Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА
Разбирам,че всички са карачи тука и съзтезателни пилоти,само не разбирам защо примерите са само зимата до сега няколко пъти ДСЦ ме е вкарвало в пътя ,не заради мои грешки а поради "по-екстремни" ситуации като изкачащ автомобил,ров по средата на завой и т.н..
Ти кво говориш , кви са тия хомо системи за сигурност . Тука всичко шофьор , зимата кара на 5та с 1000 оборота , да не поднесе задника иначе мнооо злобна нинджа у форума .
msi200 написа:Новите коли по няколкостотин коня на задно щяха да са забранени със закон, ако нямаха електроники.
И аз така мисля . А от електроника до електроника разликата е космическа . Заради това и в началото се питаше кой колко опит има и да сподели . Ами споделям моя скромен опит - тракшъна на Ауди А6 Ц5 е пълна трагедия - реагира много бавно, намесва се грубо и осезаемо . Да не говорим, че аудита са бая послушни и не им трябва много много АСР . АСЦ в Е46 е доста по-напред - определено ми е помагало, особено градско по баирите (в Лозенец примерно) . Лятото с моите бесни 170кс нямам нужда от тая система и почти винаги ми е на изключено . На мокро и хлъзгаво , обаче след няколко изпълнения избягвам да го спирам .
Интересно ми е и дали има някой тук с над 3л двигател на задно , който зимата като пътува със семейството си да кара на АСЦ/ДСЦ офф ...
acho.rs написа:.... Интересно ми е и дали има някой тук с над 3л двигател на задно , който зимата като пътува със семейството си да кара на АСЦ/ДСЦ офф ...
Е, може и да има клавиатурни нинджи из форума, ама едва ли има хора с такива психически отклонения които да карат 3л.+ мотор, на задно само, да возят други хора и зимата да изключват системите

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е да де. Моят опит е никакъв почти. Колите нямат системи, нито ладата, нито бмв-то. Единствено дето съм карал едно Е90 330д и тракшъна се е намесвал от време на време като му подам. За мен са много важни при нормално каране, но не мога да изкажа опит от използването ми. Но имам желание да ги пробвам... Да видя разликата и т.н. Дано с времето да стане 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Аз лично просто съм свикнал без есп асц вгз и прочие 6 зими и отворен диф са ме понаучили да знам кво може и кво не колата. А не съм пилот от ф1.
Вече при мощните коли със задно е мъст, не го отричам, но там е ясно.
Вече при мощните коли със задно е мъст, не го отричам, но там е ясно.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА
F3P написа:acho.rs написа:.... Интересно ми е и дали има някой тук с над 3л двигател на задно , който зимата като пътува със семейството си да кара на АСЦ/ДСЦ офф ...
Е, може и да има клавиатурни нинджи из форума, ама едва ли има хора с такива психически отклонения които да карат 3л.+ мотор, на задно само, да возят други хора и зимата да изключват системите
Дрматизирате. Няма особена разлика какъв е двигателя за поведението на колата... Вие ги изкарахте по 1000 коня тия БМВта не могат да влязат в пътя направо. Шасито стои на пътя по идентичен начин. Сега естествено ако мачкате газта като идиоти, какво очаквате да стане...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
steeN написа:F3P написа:acho.rs написа:.... Интересно ми е и дали има някой тук с над 3л двигател на задно , който зимата като пътува със семейството си да кара на АСЦ/ДСЦ офф ...
Дрматизирате. Няма особена разлика какъв е двигателя за поведението на колата... Вие ги изкарахте по 1000 коня тия БМВта не могат да влязат в пътя направо. Шасито стои на пътя по идентичен начин. Сега естествено ако мачкате газта като идиоти, какво очаквате да стане...
Скоро май не си карал по нашия асфалт
да бе, преди малко беше - скоро не сте карали кола над 200 коня,
обаче като се изказаха хора с М-ки и стана
"май не си карал по нашия асфалт"
след малко ще е - май не си карал с нашите гуми
накрая - май не си карал с нашата зимна течност за чистачки
обаче като се изказаха хора с М-ки и стана
"май не си карал по нашия асфалт"
след малко ще е - май не си карал с нашите гуми
накрая - май не си карал с нашата зимна течност за чистачки
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
На е36 ASC-то никога не съм го ползвал, а впоследствие дори отпадна... ШПЕРА си знае работата!
На е46 ASC-то е просто задължително с автоматика!!! Спирам на баир (стига да не е 60 градуса наклон), тръгвам с газта в пода, а онова си знае работата.
ABS-а е най-хубавото нещо, което са измислили инжинерите!
На е46 ASC-то е просто задължително с автоматика!!! Спирам на баир (стига да не е 60 градуса наклон), тръгвам с газта в пода, а онова си знае работата.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
vicho написа:На е36 ASC-то никога не съм го ползвал, а впоследствие дори отпадна... ШПЕРА си знае работата!
На е46 ASC-то е просто задължително с автоматика!!! Спирам на баир (стига да не е 60 градуса наклон), тръгвам с газта в пода, а онова си знае работата.![]()
Ти ли си беше правил експеримент да дърпаш един баир със/без АСЦ ... с предвидим резултат

ПС: автора на анкетата няма ли да добави отговор :
- немам

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Че асфалта ни е "чук", е ясно на всички. Но и Steen e прав до известна степен
Съвременните мощни коли обикновено са с променлива предавателна функция на отваряне на дроселовата клап(а/и). Например на E39 M5, когато не е в режим SPORT, да го наречем нормален мод, газта е доста..., как да кажа, не лагава ами по-скоро нелинейна. Ако човек натиска педала до към 50% процента от хода му, се усеща като "нормална кола". Даже се усеща леко лагаво и човек си мисли "тая кола нещо не върви"
По нататък функцията става доста нелинейна и респонсът се подобрява.
Ако вече избереш режим SPORT респонсът е брутален и най-лекото натискане на педала се отчита като реакция по един или друг начин
Работата със съединителя трябва да става по-прецизно, както и трябва повечко внимание при дозирането на газта. Но както и да е...
Няма да си кривя душата и ще кажа, че SPORT модът повече ми харесва
Усещам го по-линеен и директен
Вероятно оказва влияние и върху разхода, не съм съпоставял
Но няма как това да е режимът по дифолт
Просто защото човек, ако не внимава в даден момент, нервен е, и натисне повечко газта задницата тръгва доста стремглаво нанякъде. Но пък заради шпера връшането в пътя е по-лесно, но не и гаранция за успех!!!

Съвременните мощни коли обикновено са с променлива предавателна функция на отваряне на дроселовата клап(а/и). Например на E39 M5, когато не е в режим SPORT, да го наречем нормален мод, газта е доста..., как да кажа, не лагава ами по-скоро нелинейна. Ако човек натиска педала до към 50% процента от хода му, се усеща като "нормална кола". Даже се усеща леко лагаво и човек си мисли "тая кола нещо не върви"

Ако вече избереш режим SPORT респонсът е брутален и най-лекото натискане на педала се отчита като реакция по един или друг начин

Няма да си кривя душата и ще кажа, че SPORT модът повече ми харесва

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
acho.rs написа:ПС: автора на анкетата няма ли да добави отговор :
- немам
За съжаление не виждам опция да редактирам вече започната анкета...

Ако все пак ако има възможност, бих добавил такъв отговор

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
steeN написа:Дрматизирате. Няма особена разлика какъв е двигателя за поведението на колата... Вие ги изкарахте по 1000 коня тия БМВта не могат да влязат в пътя направо. Шасито стои на пътя по идентичен начин. Сега естествено ако мачкате газта като идиоти, какво очаквате да стане...
Казаха ти- ела покарай на нашия асфалт, ама да е зимата за по-весело (ако го откриеш между дупките и под снега) и пак ще си говорим колко има или няма значение мотора за поведението на колата. Някак не върви от ония край на света да ни обясняваш как стои шасито на пътя- ти ако имаш път да караш, ние имаме преобладаващо индиански пътеки с малко чакъл и тук-там асфалт отгоре

Nickelback написа:.....
Просто питане- били карал е39 М5, дори и в "лагав" режим с изключени на 100% системи (остава само 1 шпер) в планината, през късната есен, вечер и докато вали дъжд

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Dpy написа:Не знам, ама ми прави впечатление, като чета от време на време в извън темата, че форума се е напълнил с доста гейзери и пълни балъци. Весело е иначе

F3P написа:Nickelback написа:.....
Просто питане- били карал е39 М5, дори и в "лагав" режим с изключени на 100% системи (остава само 1 шпер) в планината, през късната есен, вечер и докато вали дъждБи се пробвал щото да кажем си знаеш колата и да се позабавляваш. А вярваш ли си достатъчно на уменията (и на уменията на идиота дето идва срещу теб) за да караш в такива условия без системите с жената и детето в колата
Май не би пробвал, а
Какво си мислиш... че изключено DSC автоматично означава газ до ламарината ли

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Как ли са оцелявали едно време тия с s14, без ASCта не ми е ясно 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
In_Memoriam написа:F3P написа:Nickelback написа:.....
Просто питане- били карал е39 М5, дори и в "лагав" режим с изключени на 100% системи (остава само 1 шпер) в планината, през късната есен, вечер и докато вали дъждБи се пробвал щото да кажем си знаеш колата и да се позабавляваш. А вярваш ли си достатъчно на уменията (и на уменията на идиота дето идва срещу теб) за да караш в такива условия без системите с жената и детето в колата
Май не би пробвал, а
Какво си мислиш... че изключено DSC автоматично означава газ до ламарината лиЗащо пък да не кара с DSC off и галене на газта при тези условия
И ти не знаеш какво искаш да кажеш май.
Много просто, презюмцията тука на върлите почитатели е, че без системи си мъртвец. Мен ми е интересно как системите ще те спасят да не се пребиеш като куче примерно в ей тая сутиация: