Магистрала Тракия ?
Модератор: Общи модератори
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Магистрала Тракия ?
jordanpar написа:...
Не се радвай, пътувай си откъдето искаш. Повечето се радват и това е, едно нещо като не ти харесва, защо искаш и другите да не го харесват и ги убеждаваш колко е лошо да има магистрала

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vicho написа:Ivo_Borisov написа:ама ми се струва че ще намалея катастрофите.
ТОВА е най-важното нещо, а не яденето, пиенето, пикаенето, сянката и т.н. и т.н.!
Най-важното е безопастността, а другото е добавка!
Ти не разбра ли , че отварянето на магистралата е трагедия

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Не , това все пак е автофорум и не вярвам , че има колеги които не се радват на новия аутобан...просто има колеги , които обичат да си спорят така за спорта !
Колкото до пикането , вързвам си го на панделка и го развързвам като вляза в морето
Колкото до пикането , вързвам си го на панделка и го развързвам като вляза в морето

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
jordanpar написа:Е.Димитров написа:jordanpar
Дай инфо,как така магистралата е дадена вече на концесия,нали се строеше с народна пара 30% и евро пари,дай инфо че наистина са я дали на концесия,това за мен ще си е най-големият обир на държавата ебаси![]()
Пичове,не сте в детската градина,можете да ударите 10 клавиша по клавиатурата за да си намерите инфото.
Май ти трябва да удариш 10 клавиша преди да напишеш поредната измислена хейтерщина или викаш така е по-лесно?

На 16 декември 2004 г. е обявено, че правителството на Симеон Сакскобургготски е взело решение за доизграждане и отдаване на концесия на автомагистрала „Тракия“ на българо-португалския консорциум „Магистрала «Тракия»“ АД за срок от 35 години (максималния позволен от закона срок). Концесионерът трябва да доизгради, експлоатира и поддържа автомагистралата, като за сметка на това той може да събира такси (ТОЛ такси) от преминаващите автомобили.
Договорът за автомагистрала „Тракия“ е подписан на 29 март 2005 г. между правителството и консорциума „Магистрала «Тракия»“ АД. Сключването на този договор поражда един от най-големите политически скандали в периода 2005-2006 г. в България. Основните причини за това са непрозрачността и липсата на търг или конкурс при определяне на концесионера, както и твърденията, че договорът е изключително неизгоден за държавата.
В следващите 3 години са подписани няколко анекса към договора, но до изпълнението му така и не се стига и на 22 май 2008 г. правителството на Сергей Станишев прекратява действието на договора с мотива, че концесионерът не е изпълнил задължението си да осигури необходимото финансиране за изграждането и реконструкцията на пътните участъци от София до Бургас. Кабинетът възлага на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Министерство на финансите да проучат други възможни форми за изграждане на участъка от Стара Загора до Карнобат.
През 2008 г. са обявени тръжни процедури за доизграждане на автомагистралата, които обаче са спрени след писмо от Генералната дирекция „Вътрешен пазар и услуги“ на Европейската комисия. [2]
В проведените през лятото на 2009 г. парламентарни избори изграждането на Автомагистрала „Тракия“ е една от основните теми в политическите дебати. [3]
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Ако не се лъжа, миналата година като ходих до Бургас есента, мисля че имаше един Лукойл след Стара Загора посока Бургас. Може и да греша, но така като заговорихте за бензиностанции, си спомням за въпросния Лукойл, който си беше в нищото и затова предполагам, че се пада след Стара Загора.
Иначе кой каквито бегачки да кара, ако сипе до горе на ОМВто на Ст.Загора, до Бургас спокойно може да се стигне!!!...Нали, тука идва момента с рационално пресметнатото пътуване, но това е друга тема.
И аз мразя д а се спира по време на път
кой, каквото ще върши преди тръгване!!! А това за кафенце, за ядене....загуба на време си е, освен ако не се зарежда едновременно.
Но до другата година със сигурност ще изникне някоя друга бензиностация, споко.
Иначе кой каквито бегачки да кара, ако сипе до горе на ОМВто на Ст.Загора, до Бургас спокойно може да се стигне!!!...Нали, тука идва момента с рационално пресметнатото пътуване, но това е друга тема.
И аз мразя д а се спира по време на път

Но до другата година със сигурност ще изникне някоя друга бензиностация, споко.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За мен проблем не са бензиностанциите,даже няма никакъв проблем с магистралата (освен на едно-две места дето имам чувството че яздя кон,но пък съм позитивен човек и извличам ползи от ситуацията,ако пътувате с дама с голям бюст си е направо красиво и желаете да продължи постоянно това видение),проблем са спирките,в много горещо време ,както каза колега по-горе,няма къде да се скриеш на сянка...
((:BuKcu:))
Какво ОМВ на стара загора,от преди чирпан до петолъчката няма нищо,но пък си права,сипваш гориво до горе и караш,са газаджиите с малките бутилки е неприятно разбира се,но това е положението...
Какво ОМВ на стара загора,от преди чирпан до петолъчката няма нищо,но пък си права,сипваш гориво до горе и караш,са газаджиите с малките бутилки е неприятно разбира се,но това е положението...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Е.Димитров написа:За мен проблем не са бензиностанциите,даже няма никакъв проблем с магистралата (освен на едно-две места дето имам чувството че яздя кон,но пък съм позитивен човек и извличам ползи от ситуацията,ако пътувате с дама с голям бюст си е направо красиво и желаете да продължи постоянно това видение),проблем са спирките,в много горещо време ,както каза колега по-горе,няма къде да се скриеш на сянка...
ОМВ -то е някъде около 170-я км...след това пердашиш...
А за мрънкащите - отбивката до петолъчката да заредят е 10 мин
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Българина няма такъв олигуфрен! Държавата може да не ни е 6 ама като гледам тая тема е чисто бай ганьовщина. Само се знае да се лае върху всичко. То не бяха семейните естейти от чужбина да няма къде да спрат, то не бяха концесии, консорциуми, данъци, грабежи, политически престъпления....
Вземе някой модер да лопне, че няма смисъл.
- bmw_power_x5
- Потребител
-
Gqbriel написа:Е.Димитров написа:За мен проблем не са бензиностанциите,даже няма никакъв проблем с магистралата (освен на едно-две места дето имам чувството че яздя кон,но пък съм позитивен човек и извличам ползи от ситуацията,ако пътувате с дама с голям бюст си е направо красиво и желаете да продължи постоянно това видение),проблем са спирките,в много горещо време ,както каза колега по-горе,няма къде да се скриеш на сянка...
ОМВ -то е някъде около 170-я км...след това пердашиш...
А за мрънкащите - отбивката до петолъчката да заредят е 10 мин
А от 170-тия километър, демек последната бензиностанция посока Бургас до петолъчката колко км са ?
П.С.Българина нема угодия мрънкахме преди, че нема магистрала сега пък, що немало Бензиностанця.Спокойно бе хора, ще минат 1-2 години и всичко ще си е на мястото ........
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
b00st написа:Българина няма такъв олигуфрен! Държавата може да не ни е 6 ама като гледам тая тема е чисто бай ганьовщина. Само се знае да се лае върху всичко. То не бяха семейните естейти от чужбина да няма къде да спрат, то не бяха концесии, консорциуми, данъци, грабежи, политически престъпления....
Аз като гледам,ти се явяваш най-големия "Хейтър" (мразител) с това си мнение,като не те радва,к'во даваш мнение,просто продължаваш на татък и това е.
- The 5th element
- Арабиата
-
Добре,,,в края на краищата мен ме интересува следното,,дали някой знае,,,,на 15 тръгвам към морето,,,ще имам ли некви проблеми по дяволите или нйе ? !!! ?

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- bmw_power_x5
- Потребител
-
The 5th element написа:Добре,,,в края на краищата мен ме интересува следното,,дали някой знае,,,,на 15 тръгвам към морето,,,ще имам ли некви проблеми по дяволите или нйе ? !!! ?![]()
![]()
![]()
![]()
Съобразяваите яденето и пиенето !!!! от предния ден и всичко, ще е наред така, ще се возите без да спирате и да се чудите, къде да решите проблемите