Имам ли темпомат, за да сложа мултиволан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Имам ли темпомат, за да сложа мултиволан
Колеги, влезе ми мухата да сложа мултиволан, тъй като ми се ще да пробвам темпомата, но имам 2 въпроса:
1) Как да разбера дали мога да имам темпомат? Колата е 520i, 99" - ако не става само със смяна на волана, има ли смисъл да се занимавам или е голям филм?
2) Имам четирилъчев волан с бег и се чудя какво ми трябва, за да стане мулти - само бега с бутоните и лентов кабел ли?
1) Как да разбера дали мога да имам темпомат? Колата е 520i, 99" - ако не става само със смяна на волана, има ли смисъл да се занимавам или е голям филм?
2) Имам четирилъчев волан с бег и се чудя какво ми трябва, за да стане мулти - само бега с бутоните и лентов кабел ли?

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Имам ли темпомат, за да сложа мултиволан
Без да съм запознат точно за твоя двигател щети кажа следното - ако управлението е "Drive by wire" т.е. без жило за газта със сигурност ще стане само със слагане и закачане на волана. Ако погледнеш педалите и газта е с кутия с букса значи трябва да стане просто със слагане на волана.
Тука ги има схемите на свързване - http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... /index.htm - това е за Е39 фейс.
Тука ги има схемите на свързване - http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... /index.htm - това е за Е39 фейс.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
DiGital написа:Без да съм запознат точно за твоя двигател щети кажа следното - ако управлението е "Drive by wire" т.е. без жило за газта със сигурност ще стане само със слагане и закачане на волана. Ако погледнеш педалите и газта е с кутия с букса значи трябва да стане просто със слагане на волана.
моята е точно преди фейс, междинен вариант... ще се загледам при газта какво е
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3

Ако е TU -двоен ванос става директно,въпреки,че е с жило! M52TUB20
Ако е M52B20 -единичен ванос , ще трябва апарат
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
dr.peshev написа::nono:
Ако е TU -двоен ванос става директно,въпреки,че е с жило! M52TUB20
Ако е M52B20 -единичен ванос , ще трябва апарат
Двоен ванос е - това са добри новини вече! Добре, а какво ми трябва? Само бега с бутоните ли? Кабели? Жичкаджия ли ми трябва или може всякакъв майстор да го направи?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
И един кабел за 80лв от Дару или има колеги във форума продават по 20-30лв!3 жици са,но с BMW букси 

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Разпитах няколко майстора по телефона, скептично са настроени и ми обясняват, че хич не е лесно и не си заслужава риска и разправията... Интересно ми е някой от вас конкретно, ако го е правил или майстор който го е правил ... (който е с такъв мотор, без автоматик!) Защото ако е повече от един кабел и бега, не си заслужава труда според мен 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Звънни на OCI да ти свърши тази работа!Той има и готови кабели и го е правил поне 50 пъти! 

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
dr.peshev написа:Звънни на OCI да ти свърши тази работа!Той има и готови кабели и го е правил поне 50 пъти!
oci? можеш ли да ме насочиш с телефон нещо?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
viewtopic.php?f=34&t=339693
да не излезе реклама,но колегата е много точен и знае какво прави
пиши му на ЛС
да не излезе реклама,но колегата е много точен и знае какво прави
пиши му на ЛС

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
В момента мъчим един ТДС от 96-та да му хакнем волан от 98-ма, но ще мога да дам данни след 2-3 дена. За сега подкарахме управлението на музиката от волана, а автопилотът предстои.
При M52B--TU трябва да стане само с прекарване на няколко кабелчета. Трябва волан с гривната с лентовия кабел по всяка вероятност.
При M52B--TU трябва да стане само с прекарване на няколко кабелчета. Трябва волан с гривната с лентовия кабел по всяка вероятност.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: карам бавно 'щот ме кефи
- Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4
Здравейте колеги.
Аз съм със M52b20TU от '99.
Siemens ECU и електонно-механичен дросел.
Процедурата по "добавяне" на темпомата се заключава само до бутони на волана и кабел (3 проводника).
Може да се използва и кабел от Е46 - към 40 кинта беше, но е необходимо удължаване. Той е комплектован със кабелни обувки и капачки със щипки срещу случайно разкачане.
Процедурата е елементарна, но единствено трябва да се внимава с буксата преди спиралата на волана да не се измъкнат другите кабелчета. Имай в предвид, че и спиралата във волана трябва да е ОК.
Ето и инструкцията за монтаж :
Процедурата по "добавяне" на темпомата се заключава само до бутони на волана и кабел (3 проводника).
Може да се използва и кабел от Е46 - към 40 кинта беше, но е необходимо удължаване. Той е комплектован със кабелни обувки и капачки със щипки срещу случайно разкачане.
Процедурата е елементарна, но единствено трябва да се внимава с буксата преди спиралата на волана да не се измъкнат другите кабелчета. Имай в предвид, че и спиралата във волана трябва да е ОК.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Vik на 18 Юни 2013, 9:32, променена общо 1 път
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Vik написа:Здравейте колеги.
Може да се използва и кабел от Е46 - към 40 кинта беше, но е необходимо удължаване. Той е комплектован със кабелни онувки и капачки със щипки срещу случайно разкачане.
Колега, къде си го правил? Мен от 5 места ме отказаха (било сложно, ставало ту-работи ту-не, ше се пребиеш и т.н.), и току няма, няма се появи някой като тебе и рече, че е елементарно

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами ретрофит кабела е три жици, можеш и ти да си го направиш. Не виждам кое е трудното, като си е оригинален ретрофит 
п.п. Колегата oci когото ти са препоръчали, може да ти го направи, по мненията които чета за него е правил много такива.

п.п. Колегата oci когото ти са препоръчали, може да ти го направи, по мненията които чета за него е правил много такива.

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Ами ретрофит кабела е три жици, можеш и ти да си го направиш. Не виждам кое е трудното, като си е оригинален ретрофит
Каза ми, че точно такава не е правил

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2