+359280354 (телефонен "тероризъм" ?)
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Re: +359280354 (телефонен "тероризъм" ?)
Справка в Google за целия номер:
Номерът е на call center на Виваком.. Сигурно звънят, за да ти правят оферти за абонаментни програми
Номерът е на call center на Виваком.. Сигурно звънят, за да ти правят оферти за абонаментни програми

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ама понеже момиченцето го задължават да звъни на Н брой клиенти на ден и да ги офертира, пък на него не му се искада досажда на хората и само ги набира, за да отчете позвънявания 

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колега пак като звънне и кажи
,да я засърби там дето слънцето не я огрява,повярвайми помага с такива терористки 

spens_82 написа:колега пак като звънне и кажи![]()
![]()
,да я засърби там дето слънцето не я огрява,повярвайми помага с такива терористки
Е добре, ако тва ви е работата?
- Jor0_E30
- Потребител
-
- Кара: На МаГиЯ
- Мечтае да кара: ..
Здравейте колеги да се включа и аз в темата ..
От няколко месеца ( 6 . 7 ) се слчва да ми звани скрит номер по всяко време на денонощието , (понякога през няколко дена , понякога всеки ден ) Ноо Странното е , че когато вдигна не се чува нищо ама абсолютно нищо .... Нямам си и на идея от какво може да е но е факт

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
еми да де, ама понякога пък са адски нахални. тя те пита можете ли да им отделите малко внимание, ти и отговаряш - не, а тя започва да си пее песента - искате ли, защо не желаете, какво би ви коствало, това не е за изпускане, супер оферта.... и така. аз и казвам, че карам в момента и ще ме глобят, затварям, тя пак звъни....еми не една майна ще и сипеш, ами десет. Туй на Ментел ми се е случвало. Иначе на Виваком винаги, ама винаги ме агитират да си направя нова карта като си плащам сметката. Особено има една нахална муха в един Джефф в студ. град. Някой път ми идеше да и разбия устата за да млъкне. 

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Don_Emilio написа:еми да де, ама понякога пък са адски нахални. тя те пита можете ли да им отделите малко внимание, ти и отговаряш - не, а тя започва да си пее песента - искате ли, защо не желаете, какво би ви коствало, това не е за изпускане, супер оферта.... и така. аз и казвам, че карам в момента и ще ме глобят, затварям, тя пак звъни....еми не една майна ще и сипеш, ами десет. Туй на Ментел ми се е случвало. Иначе на Виваком винаги, ама винаги ме агитират да си направя нова карта като си плащам сметката. Особено има една нахална муха в един Джефф в студ. град. Някой път ми идеше да и разбия устата за да млъкне.
Точно с такива "заобиколни" питанки се сключват легендарните договори от разстояние. Така виваком по заобиколния път ви "навеждат" с още една година подновяване на договора и евентуално ако още ви занимаят и таксата ще ви променят и кви ли не още лайна... Майка ми я попитали дали смята да си сменя оператора на телефона в следващата година с друг тя жената казала че не смята и те наще решили, че желае да си поднови договора БЕЗ изобщо да има такъв въпрос зададен директно... Отиде наскоро до виваком с желание да си намали таксата наполовина и така разбра че има такъв договор и ако желае промяна трябва да плаща неустойка... Грам документ не е подписала за тоя договор. Ако не беше отишла за това нямаше и да разбере сигурно... Направо за разстрел са пустиняците и не само те.. да не говорим че въпросния "договор" е бил сключен август месец с уговорка за подарък телефон, заради ПРОВЕДЕНАТА АНКЕТА, който получих преди два дни!!! Може и малко офтопик да е коментара ми извинявам се... но го казвам с целта да имате едно наум! Вивакомец обади ли ви се... "Не благодаря, предпочитам на място.." и така..
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
А при мен се случи друго странно нещо. На мобилтелския ми звъни веднъж един номер. Почваше пак с 359 и после другите цифри бяха определено повечко, а първата след 359 беше 6.
Което се чудих какво може да е. Може да е началото на код на някое населено място, но за сметка на това на тях цифрите след кода са им по-малко, та това не обяснява големия брой цифри. Както и да е. Звъня ми два пъти и на двата пъти вдигам и нищо не се чува. Един път реших да върна обаждането и един мъж ми отговори. Викам кажете, потърсихте ме току-що. И човека сега дали се правеше на луд или не, каза, че нищо не е набирал.
Не съм обръщал внимание дали ми е взело пари за тези обаждания...

Не съм обръщал внимание дали ми е взело пари за тези обаждания...

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
това е автоматичен избирател. момичето просто симулира дейност.
понятието е "predictive dialer"...
понятието е "predictive dialer"...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Vra4anin написа:В Събота (преди 3 - 4 дни) ми звъни този телефон: +359280354, никой нищо не говори, ами стои и мълчи и след няколо секунди затваря, преди малко (втори път ми звъни) само някаква жена казва: "Ало добър ден..." (многоточието нарочно съм го сложил, интонацията и бе, сякаш предстои да каже нещо) и затваряРекох да набера номера и естествено: "Номерът е грешен или непълен". Звънях на оператор на Виваком (понеже на карта към този оператор ми се случва това), немогат да помогнат и немогат да кажат какъв и що е този номер. Най-странното е, че най-елементарна и бърза справка в google и се оказва на практика, че този номер масово звъни на хората и им затваря, един вид телефонен "тероризъм"
Най-странното е самия телефонен номер - реално е 5 цифрен, като не броим кода на БГ "+359" и двойката (може би неправилно правя асоциация с кода на София ?) което е нетипично. Не ми е дърпало пари тези две входящи повиквания, всичко е точно в това отношение.
На някой да му се е случвало подобно нещо с този номер ?
PS: да не изглеждам като параноик, просто искам да проверя, дали точно този странен номер и на други е звънял, защото напоследък зачестяват случаи на именно подобни "тероризми" (звучи пресилено може би) и то от обикновени номера, ползвани обаче от ненормалници които звънят денонощно и дори с жалба подадена в полицията и т.н. няма оправия (знам за такива "пресни" случаи).

Не се съгласявай с нищо!!! Договора ти изтича и искат да излъжат за още 1 / 2 години.
Питай ме откъде знам

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
И аз да кажа нещо по въпроса.Шефа го терорят постоянно
непознат номер /личен номер/.Боса е на мтел.Лошото е че му звънят и никъкви сигнали отсреща? Нищо никога не се е чувало няколко месеца вече.Като вдигне и може и 1 час да стои разговорите си текат /не му се пише на сметката слава богу/ на ден средно по 4-5 пъти се звъни и не му говорят.А той дивака им пуска музика и си оставя тела в колата 

- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Изобщо не обръщайте внимание на номера, от който ви се обаждат - много лесно се манипулират. Преди няколко години пуснахме VoIP в офиса и сами си конфигурирахме Caller ID-то, т.е. сам си пишеш номера, който хората, които набираш да виждат. Много бъзиках колегите като им се обадя от номер +1 - все едно съм намерил СИМ карта с първия GSM номер
Или от +166 с въпроси за нелегална търговия с кисело зеле и лютеница.

Здравейте:)
Обърнах нет-а да търся какво става с този номер и на кого е!!!
На мен ми се случи за една седмица два пъти да ми звънят и да ми мълчат от този номер...два пъти звъних на Виваком, но от там не могат да ми дадат информация защо се получава така. Вече се бях отчаяла, че ще открия нещо по темата, когато попаднах на вашият форум, за което благодаря...
...и аз го обърнах на параноя!!!
Благодаря на човека отворил темата, но въпросите ми още висят защо се случва така...даа:)
Обърнах нет-а да търся какво става с този номер и на кого е!!!
На мен ми се случи за една седмица два пъти да ми звънят и да ми мълчат от този номер...два пъти звъних на Виваком, но от там не могат да ми дадат информация защо се получава така. Вече се бях отчаяла, че ще открия нещо по темата, когато попаднах на вашият форум, за което благодаря...
...и аз го обърнах на параноя!!!
Благодаря на човека отворил темата, но въпросите ми още висят защо се случва така...даа:)
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Ае да вдигнем темата. Вече става трети ден ми звънят тия от +359280354 и катовдигна, затварят. Един път вдигнах и 3 пъти ги оставих да си звънят. Ебати наглите!
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
doncheff написа:Ае да вдигнем темата. Вече става трети ден ми звънят тия от +359280354 и катовдигна, затварят. Един път вдигнах и 3 пъти ги оставих да си звънят. Ебати наглите!
и?

15 мнения
• Страница 1 от 1