Как да изгоня котка от градината ми ?
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Как да изгоня котка от градината ми ?
При мен са около 15, как да ги изловя 15 котки !?!
П.П. Целия вход му се дразни на тоя съсед, ама какво да ги направиш тея котки
Скандали му се вдигаха да спре да ги храни и т.н., ама... Червения пипер как действа? Просто бягат от него или го опитват и им е гадно 
П.П. Целия вход му се дразни на тоя съсед, ама какво да ги направиш тея котки

Слагаш един камък, поръсваш го с черен пипер и чакаш. Котката идва, подушва черния пипер, киха, удря си главата в камъка и припада. После само я изхвърляш накъде. 

- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Колега, ако имаш време, дебни ги с шише с вода (примерно от веро) и ги пръскай. Изпитал съм го този метод и само като ме видеха маците, изчезваха на секундата. Ако не помогне - сложи една паничка със сто грама нафта там където се събират (не съм изпитвал този метод и не знам дали помага, един приятел ми го каза преди време).
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз предложих нещо такова.
ПРИВЛИЧА ГИ! Да е ясно веднъж завинаги, че някой голям автогол ще си вкара така.
cod-cdbp написа:A бе глупости, пипер, пиратки и тн.
Това с валериана винаги ми е било интересно, как работи - гони ли ги или ги привлича, какво им прави и тн?
ПРИВЛИЧА ГИ! Да е ясно веднъж завинаги, че някой голям автогол ще си вкара така.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Едно животно се убива, ако после ще го изядеш. Ако не, това си е долна проба садизъм. Това с въздушната пушка може и да свърши работа, но вместо оловни сачми, стреляй с топчета от дъвка. Използвай вода под всякакъв ъгъл и начин. Котките не обичат да се къпят. Виж, ако имаш възможност за маркуч или не знам какво, импровизирай.
И когато се справиш с проблема, сподели си опита насам.
И когато се справиш с проблема, сподели си опита насам.
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Мога да ти опиша точната технология:
1. Мамиш я с храна
2. Хващаш и пъхаш в кашон
3. Пускаш тема в форума дали някой не я иска /прилагаш адекватни снимки/
4. Ако никой не я иска палиш колата и я пускаш на 100ина км от вкъщи
5. Черпиш
пп: по надеждно и хуманно от това няма.
1. Мамиш я с храна
2. Хващаш и пъхаш в кашон
3. Пускаш тема в форума дали някой не я иска /прилагаш адекватни снимки/
4. Ако никой не я иска палиш колата и я пускаш на 100ина км от вкъщи
5. Черпиш

пп: по надеждно и хуманно от това няма.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Френският котарак Помпон успял да се върне в дома си, във Фонтенбло, като изминал около 900 километра. Австралиецът Пуси тръгнал със стопаните си на почивка на село и се загубил. За да се върне вкъщи, се наложило да измине 2400 километра…
Трябва да го отнесеш доста далече ако е силно привързана към градинката ......
Интересни сведения за избирателността на котешкия слух бяха публикувани в парижкия вестник „Матен”. Оказва се, че котешкото племе изпитва влечение към класическата музика! Особено любими за четириногите меломани се оказват произведенията на Моцарт и Вивалди. „Матен” съветва стопаните на котки да осигурят за своите любимци записи на тези композитори. Такава музика действа на животните изключително благотворно.
Това пък е направо подозрително но за всеки случай не пускай класическа музика в къщи - може да спре сама с набезите.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Тъкмо и аз да пиша, котка ако свикне на едно място и на 200км. да я закараш има 95% шанс след 3-4 дни да я видиш пак у вас. Аз също имам проблем, живея на първия етаж и някой беше изхвърлил уникално сладко коте, личеше, че е домашно. Привикна и започна да ми спи на терасата на столовете, лежеше пред входната врата на стелката. Но започва да писва, косми навсякъде, не съм ръсил черен пипер, не съм седял с пушки, шишета и т.н. Просто когато дойдеше на терасата и каже "Мяуууу" я взимах и я отнасях пак пред входа. Сега вече е станала по-страхлива и като дойде, както каза боксьора едно пъъъссссттттт и бяга.
А иначе, хареса ми т'ва да седи с шише от веро пълно с вода и да дебне котка. Направо си го представих как седи на стълбите във входа и гледа отчаяно към входната врата кога ще дойде котето, а като то се появи рипа и почва да го пръска.

А иначе, хареса ми т'ва да седи с шише от веро пълно с вода и да дебне котка. Направо си го представих как седи на стълбите във входа и гледа отчаяно към входната врата кога ще дойде котето, а като то се появи рипа и почва да го пръска.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Един мъж решил да се отърве от котарака си.
Сложил го в торба, закарал го на 2 км от къщи и го оставил там.
С леко сърце се върнал вкъщи. Но какво да види ? На изтривалката пред вратата
седи котаракът, чака го и радостно мърка...
Мъжът побеснял. На следващия ден пак взел котарака и го отнесъл на 4 км.
Пак същата история: котаракът седи на прага и търпеливо чака...
Мъжът си заскубал косите. Мислил, мислил и решил: взел котарака,
седнал в колата и карал 10 км направо, 20 км наляво, 7 км на югозапад
и 15 км на североизток, хвърлил котарака и тръгнал...
След два часа мъжът звъни на жена си по телефона:
— Котаракът вкъщи ли е???
— Да, скъпи, върна се преди пет минути, защо питаш?
— Дай ми го изрода на телефона - изгубих се…
Сори на автора за офтопика, ама е на място
Сложил го в торба, закарал го на 2 км от къщи и го оставил там.
С леко сърце се върнал вкъщи. Но какво да види ? На изтривалката пред вратата
седи котаракът, чака го и радостно мърка...
Мъжът побеснял. На следващия ден пак взел котарака и го отнесъл на 4 км.
Пак същата история: котаракът седи на прага и търпеливо чака...
Мъжът си заскубал косите. Мислил, мислил и решил: взел котарака,
седнал в колата и карал 10 км направо, 20 км наляво, 7 км на югозапад
и 15 км на североизток, хвърлил котарака и тръгнал...
След два часа мъжът звъни на жена си по телефона:
— Котаракът вкъщи ли е???
— Да, скъпи, върна се преди пет минути, защо питаш?
— Дай ми го изрода на телефона - изгубих се…
Сори на автора за офтопика, ама е на място

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
http://chitanka.info/text/1603/16#textstart
Иначе и аз си мисля, че ако я пръскаш с вода няма да припарва много много. Определено изобщо не им харесва да бъдат пръскани.
Също в градината, където обича да си върши работата (ако е някакво по-определено място), може да сложиш борови клонки. Ама за тва пред вратата, не знам.... Изобщо да я изгониш котката ми се струва мисията невъзможна
TNT вземете ги заведете да ги кастрират. Правят се безплатно тия неща по разни места. И поне ще се реши част от проблема....

Иначе и аз си мисля, че ако я пръскаш с вода няма да припарва много много. Определено изобщо не им харесва да бъдат пръскани.
Също в градината, където обича да си върши работата (ако е някакво по-определено място), може да сложиш борови клонки. Ама за тва пред вратата, не знам.... Изобщо да я изгониш котката ми се струва мисията невъзможна

TNT вземете ги заведете да ги кастрират. Правят се безплатно тия неща по разни места. И поне ще се реши част от проблема....
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
In_Memoriam написа:maxpower написа:vvaskoo написа:Проблема е следния.... Има една котка която нон стоп сере в тревата отзад в градината. Някой път даже най-демонстративно на плочките пред вратата , имам чувството че много ме мрази тая котка. Някой има ли идея как да я разкарам по възможно най "хуманен" начин без да я дебна скришом с лопатата ?
Имахме такъв проблем, бащата го реши по Сталински, има котка има проблем, нема котка нема проблем. Ама той си мрази котки по рождение, лошото е, че котката го разбра, когато вече беше късно.
Какво значи да мразиш котките по рождение ? В масовия случай това е безпричинна злоба от комплексари, които се чувстват могъщи или им доставя удоволствие (тогава вече си съдист) когато нараняват/убиват нещо по-слабо от тях. Единствената по-нормална (доколкото може да бъде) причина е да си бил пострадал по някакъв начин и да ти е останала травма.
Като съм бил бебе някаква котка ме е надрала жестоко в нас и от тогава не ги понася, да не кажа, че ги мрази. Това си е негова работа. Аз лично нямам проблем с котките, не ме дразнят, не ги мразя, но не бих си взел в къщи да я гледам.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Австралиецът Пуси тръгнал със стопаните си на почивка на село и се загубил. За да се върне вкъщи, се наложило да измине 2400 километра…
Той пак добре, че не е преплувал океана да стигне до родината си (Уелс)

Чисто реален случай, "на село" бяха решили да делокализират един котак , който стана много агресивен и го откараха на 15 км извън града (на едно място с много плячка) , затворен в багажника ... след 2 седмици се върна

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега аз ги гоня по следния начин:
1. Отиваш в агро аптеката и копуваш препрат против насекоми, даже има и за гризачи.
2. Слагаш препарата в пръскалката и напръскай там кадето ходи котката, тя усеща тия препарати и бяга от тях. Човек не може да ги усети тия миризми и не са вредни за него освен ако не ги погълне. А котките бягат.
Другия вариант е на парче месо поръсваш на прах черен пипер здраво и като го подуши й се е...а мамата и повече няма да я видиш, освен ако не е камикадзе.
Успех!
1. Отиваш в агро аптеката и копуваш препрат против насекоми, даже има и за гризачи.
2. Слагаш препарата в пръскалката и напръскай там кадето ходи котката, тя усеща тия препарати и бяга от тях. Човек не може да ги усети тия миризми и не са вредни за него освен ако не ги погълне. А котките бягат.
Другия вариант е на парче месо поръсваш на прах черен пипер здраво и като го подуши й се е...а мамата и повече няма да я видиш, освен ако не е камикадзе.
Успех!
Бъди честен пък да става квото ще
- Москвич 412
- Потребител
-
- Кара: Цивилната версия на Т-72-Москвич...
- Мечтае да кара: Нещо по-здраво от Москвича,ама такова още не е измислено!
- Детайли за колата: Танк,пази се!
Jordana написа:Френският котарак Помпон успял да се върне в дома си, във Фонтенбло, като изминал около 900 километра. Австралиецът Пуси тръгнал със стопаните си на почивка на село и се загубил. За да се върне вкъщи, се наложило да измине 2400 километра…
Трябва да го отнесеш доста далече ако е силно привързана към градинката ......Интересни сведения за избирателността на котешкия слух бяха публикувани в парижкия вестник „Матен”. Оказва се, че котешкото племе изпитва влечение към класическата музика! Особено любими за четириногите меломани се оказват произведенията на Моцарт и Вивалди. „Матен” съветва стопаните на котки да осигурят за своите любимци записи на тези композитори. Такава музика действа на животните изключително благотворно.
Това пък е направо подозрително но за всеки случай не пускай класическа музика в къщи - може да спре сама с набезите.
Това с музиката е истина,сестрата е музикантка и едно време разпяваше котката,гадината мяукаше и мъркаше като изпаднала в транс,който е музикален и има някакъв инструмент може да се пробва с мачката.

Американците са казали:На българите им дайте коли, и на тях война не им трябва!
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3