GSM охранителна аларма за дома

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

GSM охранителна аларма за дома

Мнение от sean-john » 13 Юни 2013, 20:52

Здравейте колеги,

искам да попитам някой имал ли е вземане даване с такава техника.Става въпрос за аларма с гсм модул за дома... нещо от този сорт

http://prodavalnik.com/alarma-za-doma-b ... -i19591461

http://www.steltcomputers.com/e/gsm-ala ... -2485.html

Трябва ми да има връзка с ГСМ да има няколко обемни датчика + 1 за врата.

Налага ми се да инсталирам такова чудо в къщата си,като бюджета е 150-200 лева.Вършат ли работа,тези китайските,абе ако някой е имал допир до тях ще ми е много полезно мнението му.

Моля без излишни мнения от сорта на по добре СОД а у и т.н. аз знам кое е по добре,но това е което ми покрива изискванията и възможностите в момента по ред причини,не само финансови.

Благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Re: GSM охранителна аларма за дома

Мнение от AmW » 13 Юни 2013, 21:45

Можеш да си поставиш същата само, че paradox за горе долу същите пари.
Тия китайчета :conf:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 13 Юни 2013, 22:10

Ако има до 200 лева Парадокс дай някакъв линк,аз разглеждам отскоро,но само китайчета намирам за толкова пари.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 13 Юни 2013, 22:45

Точен линк не мога да дам, но като слагахме на офиса взехме един от комплектите които се предлагат в Сектрон (цени от сорта на 70-80евро). Но не помня дали имаше отделно комуникатор или ползвахме този на централата.
Та ако се купува допълнително цената му е 60евро. На теб може да ти трябват повече от 1 обемен датчик (само 1 е включен в комплекта), но те са по 7-8 евро.
Пресметни, консултирай се и мисля, че ще си по доволен от този вариант дори и по скъп.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 13 Юни 2013, 22:59

Мерси,100% ще съм по доволен,но както споменах обстоятелствата и финансите не позволяват повече от 200 лева,не се знае колко време ще се ползва и дали ще е оправдано,може след месец да го махна...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 13 Юни 2013, 23:39

Ето разгледай какво има. Всеки един от продуктите се е доказал с времето :yes: Препоръчвам примерна конфигурация Linx (Алармената с-ма с Д.У. и 4+1 зони), GSM Emb v1.0 (GSM дайлер), Акумулатор 3,4Ah и да речем един обемен датчик (броя зависи от мястото където ще се монтира).
:driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 14 Юни 2013, 0:04

Мерси колега,но пак превишавам бюджета, алармената система+ ГСМ модула=200 лева без ДДС...+ поне 2 даже 3 обемни датчици + 1 магнитен + акумулатор ... те станаха 300 лева,аз не се съмнявам,че по скъпите си струват...на мнение съм,че е по добре да си вземеш по скъпо от колкото най евтиното,но при мен това нещо мога утре да го захвърля и да не го ползвам повече никога и затова не искам да давам много пари.Точно за това съм се насочил към китайците...с тях никога не ме е яд ако ги хвърля :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 14 Юни 2013, 0:51

При изграждане на една алармена система трябва да се предвиди и отсъствието на 220V. Иначе казано захранването на алармената с-ма трябва да е непрекъсваемо т.е. необходим е акумулатор. В противен случай като спрат тока (както често се получава) оставаш без охрана.
-И двете алрми които си си харесал се захранват само с адаптер т.е. като резнат жицата апашите оставаш без алармата.
-И двете са с радиодатчици, всяка една алармена с-ма с радиодатчици има така наречения прозорец за проверка на периферията т.е за наличие на комуникация с датчиците си. Всеки пък GSM също периодично проверява статуса си в системата (сила на сигмал, брой налични клетки в обхват и т.н.) GSM-а е с мощност на радио частта около 2W, което пък в пъти превишава мощността на радиото на централата и на датчиците 100-ина mW. Ако съвпаднат тези периоди централата няма да си намери някой датчик защото ще е заглушена от GSM-a и ако е под охрана ще се задейства. Ако няма специално разработена защита за тези смущения ще има и повече фалшиви аларми.
Понеже се занивам с алармени системи (СОТ) мога да кажа че трудно ще се намери решение за Алармена с-ма + GSM модул + акумулатор + 2-3 обемни датчика + 1 магнитен датчик + кабели за сумата до 200лв.
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 14 Юни 2013, 12:58

Една позната имаше много проблеми с подобна алармена система...
Почти при всяко излизане вечерно време алармата се пускаше и побъркваше съседите.
Накрая се принуди да не я ползва...

Колега, бюджета ти е 200лв но сам ли смяташ да монтираш техниката ?
Ако не можеш сам, ти трябва техник... тоест плащане допълнително.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 14 Юни 2013, 15:01

Да, мисля сам да я монтирам,на тези китайчета датчиците са Wireless с батерии,но аз си имам изградена инсталация в стените от СОД и търся обикновенни,че тези безжичните с батерии са си пълен т*шак.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 14 Юни 2013, 15:30

Нали имаш представа как се монтира подобна система ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 14 Юни 2013, 19:32

Не,не съм монтирал до сега,нямам идея как става,но все ми е на акъла,че няма нищо сложно с комплекта все някаква схема ще има си мисля :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 15 Юни 2013, 13:37

За Paradox :
Трябва ти кабел - 6х0,22.
2 от жилата ползваш за захранване - например червен и сив/черен
Други 2 за ком и тампер на датчика, като има съпротивление като то може да се сложи по няколко начина зависи как ще програмираш централата и как ще ги вържеш там. Ако успееш да навържеш всичко, то вече трябва да го накараш чрез програмиране да заработи... лесния начин е с лаптоп и програма, но той не важи в твоя случай :) та програмираш през клавиатурата което е страшна мъка (поне за мен)
Бих те посъветвал да не се захващаш сам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 15 Юни 2013, 16:15

Връзването я го направиш, я не.
Програмирането забрави.
И с този бюджет и съмнителна техника .. дано ефекта те радва, ако все пак успееш да я подкараш.
Ако става като при нормалните сот-ове и не е улеснено някак, няма никакъв шанс човек незапознат с нещата да си пусне сам такова чудо.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 15 Юни 2013, 21:45

Благодаря много за отговорите,понеделник ще отида до специализиран магазин да видим какво ще ме посъветват и те и ще го реша.

Следваща

Назад към Извън Темата