Пожарогасител и аптечка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Пожарогасител и аптечка?

Мнение от F3P » 04 Юни 2013, 13:07

b00st написа:... Gloria F1 1KG....

На тоя дезодорант откога му се казва "пожарогасител" :kuku: Това става само да угасиш нечия цигара- за нищо повече. Единственото му хубавo е размера и това, че ти е под ръка винаги. За тая цел си взимаш какъв да е флакон дето се събира под седалката или в джоба на вратата- така или иначе за сериозни пожари ще ви трябва по-голям и ще ходите до багажника...

Аз държа под седалката един 2кг, в жабката имам един смешен флакон и в багажника имам още един 2кг.- всички се зареждат/подменят навреме. Гасил съм пожар и знам колко бързо свършват, ама просто нямам място за по-голям в багажника...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Юни 2013, 14:31

2кг. е екстра, стига да ти е на 1 ръка разстояние и да не е затрупан от торби в багажника.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 04 Юни 2013, 14:48

Аз съм с български пожарогасител Торнадо.
Покупката на модела, който са показали писалите преди мен за 70 лв. 1 кг. си е чиста изгъзица.
Отделно пожарогасители тип "дезодорант" не отговарят на изискванията...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Юни 2013, 16:21

F3P написа:
b00st написа:... Gloria F1 1KG....

На тоя дезодорант откога му се казва "пожарогасител" :kuku: Това става само да угасиш нечия цигара- за нищо повече. Единственото му хубавo е размера и това, че ти е под ръка винаги. За тая цел си взимаш какъв да е флакон дето се събира под седалката или в джоба на вратата- така или иначе за сериозни пожари ще ви трябва по-голям и ще ходите до багажника...

Аз държа под седалката един 2кг, в жабката имам един смешен флакон и в багажника имам още един 2кг.- всички се зареждат/подменят навреме. Гасил съм пожар и знам колко бързо свършват, ама просто нямам място за по-голям в багажника...

Ти да не мислиш, че ако недай си боже ти пламне моторното докато станеш да идеш до багажника и да вземеш "големия" 2кг пожарогасител ще успееш да изгасиш нещо? :banghead:
Я не се излагайте, тия автопожарогасители са за нещо където го хващаш веднага да пришушва в самото начало. Бил съм 2 пъти свидетел на запалване на коли и колата лумне ли, единствено пожарната те спасява. А и не мисля, че трябва да ходя с 10 пожарогасителя в колата навсякъде, не съм бакшиш на метан все още.

Club BMW написа:Аз съм с български пожарогасител Торнадо.
Покупката на модела, който са показали писалите преди мен за 70 лв. 1 кг. си е чиста изгъзица.
Отделно пожарогасители тип "дезодорант" не отговарят на изискванията...

145лв струва в Дарукар. За половината цена казвай му изгъзица, всеки сам си преценя. Само като слагате прахов български, унгарски и прочие гледайте да не ви гръмне в колата, щото не е изключено :D
Последна промяна b00st на 04 Юни 2013, 16:28, променена общо 1 път

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 04 Юни 2013, 16:26

:OT:

половината карате с гуми за по-малко пари, ама иначе друго си е да блесне глорийката под седалката... :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 04 Юни 2013, 17:06

b00st написа:Ти да не мислиш, че ако недай си боже ти пламне моторното докато станеш да идеш до багажника и да вземеш "големия" 2кг пожарогасител ще успееш да изгасиш нещо? :banghead:
...

За щастие НЕ мисля като теб- ако бях толкова заблуден вече 3 коли щяха да са изгорели до основи. Точно пламнал двигател (не запушил или замирисал- вдигаш капака и те посрещат стабилни пламъци) съм гасил съвсем успешно само 3 пъти. Да, 2кг. НЕ стигат- затова нося втори пожарогасител. И затова единият ми седи под седалката- да не ходя до багажника. Дойде ли момент и 4кг. да не стигнат положението е сериозно и си трябва пожарната.
Тези смешки за които плащате луди пари гарантирано не могат да се сравняват с 2кг прахов ПГ. За категорията си (смешен дезодорант за отбиване на номера) сигурно са много добри- вероятно ще успее да ми угаси зипо-то, другите смешки и с това трудно се справят. Не ме разбирайте грешно- вземете си щом ви кефят, парите са си ваши. Но в никой случай НЕ разчитайте на тях- сложете си един свестен ПГ у багажника за лично спокойствие.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 04 Юни 2013, 17:12

Бе масло, не масло, като го хванеш навреме се гаси ... само топки трябват.
На бензиностанцията дезодоранта е 25 лева, а истински 2кг, пожарогасител също ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 04 Юни 2013, 19:05

А къде в София се пълнят/обслужват прахови пожарогасители?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 04 Юни 2013, 19:55

Аз го правя е тука:

ул. "инж. Георги Белов" 2
(ВиК - Горубляне)

Тел: +359 2 9733088,
+359 2 8739910

Това е офиса на фирма Fire.bg

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Юни 2013, 20:02

F3P написа:
b00st написа:Ти да не мислиш, че ако недай си боже ти пламне моторното докато станеш да идеш до багажника и да вземеш "големия" 2кг пожарогасител ще успееш да изгасиш нещо? :banghead:
...

За щастие НЕ мисля като теб- ако бях толкова заблуден вече 3 коли щяха да са изгорели до основи. Точно пламнал двигател (не запушил или замирисал- вдигаш капака и те посрещат стабилни пламъци) съм гасил съвсем успешно само 3 пъти. Да, 2кг. НЕ стигат- затова нося втори пожарогасител. И затова единият ми седи под седалката- да не ходя до багажника. Дойде ли момент и 4кг. да не стигнат положението е сериозно и си трябва пожарната.
Тези смешки за които плащате луди пари гарантирано не могат да се сравняват с 2кг прахов ПГ. За категорията си (смешен дезодорант за отбиване на номера) сигурно са много добри- вероятно ще успее да ми угаси зипо-то, другите смешки и с това трудно се справят. Не ме разбирайте грешно- вземете си щом ви кефят, парите са си ваши. Но в никой случай НЕ разчитайте на тях- сложете си един свестен ПГ у багажника за лично спокойствие.

Приятел аз не карам бангия на гас с изпонарязана инсталация, че да съм толкова загрижен. Не съм казал, че е толкова ефективен ама немеца като го е мислил за 1-1.3кг под седалката надали му е минавало през главата, че бай ганьо ще модва с гърмящо газово в люлински гаражи и че инсталацията ще е на швейцарско сирене. Те колите не се запалват от добра подръжка. Спирам дотука - пък който иска да си сложи ако ще водоноска и щранг в багажника.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 04 Юни 2013, 20:16

b00st написа:Приятел аз не карам бангия на гас с изпонарязана инсталация, че да съм толкова загрижен. Не съм казал, че е толкова ефективен ама немеца като го е мислил за 1-1.3кг под седалката надали му е минавало през главата, че бай ганьо ще модва с гърмящо газово в люлински гаражи и че инсталацията ще е на швейцарско сирене. Те колите не се запалват от добра подръжка. Спирам дотука - пък който иска да си сложи ако ще водоноска и щранг в багажника.

Най правилното мнение в цялата тема, напълно съм съгласен :yes: А и да ми изгори колата имам каско.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 04 Юни 2013, 20:25

Абе преди няколко години една БАЯ лачена е46ца, доста добре поддържана изгоря ... пък мани приказката аз имам каско :mhihi: я платят я не, а и по-добре да не се стига до такива казуси.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 04 Юни 2013, 21:21

Моята се запали и нямаше нищо общо с поддръжката на колата...
Ако не го бях хванал на време щеше да изгори цялата.
Ходи после търси пожарникар да ти пише протокол... а ако застрахователя каже, че няма да плати ?
Пиша го това защото знам колко гаси прахов ПГ 1 или 2 кг... за дезодорантите няма да коментирам...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 04 Юни 2013, 21:42

придържайте се към темата, и без лични нападки.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 06 Юни 2013, 19:30

N.Mihaylovski написа:придържайте се към темата, и без лични нападки.

Колеги и аз бих искал да помоля да да запазим добрия тон :yes: .

Нека който смята че флакона е ОК да си го купи, а който е преценил че предпочита прахов да си купи прахов...

Само да споделя - обадих се в "fire.bg", но нямаха никакви налични ПГ за кола, а и ме оставиха да чкаам 2 мин на телефона за да ми кажат изобщо някакви цени :nono:

След това се обадих на фирмата, която споменахте на Раковски - звучаха доста по в час.... Не ми остана време, но тия дни смятам да се сдобия с един Пожарогасител прахов - BC - АВС - 2 кг от тях (http://www.bvagroup-bg.com/products.php?pid=2). Марката е SPARK до колкото разбрах и е китайска, но покрива БДС и тази фирма си прави годишното обслужване. Цената беше около 22-23лв за ПГ-то + стойка за кола и около 7лв за годишното обсужване. Когато го взема и "монтирам" ще кача снимка.

Може ли колегата, който е успял да качи 2кг в купето да изпрати снимка да видя как е станало...аз нещо не виждам толкова свободно място под седалката .

Поздрави,
Павел

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата