Пожарогасител и аптечка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Пожарогасител и аптечка?

Мнение от PavelPavlov » 03 Юни 2013, 19:10

Здравейте колеги,

Някой попадал ли е на качествен пожарогасител и аптечка? Също какъв тип имате прахов, СО2, воден? 1 или 2кг? Някой пробвал ли е този http://emk-33.com/shop/product_info.php ... ucts_id=44 ?

Поздрави,
Павел

Потребител
Аватар

Re: Пожарогасител и аптечка?

Мнение от rindi » 03 Юни 2013, 20:09

Аз имам такъв колега, върши работа за пред полицая но ако ти трябва за гасене ме съмнява да сработи! Точно мина 1 година откакто го купих и манометъра показва че е празен :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 03 Юни 2013, 20:20

Купи си на българска фирма - проверен и сертифициран.
Гледай обозначенията на пожарогасителя. Не всички пожари са еднакви, в зависимост от горивото захранващо горенето се използват конкретни гасителни агенти.
Class A - Дърво, хартия, плат, пластмаса. Лесно запалими предмети, които не са от метал./след изгаряне оставят следи от пепел/
Class B – Запалими течности: горива, мазнини, ацетон. Всеки неметал в течно състояние. Тази графа също така включва запалимите газове.
Class C – Електричество и оборудване зареждащо се от електрическата мрежа. Докато обекта на пожар е свързан с електрическата мрежа, то той се смята за клас С

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 03 Юни 2013, 20:42

Привет , не знам защо , ще си купуваш нов , но ако имаш стар по добре си го презареди . Годноста на пожарогаситела е една г. и на следващата ново презареждане + стикер , до следващата година , че глобите са си солени от 20 до 50 лв. според катаджията . Колкото до тази фирма купувал сьм неща от тях - коректни са а за пожарогаситела незнам , но и моя сьвет е като на колегата вземи бьлгарски те поне могат да се презареждат . В Шумен вземат 6 лв. за пьлнене / или даваш стария и вземаш нов зареден / , варианти винаги има имаш право на избор :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PavelPavlov » 03 Юни 2013, 21:59

Здравейте,

rindi, за пред полицията имам някъв смешен флакон, но предпочитам да имам истински в колата.
gromovich, да точно за това питах какъв предпочитате... май ще си купя прахов ABC.
krasi2bmw, предния ми замина с предната кола, а в сегашната няма хубав.

Може ли някакъв контакт на фирмата, която споменахте? Ако остане време утре ще погледна този http://fire.bg/fire/bg/25/681/prodview.php (Огневи клас 8A/55B/C, Тегло на прахта 2kg.).

Поздрави,
Павел

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 03 Юни 2013, 22:17

PavelPavlov написа:Здравейте,

rindi, за пред полицията имам някъв смешен флакон, но предпочитам да имам истински в колата.
gromovich, да точно за това питах какъв предпочитате... май ще си купя прахов ABC.
krasi2bmw, предния ми замина с предната кола, а в сегашната няма хубав.

Може ли някакъв контакт на фирмата, която споменахте? Ако остане време утре ще погледна този http://fire.bg/fire/bg/25/681/prodview.php (Огневи клас 8A/55B/C, Тегло на прахта 2kg.).

Поздрави,
Павел

ул. "инж. Георги Белов" 2
(ВиК - Горубляне)

Тел: +359 2 9733088,
+359 2 8739910

Факс: +359 2 8723603 Ето ти телефоните вземаи перфектен е няма да сьжаляваш току що видях че се презареждат за 7.60 по хубаво от това няма :yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Юни 2013, 22:33

С колегата liloff в момента правим групова поръчка за Gloria F1 1KG. Пожарогасителите са немски, BMW и Mercedes ги ползват за OEM вграждане, така че качеството няма база с дотук изброените.

Изображение
Изображение

Цената засега е 70лв на брой с доставката, колкото повече хора се включат толкова повече пада доставката.

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Юни 2013, 23:39

българските са по 25 лева със стикерче за теста, 2кг, аз си купих от магазинче на бул. Тодор Александров, м/у Булбанк (Уникредит) и бул. Хр. Ботев
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 04 Юни 2013, 0:11

За да разчитате на ПГ в колата то той не трябва да е по малък от 6кг ABC.
Правил съм си тестове и тези от по 1-2кг. не вършат никаква работа.
При прахов 6кг. Прахта излиза по стандарт при натиснат до край спусък за 19 секунди.... всеки може да сметне за колко излиза 1 или 2 кг прах...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 04 Юни 2013, 1:26

b00st написа:С колегата liloff в момента правим групова поръчка за Gloria F1 1KG. Пожарогасителите са немски, BMW и Mercedes ги ползват за OEM вграждане, така че качеството няма база с дотук изброените.

Цената засега е 70лв на брой с доставката, колкото повече хора се включат толкова повече пада доставката.

И според мен това са най хубавите и си имат определено място в колата. Моя комплект го взех от дару кар.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PavelPavlov » 04 Юни 2013, 7:53

Здравейте,

krasi2bmw, благодаря значи съм нацелил сайта. Тези контакти ги видях в fire.bg
b00st, благодаря за предложението но се чудя между 2 и 6кг и държа да може да се обслужва в БГ. Вашият вариант като гледам е 1кг без обслужване. Наистина изглежда чудесно, но ми приличат на спрейчето, което в момента е в колата ми. Може би ако бях в Германия бих си купил такова - предполагам там ще има и начин да ти го обслужват или подменят.
AmW, имаш ли снимка? Къде си закачил 6кг ПГ в бимата си? Аз не виждам такова място нито в купето нито в багажника... а не искам да ми се търкаля из колата :D

Благодаря на всички, ще скоча днес до fire.bg и ако ми предложат нещо интересно ще кача снимка.

Поздрави,
Павел

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Юни 2013, 11:04

AmW написа:За да разчитате на ПГ в колата то той не трябва да е по малък от 6кг ABC.
Правил съм си тестове и тези от по 1-2кг. не вършат никаква работа.
При прахов 6кг. Прахта излиза по стандарт при натиснат до край спусък за 19 секунди.... всеки може да сметне за колко излиза 1 или 2 кг прах...

И ти си прав, но по тази логика и кофпомпа трябва да помъкне човек в багажника.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе не липсват изобщо места където да се обслужват пожарогасители.

Иначе и аз съм фен на Глория, и си имам една в багажника :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 04 Юни 2013, 12:42

Да, с поместването е проблем определено.
В момента съм с 2 по 2кг... иска ми се да си взема 6кг (след като се запалих наскоро...) и мисля да го бодна в дъното на багажника, до седалките.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Юни 2013, 12:46

Аз също съм клиент на fire.bg, накупих на колегите пожарогасители за колите от по 2кг.
И за у нас си взех 2 броя, че жената не се разбира много много с тостера ...

Презареждам си ги всяка година и не ми се е налагало да ги ползвам ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 04 Юни 2013, 12:54

Аз съм клиент на друга фирма...
Дано не се приеме като реклама.
Казват се SOLTI и се намират в жк. Х. Димитър, бул. Владимир Вазов 21

Следваща

Назад към Извън Темата