Bmwpower-bg.net-социалната медия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Политически теми в bmwpower-bg.net

за
62
50%
против
54
43%
въздържам се
9
7%

Общо гласове : 125
младши ентусиаст
Аватар

Bmwpower-bg.net-социалната медия

Мнение от exotique » 15 Юни 2013, 17:57

Дълго време наред този форум беше социалната медиа на много от неговите потребители.Обсъждаха се протести срещу горивата, обсъждаха се най-различни граждански и обществени въпроси и проблеми, които естествено нямаше как да не бъдат оцетвени политически.
Последните няколко седмици забелязвам пак този порив на голяма част от потребителите- за обществена дискусия по наболели проблеми в държавата-но, йок, заключват се и се забраняват подобни теми.Ок, има си ръководство форума- вие си решавате- но губите голяма част от своите фенове и възможността за изследване на обществените нагласи извън мас-медиите.
Фен съм на марката, продължавам да съм и фен на форума-но интересът ми все повече намалява и все по-рядко влизам да чета по интересни за мене теми. Има куп полезна и необходима информация за колите- но тук, в "Извън темата" изчезна онова сплотяващо усещане за общество-събрало се покрай марката и опитващо се да намери най-добрия изход от наболелите за държавата проблеми.
Зашото- ние- избирателите трябва да даваме тон в политиката на управляващите- а не да цари пълна апатия в работещото и активно население на страната- и после на ракийка и салатка да оплюваме колко са виновни управляващите. Когато няма контрол- цари анархия- в случая анархията в България е на високо политическо ниво- а в редиците на обикновенните граждани се таи един опасен непукизъм и спокойствие, от който само върхушката в политиката блажи.
Предпочитам да се получи дискуся на тази тема- ако ли не-да ме прощават модераторите-аз държа да си кажа мнението на място, за което ми пука.
8)

старши ентусиаст
Аватар

Re: Bmwpower-bg.net-социалната медия

Мнение от Kris » 15 Юни 2013, 18:04

Това е така, защото това е авто форум. Ако искаш да споделяш политически мнения и възгледи сигурен съм има доста други места. А това да има сплотеност около политически теми никога не е било, и точно за това не се допускат.

В крайна сметка сме се събрали да си говорим, споделяме и помагаме за всичко около любимата марка, което по никакъв начин не обвързва с каквато и да е политика (освен на тази от Мюнхен :mhihi: )

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 15 Юни 2013, 19:30

Ето една тема от 100+ страници, върху която може да разсъждаваш защо такива теми вече не се допускат в този форум, а това е само една от многото такива теми viewtopic.php?f=4&t=328534

Никой не е длъжен да гледа и търпи теми, които се развиват по такъв начин, а после някъде в темите да се задава дежурния въпрос "къде са модераторите" и.т.н
Johnnie1 написа:
и няма ли модератори в тоя форум? ако му се махнат коментарит темата ще стане не повече от 90 страници.

За такива политически пориви си има фейсбук и разни други мрежи, но това е автомобилен форум.Всички от екипа на форума, ще се постараем той да не се превръща в селска кръчма.

При нас военните има един лаф "да се е*а у дневалния, защо лягам като знам, че ще заспа"
За екипа на форума лафа звучи по друг начин "да са е*а у модератора, защо оставям тази тема, като знам как ще свърши"

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 15 Юни 2013, 19:33

Аз мисля по същия начин като автора, все пак има моменти когато човек се вълнува от неща много по важни от колата му.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 15 Юни 2013, 20:06

Модераторитe не са виновни ,предотвратяват груби разправии в някои теми ,понеже има хора които като не могат да спорят по интелигентен начин спорят по HEинтелигентен .Иначе смятам че трябва да дискутираме важните за всички нас неща и актуални теми .
Последна промяна Beamerdriver на 15 Юни 2013, 21:11, променена общо 3 пъти
39470

Аватар
Кара: Lada Samara
Мечтае да кара: ------

Мнение от propparo » 15 Юни 2013, 20:17

Аз съм един от потърпевшите от това ,че имам собствено мнение в подобни теми,които аз наричам ''обществено значими'' а не политически.
В момента съм временно отстранен от форума и си позволявам да пиша от профила на брат ми.даже и двата профила да бъдат баннати заради това ,въобще не ме интересува,и без това форумът отдавна е западнал на едно доста ниско ниво,може би просто ориентировъчно като време откакто потребителя ''скиса'' беше баннат форевър много от по-възрастните и зрели съфорумци си направиха равносметката,и модератори и администратори съвсем скоро ще си сърбат плодовете на собственото си поведение.
Имаше няколко пича като него които си казваха нещата директно,но диктатурата на пролетариата успешно се справя с такива.
Все пак не се сърдя на управата на форума,целта е ясна-максимално комерсиализиране и инфантилизиране на форума.Без излишни драми и наболели обществени проблеми.
Лошо няма,всеки си гледа собствената политика,поне можете да премахнете ''извън темата'' ,повярвайте много банани ще се спестят за в бъдеще,щом и без това ви е трудно да се справяте.
Аплодирам хора като автора на темата-моите адмирации и симпатии към такива хора,които се тревожат от общозначими въпроси и търсят поле за изява .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 15 Юни 2013, 20:59

propparo написа:..................и без това форумът отдавна е западнал на едно доста ниско ниво,може би просто ориентировъчно като време откакто потребителя ''скиса'' беше баннат форевър много от по-възрастните и зрели съфорумци си направиха равносметката,и модератори и администратори съвсем скоро ще си сърбат плодовете на собственото си поведение.
............................целта е ясна-максимално комерсиализиране и инфантилизиране на форума................

А си мислех ,че само аз съм на това мнение :yes:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 15 Юни 2013, 21:03

Специално ще използвам темата за да поздравя модераторите за тяхното решение относно политическите теми. :yes:
Реалното обсъждане на проблеми рядко се случваше, а дори и да го имаше беше 2 страници от 30. Останалото бяха едни и същи 5ма потребители разменящи си реплики - ти си гербер, ти си платен, ти си червено бабе, комуняга, крадец, аз къв съм баровец, мишоци и още по смешни работи.. т.н.

Така ,че откакто съм в тоя форум това е едно от най-добрите решения които съм виждал.

Това с "комерсиализирането и инфарнтилизирането" са пълни глупости, както и това за потребителите. Форума има достатъчно технически теми и други теми в които се обсъждат интелигентни неща.
Точно разни битови и социално-политически теми стил кръчмата особено дискутирани от едно масово "дезинформирано" общество са признак на елементарно поведение.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 15 Юни 2013, 21:29

bioz написа:Аз мисля по същия начин като автора, все пак има моменти когато човек се вълнува от неща много по важни от колата му.

Бате като ти се яде, не отиваш в тоалетната, нали?

За това ако искаш политика, не във форум за автомобили.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beamerdriver » 15 Юни 2013, 21:35

Това с "ти си гербер" :mhihi: е мое изречение ,темата се появи малко като провокация (oнази ) случва се човек да си изпуснe си нервите ,аз затова искам да се води интелигентен разговор а не аз да ти обяснявам със разсъждения и факти ти да ме псуваш на леля и на стринкя и да ми обясняваш че ти си прав защото аз греша ( примерно ) как да не "ПолOдеA" :mhihi: :bchug: нещата в повечето случай не могат да бъдат обяснени c 1 -2 думи и с безсмислени кавги . По-дoбpe да се обичаме oткoлкoтo да се мразим :bchug:
39470

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 15 Юни 2013, 21:56

Kris написа:
bioz написа:Аз мисля по същия начин като автора, все пак има моменти когато човек се вълнува от неща много по важни от колата му.

Бате като ти се яде, не отиваш в тоалетната, нали?

За това ако искаш политика, не във форум за автомобили.

В нас имам и тоалетна и кухня и спалня ако ме разбираш... форуми за политика не мерси..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 16 Юни 2013, 3:49

Поздравления за темата, смятам че е редно да се поговори по въпроса за политическите теми във форума :yes: Ще споделя моето мнение по въпроса:

Може да сме авто-форум, но секцията се казва "извън темата", и е редно всичко да може да се дискутира тук. В крайна сметка нещата вълнуват доста хора и не може да се пренебрегват заради няколко индивида.

Мисля също така че е видно, че и в много други теми потребители изяждат банани - защо не се забранят и други тематики тогава? Проблемът явно не е в политическите теми, а който е дебил ще си намери банан във някоя друга тема така или иначе. Да, все пак политическите теми са по-провокативни и по-продуктивни на банани, това е така, но не са единственият източник на банани за да се забранят.

Не на последно място, форумът е дом на 67 000 потребители, това си е близо 1% от населението на БГ, и е срамно в такова голямо общество да не се дискутират толкова важни теми, а мисля че в последните месеци станаха твърде сериозни събития, за да ги отминем с лека ръка и да не ги обсъдим.

Поздрави на всички :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 16 Юни 2013, 3:56

Един човек, ако е олигофрен... дали ще се държи като х*й в политическа тема или в автомобилна такава не е ли все тая ? БАН, и толкова...

Тъкмо ще се види, кой е за гонене и кой не. А и малко "отсяване" ще ни дойде доста добре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beamerdriver » 16 Юни 2013, 7:55

Ми добре хайде някои да каже, следващия път като тръгне да прави такава тема ,какво ще стане ако сега падне правителството ,Какво ще се случи според него и какви ще са последиците за всички нас гражданите на република България.
PS:и още нещо ще попитам ,на изборите къде бяхте ,въпроса ми е насочен най вече към ....тези индивиди които пишеха глупости в бюлетините и c гордост снимаха да ни покажат колко са умни (с което правеха гласа си невалиден ), :dunno: айде да видим. :bgflag: или важно е протести да има а срещу какво не е толкова важно a . Лично аз Hе искам да ме управляват мутри,виновен ли съм че имам такова мнение.
39470

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 16 Юни 2013, 9:41

вижте бе хора времето е доказало,че този вид теми водят до панаири,баннати,наказани и прочие.
където има политика винаги нещата се разсмърдяват,аз съм един от противниците в този форум да се пускат подобни теми и когато
е имало такива никога не съм влизал в тях да модерирам ,но знам че колегите са губили много от ценното си време в опити да накарат потребители
да се държат по учтиво.
тези неща естествено не ги виждате :mhihi: нямате си и бегла представа ,колко неща които биха ви изкарали извън контрол не виждате :kuku:
автора...толкова ли ти е важно да напишеш какво мислиш за политическата атмосфера на колегите си тук?
а,тях дали ги интересува?
има теми за сбирки има часове за стачки и митинги е те тва е мястото,където можеш не да напишеш,не да кажеш,а да покажеш мнението си.

това е моята теза,не ангажирам никой с нея.
да се знае
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Следваща

Назад към Извън Темата