Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно.

Мнение от AGD » 26 Май 2013, 20:34

bum_bum написа:Няма как да не го е вълнувало след като се бори за шампионската титла и за рекорда на Шумахер по брой състезания с финиш в зоната на точките.

Кими не се бори за никакви рекорди, още по-малко на Шумахер. Бъркаш го с Фетел. Кими се бори за всяко отделно състезание и в крайна сметка за титлата.

bum_bum написа:Никой не рискува точки когато се бори за титлата е така за да направи показно на някой новобранец.

То и никой не излиза от колата и отива да яде сладолед при червен флаг. Освен ако не се казва Кими Райконен.
След като веднъж избегна Перез и го очакваше да направи атака на същото място, нямаше какво да го спре отново да избегне сблъсък, но той просто затвори завоя и натисна Перез в мантинелата.

За Маса коментаторите по RTL цитираха италианските си колеги, според които колата му е била настроена да е много ниска. Точно в зоната на спиране на първия завой има сериозна неравност на пистата - виждаше се как повечето пилоти карат вдясно до питуола и се изместват вляво точно преди завоя. Маса кара направо. Ако колата му направи така наречения "ботъминг" остава без сцепление и резултата е какъвто го видяхме по време на квалификацията и състезанието. Не намирам още видео от днес, но на кадрите от квалификацията се вижда как колата подскача.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Май 2013, 21:48

Не мога да коментирам, ти говориш така уверено от негово име. Явно се познавате лично ;)

Катастрофата в състезанието не съм я гледал, но на тренировката не виждам никакво подскачане. Нещо друго ми прави впечатление обаче от онборд камерата. Ето на тва клипче на 23-тата секунда Маса върти десен волан, а само лявата гума завива. Дясната продължава направо. Може и някаква оптическа измама да е ама поне аз така го виждам. За мен това е причината за катастрофата в този случай.

http://www.youtube.com/watch?v=jVHfiGcMHNg
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 26 Май 2013, 22:07

завива си дясната гума , вгледай се внимателно...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 26 Май 2013, 23:00

bum_bum написа:Перез може да е всичко ама даде едни от малкото интересни моменти. А Кими изглежда за първи път откакто аз помня си изпусна нервите и се въвлече в инцидент, който можеше да избегне и което му струваше огромно изоставане за титлата.

Фелипето май пак ще влезе в тия неговите серии. Мисля, че тая година ще му е последна във Ф1.

Дано направят нещо с тия гуми, щото вече наистина е отвратително за гледане. Днес преди първия сейфти кар даже подремнах 10 мин. :kuku:

Сега пак гумите виновни? Не мисля , просто това състезание е си е това, и за всички които мрънкат за ДРС-а и гумите, ако ги няма всяко състезание ще е такова ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Май 2013, 23:32

Кво такова, един новобранец в края на колоната с лекота да прави времена по-добри от лидера? Бах ти и формулата. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 27 Май 2013, 17:14

Посерхио Перез за малко да съсипе състезанието на 2-3 и накрая си го намери.
Това каране ми напомня на ония японеца, дето не можеше да ги изпревари на тая писта и само ги джаскаше .. ебати малоумника :kuku:
То на тая писта май да изпревариш някой си е геройство .. трябва да се забрани , че да има по-интересни трасета.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Май 2013, 18:54

Посерхио някой ден ще бъде световен шампион.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 27 Май 2013, 19:11

Колко монтоя стана с такова каране ...
Гледам, че го защитаваш. сериозно ли мислиш, че предния трябва да пази задния като му се навира къде ли не ?
Точно на тоя завой 90 градуса .. къде да идеше, че да го пусне ?
Може би направо, че после да се фали как ги изпреварва .. айде мерси.
След като не можеш да му направиш дори половин кола, че да те пусне, къде се бута ?
То така всеки може ... газ и после другия да внимава .. ебати малоумника :kuku:
Доста коли можеха да направят същото .. за миг си го представи, колко щяха да финишират накрая и тогава ми кажи, че щял да бъде някакъв ... бая има да расте.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Май 2013, 23:02

Без смелост няма слава ;)

Шумахер беше не по-малко луд като не може да мине някой ама едва ли ще има някой който да оспори пилотските му качества.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 27 Май 2013, 23:16

Освен слава на идиот, не знам кой нормален човек би си помислил, че ще създаде нещо друго с това каране.
Той и грожан така .. май ще трябва да измислят и титла за кретен на кервана с най-много простотии :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Май 2013, 6:47

Това беше най-скучното състезание в Монако, откакто следя Ф1 :mhihi: За катастрофата между Кими и Перез според мен е много трудно да се каже дали някой имаше вина, или беше състезателен инцидент. Според Мартин Брандъл (коментатор в Скай Спортс) това беше инцидент. Аз обаче виждам как Серхио се мушка във вече затворената от Кими врата, и изхода беше ясен. Да, има скорост и темпо, но му липсват опит и търпение. Виждате как опитните и добри пилоти винаги дебнат, преди да се отвори шанс за маневра. Алонсо беше толкова близо зад Кими и нито веднъж не опита подобно нещо. По-рано за маневрата срещу Алонсо мисля, че никой нямаше вина. Фернандо беше длъжен да скоси кривата, защото щяха да се ударят. А не може и да намали внезапно, защото пък ще му се наниже влакчето. Това е, което мисля аз. И винаги когато коментирам подобни случки се поставям на мястото на пилотите и доста често постъпките им в следствие на инстинтка за самосъхранение, защото най-важното е да се остане на пистата, макар и с една загубена позиция.
Инцидентите с Маса засега са ми необясними. Това не е място, където се правят грешки.
За Розберг браво, но то и не можеше да се очаква много. От три последователни поул пъзишъна успя да спечели само в Монако.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 08 Юни 2013, 20:29

Жил Вилньов квалификацияяяяяя..... the game is ON ! Фаворити, мнения.... вие сте колеги :ok:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар

Мнение от F3P » 08 Юни 2013, 21:43

Забравих, че има квалификация и не гледах... Да питам:

1: Кой е тоя Ботас и какво търси на 3-та стартова позиция :?:
2: Как Верн се докопа до 7-ма позиция :?:

В смисъл- някой си потроши колата ли или друг проблем е имало, че тея двамата са в топ 10 :?: Не ми пречи, че са там- лошо няма, ама ми е интересно...
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Юни 2013, 7:06

Точно преди да започне квалификацията започна да ръми. Но едно гадно такова, каквото в България не се среща често. Пилотите излезнаха на леко влажна писта и бързо я изсушиха. По време на прекъсванията пистата пак се навлажняваше и колите пак я изсушаваха. Условията се променяха много бързо и всяка следваща обиколка беше при различна писта. Уилямсът май заложи на настройки за по-влажна писта, а всички останали са с настройки за утре. Днес беше 16С, прогнозите за утре са за слънце и 23С. Ако това е така, температурата на асфалта ще стигне до около 30С и Уилямсът и заложилите на мокри настройки са аут. Тук не е проблем изпреварването.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Y22DTR
Мечтае да кара: BMW M550d xDrive Touring

Мнение от zenite » 09 Юни 2013, 17:34

Гуми, гуми, всичко е гуми...

Мерцедес ще бъде изправен пред пред Международния трибунал на моторните спортове заради 1000км тестове на гуми Пирели с болида си от 2013г и с настоящите си титулярни пилоти. Ферари също са тествали гуми и то преди Мерцедес, но с болида си от 2011г, тест пилот е бил Педро Де Ла Роса.

Квалификаията мина вчера и резултата беше следния: Изображение

След квалификациията имаше и наказания: "Кими Райконен (Лотус) и Даниел Рикиардо (Торо Росо) са наказани с преместване 2 места назад на стартовата решетка. Причината е нарушаване на правилата по отношение излизането от питлейна. В случая става дума за подреждането на пилотите преди рестарта на Q2"

Изображение

От ФИА коментират, че ако двамата са били пропуснали пилотите, които са се наредили преди тях на изхода на бокса нямало да има наказание, но тъй като са ги изпреварили... за награда по две места по на зад (Кими - 11-ти, Даниел Рикардо - 12-ти).

Според официалния сайт на Ф1 би трябвало да е дъждовно, но според БГ синоптика няма да вали (http://sinoptik.bg/montreal-canada-106077243/hourly)...

Аз лично бих желал да НЕ вали защото Лотус и Ферари най-вероятно са с настройки за сухо трасе.

Най-голямата изненада на това състезание е Валтари Ботас. Пожелавам му днес да спечели първите точки за Уилямс.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата