Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да се отмени ли забраната?

Да, искам да я отменят, за да може да се пуши.
30
7%
Не, така си е добре.
313
72%
Да се раздели отново на зони за пушачи/непушачи
76
18%
Все ми е тая.
14
3%

Общо гласове : 433
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

Мнение от dimov_ » 06 Юни 2013, 11:17

Sharo написа:Meн ми е чудно като залагаме на туризма лятото, а по-голямата част от европа не пуши или ако пуши не иска да им се пуши около децата им, в хотела, в кръчмата, какво ще стане с резарвациите за това лято като върнат пушенето,а това е достатъчна причина за отмяна на резарвации. Един страшен хауст от местене по хотели в търсене на този дето не се пуши в него. Да разделят ресторантите си на две за пушачи и не вече им е малко късно на хотелите освен ако не говорим за смешката с разделението на масите

От това по-просто няма.
Всеки хотел или заведение по морето трябва да си прецени дали би загубило повече ако върне пушенето или ако го остави забранено.
И има законно право да си остави заведението напълно за непушачи. Ако пък прецени, че повечето му клиентите биха искали да се пуши - да си го направи за пушачи.
Както прави с всичко друго, което предлага. Преценява, пробва, променя - общо взето, старае се да угоди на колкото може повече клиенти, за да има посещаемост. Не може да угоди на всички, за всичко ...и прави жертви. Жертва определен кръг от клиенти за сметка на други.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Юни 2013, 11:51

ineedmoney написа:сега зимата като дойдат новите предсрочни избори, да пуснат и референдума дето искат и готово. резултатите ще са като нашата анкета.

Като гледам референдумът в България не е на почит, така че от такъв смисъл няма!!
Нямаше по-тъпо от това да искат да върнат пушенето в заведенията. В дискотеките ок, така или иначе и сега се пуши, но пълна отмяна това е смях в залата. Вместо да насочват пушачите към програми с цел отказване на пушенето, тъпата министърка на здравеопазването иска да връща пушенето :bang: Ами заведенията? Ами собствениците? Направиха ги луди - то не бяха отделни зали, климатизации, пък после никакво пушене - е, последно????
Е, понеже много зяха на Орлов мост, ето ви бъдещето.......

Най-рационалнитят вариант е, както е по Европа, да се стимулират хората чрез различни програми, с цел отказване на пушенето!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 06 Юни 2013, 11:58

dimov_ написа:
Sharo написа:Meн ми е чудно като залагаме на туризма лятото, а по-голямата част от европа не пуши или ако пуши не иска да им се пуши около децата им, в хотела, в кръчмата, какво ще стане с резарвациите за това лято като върнат пушенето,а това е достатъчна причина за отмяна на резарвации. Един страшен хауст от местене по хотели в търсене на този дето не се пуши в него. Да разделят ресторантите си на две за пушачи и не вече им е малко късно на хотелите освен ако не говорим за смешката с разделението на масите

От това по-просто няма.
Всеки хотел или заведение по морето трябва да си прецени дали би загубило повече ако върне пушенето или ако го остави забранено.
И има законно право да си остави заведението напълно за непушачи. Ако пък прецени, че повечето му клиентите биха искали да се пуши - да си го направи за пушачи.
Както прави с всичко друго, което предлага. Преценява, пробва, променя - общо взето, старае се да угоди на колкото може повече клиенти, за да има посещаемост. Не може да угоди на всички, за всичко ...и прави жертви. Жертва определен кръг от клиенти за сметка на други.

Да бре ама мене като клиент кво ми дреме, че някой си решил и отменил забрана действаща в цяла Европа, Австралия, Америка ... тра почна търся други места, да се местя, да ми връщат пари след безброй караници и сие .. е познай дали ще се върна повече в тая страна на почивка
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар

Мнение от F3P » 06 Юни 2013, 12:05

Sharo написа:Да бре ама мене като клиент кво ми дреме, че някой си решил и отменил забрана действаща в цяла Европа, Австралия, Америка ... тра почна търся други места, да се местя, да ми връщат пари след безброй караници и сие .. е познай дали ще се върна повече в тая страна на почивка

Е стига с тея глупости- на доста места има забрана, но НЕ Е в "цяла Европа и по целия свят". И на доста места е с разделение пушачи/непушачи, а не като при нас :winky:
А относно туристите хич не го и мисля- само мазохисти, пропаднали до дъното и малоумници почиват по нашите курорти. Тоест това племе е толкова просто, че няма накъде повече и никой не ги пита туристите какво искат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 06 Юни 2013, 12:10

((:BuKcu:)) написа:Като гледам референдумът в България не е на почит, така че от такъв смисъл няма!!

грешен извод. опорочиха практиката с безсмислени референдуми просто. и мнението е точно това, което искаха да вменят - че самата практика е безсмислена.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 06 Юни 2013, 12:17

F3P написа:
Sharo написа:Да бре ама мене като клиент кво ми дреме, че някой си решил и отменил забрана действаща в цяла Европа, Австралия, Америка ... тра почна търся други места, да се местя, да ми връщат пари след безброй караници и сие .. е познай дали ще се върна повече в тая страна на почивка

Е стига с тея глупости- на доста места има забрана, но НЕ Е в "цяла Европа и по целия свят". И на доста места е с разделение пушачи/непушачи, а не като при нас :winky:
А относно туристите хич не го и мисля- само мазохисти, пропаднали до дъното и малоумници почиват по нашите курорти. Тоест това племе е толкова просто, че няма накъде повече и никой не ги пита туристите какво искат.

БГ-то не е само Слънчака
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 06 Юни 2013, 12:52

Отново ще редуцирам излизанията, особено зимата, когато трябва да се седи в затворени и задимени дупки. Няма толкова жестока простотия!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 06 Юни 2013, 13:22

((:BuKcu:)) написа:Нямаше по-тъпо от това да искат да върнат пушенето в заведенията. В дискотеките ок

ама и в дискотеките не е ок (освен ако не е open air). И аз искам да си пия уискито без да ми дими и едва да виждах хората около мен от димна завеса. Отиваш отпред, дърпаш си допинга без да пречиш на другите и се връщаш. Просто на някой батки им секнаха имиджа на гъзари с пура и уиски в ръка разплути на сепарето
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Юни 2013, 13:27

_galio_ написа:
((:BuKcu:)) написа:Като гледам референдумът в България не е на почит, така че от такъв смисъл няма!!

грешен извод. опорочиха практиката с безсмислени референдуми просто. и мнението е точно това, което искаха да вменят - че самата практика е безсмислена.

Изводът ми не смятам, че е грешен, при положение, че Януари месец имаше референдум иницианиран от БСП дали хората искат Белене или не, смешно или не резултатите не бяха много ясни, поне за мен, но въпреки това парламентът гласува с НЕ и сега, когато гнидите дойдоха на власт (но не за дълго) искат да го рестартират??
Но за останалото си прав, че се опорочи идеята на референдум като част от пряката демокрация.

По темета, смисъл от референдум за пушенето няма. Хората показват своето желание и мнение и без референдум!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Юни 2013, 13:32

ineedmoney написа:
((:BuKcu:)) написа:Нямаше по-тъпо от това да искат да върнат пушенето в заведенията. В дискотеките ок

ама и в дискотеките не е ок (освен ако не е open air). И аз искам да си пия уискито без да ми дими и едва да виждах хората около мен от димна завеса. Отиваш отпред, дърпаш си допинга без да пречиш на другите и се връщаш. Просто на някой батки им секнаха имиджа на гъзари с пура и уиски в ръка разплути на сепарето

Честно да ти кажа до сега не съм виждала "димна завеса" в дискотеките (в такива, в които аз ходя). Но пък го има другият фактор, че много хора палят цигара точно на такива места, въпреки че не са пушачи, и така броят на хора, които пушат по дискотеките стова доста голям. А от една страна, всички тези хора не могат да излязат отпред, за да изпушат цигара, и от друга - честно казано не се сещам за дискотеки, които да имат пригодени градини, където да се пуши.
Но както казах и сега съм виждала да се пуши по дискотеките, просто е неизбежно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 06 Юни 2013, 13:47

((:BuKcu:)) написа:Но както казах и сега съм виждала да се пуши по дискотеките, просто е неизбежно.

абе ако има контрол е избежно. Като затворят 1-2 заведения и глобят няколко батки ще им се дръпне ла*ното и на другите. Просто ги е страх щото всичките са големите мутри и са много страшни
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Юни 2013, 13:55

ineedmoney написа:
((:BuKcu:)) написа:Но както казах и сега съм виждала да се пуши по дискотеките, просто е неизбежно.

абе ако има контрол е избежно. Като затворят 1-2 заведения и глобят няколко батки ще им се дръпне ла*ното и на другите. Просто ги е страх щото всичките са големите мутри и са много страшни

Именно, защото са такива, няма да се случи. Проблемът е в контрола, ако въпросните "батки" имаха страх от закона и представляващите го, нещата щяха да са други. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 06 Юни 2013, 14:41

((:BuKcu:)) написа:Именно, защото са такива, няма да се случи.

брей пък как сте се наср*ли всичките не е истина :shock: Аз с ирония го казах ама ти май наистина го мислиш. То е ясно с кви пари са ги направили и че не са случайни (особено столичните по-елитни заведнения и дискотеки) ама и те са хора. Батки с черни лимузини и охрана....ама хора.
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Юни 2013, 14:52

ineedmoney написа:
((:BuKcu:)) написа:Именно, защото са такива, няма да се случи.

брей пък как сте се наср*ли всичките не е истина :shock: Аз с ирония го казах ама ти май наистина го мислиш. То е ясно с кви пари са ги направили и че не са случайни (особено столичните по-елитни заведнения и дискотеки) ама и те са хора. Батки с черни лимузини и охрана....ама хора.

Как пък видя, че съм се наср.ала не знам. Ми мисля го да, защото е такА. Викаш хора били, е като са такива хора що разрешават да им се пуши в заведенията, въпреки законът?
Изгуби се нещо смисълът на разговора?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Юни 2013, 17:14

Абе нали знаете че който плаща-той поръчва музиката и като така,пушачите на всяка кутия цигари,внасят в бюджета минимум 3 лева,пък вие не пушачите не сте конкурентоспособни в тая част :mhihi:
Така че ,ние пушачите сме по-ценни за бюджета :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата