Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да се отмени ли забраната?

Да, искам да я отменят, за да може да се пуши.
30
7%
Не, така си е добре.
313
72%
Да се раздели отново на зони за пушачи/непушачи
76
18%
Все ми е тая.
14
3%

Общо гласове : 433
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

Мнение от ръб » 03 Юни 2013, 15:02

Тъкмо свикнаха хората, кви са тея простотии с отмяната

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Юни 2013, 15:18

jordanpar написа:Да де,избор.
Някой ще поиска и мериджоана да си палва на спокойствие в диското-масово явление е.
Друг по-паралия ще иска да може да си купува белото директно от бара на Мания и да си шмърка спокойно на сепаренцето на седефена подложка.
Трети ще иска 16 годишни девойки да му духат под масата докато играе покерче в някое елитно бардаче........
Все хубави и изкушаващи неща ,за много хора вече нормални и даже повод за гъзария.
И това също е едно от лицата на Избора.
Въпросът е дали трябва да се пуши пред подрастващи на обществени места,те да го приемат за нормално и когато започнат да схващат и че бленда на цигарите е повод за парадиране със социална принадлежност да го правят и те с цел да се самоизтъкват.А не да знаят ,че е порок,вреден за здравето и практикувайки го вредиш и на околните като ги правиш пасивни пушачи.
Докато например ако някой си шмърка на съседната маса,на мен не ми вреди.
И стига това инфантилно пищене като неопетнени госпожици-никой не ви забранява да пушите,а чисто и просто да не парадирате с това.Абе пушачите станахте като гейовете бе-все репресирани и все жадни да се набиват на очи,докато всъщност никой няма нищо лично против вас.

Пушач съм -НО съм съгласен с горното (изключая частта с бЕлото :lol: )
Дразнещо е понякога ,когато си на градус да не можеш да палнеш в диското,но не губиш нищо-напротив,печелиш че пушиш по-малко и не тровиш /респективно омирисваш околните :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Юни 2013, 15:35

K_Ilkov написа:[
Е и?
Аз не преча на никой да пуши колкото си иска, но не и там където няма подходяща вентилация и аз трябва да дишам неговия дим.
Ако аз съм принуден да дишам дим какъв избор имам - да си тръгна от заведението?
по-горе съм написал кво става с вентилацията ...

Странно,имам чуството че някой хора дори не мислят преди да пишат...
Нали говорим за право на избор,заведения за пушачи и заведения за не пушачи,ти като не искаш някой да ти пуши ,какво ще правиш в заведение където се пуши?!
Никой няма да те принуди да влизаш на места където се пуши,отиваш там където не се пуши и това е положението,този пък jordanpar отишъл още по-далече.
jordanpar,вземи се успокой,поеми въздух,какво се надъхваш,нещата които изброяваш-продават ли се свободно в магазините!?
Разрешени ли са за употреба?!
Какво си се разпенил,че чак и патос и вече рисува и картини,тези неща които казваш са НЕЗАКОННИ и като такива са забранени за продажба и разпространение,което автоматично ти прави коментара ...глупав (което надявам се осъзнаваш).
За N ти път ще кажа,коментира се свободата или ограничението на дадена свобода,произхождайки от всободното закупуване от пазара на продукт и ограничението му за ползване,понеже гледам едни и същи доводи пишете че КАТО ВЛЕЗНЕТЕ в някакво заведение,незнам си какво,ама какво ще правите в това заведение в което изрично е написано че е за пушачи,ми няма да влизате в такива заведения бе пичове,ако влезна в този диалог,аз пък искам коли над 5 години и евро минимум 4 да не се карат по улиците,щото ми вредат и не само на улицата,ами и въздуха който дишам у нас,което примерно е доказано че е много вредно,всъщност газовете от автомобилите водят до левкемия,респираторни заболявания ,все повече деца се раждат с алергии от запрашеността,газовете от автомобили и още милион фактора...
Но все пак,коментираме разделението,а не какво ще стане ако на някой не пушач много му се прииска да влезне в заведение на което има табела че е за пушачи.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 03 Юни 2013, 16:01

Дали съм глупав или не,не е по темата.Дали някой има право да нарече другия глупав-тук опираме вече до възпитание и етикет на поведение.Околните само можем да си правим изводи за хората с такива изказвания.
Всеки да си пуши щом това е неговия избор,аз пък имам правото на избор когато ям в един класически ресторант да се изправя и културно и на висок глас да порицая някой позволил си да запали цигара .От там нататък е въпрос пак на възпитание кой как ще постъпи.
Знаете ли,за нивото на култура и развитие на едно общество се съди по това ,как то в условия на пълна свободия и демокрация само си налага норми за поведение ,възпитание на подрастващите и съобразяване с околните.
Особено мисля хора в този форум живеещи в Скандинавието имат какво да ни научат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31
Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 03 Юни 2013, 16:06

Нека я отменят тази забрана,омръзна ми да вися като куче пред заведенията!
Зала за пушачи,зала за не пушачи и всичко ще е ок.
:bang:

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 03 Юни 2013, 16:06

Това за примера пред подрастващите не е много на място... защото какъв пример му дават на подрастващия родителите му, които си пушат вкъщи, ама не пушат пред него като са в заведение? :mhihi:
Ако говорим за пример на подрастващия от други хора - е, да, той не ги вижда да пушат в заведението, ама на излизане от него веднага ги виждат да припалват папируса, а по улиците хич не ги вижда как пафкат... :mhihi:
Имам приятел страстен пушач, който проветрява яката след като е пушил, че детето там не знам кво си, ама като тръгне на път и си вози жената и детето, ги пафка една след друга, е да на отворен прозорец, ама иначе е важно подрастващия му да не види, че некой пуши в заведението. :mhihi:
Мисля, че тук няма човек, който да не е на мнението, че пушенето е вредно, дори и най-заклетите пушачи. Но почват да се израждат доводите "за" и "против" пушенето на обществени места. Особено доводът, че се мислело за здравето на хората, за мен това е уродлив довод, но се ползва удобно, защото блести със своята хуманност.
Отново застъпвам тезата, че нещата опират до качествена вентилация и най-вече контрол. И тогава всички ще са доволни, толкова е просто.
Преди време, когато още не бяха забранили пушенето в бизнес класата на самолетите (Бритиш Еъруейс поведоха похода) се возих в Боинг 747, все още не пушех, но до мен имаше пушач. За 12 часа полет изпафка сигурно една кутия с цигари, аз не усетих никакъв дим. За това говоря.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Юни 2013, 16:18

Е.Димитров написа:
K_Ilkov написа:Е и?
Аз не преча на никой да пуши колкото си иска, но не и там където няма подходяща вентилация и аз трябва да дишам неговия дим.
Ако аз съм принуден да дишам дим какъв избор имам - да си тръгна от заведението?

Нали говорим за право на избор,заведения за пушачи и заведения за не пушачи,ти като не искаш някой да ти пуши ,какво ще правиш в заведение където се пуши?!
Никой няма да те принуди да влизаш на места където се пуши,отиваш там където не се пуши и това е положението

тва чуство и аз го имам често :mhihi:
сещаш ли се колко заведения ще изберат да не се пуши ако може да се избира :winky:
кой има избор според теб? дадох ти пример с вентилацията?
нямам повече кво да добавя.
Последна промяна K_Ilkov на 03 Юни 2013, 16:19, променена общо 1 път
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Юни 2013, 16:18

jordanpar написа:Дали съм глупав или не,не е по темата.Дали някой има право да нарече другия глупав-тук опираме вече до възпитание и етикет на поведение.Околните само можем да си правим изводи за хората с такива изказвания.
Всеки да си пуши щом това е неговия избор,аз пък имам правото на избор когато ям в един класически ресторант да се изправя и културно и на висок глас да порицая някой позволил си да запали цигара .От там нататък е въпрос пак на възпитание кой как ще постъпи.
Знаете ли,за нивото на култура и развитие на едно общество се съди по това ,как то в условия на пълна свободия и демокрация само си налага норми за поведение ,възпитание на подрастващите и съобразяване с околните.
Особено мисля хора в този форум живеещи в Скандинавието имат какво да ни научат.

И?
Аз не съм те нарекъл глупав,изразих съмнение относно коментар,в който ти правиш погрешна аналогия със забранени медикаменти и средства,и тъй като ти определено нарочно и умишлено правиш аналогия с подобни неща,смятайки че може съвсем лесно да вкараш в заблуда опонентите си по темата,което един вид обиждаш опонентите си,мислейки ги за глупави,аз изразявам становище,което се базира на други твои заключения по други теми,където ти показваш развит интелект и обществена ангажираност,както и правили изводи и като така,аз дори казвам че самият ти знаеш че аналогията ти е глупава и я пускаш умишлено.
Освен това,ще взема вече верно да изразя по-категорично становище по въпроса за интелигентност ,но разбира се само в тази тема (в други теми в които имаш отношение съм на твоя страна),какво по дяволите ще правиш ХИПОТЕТИЧНО ако се разреши пушенето в едни ресторанти а в други е забранено и как някой ще си запали цигара в ресторант в който е забранено,тук,за верно последен път ще кажа,обсъждаме не кой как нарушава закона,а нещо различно,дали да има заведения САМО за пушачи и за НЕ пушачи и който където иска да си ги посещава.
Аре още некой да каже че видиш ли като влезе в заведение където се пушело и как бил против пушенето и тогава директно ще му обясня че е пълен тъпак и какво прави в заведение определено за ПУШАЧИ :banghead:
Иначе,да не си помислите че се нервя-ТЦ,черпя даже и по бира :bchug:

K_Ilkov написа:
Е.Димитров написа:
K_Ilkov написа:Е и?

Никой няма да те принуди да влизаш на места където се пуши,отиваш там където не се пуши и това е положението

тва чуство и аз го имам често :mhihi:
сещаш ли се колко заведения ще изберат да не се пуши ако може да се избира :winky:
кой има избор според теб? дадох ти пример с вентилацията?
нямам повече кво да добавя.

Еми колкото-толкова,това е положението с ресторантите и заведенията като цяло ,само пак да добавя-аз съм пушач но не бих ходил в ресторанти където се пуши!

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 03 Юни 2013, 16:24

Абе требва да се отказват цигарите, тва е истината...
Ама как да стане, като таман съм закрепил от сутринта да не пуша, и некой ми вдигне кръвното... :mhihi:

П.С. Или па вечерно време кат си сипал и седнеш да захраниш у форумо... :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Юни 2013, 16:34

Е.Димитров написа:Еми колкото-толкова,това е положението с ресторантите и заведенията като цяло ,само пак да добавя-аз съм пушач но не бих ходил в ресторанти където се пуши!

като цяло не съм фен на рестрикцийте,
но историята показва, че малко неща стават доброволно
най-голямата "демокрация" в света е пример за това как се намалява пушенето
също така и защо се намалява и ограничава насила ... ама ние нали вървим има няма век назад ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Юни 2013, 17:07

Сега разбрах, че в Турция са забранили пиенето, вие за някакви цигари се дърпате :mhihi:

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 03 Юни 2013, 17:21

© написа:Сега разбрах, че в Турция са забранили пиенето, вие за някакви цигари се дърпате :mhihi:

Нали искаха да забранят домашниО алкохол ... боже опази :kuku:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар

Мнение от F3P » 03 Юни 2013, 17:56

1: Тая забрана да не се пуши в заведенията е пълна простотия.
2: Режима със залите е идеалният вариант. Или пък със заведения за пушачи и за непушачи.
3: Какъвто и да е режима полза в момента няма- контролът липсва. Като има контрол- режимът е без значение.

Простичко казано- ЗА отделните зали съм. Може и да остане пълната забрана- все ми е тая, ще го преживея някак ;) Но при едно условие- като ще е забранено да се контролира ефективно. Не може хем да има пълна забрана, хем народа безгрижно да си пуши по заведенията.

ПС: Аз съм от гадовете- бивш пушач :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Юни 2013, 18:01

K_Ilkov написа:
Е.Димитров написа:Еми колкото-толкова,това е положението с ресторантите и заведенията като цяло ,само пак да добавя-аз съм пушач но не бих ходил в ресторанти където се пуши!

като цяло не съм фен на рестрикцийте,
но историята показва, че малко неща стават доброволно
най-голямата "демокрация" в света е пример за това как се намалява пушенето
също така и защо се намалява и ограничава насила ... ама ние нали вървим има няма век назад ...

Коя е тая "най голямата демокрация " дето е за пример ? Да не би да има федерален закон забраняващ 100% тютюнопушенето в САЩ или всеки щат сам си решава как да действа ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Юни 2013, 19:40

То при пълна забрана в заведенията се пуши да кажем в половината заведения, при отделяне на зали за пушачи и непушачи, все едно нямаме забрана. Това е в БГ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата