Да го заварявам ли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Да го заварявам ли?

Мнение от ukelichko » 23 Юни 2013, 17:03

Хубави гуми(нови) ще решат доста от проблемите при каране на сняг, дори и с отворен диф. Останалото е ЗКУ-то. АСЦ-то помага донякъде, но в упътването си пише, че трябва да се изключи при излизане от дълбок сняг. С Е46-цата не съм имал никакви проблеми в сняг. Е, имал съм толкова проблеми, колкото и останалите коли с предно. А по дрифтовете не съм специалист, но при нормално каране все пак не мое да се взема всеки завой с дрифт, което би се случило при заварен диференциал.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 23 Юни 2013, 18:59

Nickelback написа:
P1tbuL написа:
In_Memoriam написа:
При потегляне много повече ще му помогне шпера отколкото тази толкова неинтелигентна система, която отнема газта за прекалено много време и се намесва прекалено лесно. Идеята определено не й е проходимост през зимата, а това което изобразява лампата, когато е изключена.

Лампата изобразява спиране на излишното превъртане на гумите. От което следва да потеглиш доста лесно на хлъзгава настилка поради запазването на сцеплението. Със шпера може да си въртиш в снега колкото си искаш и ако е прилично мек ще се заледи под гумите, ще се окопаеш и ще ти трябва пясък или сол за да излезнеш от там. Идеята на АСЦ е глобална. Тя позволява лесно потегляне на хлъсгав терен и предотвратява от поднасяне причинено от шофьорска грешка. Ако си карал БМВ с изправна Асц система в тежки зимни условия, не би трябвало да спориш по този въпрос.

ПС: Но всеки си има мнение и глава на раменете. Оправяйте се както сметнете за добре :) Желая ви всичко хубаво :bchug:

Личи си колко ти е опита с шперове, ASC, DSC и т.н. в различните им модификации :mhihi: Говори ти се за ASC в Е36 и има ли то почва у нас, ти пак си знаеш "Идеята на АСЦ е глобална", та глобална :mhihi: Назубреното от тук и там звучи прекрасно, точно като от устата на продавач-консултант в магазина на Дачия :yes: :clap:

Карам волво в50 2006 година и е36-ца само с шпер и с нея ми е много по-лесно и приятно тръгването зимата, без тъпото АСЦ да ми отнема гаста. Относно заварката по-добре си събери пари за шпер и си свиркай колега :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 23 Юни 2013, 19:44

Заварен диф одобрявам само и единствено на пистата :yes:

Иначе и аз това разправям (понеже говориме за Е36), че ASC-то специално, зимата е само да ти гледат сеира... С шпер в добро състояние и хубави гуми си тръгваш като пич под наклон на сняг, стига да не е заледено и при дълбок сняг. Но колегата нещо го тормози вероятно при тръгване газта, не знам... Когато трябва да се тръгне плавно, това може и от втора предавка да стане :yes: Много се изнежиха младите шофьори нещо и много почнаха на системи да разчитат... Че даже и ги превъзнасят :mhihi: Някои дори си мислят, че стават безсмъртни с тях, но това е отделна тема...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 23 Юни 2013, 20:11

Аз единствения недостатък на задното за зимата който съм намерил е при маневриране че можеш да се заровиш, иначе за нищо друго не отстъпва зимата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото има
Мечтае да кара: Bmw e36 m3

Мнение от dom1nus » 23 Юни 2013, 20:38

Имам много познати , които карат със заварка .. Аз съм за :) http://www.youtube.com/watch?v=VEUPjYAxqSI
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 23 Юни 2013, 20:59

Колега заварявай смело...цяла зима аз и други колеги от форума си карахме със заварени дифове по Витоша и мога смело да заява че е много по фън...както и при потеглянето,но ако нямаш гуки няма да те спаси и той.Също така карахме и на Калояново с заварен диф никакви проблеми...много яки бърнаути се правят..успех :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 23 Юни 2013, 21:07

Пинтев написа:Колега заварявай смело...цяла зима аз и други колеги от форума си карахме със заварени дифове по Витоша и мога смело да заява че е много по фън...както и при потеглянето,но ако нямаш гуки няма да те спаси и той.Също така карахме и на Калояново с заварен диф никакви проблеми...много яки бърнаути се правят..успех :yes:

А на магистралата като те засече някой като си със 160 и се наложи рязко да кривнеш? Колко коли събираш в канавката?
:banghead:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 23 Юни 2013, 21:16

Мен ме притеснява това че карам доста често и извънградско и карам с над 100 и всички изпреварвания са ми доста агресивни :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 23 Юни 2013, 21:19

dom1nus написа:Имам много познати , които карат със заварка .. Аз съм за :) http://www.youtube.com/watch?v=VEUPjYAxqSI

странно ми се вижда това купе с м40/43б18 :roll:
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dom1nus » 23 Юни 2013, 21:30

Nickelback написа:
Пинтев написа:Колега заварявай смело...цяла зима аз и други колеги от форума си карахме със заварени дифове по Витоша и мога смело да заява че е много по фън...както и при потеглянето,но ако нямаш гуки няма да те спаси и той.Също така карахме и на Калояново с заварен диф никакви проблеми...много яки бърнаути се правят..успех :yes:

А на магистралата като те засече някой като си със 160 и се наложи рязко да кривнеш? Колко коли събираш в канавката?

Колега , нищо лично , но .... ако говорим за сигурност и тн за околните и бля... бляя .. защо ще кара със 160 :) ?! Фън е заварката С две ръце За !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 23 Юни 2013, 21:52

dom1nus написа:
Nickelback написа:

Колега , нищо лично , но .... ако говорим за сигурност и тн за околните и бля... бляя .. защо ще кара със 160 :) ?! Фън е заварката С две ръце За !

Де да знам, сигурно никога не карате със 160 :dunno: Със 130 ще е по-различно, така ли? :roll: Само въртите на кръговите сейфти, а?
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dom1nus » 23 Юни 2013, 21:53

Nickelback написа:
dom1nus написа:
Nickelback написа:

Де да знам, сигурно никога не карате със 160 :dunno: Със 130 ще е по-различно, така ли? :roll: Само въртите на кръговите сейфти, а?

Обичаш ли шкембе ? Аз , не ... секи си има вкус.. не трябва , някой на когото не му допада заварката да налага мнение ... Както казаха колегите по-горе .." трябва да се качи да кара и да види дали е неговия тип " : )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 23 Юни 2013, 22:10

dom1nus написа:
Nickelback написа:
dom1nus написа:
Nickelback написа:

Обичаш ли шкембе ? Аз , не ... секи си има вкус.. не трябва , някой на когото не му допада заварката да налага мнение ... Както казаха колегите по-горе .." трябва да се качи да кара и да види дали е неговия тип " : )

Колега примера ти не е точен. Тук не е въпрос на вкус, а и за сигурност. Ако нямаше никакви проблеми да се кара със заварка винаги и навсякъде, кой щеше да купува тия скъпи шперове по 400лв :mhihi: (нямаше и да ги произвеждат)
Мое мнение - ако колата се кара само вечер по 1-2 пъти в седмицата за начесване на крастата из квартала/полигон може (аз не бих и тогава) но ако пътуваш с нея и извън града, возиш и други хора - семейство приятели...
Представи си че се возиш с хубава кака към морето. Загледал си се в полата и в последния момент виждаш че трябва да завиеш в отбивка... кво прайм? Спирачки, рязко завиване и с каката в мантинелата може би :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dom1nus » 23 Юни 2013, 22:21

отново въпрос на вкус .. :) или си " чешаш крастата " и караш или се возиш .. Секи си прави избора
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 23 Юни 2013, 22:50

dom1nus написа:
Nickelback написа:

Фън е заварката на пистата на полигона в балкана вечерта кат си сам е фън и челна стойка да праиш на пластмасов стол на върха на скала.... ама по пътя сред хора нищо фън не виждам... виждам поредния Бе Ем Вист заснет от камера видян от хората по спирката или в кафето как се опитва да се прави на безсмъртен и виждам как полицая като ме види от 500 метра вече знае че съм потенциален олигофрен и има за кво да ме захапе...Щото и друга Фън случка имам как едно момченце със такъв диф със неква пиклива 20ка реши да влиза с вратите в завой без да гледа че аз излизам от дадената пресечка и ако бях малко по стреснат си се бяхме извъртяли както си му е реда и АЗ съм излизащия от стопа...макар,че не съм навлезнал в крастовището пак може да ме обвини и да ме изклецат.... Подкрепям аз колегите че Заварен Диф си е както и ти сам казваш ФЪН само на специално предназначени за това места
До колегата Прави квото искаш,но го прави с мисъл ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата