НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: НВ-ВМХ

Мнение от steeN » 14 Юни 2013, 0:45

Мда, тази диета ми дава възможност да ям точно нещата, които харесвам общо взето. Да не говорим колко бързо се приготвя ядене. И наистина до сега съм пробвал какви ли не простотии, но сега се чувствам най-добре. Не е много трудно да се откажеш от пици, макарони, сандвичи/дюнери/бургери на които повечето калории са в хлебчето, а не това което е вътре, генно модифицирана царевица (да, дори и в ЕУ), соя, боб и подобни тъпни. Аз така или иначе хляба го избягвах и преди. Промишлените тестени изделия са наблъскани с какво ли не. Освен това аз плодове никога не съм обичал кой знае колко, но зеленчуци винаги съм ядял всякакви. Десертните глупости, единствено ми липсват кексчета, ама просто ям 1 път в месеца примерно, не като основна храна едно време (и то пак като знам кво има вътре...).

п.с.
Сигурно сте чували за - standard american diet или S.A.D. (тъжен) - 50% carbohydrate, 15% protein, and 35% fat.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Юни 2013, 0:48

Ти още в предния пост почваш с "щото аз, пък и не гладувам, ама и това не е толкова %" и т.н., ама не спориш. Гладен съм, нямам плочки и ме е яд, че се ограничавам. Спирам да споря. По другите теми може и да имаш смислени постове, но опре ли до фитнес и хранене, освен да се заяждаш, да говориш глупости и да повтаряш колко си здрав и си ядеш каквото искаш... :dunno: И който спори е гладен :mhihi: Спирам, че се осра и тая тема. Ако някой прецени, да ми трие постовете.
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 14 Юни 2013, 7:18

верно по-добре спри,щото говориш глупости!върни се и прочети началото на поста ми!требваше с главни букви да го напиша! нещо нервен ше дойдеш ти..
Аз не знам бе,що винаги се палите като барут,ето ,питам нещо съвсем нормално и веднага се излетЕ като некой адвокат :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Юни 2013, 9:20

Вено ти се ядат банани пич! Гледай си там работата, тренирай и се храни както намериш за добре.

Ясно ми е, че цялата работа е насочена срещу мен. За това направих отделна тема за да си дискутираме тук как най-добре, бързо и ефикасно да си запушим артериите и да си повредим бъбреците или каквото там смяташ, че си причиняваме.

Оценявам напредъка, че вече влизаш със собствения си ник за да кажеш каквото мислиш, но наистина няма нужда. ВМ-НВХ в никой случай не означава глад. Аз ям веднъж дневно защото мразя да се храня като цяло и така съм решил че ми е по-добре, по-лесно и т.н. Класическото ниско въглехидратно хранене в никой случай не се основава на глад. Дори тъкмо обратното.

Ти за пореден път си недопрочел и недоразбрал. Както ти казах и в другата тема- не познаваш тезата на отсрещната страна и те мързи да прочетеш и разбереш срещу какво точно се "бориш". За мен си неук, некомпетентен и мързелив човек. Хейтиш само заради извраттеното удоволствие да си опозиция. Горко на хората оставили се в ръцете ти като вземеш докторската тапия.

Казвал съм го и в другата тема- ял съм тонове пилешки гърди, ориз, извара, протеинови шейкчета, ставал съм нощем да ям че да не заслабна. Правил съм зимата "маса" и лятото "релеф". Вдигал съм 4 пъти в седмицата гърди-трицепс, гръб- рамо, крака- бицепс и разни други подобни схемички. Т.е. видял съм и едното и другото. От тази позиция съм преценил, че това което правя в момента за мен е правилно. След години може да открия нещо ново и тогава да почна да отричам НВ-ВМХ ама ще съм го опитал, изпитал и ще имам точка от която да разсъждавам.

Снимки като толкова държиш да видиш имам и в профила, пускал съм и в другата тема. Нужда от по-нови няма щото аз нямам периоди на маса и релеф и в общи линии изглеждам еднакво през по-голямата част от времето.
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 14 Юни 2013, 9:53

Винаги съм влизал със собствения си ник!!!!!!!!! Мааму стара,модератор си,виждаш ги тия неща'!Бъркаш ме с някой,винаги съм казвал каквото искам от мое име!!!!!!
За пореден път ВИ казвам,целта ми не е заяждане или персонално!аз не те познавам,защо да имам нещо лично срещу теб?
И ако обичаш не ме "заплашвай" с банани...

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

Потребител
Аватар
Кара: 0197

Мнение от Ehamko » 14 Юни 2013, 9:59

yavor20V написа:Интересно ми е само,дали може да покажете снимки на физиката си ,защото онази с 6-7% мазнини е леко неистинна,в смисъл ,добре си изглежда пича,но е доста далеч от въпросните 6-7%
Щото аз без каквито и да било сериозни лишения(да не говорим за глад пък) имам плочки и съм към 12-14% (не доказани с калипер,но да речем в тая граница съм)

Здравей,

В рамките на 1 година съм мерен поне 10 пъти и винаги резултатите ми са били в интервала 6.8%-7.8%. Процента се получава като сбора на измерените 7 гънки се замества във формула в която параметри са също пол и възраст. За моя сбор гънки, пол и години се получава такъв %. Факт е, че в залата в която тренирам има хора, които изглеждат в пъти по-добре от мен(имат плочки) и са по-висок %, при положение, че се измерваме по един и същи метод и с еднакъв уред, като единствената ни разлика е в годините. Възможно е аз да съм някакъв развален индивид. :dunno:
Както и да е, това не ми е особенно интересно, за да задълбочавам, защо се получава при мен, предпочитам това време да го прекарам в тренировки.

Мисля че храната е в основата на йерархията на човешките потребности и самия факт, че сме се събрали да дискутираме някава тема, автоматично ни пренася в по-горно ниво от пирамидата, тоест ако някой от нас е гладен, той няма да стои и да драска по форумите, а ще ходи да си търси за ядене.

Поздрави!

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 14 Юни 2013, 10:14

Да прекъсна за малко споровете тука с един въпрос.Може ли някой,не-нагъващ сланина под каквато и да е форма (т'ва не го казвам със заядлив тон) да препоръча някоя и друга рецепта за такива индивиди като мен,които искат да се хранят по този начин,но не обичат сланина.Нещо,което на вас ви е наистина вкусно и пак е ВМ-НВ.Ясно е,че от начина по който се храня към момента не съм доволен,по една или друга причина.Храня се 2-3 пъти на ден,като усетя глад си забърквам смес от кисело мляко,извара (която преобладава като количество),малко сол и зехтин.През останалото време - ако обстоятелствата позволяват - свинска пържола,била тя и по-мазна.Въглехидрати орязани до почти 0,никакъв алкохол,захари по кафета и т.н.Мерси предварително и пак казвам - целта на постовете ми е да разбера нещо полезно,съвети и идеи :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Юни 2013, 10:42

Много хора не обичат сланина, а може и да не си попаднал на подходяща която ще ти е по вкус. Или след някоя година ще проядеш. Аз до преди казармата тва само като го видех и драйфах :mhihi:

Може да смениш сланината до някъде с масло. Сланината просто е най-добрия начин като цена. Яйцата също са важна част от това хранене. Гледай мазнината да ти е повече, иначе многото протеини и малко мазнини действат доста зле на бъбреците.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Юни 2013, 13:23

Да, наистина има значение каква е сланината. Ако е добре осолена и подправена е супер. И аз преди не обичах. Пробвай и с някаква домашно подправена от някой пазар примерно. Скоро ядох една уникална :shock: Дори не миришеше на сланина, но за съжаление ми я донесоха. Масло, сметана, свинска мас. По-мазни свински пържоли. Повече маслини. Но ако си на по-висок калориен прием, ще ти е по-трудничко с всичко различно от сланина и масло.

П.П. Ако е печена на скара (сланината) , пак има супер различен вкус. Губи си много от калориите, ама ще ядеш повече :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Юни 2013, 16:22

Аз също имам проблем с яденето на сланина, дори на тлъсто месо, иначе с интерес следя темата. Не бях запознат с това хранене и още ми е трудно да повярвам, че от толкова мазнини не се качват килограми (и паласки, които са най-упоритата част от тялото ми, дори в топ физическа форма имах :mhihi: ). По препоръка на физиотерапевт мисля да започна пилатес и евентуално някаква динамична гимнастика, но трябва да направя нещо и с храненето, така че колкото повече инфо споделяте, толкова по-полезно :bowdown:
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: 0197

Мнение от Ehamko » 14 Юни 2013, 20:32

Ето една примерна вечеря от мен:
Изображение
Сланината може да бъде заменена с 50 гр. масло.

Напълно подкрепям мнението на колегите над мен и аз до преди година-година и нещо бях само опитвал сланина, без да ми направи кой знае какво впечатление. Сега ям по около 100 гр. на ден.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Юни 2013, 21:24

....
Последна промяна Делян на 14 Юни 2013, 21:32, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Юни 2013, 21:26

http://robbwolf.com/2011/06/11/us-news- ... ebuttal-2/

Ето малко по-сериозен материал за четене.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Юни 2013, 21:37

Dpy написа:...

Най-добрия начин е да си сметнеш дневния енергоразход и приеманите калории като се стремиш да си в лек калориен дефицит. Преработените продукти не са добър вариант. Всички преработени меса имат много оцветители, овкусители и консерванти, които със сигурност не искаш да ги ядеш. Форума на който си попаднал е най-правилното място на което можеш да се образоваш по въпроса.

Leon написа:Аз също имам проблем с яденето на сланина, дори на тлъсто месо, иначе с интерес следя темата. Не бях запознат с това хранене и още ми е трудно да повярвам, че от толкова мазнини не се качват килограми (и паласки, които са най-упоритата част от тялото ми, дори в топ физическа форма имах :mhihi: ). По препоръка на физиотерапевт мисля да започна пилатес и евентуално някаква динамична гимнастика, но трябва да направя нещо и с храненето, така че колкото повече инфо споделяте, толкова по-полезно :bowdown:

Мога да ти дам тел на добър физиотерапевт, който също да ти даде мнение дали можеш да тренираш нещо по-тежко, защото Пилатес и разните гимнастики няма да ти дадат кой знае какво натоварване.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Юни 2013, 2:52

Ehamko, ти по колко пъти на ден се храниш, че това ти е вечерята ? Не е ли малко ? :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата