Неквалифицираният персонал в услугите и търговията

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Неквалифицираният персонал в услугите и търговията

Мнение от ukelichko » 12 Юни 2013, 13:09

Дразнещо е, че повечето търговци нямат изграден опит да продават. За работниците в магазините пък нямам думи. Търговията е психология и трябва да можеш да прецениш човека отсреща. Да разбереш какво търси и по случайност ти продаваш точно това. Ама преди това си го убедил че може и да се получи фал, та един вид си се и застраховал срещу бъдещи проблеми.... И накрая всички са доволни и щастливи. Още повече продавачът е пробутал екстри, които са свет пари и не са нужни на клиента. Тънка психология, но трябва някой да я види а като няма изградени такива навици, нещата си остават като при соца. Като студент работих в магазин за китайска електроника при един сириец. Та изрода ни учеше повече да преценяваме клиента, отколкото да познаваме апаратурата която продаваме. То всичко беше боклук, но всички клиенти бяха много щастливи като си купят нещо. Както и сега се получава при търговията с коли. Искаш да видиш как ти я свалям от автовоза. Нема проблемация, изкарвам автовоза и ти казвам кога да ме чакаш на границата. Искаш сервизна книжка. Имаш я, истинска, оригинална, даже с номера на сервиза дето да се обадиш ако знаеш италиански. Там на телефона е братчеда строител и ти прави мнима проверка и верно има такава кола и се води на отчет. Колата е на малко километри и я продават само защото е ударена в едната врата, иначе всичко е на шест. Ми ако това ще продаде едва съживения курник на 600 хиляди километра, ще го ударя в едната врата...Не продавам коли, ама комшията се скъса да продава с тези номера и в най-голямата криза. От него ги гледам тези хитрини постоянно и оценявам, че човекът е много добър. Малко се отнесох от темата, но наистина ли искате да попаднете на такива професионалисти. По-добре да са некадърни продавачите, отколкото да са свръх кадърни. Мое мнение.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Юни 2013, 13:23

F3P написа:...
Много е важно да имаш правилна преценка за именията си. Ако имаш вишу, имаш и стаж, имаш и умения, ако знаеш и как да се предложиш на пазара намирането на работа не е нищо сложно- работа има за целия китайски народ.

Sent from my AllviewAX2Frenzy

Абе ти в коя страна живееш, че май не си в България? Или ако си СЕРИОЗНО си се объркал. Толко лесно е да си намериш работа, че ако не бях се хванал сам да си изкарвам хляба, ся незнам кво щях да правя. Имам и висше (не някво от измислен университет), даже и магистратура карам в момента и стажове и сертификати за език и пак работа никва не изпада освен нещо като касиер-аранжьор или зидаро-мазач, а не е като да търся от вчера. А аз съм на 25 години, ходил съм и по конкурси и смея да твърдя, че си е баш шуробаджанащина. Другия вариант е да се бъхтиш за без пари, тва че имаш висше, че знаеш език никой 5 пари не дава. А не трябва да е така. Пълен ташак е в момента положението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 12 Юни 2013, 14:13

И аз имам висше, знам два езика ама никой не ме цени, ебаси. То не е какво искаш а каквото има и колко си притиснат до стената. Щом можете да си позволите да си търсите работа няколко месеца, значи не сте за жалене.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 12 Юни 2013, 14:28

audi_rulzzz написа:Аз ли?Аз съм вещо лице.Онзи който като си тоталнете колите прави описите.....
А съм работил 6 години в Бул Инс.... а както знаем в последната година от целия персонал на компанията в момента останаха точно 100 човека.Отдела в който бях аз го закриха,а не съм изнасилил малолетната щерка на шефа ( както каза колегата по горе... но гледам той е запознат явно има опит в тая сфера)

Айде ще приемем, че си от супер редките случаи (1 на 10 000) в които при закриване на отдел изгарят и 1, максимум 2-ма кадърни. Добре, бил си кадърен. И какво от това :?:
Кой ти е виновен, че си избрал скапана област в която да се развиваш :?: Кой ти е виновен, че не си се ориентирал навреме накъде отиват нещата и да се спасяваш от кораба навреме :?: Или беше решил там да се пенсионираш :?: Едва ли е било сложно да се усетиш, че щата е твърде раздут (как няма да е, нали всички са "наши хора") и в един момент тея дето са ненужни ще излетят. Особено във времена на криза.
В общи линии сам си виновен за ситуацията- трябва да се мисли и гледа напред, а не само кога ще дойде деня за заплата. Сега ще бачкаш каквото намериш колкото да си плащаш сметките, а един ден като се пооправи ситуацията и сектора на застраховането пак живне ще се върнеш там. Явно не си от роднините на шефа за да те държи на работа.

b00st написа:.....

Вместо да пишеш излишно да беше чел внимателно...
Вишу- имаш.
Стаж- нямаш.
Опит- нямаш.
Умения- близки до 0.
Е как искаш лесно да си намериш работа като още имаш жълто около устата ;) Реално е по-лесно за някой мангал да си намери работа, отколкото за теб. Мангала ще бачка каквото и да е щото знае, че нищо повече от копач на канали не става от него. Ама ти канали не щеш да копаеш щото си с вишу, нали :?:

ПС: Да съм казал някъде, че НЕ Е шуробаджанащина :?: Разбира се, че я има. Ама то си зависи от чорбаджията. Няма да повярваш ако ти кажа, че сина на шефа ми, с висше и всичко нужно като теоретични знания (но опит никакъв- точно като теб) за да работи на моята длъжност бачка в момента в конкурентна фирма, на длъжност с 4 нива под моята. Ако щеш вярвай, но има и места където те назначават според уменията.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Юни 2013, 14:58

Бих посъветвал всички, които се имат за експерти и специалисти, вместо да чакат някой да ги покани да вземат да си направят собствен бизнес. Тогава се вижда кой колко разбира.

По темата: цялостната картинка е такава
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 12 Юни 2013, 15:40

deyan-enchev написа:Пълно е с некомпетентни хора, насадени на някаква си работа .. лошото е когато живота ти зависи от такива хора - да речем болнично заведение.

:OT: аре да не сравняваме продаването на лаптопи от неграмотници с диплома от тхвп-то, с оказването на специализирана помощ от човек дето 10 години учи как да ви спаси живота като се измлатите в някоя мантинела с 200. И после що децата ви бият спешните екипи като се напият.
супер много прекалявате вече на тая тема. Шамани заслужавате да ви лекуват след такива изказвания (мнение на 70% от българите). :evil:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юни 2013, 15:47

ineedmoney написа:
deyan-enchev написа:Пълно е с некомпетентни хора, насадени на някаква си работа .. лошото е когато живота ти зависи от такива хора - да речем болнично заведение.

:OT: аре да не сравняваме продаването на лаптопи от неграмотници с диплома от тхвп-то, с оказването на специализирана помощ от човек дето 10 години учи как да ви спаси живота като се измлатите в някоя мантинела с 200. И после що децата ви бият спешните екипи като се напият.
супер много прекалявате вече на тая тема. Шамани заслужавате да ви лекуват след такива изказвания (мнение на 70% от българите). :evil:

Не го приемай лично,защото все пак точно такива изказвания кой как да ни лекува ни кара да се замислим и за начина на лечение че случай има много и аз лично и мои познати че и Баща ми ,който беше лекар сме страдали от лекарска небрежност...Така че айде не отваряй темата.
Благодаря

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Юни 2013, 15:50

ineedmoney написа:

Колега, не така всеки път с рогИте напред, не го приемай толкова лично, сякаш не ти се е налагало на теб или твой роднина да ставаш клиент- опс "пациент", прощавай или като се е случвало все на честни суперсъвестни професионалисти си попадал..
Имам много близка позната,която сега трябва да специализира и като я питаш за цикъла на Кребс- :dunno:
Няма нужда да ме репликираш.на мен и повечето хора картинката ни е ясна ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 12 Юни 2013, 15:52

Мисля, че са много враждебно настроени хората тук в БГ. Всички мразят всички, само гледат, кой-как-какво-що-от къде (пример е поведението на F3P, който първо изкара човека от Бул Инс некадърен, а после като му се каза, че не е точно така вече почна да го упреква защо се е забутал в тая смотана област, дето не може да си намери работа). Та и за това не им пука на тея дето продават дали ще ви обслужат ок, щото по презумция ви мразят. Просто ако хората бяха приятелски настроени и по щастливи нямаше да е такава историята, ма какво да се прави, такъв е живота. Трябва да ви кажа, че където и да отида, когато се държа любезно и се усмихвам обслужващите нямат сила да ме наредят или да не ме обслужат. От друга страна ако тръгна с рогата от врата е съвсем друга историята. Естествено има и много тъпи парчета, както каза Е.Димитров, ма те се падат в по-редки случаи, тогава по-добре в следващия магазин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Юни 2013, 16:52

ineedmoney написа:

Наистина не исках да ти отговарям, защото го прие лично именно заради професията ти .. все пак не бива да си затваряме очите и да си пазим гнездото - макар да е пълно със змии.

Поста ми беше пример за това, че недоволен служител, на какъвто и да е пост може да причини бели. Да колкото по-отговорен е този пост толкова по-висока обществена опасност има.
Факт е, че има проблеми в БГ, не бива да ги отричаме.

Отделно и човека доктор учил 10 години може да е недоволен от средата си на работа, заплащането и смените които кара.
Имам доста близък приятел кардиолог, който взима 450 лева в Стара Загора, единственото което го мотовира да работи качествено и да не е поредния доктор ИЗРУД който убива пациентите си умишлено и бавно за да цеди клиничната пътека - е че той е умен, възпитан и човек с висок морал.

пийс !
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар

Мнение от F3P » 12 Юни 2013, 17:49

pampo написа:...пример е поведението на F3P...

Какво ми е на поведението :?: Ти да си видял да уволняват някой дето е действително "супер специалист" какъвто се изкара "човека от БулИнс" :?: Ти би ли уволнил такъв човек :?: Или пък ако е действително "супер спец" после да не може да си намери работа :?: Както казах- на истинските спецове им предлагат работа, не си я търсят. Това, че някой се има за велик, уникален, единствен, незаменим и т.н. НЕ означава, че е такъв...
Що ли изобщо обяснявам какво съм имал в предвид :banghead:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Юни 2013, 18:24

F3P написа:
pampo написа:...пример е поведението на F3P...

Какво ми е на поведението :?: Ти да си видял да уволняват някой дето е действително "супер специалист" какъвто се изкара "човека от БулИнс" :?: Ти би ли уволнил такъв човек :?: Или пък ако е действително "супер спец" после да не може да си намери работа :?: Както казах- на истинските спецове им предлагат работа, не си я търсят. Това, че някой се има за велик, уникален, единствен, незаменим и т.н. НЕ означава, че е такъв...
Що ли изобщо обяснявам какво съм имал в предвид :banghead:

снимка на визитката ти и личната карта (без лични данни и фамилия, снимка) една до друга, че нещо мн насериозно се вземаш с тея "познати" и "приятели" с предложения от "ох-леле-дръжте-ми-шапката-Кеймбридж-е-това"
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 12 Юни 2013, 19:02

barty написа:Бих посъветвал всички, които се имат за експерти и специалисти, вместо да чакат някой да ги покани да вземат да си направят собствен бизнес. Тогава се вижда кой колко разбира.

По темата: цялостната картинка е такава

по твойта логика излиза, че всеки който няма собствен бизнес и работи за някой друг не става за нищо :lol:
няма как почти всички да са бизнесмени и работодатели :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 12 Юни 2013, 20:01

Хаос написа:....

А ти беше кой, че не се сещам нещо :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от audi_rulzzz » 12 Юни 2013, 20:18

F3P написа:
Хаос написа:....

А ти беше кой, че не се сещам нещо :?:

А ти кой беше,че даваш квалификации на този и онзи?Ти си взелия се насериозно.Така като се замислиш 10 човека са наопаки на теб.Дали проблема е в 10-те или в теб?

П.с АААААА забравих... ти си батката с познати дето отказват на Кембридж...... и с другите познати дето му плащат неустойки в 5 цифрена сума в евро... слез на земята ей :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата