Българската реалност МВР-КАТ
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Българската реалност МВР-КАТ
Набързо публикувам този случка от фейсбук страницата "Снимай полицай" :
Живея в Западна Европа , завчера си пътувахме със семейството до България. Почти 2500 км. нон стоп. Пътувахме бързо и стегнато ,сменяме се на волана ,за 18 часа стигнахме Калотина. Там традиционно ни посрещна опашка , мудни смотани служители на ГКПП , забавиха ни почти 1 час .влезнахме в България към полунощ имаше буря тежък дъжд и изпарения над асфалта. Нулева маркировка , мрак и дупки. В сравнение с Европа , дори със Сърбия - трагедия ! Бавно бавно ,заобиколихме София и излизаме на магистрала "Тракия" до караулката ! Там за зъл късмет бяхме последна кола в една колона , и към нас се втурна един тлъст - не мога дори да го нареча "полицай" , някаква карикатура на полицай ! "Документите !" - Даваме всичко , колата е нова , регистрации , застраховки , винетка , гуми , всичко е безукорно. Гледа , сумти наднича... Другия плужек в патрулката гледа с вид отегчено прасе. Няма за какво да се заяде. Викам -"Още нещо да имате нужда ?" "А !!! Светат ви всички фарове , вика!" .Викам - естествено , нали в България фаровете са задължителни , камо ли през нощта ? "Да , обаче ви светат и фаровете за мъгла !!!" "Викам - минахме през бурята , имаше изпарения над асфалта , много лоша видимост , за това светят" "Тука ,вика няма буря, видимостта е отлична / :-) :-) / , така вие пречите на останалите участници в движението !" . Колата ми има фабрични обикновени фарове за мъгла.Нито са някакви мощни халогени , нито нещо заслепяват повече от самите фарове по-горе... "Кво правим сега ?" Аз се чудя да се смея ли , да рева ли. Изминах цяла Европа ,прекосих 7 държави , и накрая да попадна /отново/ нашите олигофрени. Стоят двамата шопари в патрулката и ме чакат. Чаках ги да напишат фиш около двадесет минути ...Така и не получиха това , което са очаквали от мен. След като трипъти ги попитах , кага най-сетне ще получа фиш , благоволиха да го напишат --- "за включени допълнителни светлини без условия за ползване" . 30 лв. ! Имената на тези шопари са ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ , този който ме глоби за това , че фаровете ми светят в през нощта , а шопара в патрулката се казва , ако добре разбрах -Веселинов ,или нещо такова. Патрулката на тези креатури , срам за МВР е СА 6462 ММ , действието е на КП "Враня" , полунощ на 23 .06. 2013 .Докато кибичеха в патрулката 15 минути и се ослушваха да им бутна нещо си позволих да им снимам колата със смартфона и светкавица блесна , те невъзмутимо , даже не ми направиха забележка. Казаха , че "били свикнали да ги показват по медиите" .
Живея в Западна Европа , завчера си пътувахме със семейството до България. Почти 2500 км. нон стоп. Пътувахме бързо и стегнато ,сменяме се на волана ,за 18 часа стигнахме Калотина. Там традиционно ни посрещна опашка , мудни смотани служители на ГКПП , забавиха ни почти 1 час .влезнахме в България към полунощ имаше буря тежък дъжд и изпарения над асфалта. Нулева маркировка , мрак и дупки. В сравнение с Европа , дори със Сърбия - трагедия ! Бавно бавно ,заобиколихме София и излизаме на магистрала "Тракия" до караулката ! Там за зъл късмет бяхме последна кола в една колона , и към нас се втурна един тлъст - не мога дори да го нареча "полицай" , някаква карикатура на полицай ! "Документите !" - Даваме всичко , колата е нова , регистрации , застраховки , винетка , гуми , всичко е безукорно. Гледа , сумти наднича... Другия плужек в патрулката гледа с вид отегчено прасе. Няма за какво да се заяде. Викам -"Още нещо да имате нужда ?" "А !!! Светат ви всички фарове , вика!" .Викам - естествено , нали в България фаровете са задължителни , камо ли през нощта ? "Да , обаче ви светат и фаровете за мъгла !!!" "Викам - минахме през бурята , имаше изпарения над асфалта , много лоша видимост , за това светят" "Тука ,вика няма буря, видимостта е отлична / :-) :-) / , така вие пречите на останалите участници в движението !" . Колата ми има фабрични обикновени фарове за мъгла.Нито са някакви мощни халогени , нито нещо заслепяват повече от самите фарове по-горе... "Кво правим сега ?" Аз се чудя да се смея ли , да рева ли. Изминах цяла Европа ,прекосих 7 държави , и накрая да попадна /отново/ нашите олигофрени. Стоят двамата шопари в патрулката и ме чакат. Чаках ги да напишат фиш около двадесет минути ...Така и не получиха това , което са очаквали от мен. След като трипъти ги попитах , кага най-сетне ще получа фиш , благоволиха да го напишат --- "за включени допълнителни светлини без условия за ползване" . 30 лв. ! Имената на тези шопари са ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ , този който ме глоби за това , че фаровете ми светят в през нощта , а шопара в патрулката се казва , ако добре разбрах -Веселинов ,или нещо такова. Патрулката на тези креатури , срам за МВР е СА 6462 ММ , действието е на КП "Враня" , полунощ на 23 .06. 2013 .Докато кибичеха в патрулката 15 минути и се ослушваха да им бутна нещо си позволих да им снимам колата със смартфона и светкавица блесна , те невъзмутимо , даже не ми направиха забележка. Казаха , че "били свикнали да ги показват по медиите" .
Re: Българската реалност МВР-КАТ
Някой си, някъде са го глобили напълно основателно и веднага да оревем суратя- ОК, ревете си там, що трябва и форумите да пълните с такива простотии
Ако почнем да пускаме малоумни теми за всяка простотия ще ни трябва направо нов форум.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Тъпо е,но в България,допълнителните фарове са забранени да се използват без да има нужда от тях,дори в закона пише за пуснатите светлини през деня е че трябва да са основните фарове,в Германия карах на халогенните под бронята и нямаше проблем,тука обаче такъв е закона...
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Е какво толкова се е случило? В България такъв е законът. Човекът не го е спазил и си е отнесъл глобата. Така и трябва да бъде! Няма нищо нередно! А това, дали са се мотали е въпрос на лично възприятие. Все пак не са му поискали директно пари - значи няма проблем.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Вярата ми в полицията се връща.
Вероятно си в няква по-нова кола - евала ли очакваш да ти прават ?
Вероятно си в няква по-нова кола - евала ли очакваш да ти прават ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Мен за каране на халогени в 3ч. през ноща ме гониха с патрулката в Сърбия, там обаче глобата е според цената на автомобила
. Минах с 20 Евро
.

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Мерси че ни каза колко гадно е тук, ама ние това си го знаехме и се оправяме, въпреки всичко. А иначе ако си беше седял в колата без да се правиш на много редовен, според мен нямаше да се заяждат. Особено ако пуснеш нещо от рода на "Ох, най накрая малко родна обстановка. Чакат ме старците да се видим, че не съм си идвал сума време", а не "Чшш, тази кола е най-редовната в Европа, как смееш да ме спираш" 
Приятен престой в България. И гледай по-ведро, все пак въпреки неуредиците и тук са останали приятни и интелигентни хора.

Приятен престой в България. И гледай по-ведро, все пак въпреки неуредиците и тук са останали приятни и интелигентни хора.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
да се връща там откъдето идва, тъпанар.
все друг ни е виновен, все ние сме правите, той само в София има 20 км чисто време, ама сме тарикати с халогените ден правим...
все друг ни е виновен, все ние сме правите, той само в София има 20 км чисто време, ама сме тарикати с халогените ден правим...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
Doberman_vas написа:да се връща там откъдето идва, тъпанар.
иии чак пък тъпанар

нямаше нужда.
но аз не виждам смисъл от тази тема,случката си е напълно нормална
караш на халогени-глобяват те....и ние сме минали по този път
и сме си плащали.
като гледам и мненията на колегите се препокриват,тъй че темата е безсмислена

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
10 мнения
• Страница 1 от 1