НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: НВ-ВМХ
Да де, но аз искам някаква промяна. Не се харесвам в момента. Ако всеки ден съм на +/- 300-400 калории, най-вероятно ще си стоя на същото ниво, което НЕ харесвам в момента. А и не знам колко стриктно ги броя, като ги меря на око
Просто гледам повече/по-малко, а калориите ги смятам единствено заради нужния баланс 75/25. Никъде не си записвам, наум си ги смятам.

- Ehamko
- Потребител
-
- Кара: 0197
Ще ти кажа какво смятам за броенето от моя гледна точка на човек, който си ги брои всекидневно. Причината е същата поради, която си записвам какви неща сменям по колата, като масла, филтри, свещи, гуми и всякакви други компоненти. Виж зарежданията на бензин не си ги следя целенасочено, защото оказват много негативен ефект върху съзнанието ми.
Мен лично ми харесва да имам някакви данни за всекидневието си и да си правя псевдо анализи на базата на тях. Напълно възможно е да съм някакъв душевно болен човек, ама съдба ...
Конкретно броенето на калории ми дава възможност да си контролирам теглото доста умело и да имам база за сравнение кое нещо ми влияе добре и кое не.

Конкретно броенето на калории ми дава възможност да си контролирам теглото доста умело и да имам база за сравнение кое нещо ми влияе добре и кое не.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз един път да докарам до положение да се харесвам как изглеждам... предполагам няма да ги броя толкова. В момента обаче не е така и точно поради това има нужда 
П.П. Какво ви е мнението за каймата? За разнообразие си взех днес за скара, бабекова и телешка
От готовите кайми е, не е мляно месо, т.е. си има 2-3% соев протеин вероятно 

П.П. Какво ви е мнението за каймата? За разнообразие си взех днес за скара, бабекова и телешка

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
я и аз да питам понеже от скоро почнах ВМ-НВ хранене. начинаещ съм и доста неща не са ми ясни, но уж се старая да чета за това, което не е.
та добре ли е следното меню:
закуска - кафе
обяд -
вариант 1) риба от консерва, например риба тон в олио, или сега намерих някаква herring fillets в доматен сос и като цяло е доста мазничка, а има и други разновидности.
вариант 2) яйца - бъркани , на очи, омлет и т.н. + масло + от тия замразените зеленчуци купувам някакви дето са с карфиол, брюкселско зеле
и моркови + сирене и също евентуално домат или краставица на салата
вечеря - месо + масло или евентуално запечено в печката + пак от тия замразени зеленчуци + домат/краставица и евентуално сирене.
като цяло вечерята ми е най-тежкото ядене или на мен така ми се вижда де. принципно се чуствам заситен и определено не гладувам.
според вас трябва ли да променя нещо ? сякаш мазнините не са достатъчно а е по скоро мазнини:протеини на 40%:40% и останалите 20 въглехидрати. би трябвало да се целя в около 2000-2200 калории на ден за да почна да свалям малко по малко.
та добре ли е следното меню:
закуска - кафе
обяд -
вариант 1) риба от консерва, например риба тон в олио, или сега намерих някаква herring fillets в доматен сос и като цяло е доста мазничка, а има и други разновидности.
вариант 2) яйца - бъркани , на очи, омлет и т.н. + масло + от тия замразените зеленчуци купувам някакви дето са с карфиол, брюкселско зеле

вечеря - месо + масло или евентуално запечено в печката + пак от тия замразени зеленчуци + домат/краставица и евентуално сирене.
като цяло вечерята ми е най-тежкото ядене или на мен така ми се вижда де. принципно се чуствам заситен и определено не гладувам.
според вас трябва ли да променя нещо ? сякаш мазнините не са достатъчно а е по скоро мазнини:протеини на 40%:40% и останалите 20 въглехидрати. би трябвало да се целя в около 2000-2200 калории на ден за да почна да свалям малко по малко.
Последна промяна Denmark на 23 Юни 2013, 12:13, променена общо 1 път

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
xerial написа:Интересна тема![]()
Който му се чете да я погледне
http://likes.com/misc/flawed-logic-of-t ... UxNjA1NzF9
това е за еволюционисти само

като отворип коремчето на едно преживно и видиш какво представлява, става ясно за кого е тревата и за кого - тревопасните

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- TNT
- младши ентусиаст
-
Малко помощ с калории на мента (винпром Пещера
) ? Лято е все пак
Нещо не мога да издиря в чичкото гугъл 

- TNT
- младши ентусиаст
-
Яко тъп съм
Мързеше ме да си вкарвам калориите в някакъв калкулатор и все наум си ги смятах
Сега като вкарах се оказа, че изяждам доста повече, отколкото съм си мислел
и също така трябва да намаля сланината
Свинското в сметката "наум" бая съм го бъркал
Сега ще наглася 75/25 и тогава ще гледам как се развивам
и ще има ли нужда промяна в количеството
Броя на калориите все тая, ама съотношението мазнини/протеини ми е било грешно.
П.П. Като ми излезнаха калориите, които съм изяждал... че аз мога и баничка да си хапна бе

П.П. Като ми излезнаха калориите, които съм изяждал... че аз мога и баничка да си хапна бе

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Яко тъп съмМързеше ме да си вкарвам калориите в някакъв калкулатор и все наум си ги смятах
Сега като вкарах се оказа, че изяждам доста повече, отколкото съм си мислел
и също така трябва да намаля сланината
Свинското в сметката "наум" бая съм го бъркал
Сега ще наглася 75/25 и тогава ще гледам как се развивам
и ще има ли нужда промяна в количеството
Броя на калориите все тая, ама съотношението мазнини/протеини ми е било грешно.
П.П. Като ми излезнаха калориите, които съм изяждал... че аз мога и баничка да си хапна бе![]()
![]()
![]()
ще споделиш при при колко калории над нуждите ти качваш? мисля да се ориентирам натам понеже, а е трудна работата.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Прекалено е рано да кажа, но на около 4000 започнах да свалям от 75кг надолу
Сега ги сметнах на калкулатора, колко изяждах до скоро...
П.П. А пуканки как да си сметна колко калории са и по-важното от какво са ? Че в спайдър сайта за царевица дават 88ккал... предполагам до 450-500 се докарват от маслото по тях
, което всъщност сега се замислям... масло ли е

П.П. А пуканки как да си сметна колко калории са и по-важното от какво са ? Че в спайдър сайта за царевица дават 88ккал... предполагам до 450-500 се докарват от маслото по тях

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Прекалено е рано да кажа, но на около 4000 започнах да свалям от 75кг надолуСега ги сметнах на калкулатора, колко изяждах до скоро...
П.П. А пуканки как да си сметна колко калории са и по-важното от какво са ? Че в спайдър сайта за царевица дават 88ккал... предполагам до 450-500 се докарват от маслото по тях, което всъщност сега се замислям... масло ли е
![]()
![]()
палмово, вероятно

4000 е два пъти повече от мен ... вземам да се замислям колко малко ям.
- TNT
- младши ентусиаст
-
http://offnews.bg/index.php/212002/burg ... niya-video
Много трябва да се мразиш, за да го ядеш това... Във втората част го ядат
Гальо, много ми е бърз метаболизма. 8 клас като започвах бях към 47-48кг на 179-180см
Тези дни си премерих китката примерно... 15,5см. Има си и плюсове с такава китка де - ръката изглежда по-голяма
С големи щанги обаче много ми се натоварва вече
Кофти ген имам. За капак на никакви килограми никога не съм имал плочки
Майка ми преди си правеше пуканки в микровълновата, но домашни... Трябва да видя рецептата
Много трябва да се мразиш, за да го ядеш това... Във втората част го ядат

Гальо, много ми е бърз метаболизма. 8 клас като започвах бях към 47-48кг на 179-180см

Майка ми преди си правеше пуканки в микровълновата, но домашни... Трябва да видя рецептата

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
НВ-ВМХ
Пуканки е последното нещо, което искаш да ядеш на тази диета? Нещо не мога да ти приема нещата, които ядеш за нормални
Тези пуканки в хартиените кутии имат някакви тъпни, които предпазват маслото да не попива в хартията, които...
Палмовото масло е ок, но трябва да е червено.

Палмовото масло е ок, но трябва да е червено.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Както споменах съм на много калории... и все си мисля какво мога да си позволя, което да ми се вписва в 10% от калориите
И аз съм човек, и на мен ми се ядат такива простотии
, просто гледам да ги вписвам... Пица и баничка ми се ядат повече от всичко друго, но още не съм се предал
Смятам като дойде този момент, поне да е някъде с тънък блат, изпечена на жар
Отгоре продуктите общо взето се вписват, тестото бърка схемата.

- loadrunner
- Потребител
-
- Кара: Е46 330Ci
Въпрос към НВ-ВМ хранещите се-смятам си тука процент калории,които да се вписват в допустимото и много ми се ще да ги оползотворявам под формата на маалка картофена салата
Знам,че масово картофи не консумирате,но все пак,като идея,към мръвката много ми се връзват пусти картофи с копър и зехтин де'а
Та,възможно ли е ?