Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Gqbriel написа:Тва са некви изсмукани от незнам къде...при такъв механичен проблем всички щяхме да сме в надин!
Как ги измислят незнам - тва такава тъпотия не бях чувал...
В това всеки трябва да е убеден на 100%. Кола с фабричен дефект в системата
за смазване - няма как да оцелее 100 000 камо ли 300 000+км..

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Батман написа:Gqbriel написа:Тва са некви изсмукани от незнам къде...при такъв механичен проблем всички щяхме да сме в надин!
Думите на този майстор бяха: Не си взимайте 320Д common rail, защото на 4ти цилиндър няма добро смазване на коляновия вал, лагерът се разбива, започва да трака и накрая ще дойдете при мен с блокиран двигател.
Това ми каза точно
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
...хайде колеги, признайте, че всички сме минавали за основен при същия майстор! 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
jakson написа:Батман написа:Gqbriel написа:Тва са некви изсмукани от незнам къде...при такъв механичен проблем всички щяхме да сме в надин!
Думите на този майстор бяха: Не си взимайте 320Д common rail, защото на 4ти цилиндър няма добро смазване на коляновия вал, лагерът се разбива, започва да трака и накрая ще дойдете при мен с блокиран двигател.
Това ми каза точно
и викаш не го е срам да се нарече автомонтьор.. а па и сервиз ако има, направо да затваря кепенците и да го прави на сладкарница.

Здравейте,от доста време съм фен на марката и сега дойде дългоочакваният момент за покупка.Насочил съм се към 318 Е46 купе следя ги от доста време сайтовете и съм се спрял на това http://www.cars.bg/c333175 някой с по-богат опит ако е възможно да ме насочи ще съм му много благодарен 

- Батман
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:jakson написа:Батман написа:Gqbriel написа:Тва са некви изсмукани от незнам къде...при такъв механичен проблем всички щяхме да сме в надин!
Това ми каза точно
и викаш не го е срам да се нарече автомонтьор.. а па и сервиз ако има, направо да затваря кепенците и да го прави на сладкарница.
Не, то няма лошо, всеки си има някакво субективно и собствено виждане на нещата!
Важното е, колега (не ти "Bavarcho"), да си прецениш за себе си и да не правиш избора си на казаното от майстора!
Не искам да казвам добър ли или не, разбира или не...но все си мисля (за себе си), че щеше да пропищят отдавна от този мотор, ако беше така.. и пак казвам това си е мое мнение, не товаря никого с него..

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
+ това има тема, в която най-голям процент от хората тук карат 320-ки дизел 

beyond написа:Здравейте,от доста време съм фен на марката и сега дойде дългоочакваният момент за покупка.Насочил съм се към 318 Е46 купе следя ги от доста време сайтовете и съм се спрял на това http://www.cars.bg/c333175 някой с по-богат опит ако е възможно да ме насочи ще съм му много благодарен
Понеже следя един X-trail от доста време в тази автокъща, съм забелязал че стоката им е доста залежала. Има и няколко мегана, мондео комби, лагуна, 2 сивика и др. Които стоят повече от година там. Казвам го само за да имаш едно на ум, когато купуваш колата от там.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
beyond написа:Здравейте,от доста време съм фен на марката и сега дойде дългоочакваният момент за покупка.Насочил съм се към 318 Е46 купе следя ги от доста време сайтовете и съм се спрял на това http://www.cars.bg/c333175 някой с по-богат опит ако е възможно да ме насочи ще съм му много благодарен
Джантите са style 44 и са 17', не 18 както е написано в обявата!
Само това би ме спряло, защото като се лъже за очеВадни неща, какво остава за другите!
За мотора като цяло, гледай назад във темата, има много написано!
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Батман написа:Bavarcho написа:jakson написа:Батман написа:Gqbriel написа:Тва са некви изсмукани от незнам къде...при такъв механичен проблем всички щяхме да сме в надин!
Това ми каза точно
Не, то няма лошо, всеки си има някакво субективно и собствено виждане на нещата!
Важното е, колега (не ти "Bavarcho"), да си прецениш за себе си и да не правиш избора си на казаното от майстора!
Не искам да казвам добър ли или не, разбира или не...но все си мисля (за себе си), че щеше да пропищят отдавна от този мотор, ако беше така.. и пак казвам това си е мое мнение, не товаря никого с него..
Има хора, които винаги казват нещо, за да изглеждат компетентни (за майстора)! Вероятно не е искал, да каже, че не е правил никога такава кола, посъветва ме дори, да се ориентираме към японска или италианска кола....
За това писах и във форума, защото нямам наблюдения върху този модел, а вашето мнение е важно за мен!

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
jakson написа: посъветва ме дори, да се ориентираме към японска или италианска кола....
Посъветва те да вземеш италианска кола пред bmw??? Аз ти предлагам повече да не стъпваш при него.
Ааа, той се опитва да те накара да вземеш италианска, за да стоиш при него постоянно за ремонти, че на bmw-то хем не му разбира, хем не се чупи толкова и няма да изкара пари от теб

- Батман
- младши ентусиаст
-
cHaunepucTa написа:jakson написа: посъветва ме дори, да се ориентираме към японска или италианска кола....
Посъветва те да вземеш италианска кола пред bmw??? Аз ти предлагам повече да не стъпваш при него.
Ааа, той се опитва да те накара да вземеш италианска,
С това трябваше да започнеш колега!
Игнорирай го този и ходи при човек, който поназнайва нещо..
оле-оле..италиански дизел пред дизел на БМВ
ИталЯнски дизел препоръчва..интересно защо коли (италянски) 2002-2004 са по 4-5к лева. тъпкани с
екстри като кожа, подгряващо и т.н.
Батман написа:cHaunepucTa написа:jakson написа: посъветва ме дори, да се ориентираме към японска или италианска кола....
Ааа, той се опитва да те накара да вземеш италианска,
С това трябваше да започнеш колега!
Игнорирай го този и ходи при човек, който поназнайва нещо..
оле-оле..италиански дизел пред дизел на БМВ
ИталЯнски дизел препоръчва..интересно защо коли (италянски) 2002-2004 са по 4-5к лева. тъпкани с
екстри като кожа, подгряващо и т.н.
Тук явно се вижда вече пристрастие без никакво познание, че чак и коментирате.
Един италиански дизел е много по-корав от тия където ги караме тука.
Ама трябва малко да погледнем настрани, а не да си заврем главата в пясъка.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Батман
- младши ентусиаст
-
JTD написа:..
Еми аз съм пристрастен, признавам си и не го крия ..икономист съм и НЕ мога да приема, че голф 4 ГТД 150 коня 2001 година струва колкото 2 алфи 2001-ва година..Или пък, че 2.0 прехвален мотор на ситроен ХДИ е 90 коня и харчи, колкото 330 която е 204 коня..
Разлика м/у 90 и 204 дали има? само математическата е повече от 2 пъти..
ПП. не искам до оставате с впечатление, че препоръчвам нещо, просто правя фактическо сравнение.. нищо повече.
Има поговорка: за всеки влак си има пътници, не искам да убеждавам никого да си взема Опел, Кавазаки или каквато и да е била марка или модел ..
- bmwist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: ///M
Проблем ли са такива километри за този мотор (мисля че е М54) и някой гледал и е на живо тази красавица :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3ay449
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3ay449