GSM охранителна аларма за дома
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
GSM охранителна аларма за дома
Здравейте колеги,
искам да попитам някой имал ли е вземане даване с такава техника.Става въпрос за аларма с гсм модул за дома... нещо от този сорт
http://prodavalnik.com/alarma-za-doma-b ... -i19591461
http://www.steltcomputers.com/e/gsm-ala ... -2485.html
Трябва ми да има връзка с ГСМ да има няколко обемни датчика + 1 за врата.
Налага ми се да инсталирам такова чудо в къщата си,като бюджета е 150-200 лева.Вършат ли работа,тези китайските,абе ако някой е имал допир до тях ще ми е много полезно мнението му.
Моля без излишни мнения от сорта на по добре СОД а у и т.н. аз знам кое е по добре,но това е което ми покрива изискванията и възможностите в момента по ред причини,не само финансови.
Благодаря.
искам да попитам някой имал ли е вземане даване с такава техника.Става въпрос за аларма с гсм модул за дома... нещо от този сорт
http://prodavalnik.com/alarma-za-doma-b ... -i19591461
http://www.steltcomputers.com/e/gsm-ala ... -2485.html
Трябва ми да има връзка с ГСМ да има няколко обемни датчика + 1 за врата.
Налага ми се да инсталирам такова чудо в къщата си,като бюджета е 150-200 лева.Вършат ли работа,тези китайските,абе ако някой е имал допир до тях ще ми е много полезно мнението му.
Моля без излишни мнения от сорта на по добре СОД а у и т.н. аз знам кое е по добре,но това е което ми покрива изискванията и възможностите в момента по ред причини,не само финансови.
Благодаря.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Re: GSM охранителна аларма за дома
Можеш да си поставиш същата само, че paradox за горе долу същите пари.
Тия китайчета
Тия китайчета

- sean-john
- ентусиаст
-
Ако има до 200 лева Парадокс дай някакъв линк,аз разглеждам отскоро,но само китайчета намирам за толкова пари.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
Точен линк не мога да дам, но като слагахме на офиса взехме един от комплектите които се предлагат в Сектрон (цени от сорта на 70-80евро). Но не помня дали имаше отделно комуникатор или ползвахме този на централата.
Та ако се купува допълнително цената му е 60евро. На теб може да ти трябват повече от 1 обемен датчик (само 1 е включен в комплекта), но те са по 7-8 евро.
Пресметни, консултирай се и мисля, че ще си по доволен от този вариант дори и по скъп.
Та ако се купува допълнително цената му е 60евро. На теб може да ти трябват повече от 1 обемен датчик (само 1 е включен в комплекта), но те са по 7-8 евро.
Пресметни, консултирай се и мисля, че ще си по доволен от този вариант дори и по скъп.
- sean-john
- ентусиаст
-
Мерси,100% ще съм по доволен,но както споменах обстоятелствата и финансите не позволяват повече от 200 лева,не се знае колко време ще се ползва и дали ще е оправдано,може след месец да го махна...
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ето разгледай какво има. Всеки един от продуктите се е доказал с времето
Препоръчвам примерна конфигурация Linx (Алармената с-ма с Д.У. и 4+1 зони), GSM Emb v1.0 (GSM дайлер), Акумулатор 3,4Ah и да речем един обемен датчик (броя зависи от мястото където ще се монтира).

- sean-john
- ентусиаст
-
Мерси колега,но пак превишавам бюджета, алармената система+ ГСМ модула=200 лева без ДДС...+ поне 2 даже 3 обемни датчици + 1 магнитен + акумулатор ... те станаха 300 лева,аз не се съмнявам,че по скъпите си струват...на мнение съм,че е по добре да си вземеш по скъпо от колкото най евтиното,но при мен това нещо мога утре да го захвърля и да не го ползвам повече никога и затова не искам да давам много пари.Точно за това съм се насочил към китайците...с тях никога не ме е яд ако ги хвърля 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
При изграждане на една алармена система трябва да се предвиди и отсъствието на 220V. Иначе казано захранването на алармената с-ма трябва да е непрекъсваемо т.е. необходим е акумулатор. В противен случай като спрат тока (както често се получава) оставаш без охрана.
-И двете алрми които си си харесал се захранват само с адаптер т.е. като резнат жицата апашите оставаш без алармата.
-И двете са с радиодатчици, всяка една алармена с-ма с радиодатчици има така наречения прозорец за проверка на периферията т.е за наличие на комуникация с датчиците си. Всеки пък GSM също периодично проверява статуса си в системата (сила на сигмал, брой налични клетки в обхват и т.н.) GSM-а е с мощност на радио частта около 2W, което пък в пъти превишава мощността на радиото на централата и на датчиците 100-ина mW. Ако съвпаднат тези периоди централата няма да си намери някой датчик защото ще е заглушена от GSM-a и ако е под охрана ще се задейства. Ако няма специално разработена защита за тези смущения ще има и повече фалшиви аларми.
Понеже се занивам с алармени системи (СОТ) мога да кажа че трудно ще се намери решение за Алармена с-ма + GSM модул + акумулатор + 2-3 обемни датчика + 1 магнитен датчик + кабели за сумата до 200лв.

-И двете алрми които си си харесал се захранват само с адаптер т.е. като резнат жицата апашите оставаш без алармата.
-И двете са с радиодатчици, всяка една алармена с-ма с радиодатчици има така наречения прозорец за проверка на периферията т.е за наличие на комуникация с датчиците си. Всеки пък GSM също периодично проверява статуса си в системата (сила на сигмал, брой налични клетки в обхват и т.н.) GSM-а е с мощност на радио частта около 2W, което пък в пъти превишава мощността на радиото на централата и на датчиците 100-ина mW. Ако съвпаднат тези периоди централата няма да си намери някой датчик защото ще е заглушена от GSM-a и ако е под охрана ще се задейства. Ако няма специално разработена защита за тези смущения ще има и повече фалшиви аларми.
Понеже се занивам с алармени системи (СОТ) мога да кажа че трудно ще се намери решение за Алармена с-ма + GSM модул + акумулатор + 2-3 обемни датчика + 1 магнитен датчик + кабели за сумата до 200лв.

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
Една позната имаше много проблеми с подобна алармена система...
Почти при всяко излизане вечерно време алармата се пускаше и побъркваше съседите.
Накрая се принуди да не я ползва...
Колега, бюджета ти е 200лв но сам ли смяташ да монтираш техниката ?
Ако не можеш сам, ти трябва техник... тоест плащане допълнително.
Почти при всяко излизане вечерно време алармата се пускаше и побъркваше съседите.
Накрая се принуди да не я ползва...
Колега, бюджета ти е 200лв но сам ли смяташ да монтираш техниката ?
Ако не можеш сам, ти трябва техник... тоест плащане допълнително.
- sean-john
- ентусиаст
-
Да, мисля сам да я монтирам,на тези китайчета датчиците са Wireless с батерии,но аз си имам изградена инсталация в стените от СОД и търся обикновенни,че тези безжичните с батерии са си пълен т*шак.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
Нали имаш представа как се монтира подобна система ?
- sean-john
- ентусиаст
-
Не,не съм монтирал до сега,нямам идея как става,но все ми е на акъла,че няма нищо сложно с комплекта все някаква схема ще има си мисля 

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
За Paradox :
Трябва ти кабел - 6х0,22.
2 от жилата ползваш за захранване - например червен и сив/черен
Други 2 за ком и тампер на датчика, като има съпротивление като то може да се сложи по няколко начина зависи как ще програмираш централата и как ще ги вържеш там. Ако успееш да навържеш всичко, то вече трябва да го накараш чрез програмиране да заработи... лесния начин е с лаптоп и програма, но той не важи в твоя случай
та програмираш през клавиатурата което е страшна мъка (поне за мен)
Бих те посъветвал да не се захващаш сам.
Трябва ти кабел - 6х0,22.
2 от жилата ползваш за захранване - например червен и сив/черен
Други 2 за ком и тампер на датчика, като има съпротивление като то може да се сложи по няколко начина зависи как ще програмираш централата и как ще ги вържеш там. Ако успееш да навържеш всичко, то вече трябва да го накараш чрез програмиране да заработи... лесния начин е с лаптоп и програма, но той не важи в твоя случай

Бих те посъветвал да не се захващаш сам.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Връзването я го направиш, я не.
Програмирането забрави.
И с този бюджет и съмнителна техника .. дано ефекта те радва, ако все пак успееш да я подкараш.
Ако става като при нормалните сот-ове и не е улеснено някак, няма никакъв шанс човек незапознат с нещата да си пусне сам такова чудо.
Програмирането забрави.
И с този бюджет и съмнителна техника .. дано ефекта те радва, ако все пак успееш да я подкараш.
Ако става като при нормалните сот-ове и не е улеснено някак, няма никакъв шанс човек незапознат с нещата да си пусне сам такова чудо.

- sean-john
- ентусиаст
-
Благодаря много за отговорите,понеделник ще отида до специализиран магазин да видим какво ще ме посъветват и те и ще го реша.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2