ми беше пътната помощ за да ме докара до най-близкото градче на 6км.
за ограниченията е добре да ги спазваш, ама нали знаеш всеки си преценява...![]()
иначе не знам кога тръгваш ама скоро почва лудницата по границите заради турците...а тва е грозна гледка направо..миналото лято гледам един плюеше костилките от черешите вътре в Х5цата...![]()
относно зимните гуми, според мен само ще ги съсипеш. в момента даже в Дания е 18 градуса, така че направо тръгвай с летните.
а и виж за зелената карта да не забравиш - много хора казват, че не трябва ама като ти я искат сърбите на границата иди им обяснявай, че си видял в нета че вече не е необходима.
успех и умната в Амстердам
В Холандия са осветени!

BMW_POWER написа:........Ще ти направят колата на салата. Драскат по боята, трошат огледала, чупят чистачки, изобщо пълна програма. Оглеждай се като обран евреин и ги пази.
т'ва някакви лични преживявания ли са или само чуто?
аз не мога да си представя, че детето ми ще счупи чуждо огледало или одраска кола и никой няма да ме потърси, както и не мога да си представя, че ако някое дете ми счупи огледалото няма да викна полиция за да намерят родителите му и ми възстановят щетите.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
drago_pavlov написа:© написа:BMW_POWER написа:... Където и да си паркираш колата, за нищо на Света не оставяй каквото и да е в купето. Наистина каквото и да е. Дори един виден кабел за зарядно ти гарантира счупване на странично стъкло. Забрави за бонбонче, дъвка, дребни центове... Наистина чисто купе.
Лек път!
Абе и аз малко се учудих, но не исках да контрирам - все пак съм бил в Ротердам, не в Амстердам.
Ама като цяло не останах с такова впечатление - в колата винаги бяха разхвърляне, якета, очила, зарядни, стотинки, папки, чанти и всякакви други боклуци, които могат да се появят при едно пътуване и въпреки това прозорците си останаха здрави
Иди в Амстердам или Утрехт, да видиш за какво става въпрос!?

Заради едно яке на задната седалка разбиха стъклото на задна дясна врата и то в петък късния следобяд.

Питай ме как се търси стъкло и сервиз където да ти го сменят в петък вечер?

Късмет извадихме, че не ни видя полиция как се движим в кола със счупен джам и българска регистрация.

@2bar написа:BMW_POWER написа:т'ва някакви лични преживявания ли са или само чуто?
аз не мога да си представя, че детето ми ще счупи чуждо огледало или одраска кола и никой няма да ме потърси, както и не мога да си представя, че ако някое дете ми счупи огледалото няма да викна полиция за да намерят родителите му и ми възстановят щетите.
Говоря за колоездачите. Ходиш ли в алеята за колела, гарантирам ти, че ще те блъснат нарочно. А ако не ми вярваш, паркирай така, че да стъпиш или имай късмет да запушиш велосипедна алея. Тогава пак ме потърси какво съм чул или видял.
В големите градове има безумно много престъпност. Мароканците с холандски паспорти са като термити. Аз лично не обичам Амстердам и единственото хубаво там е музея на Хайнекен. Виж, старото пристанище на Ротердам, кръчметата до кубичните къщи са нещо друго. Холандия можеш да я видиш само в провинцията. Живот като в приказка, Диви патици, зайци, лебеди, трябва да се види. Ето малко снимки от 2007-ма
http://www.snimka.bg/?album%3Baid=165765%3Bold=1
Не зная колко колелета има в тази държава, но сигурно са над 50 млн. Крадат се страшно много и затова всички карат през седмицата само стари и очукани колелета. През уик-енда се изкарват скъпите. Batavus и Gazelle са много добри марки. Влез в някой магазин за колелета и аксесоари, ще онемееш.
На сайта на tomtom имало начин да се регистрираш и изпращали регулярно ъпдейти с местонахождението на радарите по пътищата. Това било само за Холандия. Не съм проверявал, а и не знам с какъв GPS си.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2