Винетки по път Е82 София - с.Горни Окол(Самоковско)
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Винетки по път Е82 София - с.Горни Окол(Самоковско)
Колеги пускам тази тема, за да не се набутвате за винетки, ако ходите на разходка до яз. Искър по въпросния участък от пътя, а и за да не изпадате в моята нелепа ситуация. А и защото изчетох много форуми по темата дали там трябва винетка и никъде нямаше точна информация. Е вече има! Но малко предистория:
На 19.04 тази година отидох на разходка до ресторант Стената да хапнем с приятели и на връщане ме спряха патрул на ОПП - СДВР и ми писаха акт за без винетка. Видях, че няма знаци и т.н., но не приеха мойте доводи. За щастие в нашата държавица все още има хора, които си вършат работа - става дума са кмета на с.Долни Пасарел г-жа Наталия Алекснадрова. Видях на сайта на селото, че там винетки не се изискват, но нямаше никакъв документ за това. Свързах се с нея и тя прие присърце моя случай, явно прелял чашата и на нейното търпение, тъй като се оказа, че почти няма неглобен местен жител. Та посления един месец борба г-жа Александрова, задейства машината и документа е налице. Та има официално писмо от ОПП-СДВР, в което има и документ казващ, че в участъка от околовръстния път на София до разклона за с. Горни Окол не се налага винетка поради липса на знак Д25. Ето линк към сканирания документ:
http://www.pasarel.eu/index.php/dpasare ... 0%BA%D0%B8
ПП: А аз си чакам датата за делото, за да им го нач**** на тъпите и прости катаджии, непознаващи закона и знаците!
На 19.04 тази година отидох на разходка до ресторант Стената да хапнем с приятели и на връщане ме спряха патрул на ОПП - СДВР и ми писаха акт за без винетка. Видях, че няма знаци и т.н., но не приеха мойте доводи. За щастие в нашата държавица все още има хора, които си вършат работа - става дума са кмета на с.Долни Пасарел г-жа Наталия Алекснадрова. Видях на сайта на селото, че там винетки не се изискват, но нямаше никакъв документ за това. Свързах се с нея и тя прие присърце моя случай, явно прелял чашата и на нейното търпение, тъй като се оказа, че почти няма неглобен местен жител. Та посления един месец борба г-жа Александрова, задейства машината и документа е налице. Та има официално писмо от ОПП-СДВР, в което има и документ казващ, че в участъка от околовръстния път на София до разклона за с. Горни Окол не се налага винетка поради липса на знак Д25. Ето линк към сканирания документ:
http://www.pasarel.eu/index.php/dpasare ... 0%BA%D0%B8
ПП: А аз си чакам датата за делото, за да им го нач**** на тъпите и прости катаджии, непознаващи закона и знаците!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Винетки по път Е82 София - с.Горни Окол(Самоковско)
Евала колега!
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Хъ-хъ-хъ
Браво колега
Сега куките ша трябва да се изнесат чак на разклона за Околите, а не да ми висят по цял ден на стената.

Браво колега

Сега куките ша трябва да се изнесат чак на разклона за Околите, а не да ми висят по цял ден на стената.
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Утре ще отида да взема официално копие от кметството, за да го входирам като доказателствен материал за делото. Ще го сканирам и ще го кача тук, за да може хората да го имат и да го показват на ония тъпанари от КАТ.
браво, колега!
за това че си отстояваш правата!
за това че си отстояваш правата!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
еала
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Браво, колега! Аз пътувам София-Самоков почти всеки ден вече трета година, бая пъти са ме спирали точно на Стената, но никога не са ми искали винетка, не е ставало и дума даже. Проверяват документите, всичко е наред чао-чао.

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Браво, че си отстояваш правата, колега.
Въпроса е дали няма да продължат да стоят там и да продължават да пишат актове по схемата "ако мине".
И един съвет - хубаво си четете актовете, защото са написани доста неграмотно. Много често, когато е в околията на София, пишат че мястото на нарушението е В гр. София, където винетка не трябва. Такъв беше и моя случай и го обжалвах и съответно спечелих.
Това да изгубиш половин ден на наглата кука написала ти акта, карайки го да гледа как печеля делото срещу него и накрая да го спечеля - безценно!

И един съвет - хубаво си четете актовете, защото са написани доста неграмотно. Много често, когато е в околията на София, пишат че мястото на нарушението е В гр. София, където винетка не трябва. Такъв беше и моя случай и го обжалвах и съответно спечелих.
Това да изгубиш половин ден на наглата кука написала ти акта, карайки го да гледа как печеля делото срещу него и накрая да го спечеля - безценно!

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Affalterbach
-
-
- Кара: BMW 520i v24
- Мечтае да кара: ЗАЗ 968А
Браво за търпението че ти се е занимавало с т'ва и т.н. Аз лично ще ти кажа как действам. Вземам си при 1вото излизане седмична винетка (че няма дневна за лек автомобил) и с нея си карам цяла година. Докато има дупки по които да си троша окачването, да си кривя джантите и да стават причина за ПТП-та няма да давам никакви 60лв за винетки. Като ме спрат предпочитам да дам некоя кинта за служителите с които държавата също се ебава и ги държат на заплати малко над тия на чистачките по бизнес центровете, да купят шоколад на детето си или да закърпят някак и тоя месец, отколкото в гушата на тия дето ни цоцат с какви ли не измислици и такси. 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Affalterbach написа:...
Браво ти си герой! С право си горд от постъпката си!
Измислил си как да накажеш държавата с 60 кинта,
и се молиш цяла година да не попаднеш на някой полицай
дето няма да приеме щедрото ти дарение за шоколадче ...
Joro_Paveto написа:...
Браво

Трябва да си отстояваме правата!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Affalterbach написа:Браво за търпението че ти се е занимавало с т'ва и т.н. Аз лично ще ти кажа как действам. Вземам си при 1вото излизане седмична винетка (че няма дневна за лек автомобил) и с нея си карам цяла година. Докато има дупки по които да си троша окачването, да си кривя джантите и да стават причина за ПТП-та няма да давам никакви 60лв за винетки. Като ме спрат предпочитам да дам некоя кинта за служителите с които държавата също се ебава и ги държат на заплати малко над тия на чистачките по бизнес центровете, да купят шоколад на детето си или да закърпят някак и тоя месец, отколкото в гушата на тия дето ни цоцат с какви ли не измислици и такси.
Направо да ги ужалиш полицаите след твоите думи, горките, как свързват двата края изобщо?

Аз след тази случка си взимам годишни винетки в началото на всяка година и макар да излизам с моята си кола извън града не повече от 10 пъти в годината знам, че когато и да тръгна ми е спокойно и никой не може да ми каже копче. А не да бера страх кога и къде ще ме гепят бедните органи на реда и ще ми напишат едно актче.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
Affalterbach написа:....
Браво, прецакал си държавата, *******.
ПС: Дали пък ЗК няма да откажат са платят при ПТП извън града и липса на минетка ? Интересно ми е, че онея са гадове и само търсят причина да те прецакат...
Sent from my AllviewAX2Frenzy
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Мерси за подкрепата! За съжаление днес ми изникна работа и не можах да взема документа. Остана за другия понеделник. Предполагам и делото ми ще бъде назначено чак за есента.
Аз също си купувам годишна винетка последните две години, за да мога спокойно да излизам от София. Случая при мен е малко по-различен - нещо подобно на описаното от alpina-ma6inata т.е. полицая е писал глупости в акта. Аз обжалвам наказателното постановление по две други точки, а това с този документ дойде като бонус, надявам се и като последния пирон в ковчега на наказателното постановление.
По принцип историята с документа стана случайно. Просто попаднах на информацията от сайта на с. Долни Пасарел, докато гледах къде се намира мястото, на което са ме спрели за проверка. Стана ми интересно и реших да разчопля случая(имах и свободно време и ентусиазъм), тъй като няколко пъти проверявам в сайта на АПИ за някой път около София дали е необходима винетка. На сайта на АПИ пътя го има, купувам винетка, а в действителност като мина оттам няма знаци. Та този път е поредния такъв и всички институции си мълчат, защото така си пълнят гушите или бюджета.
В заключение всеки трябва да има по един закон и правилник за прилагане на закона за движение по пътищата в жабката.
Аз също си купувам годишна винетка последните две години, за да мога спокойно да излизам от София. Случая при мен е малко по-различен - нещо подобно на описаното от alpina-ma6inata т.е. полицая е писал глупости в акта. Аз обжалвам наказателното постановление по две други точки, а това с този документ дойде като бонус, надявам се и като последния пирон в ковчега на наказателното постановление.
По принцип историята с документа стана случайно. Просто попаднах на информацията от сайта на с. Долни Пасарел, докато гледах къде се намира мястото, на което са ме спрели за проверка. Стана ми интересно и реших да разчопля случая(имах и свободно време и ентусиазъм), тъй като няколко пъти проверявам в сайта на АПИ за някой път около София дали е необходима винетка. На сайта на АПИ пътя го има, купувам винетка, а в действителност като мина оттам няма знаци. Та този път е поредния такъв и всички институции си мълчат, защото така си пълнят гушите или бюджета.
В заключение всеки трябва да има по един закон и правилник за прилагане на закона за движение по пътищата в жабката.
супер тема. Мерси колега за инфото
До скоро се чудехме и спорехме с приятели дали требва винет

До скоро се чудехме и спорехме с приятели дали требва винет

ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki

15 мнения
• Страница 1 от 1