СПЕШЕН въпрос за прехвърляне на автомобил
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- flawless
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34
- Мечтае да кара: М3,М5
СПЕШЕН въпрос за прехвърляне на автомобил
Колеги спешно ми трябва отговор .. купувам кола от един човек който е женен .. но жена му е починала.. когато се прехвърля кола макар че колата е писана на името на мъжа трябва и подпис от жената .. в случей че жената е починала - трябва ли синовете на продавача да ходят при нотариус да се подписват

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Re: СПЕШЕН въпрос за прехвърляне на автомобил
Най-добре попитай адвокат или нотариус!
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
По спомен, трябват смъртен акт и удостоверение за наследници, и да и те се подписват.
Логиката сочи, че трябва да подпишат синовете- все пак майка им е била собственик на колата, а те са нейни наследници... Но логиката и законите в БГ рядко се движат заедно- питай нотариус...
колега ако и децата нямат навършени 18 години е лошо доста проблеми ще си отвориш
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Moже , след катo единият е починал всички негови задължения се хвърлят на съпруга вкл и имущество . Децата не участва,,
За милиони-няма закони.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
don't be написа:Moже , след катo единият е починал всички негови задължения се хвърлят на съпруга вкл и имущество . Децата не участва,,
Без Удостоверение за наследници е трудно да се каже кой участва и кой не.

don't be написа:Moже , след катo единият е починал всички негови задължения се хвърлят на съпруга вкл и имущество . Децата не участва,,
Бъркаш, половината остава на съпруга. Другата половина се разделя между наследниците т.е. децата и съпруга. Или казано и децата трябва да участват с по 1/6 част (ако са две децата). Ако нямат 18г. мисля че бащата може и сам да свърши работа, но пак трябва удостоверение за наследници за да не изкочи и някой друг.
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
С извинение, но скоро не бях чел подобна глупост.
Kris написа:По спомен, трябват смъртен акт и удостоверение за наследници, и да и те се подписват.
Това е така. За смъртен акт не съм сигурен дали е задължителен, но може да се донесе.
Освен обичайните документи, трябва удостоверение за наследници. Ако децата не са навършили пълнолетие, може да трябва разрешение от компетентния съд за разрашаване за разпореждане с имущество (не съм 100% сигурен). Ако са пълнолетни трябва да присъстват лично или да има упълномощено от тях лице.
Както са казали колегите попитай някой нотариус, за да е сигурно. Като свършиш работата пиши.
- flawless
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34
- Мечтае да кара: М3,М5
в случей като този .. децата на вдовеца са длъжни да участват в сделката при нотариуса като се подпишат .. 

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Току що събудих жената за да я питам/нотариус е/.Трябва удостоверение за наследници а също така и децата се подписват при нотариуса.Надявам се да съм помогнал. 

11 мнения
• Страница 1 от 1