По-строги наказания за пияните шофьори?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 200CE

Re: По-строги наказания за пияните шофьори?

Мнение от Projektzwo » 11 Юли 2013, 15:40

bum_bum написа:Със сигурност справки се правят и свидетелство за съдимост се иска. Въпроса е, че някой е бил почерпен за да си трае.

административните наказния не излизат в свидетелството за съдимост, въпреки че е минало през съд...
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Юли 2013, 16:01

jordanpar написа:Наистина ли мислите че увеличаване размера на наказанието е правилното решение?Или по-скоро следенето за реалното им налагане.
Правилно каза някой нещо,което важи за всеки аспект от живота ни-не че имаме беззаконие в страната,а проблема е че правосъдието е селективно и Темида не е сляпа в БГ.
Веригата тук е сложна-таксиметров шофьор,изрядни документи и минало/?/,фирмата правила ли е реален контрол над служителите си,колата изправна ли е,тоя що пие-никой ли не знае за проблема му с алкохола,скоростта -защо не се спазват масово ограниченията в населените места......
Сега заради всичко това таксиметровата фирма хуууууубаво ще им е напечено под дупето известно време на балон ще ги държат,този вече е пътник-непредумишлено убийство,алкохол,още хора има лошия вариант да умрат.......
И?К'во от това?Забравихте великденската катастрофа в Симеоновград-6 жертви там,само млади хора!!!!!!И?Някой да не би да си взе поука,че и допреди два дни имаше тема точно в този форум как се кара с промили алкохол и си батка за това!

Гледам напоследък си доста компетентен по всичко и правиш впечатление на всички. Та да питам теб тогава, наистина ли си помисли, че наказанията са достатъчни? И къде не ги спазват тези налагания на наказания? Има си минимуми, от които няма бягане. Те сега ще му ги наложат, за него отърване няма още повече, че е бакшиш и всички ще гледат нещата под лупа. А за фирмата...ти откъде разбра, че е бил на работа първо? Може да е пукал някъде след работа и просто да се е прибирал в стил света е мой. Може изобщо да не е работил този ден и тогава това, че е таксиметров водач отпада за делото като тежест. Това го изясняват в момента. Някой назад каза, че трябвало таксиджиите като возели по куп народ на ден да ги разглеждат по-тежко, ами те си ги гледат, въпроса е дали е бил работил, макар разликата в самото деяние да е същата - удря 12 пешеходци извън колата си.
Та я сега кажи след като тоя е бил хванат веднъж с алкохол, дали ако беше лежал 1-2-3 месеца в затвора тогава(както в нормалните страни), беше му конфискувана колата и го грозеше отнемане на книжката до живот, дали щеше пак да кара пиян като тъпан?
Наказания за пияндета в БГ липсват, това е не единствения, но е основния проблем.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2013, 16:04

Projektzwo написа:
bum_bum написа:Със сигурност справки се правят и свидетелство за съдимост се иска. Въпроса е, че някой е бил почерпен за да си трае.

административните наказния не излизат в свидетелството за съдимост, въпреки че е минало през съд...

Не знаех, че за алкохол го съди административен съд. Малко е тъпо, щото излиза че ако е вчера е карал пиян днес можем да го сложим да вози хора без проблем. А ако е откраднал 2 круши от пазара няма да има това право.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Юли 2013, 16:14

Няма страшно, кат нищо ще вземат да го пуснат...

В столичното Второ районно управление е задържан шофьор, управлявал с 2,92 промила алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 7 юли около 17:50 ч. на ул. "Лазар Михайлов" в столичния квартал "Бенковски" автопатрул спрял за проверка "Фолксваген Поло", управляван от И.П. /40 г./. Извършеният на място алкохолен тест показал 2,92 промила алкохол, шофьорът отказал кръвна проба. Справка в полицейските регистри показала, че И.П. седем пъти е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол.

Седем пъти осъждан... бакшиша направо е младенец спрямо тоя...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Юли 2013, 16:18

bum_bum написа:Не знаех, че за алкохол го съди административен съд.

С тези промили, които е бил, не би трябвало да е административен, но в онези години кой знае как е бил закона. Сега мисля, че само между 0,5 и 1,2 е административен. Някой да ме поправи, ако греша :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 11 Юли 2013, 16:26

В България изобилстват лошите примери, от хора, които трябва да са за пример. Пример - Максим Стависки, на връх кампанията "Не карай пил" беше пиян и предизвика катастрофа със смъртен случай. Съжали, плати някакви пари, но в затвора незнам да е влизал. Прокурорът тогава даже го защити. После се чудим защо има пияни шофери по пътищата. Ето затова, защото обикновенните хора, имат лош пример от хора, които трябва да са за пример, добър пример. И карат пияни с чиста съвест. Създават се лоши прецеденти в правосъдието и те оказват своето влияние в обществото. Липсва безпристрасна и обективна справедливост както за най-малкия, така и за най-големия. Справедливостта често е пряко свързана с дебелината на нечий портфейл. Ето, както и Mollov пише, 7 пъти осъждан, а как е осъждан така, че след 1-ви, 2-рия, 3-тия .......път, той все още се движи с кола сред хората и само още дето не е убил някого? Ако имаше адекватна справедливост, щеше да е до ден днешен в затвора и нямаше за пореден път да го спират пиян.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 11 Юли 2013, 17:02

Всяко чудо за 3 дни! След 3 дена всичко ще е забравено и кой от където дошъл! Тя държавата за нищо не става,ние търсим справедлив съд-няма го и няма да го има скоро! Сега ще го видим тоя шофьор колко му е дълбок джоба и с каква болест ще го освидетелстват! Те от тази фирма почти всичките сводници и дилъри,така че пари ще има :yes:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Юли 2013, 17:13

Незнам дали са го приели но задължително и бакшишите трябва да имат C-категория.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Юли 2013, 18:10

boksioraE39 написа:Незнам дали са го приели но задължително и бакшишите трябва да имат C-категория.

Не само с Б карат, Ц няма общо и не виждам защо треа да имат Ц за да карат такси ?.
По скоро да има контрол, половината са мангали, аз мангал в учебна кола не съм виждал а вие ? Карат с гуми 14 опотреба, техническото състояние на колите е под всякаква критика, ама как и да е ..
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 11 Юли 2013, 18:58

Мангал съм виждал в учебна кола, караше с мен. Но той е един от малкото.

За случилото се, нямам думи. Такива хора са си за затвора без да се обсъжда. Т'ва да раниш 12 души, да убиеш младо момиче, а друго дете да е с разтворен череп, две счупени крачета и разкъсвания в корема и да не ти дадът максимума ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Юли 2013, 19:00

Не ни искат Ц категория. Аз реално имам Д+Е дори, но не виждам къде е логиката за Ц. :dunno: Караш...камион. Има си психо тест на вече всеки 3 години и ти дават картонче за него, има си удостоверение за водач към съответната община и сигурно половината в големите градове ги нямат защото наистина като ги гледам едва ли могат да си напишат правилно името. В големия град контрола е по-труден. Карат с нелегални коли, със закрити табели и после всеки ги сочи за таксиджии. Реално обаче и половината от тях не са такива, нямат никакви необходими документи, но като ги спре КАТ казват, че Не работят защото е закрита или липсва табела, а ако видят ДАИ(ИААА)обръщат или изобщо не им спират.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 11 Юли 2013, 22:12

Абе вие не разбрахте ли ,че мярката със затвора и книжката, не го боли българина. То докато минат всички инстанции и съдилища той ще забрави за какво е влезнал в затвора.

5 цифрена глоба и парите със съдия изпълнител до месец и другия път и пеша като е няма да му се пие.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Юли 2013, 22:57

Как да го разберем след като не е прилагано в БГ? И защо след като на други места по света работи, то тук да не работи?
Ако е 5 цифрена сумата, на бай мангал, който няма нищо на негово име какво ще му вземеш? Той даже и книжка няма, та затвора е единственото, което го плаши.
За другите пък, които карат ежедневно, книжката си е проблем и ако знаят, че при повторно нарушение губят правото на книжка до живот, дали ще пият пак и ще карат?
В момента аз знам нагледни примери, които ги хващаха по два и повече пъти с алкохол, но какво мислиш правят? Пак карат и пият, но се крият повечко, повечко внимават да не ги хванат куките и така.

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 12 Юли 2013, 0:19

Гледам, че ме споменаха в темата, та да се включа, рийш ли... :mhihi:
Изписаха се всякакви безсмислици в тая тема.
Бакшиша подлежи на наказание 5 - 15 години, защото е извършил непредумишлено престъпление, с причинени тежки телесни повреди и/или смърт. В случая алкохола се явява само отегчаващо (за лаиците - утежняващо) вината обстоятелство. Т.е. ако беше под 0.5 щяха да му дадат примерно 7 години, а сега ще му дадат нещо близо до максимума или поне 12 години, от които ще излежи 7-8 години. В случая няма значение дали е с 1.8 или 0.6, вече не се гледа границата 1.2, защото тя е определяща само ако се управлява МПС без други последици.

Та защо, викате, да не се криминализира всичко над 0.2? Ще ви кажа защо - защото повечето в "оная" тема ядяха бонбони с коняк или салата с повечко оцет... :mhihi: А хич не са пили по 1-2-3 бири. :mhihi:

По Татово време, ако питате старите хора, ще ви кажат как е било. Аз от тате помня, без да претендирам за пълна точност, че над 0.2 - книжката до 6 месеца за първо нарушение (глобите не ги помня и затова няма да ги споменавам), за второ - книжката до 2 години, за трето - книжката до живот. Естествено, ако не е имало ПТП. Не е била криминализирана употребата без ПТП с нанесени щети, ама същите стари хора ще ви кажат, че е работел закона.

Основния принцип е бил, че не може да се изхожда от презумпцията дали може да направиш нещо, или наистина си го извършил. Санкциите по онова време са имали доста по-голяма превенция, отколкото днешните.

Аз, преди моето "престъпление", съм отказвал покана и за 1 бира, щото трябва да придвижа Е30-ката на 5 км. примерно... но в момента съм най-удобен във форума за изсипване на лайна... и щото други няма, т.е. не че няма, ама си траят и най-вероятно моралствуват "анонимно"... :mhihi:

Като толкова много подскачате, че не трябва да има никаква толерантност към употреба на алкогол зад волана, защо никой не се съгласи в оная тема да се инкриминира всичко над 0.2 (айде нека да е 0.5 заради конячните бонбони и салатата с много оцет :mhihi: ), ами се съгласявате вкупом всичко до 1.2 да не се инкриминира?

И тук ще ви кажа защо - защото фарисеите винаги ще са в повече, а грешниците винаги ще са замеряни с камъни.

И последно (няма да ви досаждам с повече мнения в темата), да ви споделя , че чувството за несправедливост не осигурява превенция, а точно обратното. Прочетете малко статистика и история.

Карайте внимателно и не бъдете съдници, защото живота е кучка. :yes:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 12 Юли 2013, 0:23

N.Mihaylovski написа:
boksioraE39 написа:Незнам дали са го приели но задължително и бакшишите трябва да имат C-категория.

Не само с Б карат, Ц няма общо и не виждам защо треа да имат Ц за да карат такси ?.
По скоро да има контрол, половината са мангали, аз мангал в учебна кола не съм виждал а вие ? Карат с гуми 14 опотреба, техническото състояние на колите е под всякаква критика, ама как и да е ..

Най-малкото защото едва ли не кара още веднъж книжка,изгражда други навици който са само в негов плюс да управлява по-лесното в случая лека кола,защото по-новия закон минаваме психо на всеки 3-години...Чух че в някой държави е задължително превозвачите на пътници да са професионалисти а не любители и тези хора са преценили че така е редно въпреки че ти не виждаш защо! :!:
Даже в България се говореше че ще го въвеждат и тук,но не съм на ясно какво се случва в момента,когато съм карал C,C+E и т.н по-спомени на курсове/изпити сме били само сериозни хора а повечето дришльовци с Б ако не си платят C-то няма да минат и психото без 50-лева под масата. Имам предвид че ще се отсеят мангалите и другите дето нищо не става от тях поне малко,защото мангали да карат камиони аз поне не виждам а бизнеса ми е именно транспортен,дори боклуджийските камиони се карат 90% да не и повече от българи! И за самите таксиметрови шофьори ще е 10000-пъти по-добре ако не ги спрягат постоянно заради големия % престъпно неграмотни индивиди :?: :!: ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата